1106-1107, Hradec Králové - Jaroměř
Re: 1106-1107, Hradec Králové - Jaroměř
je to přesně, jak píše michal, když se podíváš na tu první fotku od mzika, tak je vidět v asfaltu takový černý pruh, tak to je asi metr široká díra, nedokáži si ji jinak vysvětlit, než jako ostrůvek. Navíc to foto od mzika dost klame a ta krizovatka je stále téměř pravoúhlá jako byla.
Co se týče správní žaloby a kasační stížnosti, tak se obyčejně navrhuje zrušení všeho, co předcházelo, nemyslím si, že to bylo v případě JUDr. Kučery jinak, také mě překvapil soud, když zrušil pouze rozhodnutí kraje. Ale jak jsem již psal, je možné že soud považuje rozhodnutí Jaroměře za meritorně správně a v podstatě jen dává kraji pokyn, ať zdůvodní, proě to neělo jinak.
Co se týče správní žaloby a kasační stížnosti, tak se obyčejně navrhuje zrušení všeho, co předcházelo, nemyslím si, že to bylo v případě JUDr. Kučery jinak, také mě překvapil soud, když zrušil pouze rozhodnutí kraje. Ale jak jsem již psal, je možné že soud považuje rozhodnutí Jaroměře za meritorně správně a v podstatě jen dává kraji pokyn, ať zdůvodní, proě to neělo jinak.
Milanku ještě k ostrůvku - a není to jen uprostřed nedodělaná komunikace? Mám-li pevnou šířku stroje, střed se mi doplňuje snáze než krajnice.
Atosi no možné to je, ostrůvek by měl asi obrubníky před asfaltováním a ty tady chybí, tak uvidíme. Jako laik jsem myslel, že se asfaltuje najednou vždy celá plocha.
Aram96 píše:Vždyť jsem to psal .. je to to stejné jako u Přerova, převážila "potřeba" napojit do té křižovatky i tu silnici druhé třídy, zde současnou I/35, v budoucnu nejspíš II/635 směr Jičín.michal píše:Ta křižovatka je prostě nesmysl. Obzvlášť v porovnání se čtyřlístek na Bláhovce, který zůstal, zatímco dálnice se kříží v kruháči... To tam byl Bárta tak dlouho, že nikoho nenapadlo to vrátit?![]()
![]()
Šlo jen o zlevnění. Za Bárty se nepočítalo, že by nějaká R35 v nejbližších 20 letech vznikla.
V původní křižovatce se budoucí II/635 napojovala přímo do OK u ČKD (šla souběžně s tratí).
Ta přeložka byla i ve stavbě D1106, stejně jako část R35 až po OK ČKD.
Jelikož s R35 nikdo nepočítal a další čtvrt století měla být na obě strany I/35 v S11,5, tak ušetřili dost peněz a tou OK v MUK Plotiště umožnili budoucí dopojení Všestar.
Jenže teď to vypadá, že mezi oběma stavbami nebude 20 let, ale jen 2 roky a ukazuje se, jaký to je celé nesmysl.
O vrácení trojlístku by se muselo zasadit primárně město. Na ŘSD po krizi logicky začli tlačit zhora, ať se staví. A další změna územka, třeba i se stavebním povolením by byla na další 2-5 let. To znamená, že na 1106 by se ještě nekoplo do země.
Základem je prostě vyhnout se těmto nesmyslným a nekoncepčním zlevňováním hned na začátku. S rychlostí schvalování staveb u nás pak totiž nebývá cesty zpět.
Mě ani tak primárně nevadí ta OK, jako fakt, že propojení dálnice D11 a D35 ve směru Jičín-Jaroměř a naopak je pomocí OK. Jako měnit dálnici a přitom dávat přednost na kruháči .. to prostě lze vymyslet asi jen u nás
.. Akorát to ukazuje na to, že když se k vedení dostane jeden naprosto nekompetentní magor, tak dokáže nasekat škody na 20 let dopředu a nikdo s tím není schopen nic udělat.
Z toho je potřeba se poučit. Ty záměry těch staveb se prostě měly ve většině vrátit do původní podoby. Ale nedělám si iluze. Naše země se prostě dálniční křižovatky nenaučí stavět nikdy, až na pár výjimek je to bída s nouzí a to jich máme velmi málo.
Ohlédnu od toho, že se mi to řešení taky nelíbí, ale není třeba tu šířit nesmyslné dojmy. Tohle je na západě poměrně běžná záležitost, v Holandsku se tak některé křižovatky dělaly ještě v 80. letech a v Británii se takhle praxe používá pro některé málo vytížené směry v dálničních křižovatkách dodnes. Některé podobné příklady by se daly najít i ve Francii.Aram96 píše:... Jako měnit dálnici a přitom dávat přednost na kruháči .. to prostě lze vymyslet asi jen u nás...
