[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: [D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Asi teď by bylo nejlepší, aby si to MMR atrahovalo na sebe, ať se ukáží, frajeri...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Prosím jen to ne. Dokážete si představit, jak dlouho by to trvalo, když tu podjatost řešili takhle dlouho? Myslím, že MMR se už na 511 vyřádilo dost.martini píše:Asi teď by bylo nejlepší, aby si to MMR atrahovalo na sebe, ať se ukáží, frajeri...
Stát chce začít výkup pozemků pro Pražský okruh
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek ... h-40349633
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek ... h-40349633
A město Praha se chystá vykoupit pozemky pro zelené pásy...
Stát se chystá teď - 2021 - a Šajnher se k tomu chystá už několik let...
kote přesně moje řeč, jak jsem ten článek viděl na seznamu dříve, než se objevil zde a nahlédl do něj, tak jsem se začal fakt smát, kolik let už se Praha chystá ... 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Nevim, co se vam na tom nezda. Ja se treba chystam dojet na kole k mori. Jestli tam dojedu nevim, ale chystam se uz nekolik let 
tak v nejnovějším letáku je již uvedeno, že bude zapotřebí vykoupit 238 LV, 501 vlastníků, 640 pozemků a současně, že byl vydáno souhlas k zahájení výkupů před ÚR, tzn. ŘSD se do toho konečně zakousne, a očekávám, že i Praha ...
https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/2/i ... ice-d1.pdf
https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/2/i ... ice-d1.pdf
bumbiku, obdivuji tvůj optimismus co se aktivit Prahy týče. Kecy to jo, to umějí veledobře, ale jinak skutek utek... Raději se ani nechci koukat na stránky zpátky, kdy s tím šajnhér přišel poprvé.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Očekávejte složení funkce, teď by totiž měl Šajnherr začít opravdu pracovat.
Překvapilo mě u obchvatu Solnice http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 8&start=50
že přípravu a výkupy přeložky silnice první třídy dělá kraj.
Podrobnostem bohužel nerozumím, ale pokud to tedy legislativa umožňuje, tak Praha kdyby chtěla, tak už mohla dávno tuto stavbu mít připravenou, pozemky vykoupený a čekat jen až ŘSD vypíše výběrko a zahájí stavbu.
Podrobnostem bohužel nerozumím, ale pokud to tedy legislativa umožňuje, tak Praha kdyby chtěla, tak už mohla dávno tuto stavbu mít připravenou, pozemky vykoupený a čekat jen až ŘSD vypíše výběrko a zahájí stavbu.
Já teda už vůbec tomu nerozumím, ale příjde mi, že ten obchvat staví kraj ne? V aplikaci ŘSD to není a vyjadřují se k tomu zástupci kraje, ne ŘSD.Mroz píše:Překvapilo mě u obchvatu Solnice http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 8&start=50
Ale jak už tady někdo dával nový leták, tak ŘSD má od vlády posvěcen výkup dříve než obvykle, tak to tady na D0 nebude moc potřeba.
PS.: Jak je to s těmi zelenými pásy, ŘSD to může vykupovat, nebo ne? Ty zelené pásy bude stejně dělat ŘSD ne?
Právěže ŘSD nesmí vykupovat nic co nesouvisí s dálnicí. Na tom taky vázne D3 u Tábora a dlouhodobá neochota úředníků na ŘSD vykoupit Motocentrum, i když tam je to podle mě jen právní formalismus, protože to s dálnicí souvisí nájezdem na ní. Takže tam to bylo spíš hledání záminek proč to nejde. Ale obecně nelze vykupovat nic co není přímo nutné pro výstavbu dálnice.
Takže ŘSD zelené pásy podle mě vykupovat nemůže, protože ty pro dálnici nejsou nutné. Mělo to být přesně naopak - jak naznačuje Mroz výše a tedy že Praha, která může narozdíl od ŘSD vykupovat co chce, když si to schválí, tak měla vykupovat nejen zelené pásy (což je výmysl Prahy a patrně i její oddělená akce) ale měla vykupovat i pozemky pro dálnici, aby pomohla ŘSD ....... leč zůstalo zatím jen u keců, skutek utek. A tak pokud vím, nevykoupili Šajnhérovci zatím ani jeden m2. Jen občas žvaní a vydávají deklarace.
