Ani brzdovky mu neprobliknou. Ten mozna ani nesundal nohu z plynu, dokavad nelezel na boku.jozka píše:ale ten v levem je naprosta klasika. 120+ a nos v mobilu nebo v papirech...
Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
Hele, kdo nezažil auto v protisměru na dálnici tak si ani neumí představit jak neuvěřitelně rychle se to celé odehraje. Zejména když tam toho idiota ani nečekáte.
Nečetl někdo, jakou má takové chování příčinu? Alzheimer má nějakou formu dezorientace, ale jestli to dokáže způsobit tohle netuším. Napadl mě i test toho, jak by normální lidé reagovali v případě, že se ocitnou v protisměru, v rychlosti u svodidel ve středu dálnice. To že někdo vjede do protisměru dokážu pochopit, to že někdo jede kilometry už ne, to podle mě nemůže mít za následek nemoc. Pokud jedete u toho středu, auta Vám uhýbají na kraj a dálnice nebude prázdná, tak zajet ke krajnici skrz další pruhy nebude také nikterak jednoduché(pro psychiku ve stresu), přecejen jet s krajnicí na pravé straně a mít protijedoucí auta v levo je pro nás přirozené.jozka píše:Nechtel bych bejt doktorem, co dal pani razitko... protoze pri vsi ucte, zazmatkovat muzu, ale vytrvat v tom, to uz chce trochu mimonstvi.
Druha vec jsou dodavky. Poustel jsem si to bez zvuku, takze ted nebudu hodnotit toho, co to natacel (troubil, netroubil...?), ale ten v levem je naprosta klasika. 120+ a nos v mobilu nebo v papirech...
Ten co natáčel podle mě netroubil-není to tam slyšet, ačkoli si to uvědomil(říkal A je to ještě před srážkou).
Mstitek: To je pravda, ale není to zase taková rychlost, aby člověk nestihl vůbec reagovat. Podle videa možná dodávka vůbec nereagovala, pokud ano, tak max. půl sekundy před nárazem. Úsek není tak moc nepřehledný a pokud by ho zahlédl dříve než sekundu před koncem, tak by udělal cokoli- stačilo by v tom pruhu uhnout více do prava(řidička se tlačila ke středu).
Nestihl by udělat nic. Pokud náhodou to auto už zdálky nesleduje, tak ve chvíli kdy si uvědomí, že to auto jede přímo proti němu, tak sotva stihne sundat nohu z plynu a je konec. Nezapomeňte, že ta auta se proti sobě pohybují 250km/h nebo i víc. Z toho videa to vypadá, že času byla spousta, ale to proto, že víte co se stane soustředíte se na to. V reálu je to hodně rychlé.
A to je prave ono. Jedu rychlosti desitek metru za sekundu, tak proste MUSIM sledovat deni zdalky. Nemusi tam byt auto v protismeru, muze tam byt upadle kladivo, auto s vylomenym kolem, proste cokoliv. Jenze on do posledni chvile VUBEC nereagoval. On ne, ze by nesledoval zdalky, on nesledoval ani trochu.Pokud náhodou to auto už zdálky nesleduje...
Stalo se mi pred par pomerne nedavno, jedu v levem pruhu, predjizdim nakladak (on klasicky 80-90), ja cca 110, silnice uhybala doleva a najednou... vozidlo udrzby v levem. Zadne predesle varovani, svetla, nic. Uklidil jsem se pred nakladak jen tak tak. Kdybych mel nesledoval co se deje prede mnou byl za vraha, co sestrelil chlapiky od RSD.
Ceka nas to vsechny, tech co zemrou v plne sile moc neni. Kombinace pomalejsiho mysleni, sily zvyku, horsiho zraku... je to takova Hlava XXII, pokud nemate dost fistronu na rizeni, nemate ho casto dost ani na to, abyste si to pripustili. Vim o par pripadech, kdy deti musely svym rodicum doslova sebrat klice.Nečetl někdo, jakou má takové chování příčinu?
Tak až příště pojedeš po dálnici, tak si zkus u každého protijedoucího vozidla sledovat jestli jede ve svém pásu nebo ve tvém pásu. Garantuju ti, že na každé takové auto budeš čumět příliš dlouho a nebudeš mít čas sledovat všechno ostatní. A odstavené auto, údržba nebo bordel na silnici je něco úplně jiného, o tom řidič okamžitě ví, že to tam nepatří a zareaguje, ale protijedoucí auta potkáváš na dálnici pořád a než ti dojde, že to protijedoucí je na blbé straně SDP, tak je dost pozdě. Opět tvrdím, kdo to nezažil, nepochopí.jozka píše:A to je prave ono. Jedu rychlosti desitek metru za sekundu, tak proste MUSIM sledovat deni zdalky. Nemusi tam byt auto v protismeru, muze tam byt upadle kladivo, auto s vylomenym kolem, proste cokoliv. Jenze on do posledni chvile VUBEC nereagoval. On ne, ze by nesledoval zdalky, on nesledoval ani trochu.Pokud náhodou to auto už zdálky nesleduje...