-
theodor less
My je děláme o čtyřicet let později. To sedí. V dálnicích jsme opravdu čtyřicet let pozadu.mapman píše:Tohle je na západě poměrně běžná záležitost, v Holandsku se tak některé křižovatky dělaly ještě v 80. letech ...
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
S kruháčem už nic nenaděláme, pláčeme tu pozdě. Každopádně chci po zprovoznění D35 o Jičína vidět tu tabuli před křižovatkou, jak to bude barevné
Něco jako Wien na D1 před Brnem.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Nebude, to u Brna je odstrašující příklad, který se už nebude opakovat.
Když už probíráme MÚK zprava a zleva, jak to vypadá s dostavbou chybějící rampy na MÚK Kukleny ? To už je bez té jedné rampy stav finální nebo proběhne "plánovaná" dostavba ?
Alespoň že takmapman píše:Nebude, to u Brna je odstrašující příklad, který se už nebude opakovat.
Přesně, také by mě zajímalo. Nynější stav je fakt super, půda zabraná a rampy nikdekot píše:Když už probíráme MÚK zprava a zleva, jak to vypadá s dostavbou chybějící rampy na MÚK Kukleny ? To už je bez té jedné rampy stav finální nebo proběhne "plánovaná" dostavba ?
Aktuální stav
Jupííí, děkujeme. 
Parádní video od Balance, vždy se na něj moc těším. Stavba vypadá dobře, zřejmě jde vše podle plánu a blížíme se do posledního roku do zprovoznění.
2 balance : Super jako vždy ! Spravil jsi mi dnešní "den blbec" ...

-
JohnyRockNRoll
Borec, díky.
balance: Díky, máte můj obdiv, že si na to najdete čas! Docela by mě zajímal Váš modus operandi, pokud jste na to sám
Přiznávám, že už začínám věřit, že se to stihne. Jen mi tak vrtá hlavou, jestli to opravdu muselo být za cenu toho dodatku a navýšení ceny...
Balanci, obdivuji tvůj široký záběr. Díky.
super videa, jen doplním, že na té spojce mezi I/33 a silnicí třetí třídy Semonice - Rožnov už jsou ostrůvky. Ostrůvky jsou jak u napojení na silnici I/33, tak u napojení na silnici třetí třídy Semonice - Rožnov. Hlavní bude směr Semonice - Rožnov, protože ve směru I/33 - Rožnov = D11 je připojovací pruh, ten ale končí před mostem nad dálnicí, takže zde nebudou dva pruhy až k dálniční křižovatce, ale auta od I/33 se budou muset zařadit do průběžného pruhu a pak zase odpojit. Nutno dodat,že úpravou křižovatky se dost zlepšila její přehlednost, ale přednosti se nemění.
-
JohnyRockNRoll
[quote="...ve směru I/33 - Rožnov = D11 je připojovací pruh..."[/quote]
Nebude tam spíš levý odbočovací pruh od dálnice dolů na bývalou I/33?
Nebude tam spíš levý odbočovací pruh od dálnice dolů na bývalou I/33?
A přitom se stačí podívat do zadávačky ...
- Přílohy
-
- Semonice - Rožnovo.JPG (191.55 KiB) Zobrazeno 4934 x
Tak asi žádné řešení této křižovatky neuspokojí všechny. Říkám si ale, zda při větším provozu nebudou auta stát až na dálnici. Samozřejmě hlavně v době, kdy nebude zprovozněn obchvat Jaroměře a kamiony budou "vymístěny" na MUK Jaroměř jih ve směru na Náchod...
Pokud budou jezdit po D11, tak by na I/33 neměl být takový povoz, aby se nedalo přejet, ne? Tím spíš, když NA i OA směr Trutnov už na I/33 nebudou.
Pár dalších fotek z výstavby.
- Přílohy
-
- 124021446_466289194333454_7747936787022907478_n.jpg (142.67 KiB) Zobrazeno 4557 x
-
- 123976620_1009735096214105_9187213933773174802_n.jpg (178.55 KiB) Zobrazeno 4557 x
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Copak o větší kolony kvůli dávání přednosti se tolik nebojím, víceméně se všude bude dávat přednost volným směrům. Ale dopravu hodně zpomalí, ne-li zasekne odbočování kamionů, které si musí víc najíždět. Třeba hned při sjezdu z dálnice si možná budou muset řidiči najet trošku do protisměru, aby zatočili ostře vpravo na silnici směr Semonice. Jenže z opačného směru se bude valit jeden kamion za druhým od Náchoda a zrovna tady je to dost úzké.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026