Takže ŘSD zelené pásy podle mě vykupovat nemůže, protože ty pro dálnici nejsou nutné. Mělo to být přesně naopak - jak naznačuje Mroz výše a tedy že Praha, která může narozdíl od ŘSD vykupovat co chce, když si to schválí, tak měla vykupovat nejen zelené pásy (což je výmysl Prahy a patrně i její oddělená akce) ale měla vykupovat i pozemky pro dálnici, aby pomohla ŘSD ....... leč zůstalo zatím jen u keců, skutek utek. A tak pokud vím, nevykoupili Šajnhérovci zatím ani jeden m2. Jen občas žvaní a vydávají deklarace.
Lynx ... u D3 u Tábora je to jinak, ale to je OT, tak to tu psát nebudu ... ale jinak platí, že ŘSD může vykoupit pouze trvalý zábor stavby, a tam, kde po oddělení trvalého záboru vzniknou nepoužitelné kousky pozemků, tak současná legislativa již umožňuje, aby tyto zbytkové kousky ŘSD vykoupilo s hl. trasou ... co se týče zelených pásů jakožto kompenzačních opatření, tak ty jsou mimo trvalý zábor, neboť v něm jsou protihlukovky a další opatření proti hluku tak, aby provoz dálnice odpovídal normám ... tzn. jelikož zelené pásy jsou mimo hl. trasu může pod nimi parcely vykoupit Praha, ale ŘSD ne ... tzn. Praha už může několik let tyto pozemky vykupovat, ale jak se zdá, zatím se jí to nedaří nebo nezačala ...
Už vůbec vznikl směroplatný záborový elaborát, aby bylo jasné, která část vykupovaných pozemků patří do hlavní trasy a zbytečků (vykupuje ŘSD) a která do zeleného pásu (vykupuje HMP) tam, kde má jednotlivý pozemek obě dvě části a vykupují oba?
Zajímalo by mne jaké páky má na vlastníky pozemků hl. město Praha. U ŘSD je to jasné. Vlastíkům dá cenu podle vyhlášky (8x) a pokud nechtějí prodat, tak je vyvlastní. Může Praha vykupovat za více než je odhadní cena a může vyvlastňovat?
Pokud se dívám na mapu katastru, tak nevidím, že by se vykoupil jedinný pozemek. Po prvním převedeném pozemku by se na katastrální mapě měla zobrazit v daném katastru trasa.
Pokud se dívám na mapu katastru, tak nevidím, že by se vykoupil jedinný pozemek. Po prvním převedeném pozemku by se na katastrální mapě měla zobrazit v daném katastru trasa.
Právě, že nemůže nebo tak to vidím aspoň já a myslím, že to Praha taky tvrdila. Vyvlastňovat určitě nemůže.
To určitě není pravidlo.Anonym píše:Po prvním převedeném pozemku by se na katastrální mapě měla zobrazit v daném katastru trasa.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Osobně považuju proklamovaný výkup pozemků pro zelené pásy za ryze politický humbuk, nikdo s jen trochu realistickým uvažováním nemůže očekávat, že by taková akce dopadla dobře. Snad kdyby město bylo připraveno na to vyčlenit aspoň 10 miliard a chopil se toho tým zkušených právníků a vyjednavačů, pak možná je nějaká šance, ale to je utopie. Tady je situace, kdy lze zapomenout na cenové mapy, druh pozemku, územní plán... Kupec je znám, ví se kolik toho chce, deklaroval vůli pozemek získat, a cenu je tudíž možno diktovat. Vyvlastnit nelze. Vlastníci pozemků by byli blázni, kdyby to dali za méně než obvyklou cenu za zasíťovaný stavební pozemek. Ráj pro ty, kdo mají koule nebo žaludek na spekulace... 320ha to je, pokud je to, co proběhlo médii, správně.
