[D35] Opatovice – Časy – Ostrov
Re: [D35] Opatovice – Ostrov
Aram96: doporučuji přečíst poslední příspěvky a příslušný leták ještě jednou a pořádně... https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/62/ ... e-casy.pdf P.S. Je to smutné počteníčko...
Moc nechápu .. větší zdržení přece hrozí u Časy-Ostrov (alespoň když tak sleduji fotky ze stavby) nebo ne ? Byť na prvním úseku také nějaké zdržení hrozí .. proto ten můj postesk výše.
-
evilcleaner
baví mě jak spousta lidí bere prodloužení stavby=chyba zhotovitele. na lonském jaře tady byl panický covid, kdy se do čr nedostali 3 měsíce zahraniční pracovníci a to v sezoně, to jednoduše může posunout zprovoznění o půl roku (3 mesíce zpoždění+ 3 měsíce zimní přestávka). potom je dalších milion důvodu, které můžou vzniknout na tak složité inženýrské stavbě i za předpokladu, že investor má všechny SP, VB, majetkoprávní přípravu, přístupy na staveniště atd. - což často taky nebývá. z těch "nenadálých" během stavby objevujících se problémů jsou typicky staré skládky, odlišná geologie, kterou nezachytil IGP, sesuvy, zapomenuté sítě, chybná PDPS (významně) - vše typicky problematika, kterou státní investor řeší s péčí řádného hospodáře a trvá klidně půl roku i víc, než vlastně přijde na to co chce a co je ochoten zaplatit.
tolik k problematice zpoždění na stavbách
tolik k problematice zpoždění na stavbách
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Přístupy na staveniště a i jiné dočasné zábory - sice to bývá naplánováno, ale neprojednáno a investor to přehodí na zhotovitele a pak se často ukáže, že to buď nejde nebo že za obrovské peníze. A včil mudruj jak dostat materiál a techniku na stavbu a ze stavby. Nicméně ve zdrženích to obvykle nehraje zásadní roli.
No já viděl párkrát staveniště D35 na vlastní oči, a jestli tam něco chybělo, byli to lidi a technika. A nemám pocit, že by toto začalo až s covidem.
SO 208 po pokládce filigránových desek - "bednění" pro betonáž mostovky
- Přílohy
-
- 20210210_092844.jpg (123.03 KiB) Zobrazeno 6059 x
pokračující montáž podpěrné skruže na SO 212
- Přílohy
-
- 20210210_093656.jpg (300.67 KiB) Zobrazeno 6060 x
pohled na rozpracovanou opěru SO 215 - most přes prstenec MÚK Časy
- Přílohy
-
- 20210210_102148.jpg (315.68 KiB) Zobrazeno 6061 x
výztuž opěry SO 241
- Přílohy
-
- 20210210_100251.jpg (262.18 KiB) Zobrazeno 6063 x
a práce na druhé opěře SO 241
- Přílohy
-
- 20210210_100347.jpg (360.67 KiB) Zobrazeno 6061 x
Pazve: díky moc! Co ukazují už raději nekomentuji... 
Co ukazují, že i v tom příšerném počasí se pracuje.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Ano, ukazují betonáž opěr mostů. Zahájení 3/2019. Betonáž opěr mostů 2/2021. To je fakt na VELKÝ aplaus.
Vzhledem k tomu kolik už nalili betonu do Labský estakády si nemyslím, že to je zase takový propadák.
Ano, propadák to není. ŘSD už sice ve vlastních materiálech nehovoří o zprovoznění do konce roku 2021, ale co. Když nejde o život, jde o prd. Jen teda na té I/35 o život jde.
A když ne o život, tak o nápravu nebo "alespoň" o ráfek. Speciálně v době, kdy pro sníh není díra vidět...
nově zveřejněná videa za leden
Vždycky se těším na videa či alespoň fotografie z výstavby. Dneska ale řeknu, že kdybych tahle videa neviděl, bylo by to lepší. Postup výstavby není tristní, ale přímo katastrofický ! Doufám, že SE TO nezačne svádět na tuhou zimu či covid...
Přemyšlím, jak dlouho se tady nebudu k tomu zmaru vyjadřovat, když jsem tuhle psal, že už to raději ani nebudu komentovat...
Jestli oba úseky zprovozní v prosinci 2022, tak to bude zázrak...
D11 od Chlumce po Hradec taky nerostla nijak rychle a najednou bylo vyasfaltováno, nalajnováno...
až pak jim začly ujíždět svahy a rybníky
ale to už se jezdilo
až pak jim začly ujíždět svahy a rybníky
ale to už se jezdilo
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Tak to já se schválně zkusím po fotkách z 1105-I podívat, jestli je ještě mám. Jediné místo, které podle mě hořelo, byl úsek od 50. km ku Praze po služební exit Sány na 1104. Jinak si nepamatuju, že by to byla takováhle blamáž. Ale ona vlastně není, protože už ani není snaha to stihnout v původním termínu...
Pánové, podívejte se na příspěvek Ing. Kůrky. Jsou tam řečeny termíny zprovoznění nějakých staveb. I této - prosinec 2021.
https://www.silnicnikonference.eu/minikonference/
je to v čase 3.56.30
je to v čase 3.56.30
Re: [D35] Opatovice – Časy – Ostrov
Podíval jsem se na to, dovolím si přepis: "V roce 2021 předpokládáme zprovoznění 23 staveb. (...) Pokud se nestane nic nepředvídatelného, tak letos budeme zprovozňovat první desítky kilometrů dálnice D35 mezi Pardubicema a Mohelnicí."
Vyjádření, které mi zcela konvenuje s tou větou v aktuálním letáku: Dalším podstatným předpokladem je dokončení téměř celé stavby v roce 2021 a následná příprava na zprovoznění. Jinak vtipný začátek jeho příspěvku, o tom žádná
A jen tak na okraj, z té jeho češtiny pronášené na konferenci mě poněkud bolely uši.
Vyjádření, které mi zcela konvenuje s tou větou v aktuálním letáku: Dalším podstatným předpokladem je dokončení téměř celé stavby v roce 2021 a následná příprava na zprovoznění. Jinak vtipný začátek jeho příspěvku, o tom žádná
To vše je hezké. Ale uvidíme až skončí mejdan "COVID" a posčítají se ekonomické škody. Teď je oficiálně uznávaný deficit státního rozpočtu 0,5TKč. Kdo ví na co budou peníze v dalších letech?pazve píše:Pánové, podívejte se na příspěvek Ing. Kůrky. Jsou tam řečeny termíny zprovoznění nějakých staveb. I této - prosinec 2021.
je to v čase 3.56.30
Re: [D35] Opatovice – Časy – Ostrov
COVID = zvětšení počtu budoucích PPP projektů jakožto léku na nedostatečné státní a evropské zdroje ... pak se není čemu divit, že se zvažuje PPP na D35 a dalších, kde bychom si zrovna přáli co nejdřívější zahájení ze SFDI či OPDII peněz tak, aby se zahájení nijak nezdržovalo ... takže PPP projekty ve větší míře mohou být daní za COVID
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...