[D3] 0310/II Hodějovice-Třebonín (v provozu)

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět
JAnD

Re: D3 0310/II Hodějovice-Třebonín (výstavba)

Příspěvek od JAnD »

na přeložce mají doasfaltováno, ale ještě se jezdí po starém (tedy aspoň včera jsme ještě jel po staré trase).

U Hodějovic tipuju, že bude provizorní propojka z místní komunikace na přejezd, aby mohli zlikvidovat zbytek silnice, a až bude otevřená Plavská, tak to tu zavřou úplně.
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Cajkowski

Příspěvek od Cajkowski »

TO JAnD: doasfaltovano je, ale jeste vcera vecer tam nebylo nalajnovano, coz bych ocekaval. V patek tam saskovalo par ve vestach a zdalo se, ze kontroluji stavbu. (odvodneni se jim moc nedari - v prikopu jsou kolibky pod vodou a vsude voda. Rekl bych, ze to budou mit dost podmacene) Co se tyka toho prejezdu, tak uz je na vyvesce prevedeni dopravy. Myslim od 19.10. Dost jim tam toho jeste ale chybi. Polozit panely, nalajnovat, mozna svodidla? preci jen je to pomerne pekny nasep a vrchol asfaltovani je sjezd smerem k Vidovu. To ze byl naasfaltovany kus k propustku jsem nechapal, ze to neni cele, ale oni vyasfaltovali u kus od napojeni k propustku z druhe strany a ted chybi zasypat propustek a preasfaltovat ho. ;-) Asfalteri maji asi cas tak delaji kazdy metr co se hodi.
vondr

Příspěvek od vondr »

Neví někdo, jaké konstrukce má být estakáda u Vidova? Jestli celá betonová, nebo kombinace ocele a betonu?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

R. Mátla v rozhovoru pro Silnice-Železnice říká, že by chtěli zprovoznit 0310/II + část 0310/I do konce roku 2023.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Lenny, a nebude to problém? Je zjevné, že stavba na 0310/II letí dopředu, Doprastav stále drží stavbu pod tlakem a makají soboty, neděle... Pokud jim elán vydrží, v roce 2022 nebudou mít co dělat. Ok, tomu rozumím, za rok potřebují techniku ji jinde.
Ale otázka zní: Nebude problém dva roky neužívat 2 roky dokončenou stavbu? Nebude nutné ji konzervovat?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Taky mne překvapil rok 2023, čekal jsem 2022, že by se mohlo otevírat MÚK Pohůrka - MÚK Třebonín
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
jozka

Příspěvek od jozka »

Co by se na te dokoncene stavbe za dva roky nepouzivani melo poskodit?
Geo

Příspěvek od Geo »

Poskodit ne, ale zmizet by mohlo.
jozka

Příspěvek od jozka »

To muze i za provozu. Chalani, co dokazou ukrast sto metru kilovoltu pod napetim se s nejakymi projizdejicimi auty nebudou zabyvat. Kdyz si vezmou vesticky, kazdy je bude mit za udrzbu :-D
Anonym

Příspěvek od Anonym »

jozka píše:Co by se na te dokoncene stavbe za dva roky nepouzivani melo poskodit?
Třeba svodidla by mohly zmizet.
Rawem

Příspěvek od Rawem »

Problém může být v položeném asfaltovém krytu. I když je položená vozovka zhutněná, tak až následným provozem dojde k úplnému "uzavření" povrchu i těmi nejjemnějšími prachovými částicemi. Takto zůstane kryt více mezerovitý a náchylnější k propouštění vody. Navíc na takovém úseku určitě nebude probíhat zimní údržba, takže místo toho, aby se sníh co nejrychleji dostal z vozovky, bude pozvolna zůstávat a tát na vozovce. Na úseku 0309/III Borek - Úsilné je takto nepojížděný poslední kilometr, a to včetně vozovky na dvou mostních objektech. Pokládka proběhla v létě 2017. Jsem zvědavý, jak to tam bude vypadat po spuštění provozu.
theodor less

Příspěvek od theodor less »

Souhlas.http://forum.ceskedalnice.cz/posting.ph ... 2&p=198081
theodor less píše:Kdysi se tradovalo, že na položenou obrusnou vrstvu se provoz musí pustit, aby se vrstva "zajela". Pokud se "nezajede", tak se rozpadá.
Nepochybně získá vrstva pojížděním aut lepší vlastnosti. Ale riziko, že se rozpadne, bylo asi větší v dobách, kdy zkoušky na hotové vrstvě nebyly tak důsledné.
Rawem

Příspěvek od Rawem »

vondr píše:Neví někdo, jaké konstrukce má být estakáda u Vidova? Jestli celá betonová, nebo kombinace ocele a betonu?
monolitická, železobetonová konstrukce
Baron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baron »