Tak jestli to chápu dobře, tak pásy nejsou žádnou podmínkou stavby, je to vlastně slib Prahy okolním obcím, aby neprotestovali.(Snížení dopadů stavby na okolí) Tudíž, pokud se 511 postaví a nebudou pásy, nic se neděje, maximálně se Běchovice a další obce budou zlobit.
V příspěvcích jsem nenašel odpovědi na pár otázek, tusíš někdo jak to je?
1) Kdo má stavět ty pásy? Pokud Praha, tak další otázky nejsou třeba.
2) Pokud to má stavět ŘSD, tak jak je možné, že to může stavět, ale nesmí kupovat pozemky?
3) Pokud tedy musí vykupovat Praha, tak to dopadne tak, že ŘSD koupí ty části co potřebuje pro sebe a Praha pak koupí ty zbytky s tím, že nehrozí, že by to od nich ŘSD chtělo taky za 8x? Je Praha vůbec schopná vykoupit něco jiného, než pozemky od veřejných institucí? Pokud nabízí odhadní cenu za zemědělskou půdu, tak jim to těžko někdo prodá.
V příspěvcích jsem nenašel odpovědi na pár otázek, tusíš někdo jak to je?
1) Kdo má stavět ty pásy? Pokud Praha, tak další otázky nejsou třeba.
2) Pokud to má stavět ŘSD, tak jak je možné, že to může stavět, ale nesmí kupovat pozemky?
3) Pokud tedy musí vykupovat Praha, tak to dopadne tak, že ŘSD koupí ty části co potřebuje pro sebe a Praha pak koupí ty zbytky s tím, že nehrozí, že by to od nich ŘSD chtělo taky za 8x? Je Praha vůbec schopná vykoupit něco jiného, než pozemky od veřejných institucí? Pokud nabízí odhadní cenu za zemědělskou půdu, tak jim to těžko někdo prodá.
Pravidlo to na 100% není. Pokud se vykupuje celý pozemek, který netřeba dělit, pak se na mapě trasa nezobrazí. Pokud se ale udělá elaborát, vytyčí se trasa a dělí se pozemky, což je v podstatě vždy u těchto staveb, tak prvním převedeným pozemkem se v katastrální mapě zobrazí všechny nově rozdělené pozemky z elaborátu. Neboli je v daném katastru vidět trasa.Majkii píše:To určitě není pravidlo.Anonym píše:Po prvním převedeném pozemku by se na katastrální mapě měla zobrazit v daném katastru trasa.
Ne, i při výkupu části třeba jednoho pozemku se může zapsat geometrický plán jen na tento. Nedávné příklady (ze Středočeského kraje): Kosmonosy, Mělník.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Na druhou stranu, lze to udělat tak, že se realizují jen ty části, kde vlastník prodá. Takže by to nebyly pásy, ale spíš jednotlivé lesíky, ale lepší něco, než nic. A ti co budou chtít vydírat přemrštěnou cenou, tak spláčou nad vejdělkem.grundyg píše:Osobně považuju proklamovaný výkup pozemků pro zelené pásy za ryze politický humbuk, nikdo s jen trochu realistickým uvažováním nemůže očekávat, že by taková akce dopadla dobře.
Praha má taky tu výhodu, že některé pozemky již vlastní nyní - tedy aniž by začala vykupovat, prostě byly pražské už předtím. Takže něco lze realizovat bez jakýchkoliv výkupů.
Přesně tak, budou stromy tam, kde se podaří domluva. Kolik toho bude, je věc druhá a je to docela jedno. Mě třeba mrzí, že není zalesnění prostoru větších dálničních MÚK součástí stavby čili automaticky ŘSD. Ale to je jiná debata ..
Doufám, že se nepletu, ale hooodně pozemků v trase "zelených pásů" vlastní Tomanova rodina či jeho agrární firma...