Stalo se mi pred par pomerne nedavno, jedu v levem pruhu, predjizdim nakladak (on klasicky 80-90), ja cca 110, silnice uhybala doleva a najednou... vozidlo udrzby v levem. Zadne predesle varovani, svetla, nic. Uklidil jsem se pred nakladak jen tak tak. Kdybych mel nesledoval co se deje prede mnou byl za vraha, co sestrelil chlapiky od RSD.
Jednou se mi stalo, že jsem dojel k uzávěře na dálnici kvůli havárce. Po okreskách jsem to prokličkoval na nejbližší další nájezd a dál pokračoval po úplně prázdné dálnici. Tak jsem zkusil maximálku a při 240 v pravotočivém oblouku se objevil na krajnici odstavený autobus. O nic nešlo. Jen než mi došlo o co jde, kde je a sundal jsem nohu z plynu, tak jsem byl dobrých 100m za ním. Když to nejede stejným směrem, tak toho času je fakt minimum.
mě se to párkrát stalo a pořád výjimečně děje, když se zakecám. na ostrovech. ale naštěstí ne na dálnici, nejčastěji při odbočení na křižovatce. pokud vidím před sebou auto, co jede dlouze proti mě, tak je to prostě nenormální a docvakne mi to. stejně to čekám u řidiče na dálnici. fakt, že ta dodávka ani neťukla na brzdy opravdu svědčí o tom, že visel zrovna na mobilu. navíc to auto v protisměru svítilo a ve středový pásu se zdá dost hustá zeleň. myslíte, že by pomohla elektronika front ass? ta by určitě hrábla na brzdy, aspoň trochu a možná by byl čas to strhnout? jenže tím se ta srážka jen posune na dalšího v řadě...
Pokud si ovšem vůbec uvědomíte, že jedete špatně. Dnes se dávají svodidla téměř všude, takže jízda se svodidly po pravé ruce je naprosto přirozená. A situace, kdy auta jedou proti vám a uhýbají je přece taky normální, ne? Ty protijedoucí přece předjíždějí a před protijedoucím autem se zařazují zpátky.krtek700 píše:Pokud jedete u toho středu, auta Vám uhýbají na kraj a dálnice nebude prázdná, tak zajet ke krajnici skrz další pruhy nebude také nikterak jednoduché(pro psychiku ve stresu), přecejen jet s krajnicí na pravé straně a mít protijedoucí auta v levo je pro nás přirozené.
Já vím, je to nadsazené, ale řidič, který projede zákazem v opačném směru na dálnici (už to samo o sobě svědčí o snížené schopnosti správně vyhodnocovat dopravní situaci) pak nemá moc příležitostí si uvědomit, že "něco je špatně". Pokud víte, že jste na dálnici, je to jasně špatně, ale pokud si myslíte, že jedete po "normální silnici", tak se protijedoucí přece chovají přirozeně, ne?
A vy co tady tvrdíte, že neměl šanci nic udělat jste viděli to video?
Na videu z novinek je v 0:08 vidět, jak se tomu auto vyhýbá. Pokud se nepletu, tak v tu chvíli byly ty auta v oblouku, tato nehoda se stala v přímějším úseku.
Od vyhnutí se těch aut uběhlo ke srážce 8 sekund. Kamion uhýbá na stranu, protijedoucí auto svítí, podle videa poměrně dobře viditelně.
To se omlouvám, ale pokud se věnuji provozu před sebou a za 8 sekund si nevšimnu předních světel, asi dělám něco špatně ne?
Na videu z novinek je v 0:08 vidět, jak se tomu auto vyhýbá. Pokud se nepletu, tak v tu chvíli byly ty auta v oblouku, tato nehoda se stala v přímějším úseku.
Od vyhnutí se těch aut uběhlo ke srážce 8 sekund. Kamion uhýbá na stranu, protijedoucí auto svítí, podle videa poměrně dobře viditelně.
To se omlouvám, ale pokud se věnuji provozu před sebou a za 8 sekund si nevšimnu předních světel, asi dělám něco špatně ne?
Pricina te nehody? Uprimne, dneska dostane papiry kazdej kdo ma do prd*le diru. Tretina populace je pri rizeni auta na hranici svych mentalnich a casto i fyzickych schopnosti i za idealnich povetrnostnich podminek a na trase, kterou zna. Nedejboze kdyz je tma/prsi/snezi/mlha, v neznamem terenu a pri nestandardni situaci (coz je vsechno krome toho, ze jsou na silnici sami). Ti co si to uvedomuji aspon hodi ridicak do supliku a nejezdi. Ti co si to nepripusti bohuzel ridi dal. A kdyz se k tomu jeste prida stari, je na pruser zadelano… Mladej frajer ma jeste moznost, ze casem dospeje a vyroste z toho. Ale starej mizernej ridic bude s casem jenom horsi… Reseni? Nemilosrdne to filtrovat uz v autoskole a klidne prezkusovat jednou za x let i aktivni ridice. Kdo nedokaze zaparkovat s prstem v nose – ven. Kdo nezvladne kritickou situaci na kluzne plose – ven. Atd. Ale to je samozrejme nerealne…
Sorry, ale pokud bych to mel mit takhle, tak ty papiry fakt vratim. Nereknu, kdybych jel treba za kamionem, on uhnul a ja to do nekoho nacelil (stalo se pat let zpatky, bylo z toho video primo z "postizeneho" auta), ale tady neni co resit, casu a prostoru je dost. A to ze ridic do posledniho okamziku nijak nezareagoval celkem jasne napovida, ze provozu pred sebou nevenoval pozornosti ani co by se za ostrihany nehet veslo.ale protijedoucí auta potkáváš na dálnici pořád a než ti dojde, že to protijedoucí je na blbé straně SDP, tak je dost pozdě.