Lítal jsem v sobotu i v neděli a všude se dělalo :) :ok:

NIGKDO

Příspěvek od NIGKDO »

Děkujeme, perfektní záběry :ok: Když to porovnám s D35 Opatovice - Časy a potom porovnám termíny otevření těchto úseků, tak nevím, co si o tom myslet :shock:
Saljack

Příspěvek od Saljack »

Paradní záběry. Když tak koukám na ten svah u Roudného tak moc nechápu proč to jde přímo tím svahem a né o kousek mimo. Stejně tam dálnice zatáčí. Nebo se ten svah už hnul, případně od vymezení trasy se posunul? Příjde mi, že tam někdo prostě udělal čáru v mapě a vůbec nezkoumal jak to tam vypadá.
Tady to musí bý 2022 otevřené nechápu co by tam chtěli v roce 2023 dělat. A kdyby se chtělo, tak by se to šlo podle mě do provozu už 2021.
Cajkowski

Příspěvek od Cajkowski »

Mohl by mi nekdo objasnit technologicky postup? Cas 9:40 a 10:10 jsou videt obrovske kopce v trase dalnice. Hlavne ten v case 10:10 je skoro do vysky stromu a nyni se zacna za kopcem smerem k CB jiz trasa dalnice zacina teren dovazet. Proc udelaji v miste obrovsky nasep a pak dovazi mezi kopcema a nezvedaji trasu rovnomerne?

TO Saljack: Nastesti tento kopec je jiz vyresen a ani to netrvalo dlouho. Maji novy technologicky postup a dle vseho uz podle nej delaji. Maji navrezno vyvrtani pilotu na urcitych mistech a vybetonovani jako operne body. Po vydani noveho postupu se zacalo ve smeru od MUK Roudne odebirat zeminu a uz tam stoji jedna vrtna plosina. Je tam navrzeny i ekodukt, ktery navazuje na ten zarez.
Saljack

Příspěvek od Saljack »

Cajkowski píše:Nastesti tento kopec je jiz vyresen a ani to netrvalo dlouho. Maji novy technologicky postup a dle vseho uz podle nej delaji. Maji navrezno vyvrtani pilotu na urcitych mistech a vybetonovani jako operne body. Po vydani noveho postupu se zacalo ve smeru od MUK Roudne odebirat zeminu a uz tam stoji jedna vrtna plosina.
Jo já vím, že to mají vyřešené, ale trochu mi to příjde jako vyhazování peněz a zbytečný problém někde, kde být nemusel. Když koukám na mapu, tak je to asi z důvodu těch pěti baráků co tam jsou, nebo je to kvůli Malši ale ta mi příjde ještě daleko.
Cajkowski píše: Je tam navrzeny i ekodukt, ktery navazuje na ten zarez.
Jestli to chápu dobře tak to bude jakoby tunel.
Anonym

Příspěvek od Anonym »

Saljack píše:Paradní záběry. Když tak koukám na ten svah u Roudného tak moc nechápu proč to jde přímo tím svahem a né o kousek mimo. Stejně tam dálnice zatáčí. Nebo se ten svah už hnul, případně od vymezení trasy se posunul? Příjde mi, že tam někdo prostě udělal čáru v mapě a vůbec nezkoumal jak to tam vypadá.
Tady to musí bý 2022 otevřené nechápu co by tam chtěli v roce 2023 dělat. A kdyby se chtělo, tak by se to šlo podle mě do provozu už 2021.
Pravděpodobně se chtěli vyhnout záplavovému území:
https://www.plav.cz/file.php?nid=1805&oid=5663238
Baron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baron »

Nemáte zač páni. Letos asi poslední video. Pokud bude nějaký výraznější postup tak bych asi udělal nějaký rychlý průlet jen u hlavních staveb. Na delší zimní lítání nemám správný stroj.
Saljack píše:...Tady to musí bý 2022 otevřené nechápu co by tam chtěli v roce 2023 dělat. A kdyby se chtělo, tak by se to šlo podle mě do provozu už 2021.
Nemůže to třeba souviset se stavbou Budějcký jižní tangenty a nový silnice I/39 (Holkov, obchvat Svinců, Třebonín, Rájov)??
Rawem

Příspěvek od Rawem »

Cajkowski píše:Mohl by mi nekdo objasnit technologicky postup? Cas 9:40 a 10:10 jsou videt obrovske kopce v trase dalnice. Hlavne ten v case 10:10 je skoro do vysky stromu a nyni se zacna za kopcem smerem k CB jiz trasa dalnice zacina teren dovazet. Proc udelaji v miste obrovsky nasep a pak dovazi mezi kopcema a nezvedaji trasu rovnomerne?

