https://www.youtube.com/watch?v=pxonCiL ... ice-Nebory
mame rok a pul do otevreni
Pro osobní automobily? Určitě ne, bude to nejspíš SMV, tedy s vyloučením některé dopravy (cyklo, povozy, apod.). A pro auta nad 3,5t tam bude určitě mýto.BohusdK píše:Pánové, nevíte, jak to bude se zpoplatněním úseku Bystřice-Třanovice po dokončení posledního úseku? Kdysi jsem tuším četl, že bude zpoplatněn
Z logiky věci budeš muset mít dálniční známku pro jízdu po úseku Třanovice - Nebory, protože tento úsek navazuje na zpoplatněnou D48. Od Nebor dál určitě bez poplatku pro OA. Mýto pro NA už tam je.BohusdK píše:Pánové, nevíte, jak to bude se zpoplatněním úseku Bystřice-Třanovice po dokončení posledního úseku? Kdysi jsem tuším četl, že bude zpoplatněn
mapman píše:Z logiky věci budeš muset mít dálniční známku pro jízdu po úseku Třanovice - Nebory, protože tento úsek navazuje na zpoplatněnou D48. Od Nebor dál určitě bez poplatku pro OA. Mýto pro NA už tam je.BohusdK píše:Pánové, nevíte, jak to bude se zpoplatněním úseku Bystřice-Třanovice po dokončení posledního úseku? Kdysi jsem tuším četl, že bude zpoplatněn
nádherně symetrická byla křižovatka Palmanova v Itálii (A23/A4) - tři úrovně se protínaly v jednom bodě. Bohužel tam tuším probíhá (nebo už proběhla) nějaká přestavba.speci píše:MÚK Třanovice se mi velice líbí. Neví někdo, kde bych našel podobnou třípatrovou MÚK v Evropě? Ve které jedna "dálnice" končí. Díky
Tak čísla silnic se používají v dopravním zpravodajství, při hlášení nehod respektive atd.KarelLer píše:Pro koho je vlastně důležité, aby měla dálnice a souběžná jednička stejné číslo? Neprofesionální řidiči ty čísla moc neřeší, řekl bych, kromě pár nadšenců, kteří se o zajímají o silniční síť. Profesionálové (jejich dispečink) by zase měli znát svou hlavní trasu a případné objížďky bez ohledu na to, jestli ty čísla odpovídají.
A naše nejvytíženější dálnice D1 ani žádnou svou I/1 nemá.
Omlouvám se, pokud se to tady řešilo na jiném místě.
Možná odpověděl už Aram, ale zkusím to jednoznačněji. I/68 by měla začínat v Bohumíně-Vrbici.Standa píše:Pochopil jsem to správně, že I/11 bude od Hradce Králové až po Jablunkov přeznačena na I/68 ? (asi až po dokončení přeložky Havířov - Třanovice)
1) I/11 od Havířova na Třanovice bude dřív než I/68 Bohumín - Havířov, takže nebude nic křížitStanda píše: jestli to rozumím:
1) I/11 bude křížit v Havířově novou I/68
2) a končit bude v Českém Těšíně na peáži D48 s I/67.
3) Dnešní úsek I/11 mezi Českým Těšínem a Nebory (MÚK s I/68) potom bude prodloužení I/67.
4) Nesrovnalost mezi "tahem" D11 a I/11 tedy zůstane i nadále.
Na jedné straně jsou milovníci systémů. Argument: ztráta satelitu MARS CLIMATE (1999) v hodnotě 125 milionů dolarů byla způsobena zmatkem v jednotkách užívaných mezi týmy řídícími jeho let. Zatímco jedna část týmu užívala anglické jednotky (stopy, palce, libry), druhá část pak jednotky metrické soustavy. Nebo případ Boeing 767 (1983) - piloti si mysleli, že údaj o hmotnosti paliva byl v kilogramech, ve skutečnosti byl v librách. Letadlo vzlétlo přibližně s polovinou paliva, které mělo mít.Aram96 píše:Nesrovnalost mezi D11 a I/11 samozřejmě zůstane nadále. Ale v tom nevidím problém a nevím, proč ho v tom někdo pořád hledá (nemyslím tebe).