Souhlas s jozkou. Jako neumím si představit jak bych reagoval, protože protijedoucí vozidlo na dálnici opravdu nikdo nečeká, nicméně tenhle musel minimálně 5 vteřin čumět v kuse někam jinam než před sebe a to je prostě chyba. Ovšem za mě má určitý podíl viny i auto, které natáčí. Já být na jeho místě tak troubím hlava nehlava, brzdím a hlavně uhýbám ke kraji (takovouhle situaci už jsem víceméně zažil, akorát to bylo na 2-pruhu a on mě debil předjížděl a z protisměru jelo auto, takže situace úplně stejná). Místo toho jede a až to do sebe naperou tak řekne "a je to". 
Je tam drobný rozdíl - na dvoupruhu to auto v protisměru čekáš.Aram96 píše: (takovouhle situaci už jsem víceméně zažil, akorát to bylo na 2-pruhu a on mě debil předjížděl a z protisměru jelo auto, takže situace úplně stejná). Místo toho jede a až to do sebe naperou tak řekne "a je to".
Ale zažil jsem jako spolujezdec - na benzínce, sedím, koukám, jak se blížíme do boku jiného auta - a že jedeme a hrozí srážka mi došlo až vteřinu před (naštěstí malá rychlost), naštěstí řidič v tu chvíli taky zareagoval.
Jedna věc je vidět, druhá pochopit a třetí zareagovat. Třeba viděl, ale nestačil pochopit nebo už i pochopil, ale čas na reakci už nezbyl.
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Jasně, akorát já to bral z pohledu řidiče s kamerou. A ten o tom protijedoucím věděl, dokonce to komentoval i před samotným střetem, takže minimálně uhnout mohl bez diskuse.
Já tedy nevím, chápu, že třeba zabrzdit a pak udělat někde myšku, to opravdu třeba mozek ve vteřině nenapadne, ale čistě uhnout na stranu je víceméně základní pud, nechápu, proč to řidič s kamerou neudělal.
Já tedy nevím, chápu, že třeba zabrzdit a pak udělat někde myšku, to opravdu třeba mozek ve vteřině nenapadne, ale čistě uhnout na stranu je víceméně základní pud, nechápu, proč to řidič s kamerou neudělal.
-
theodor less
Museli vypustit všechny pneumatiky, uřezat překážející násypnou část domíchávače a vytáhnout nákladní automobil pomocí navijáku hasičského vozidla
https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/dom ... zpravy_woj
https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/dom ... zpravy_woj
Pravidlo cislo jedna - cekej cokoliv. V tomhle je dost poucne sledovat na YT videa z kamer. Jeden by neveril na kolik zpusobu se da dostat do prusvihu, aniz by udelal cokoliv spatne.Je tam drobný rozdíl - na dvoupruhu to auto v protisměru čekáš.
Hele tam bylo omezeni na tri metry...Museli vypustit všechny pneumatiky, uřezat překážející násypnou část domíchávače a vytáhnout nákladní automobil pomocí navijáku hasičského vozidla
No a co, vidis nekde cajty? Jed...
Jo přesně. Nedávno jsem viděl video jak taky podjel domíchávač pod nízkým mostem. Desku nadzvedl a spadla na auto za ním s kamerou.
Tady ten mostek má též nejlepší za sebou. Ale tipuju že se to udělá s rekonstrukcí tratě Svinov-Hlavní-Bohumín která se chystá.
Tady ten mostek má též nejlepší za sebou. Ale tipuju že se to udělá s rekonstrukcí tratě Svinov-Hlavní-Bohumín která se chystá.
a k čemu by mu to video pak bylo ?Aram96 píše:Jasně, akorát já to bral z pohledu řidiče s kamerou. A ten o tom protijedoucím věděl, dokonce to komentoval i před samotným střetem, takže minimálně uhnout mohl bez diskuse.![]()
...
kdyby troubil a uhýbal, tak by mu to nikdo nelajknul ne ?
a smetanu by slízl někdo za ním....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Zas až tak zvráceně tedy neuvažuju 
Psychopat, kliďas i smolař týdne v jednom videu... Teď ještě férově rozklíčovat, kdo je kdo...
Tady bych to viděl spíš debil, blbeček, debil, ...
Za mne teda spis smutnej hrdina cislo jedna, dve a tri.
-
Diaľničiar
- VIP
něco málo ze zahraničí ...