TO Saljack: Nastesti tento kopec je jiz vyresen a ani to netrvalo dlouho. Maji novy technologicky postup a dle vseho uz podle nej delaji. Maji navrezno vyvrtani pilotu na urcitych mistech a vybetonovani jako operne body. Po vydani noveho postupu se zacalo ve smeru od MUK Roudne odebirat zeminu a uz tam stoji jedna vrtna plosina. Je tam navrzeny i ekodukt, ktery navazuje na ten zarez.
Bude se jednat o tzv. konsolidační násypy. V místě 9:40 bude totiž ještě stát třípolový most založený na pilotách. Pro urychlení sednutí násypu se v těchto místech násyp v předstihu přesype pro větší zatížení. Po ukončení konsolidace se přebývající materiál odtěží. V místě 10:10 bude stát jednoduchý rámový, přesypaný most. V tomto místě bude výška násypu až 10 m.
Saljack

Příspěvek od Saljack »

Baron píše:Nemáte zač páni. Letos asi poslední video. Pokud bude nějaký výraznější postup tak bych asi udělal nějaký rychlý průlet jen u hlavních staveb. Na delší zimní lítání nemám správný stroj.
A nemohl bys tohle udělat i u toho druhého úseku 0310/I? Vím, že jsem náročný, ale ten by mě (a jistě i mnoho dalších) zajímal mnohem víc.
Baron píše:
Saljack píše:...Tady to musí bý 2022 otevřené nechápu co by tam chtěli v roce 2023 dělat. A kdyby se chtělo, tak by se to šlo podle mě do provozu už 2021.
Nemůže to třeba souviset se stavbou Budějcký jižní tangenty a nový silnice I/39 (Holkov, obchvat Svinců, Třebonín, Rájov)??
Netuším ale podle mapy.cz je jižní tangenta
Plánované zahájení stavby v 6/2020, uvedení do provozu v 10/2022 (spolu s D3).
Mimochodem tady mluví Mátl o téhle části D3 https://silnice-zeleznice.cz/silnicni-i ... tavime-339
Chtěli byste tedy odvést dopravu ze západního břehu Vltavy a čekat na dokončení tunelu?
Přesně tak. Do konce roku 2023 bychom chtěli zprovoznit jižní část stavby 310/I a 310/II, čímž bychom dopravu alespoň částečně odvedli.
javito

Příspěvek od javito »

Baron: Připojuji se, též velký dík za zveřejněné video. :ok:

Jinak od přejezdu v Hodějovicích směrem k Roudnému / Vidovu se ode dnešního dopoledne jezdí po přeložce (po budoucí části místní komunikace a po části přeložky III/15523).
Cajkowski

Příspěvek od Cajkowski »

TO Rawem: dekuji. Tak mostu jsem si tam nevsimnul. Ani me to nenapadlo ho tam hledat. ;-) Pokud tam bude most, tak to jiz chapu.

TO javito: super zprava. O vikendu tam saskovalo dost lidi a asi odsouhlasovalo prelozeni. Jeste tam probihalan nejaka drobna vyskova uprava na panelech za kolejema. Druha prelozka u Vidova je asi jeste v nedohlednu. O vikendu tam bylo dost lidi a resilo ty plne prikopy vody. Odcerpavalo se, opravovaly zlaby a prislo mi, ze je nekde uplne vyndaly, z auta tam zaleli nove podlozi a celkove tu skarpu zvedali.

Pocitove se mi zda, ze celkove maji dost problemy s vodou. Odvodnenim. I na leteckem videu je to dost videt. Mozna je to bezne. Mezi Plavem a MUK Roudne najednou stoji dost vody na polich, coz pred stavbou nebylo. Na silnici po kazdem desti resi pudu na silnici, plne prikopy a saskujou tam s odklizenim zeminy a cistenim prikopu. Dost casto odcerpavaji lagunu u MUK Roudne. MUK Roudne - po poslenim desti tam stalo dost lidi u takovych bazenku ;o) Jak kdyz se jdou koupat na plovarnu. Montazni jamy na prelozku vodovodu. Zaklad pro mostu pod MUK Roudne - plne vody. Pole mezi MUK Roudne a Vidov - laguny vody na polich coz drive nebyvalo. Pilire po estakadou Vidov - plne vody. atd. atd. atd. U stavby asi bezne, ale ty pole se mi zdaji divne. Preruseni melioraci?
Michal R

Příspěvek od Michal R »

to Cajkowski:
Podle mě ne, jenom letos - asi po šesti víceméně suchých letech - jsou nadnormální srážky prakticky od dubna....
Odpovědět

Zpět na „D3“