I/73 Svitávka – hranice JM kraje – St. Město
Re: Trasování - sever
Já bych z Hitlerovy dálnice udělal technickou památku a ideálně po ní (v některých místech kvůli přírodním rezervacím) kolem ní vedl nějakou cyklostezku a turistickou pěšinu. Spousta úseků by mohla být pěkně celistvých, někde by se holt nejelo přímo po trase, ale po dostupných komunikacích. Výletní atrakce zaručená. Je to pořádný kus historie, jehož totální zničení prostě nechápu.
Tohle je hodně špatný vtip. Chápu že takovéto opuštěné objekty asi nejsou v nejlepším stavu, ale nosnost se přece dá ověřit. Přece to teď nebudou alibisticky bourat a stavět znovu. A při bourání se přijde na to že konstrukce byla udělaná lépe než se předpokládalo a vzniknou další vícepráce při bourání. Jasně kde je potřeba nový prostup nebo most, ať se dostaví navíc nový s patřičnými parametry. Tady by se měl někdo na ministerstvu chytnout za nos, říci "ok, ale toto není nová dálnice tak bude třeba udělat nějaký kompromis" už jenom kvůli časové a finanční úspoře. Pokud se časem někde problém objeví tak se vyřeší za provozu. Toto není alfa a omega obslužnosti ČR a nové stavby taky nejsou zárukou kdovíjaké trvanlivosti (viz obchvat Č.Těšína) v porovnání s tím prvorepublikovým mostem na který se dělala zátěžová zkouška.
Tak tohle je myslím si fakt dobrý nesmysl.
To jsou zase kecy
.. od kdy musí být na silnicích 3.třídy nějaká normová šířka ??
A co jako ? Pro těch 500 aut a dodávek, co pod většinou těch mostů projedou za den ? Kolik se jich potká zrovna u toho mostu ?U většiny stávajících mostních konstrukcí není možné dodržet normový průjezdní profil bez omezení šířky komunikace.
Chápu, že si asi nikdo netroufne využít všechny mosty. Nicméně např.tento u Bačova, to nemůže ta paní z ŘSD myslet ani vážně. Tento most přežije ještě její pravnoučata. U mostů přes vodoteče bych si tím byl jistý ještě více, ale ty ať se klidně postaví nové, takové nebudou v celkových nákladech dělat stamiliony.„Stávající konstrukce na křižujících vodotečích už neodpovídají současným nárokům. Dalšími problémy jsou zejména životnost stávajících konstrukcí, závady a jejich neověřená zatížitelnost. S využitím konstrukcí z Hitlerovy dálnice pro novou trasu silnice I/43 se proto nepočítá,“ uzavřela Korenčiková.
Krupp: bourat se asi nebude, spíš bych řekl, že nová trasa povede těsně vedle té historické.
Škoda i už těch jednou vykoupených pozemků...
Jenže tady jde o stavbu nových mostů. Zdaleka ne o demolici současných. To je prostě drahá záležitost a severní úsek D43 měl vždycky těžit z toho, že velká část mostů je postavená. Jinak by zde bylo téměř nemožné prosadit 4-pruhovou kategorii. Naopak kdyby se většina mostů využila, byl by za mě téměř zločin ten 4-pruh nepostavit.KarelLer píše:Krupp: bourat se asi nebude, spíš bych řekl, že nová trasa povede těsně vedle té historické.
CK MD minulý týden schválila TES na severní část D43 a to v kategorii vystřídaného 3-pruhu S15,25/110. Jsem zvědav, jestli uvidíme cenové porovnání oproti 4-pruhu a kolik mostů může být "po jejich" využito.
Zdroj senátorka J.Vítková
Zdroj senátorka J.Vítková
Ať se jdou vycpat 
Jako mám na to 2 pohledy.
1) pro ty mini intenzity co zde budou je S 15,5 dostatečné a tedy
2) jestli by 4-pruh stál o max 10% více peněz (jakože bych si tipl že ano), tak nechápu tu krátkozrakost a vidím to stejně jako ty.
Jestli bude argumentem, že většina mostů se musí strhnout a postavit nově, tak to ať jdou přímo do ******.
1) pro ty mini intenzity co zde budou je S 15,5 dostatečné a tedy
2) jestli by 4-pruh stál o max 10% více peněz (jakože bych si tipl že ano), tak nechápu tu krátkozrakost a vidím to stejně jako ty.
Jestli bude argumentem, že většina mostů se musí strhnout a postavit nově, tak to ať jdou přímo do ******.
Pokud tam nebude čtyřpruh, tak se obávám, že v hlavní relaci Hradec-Brno nebude důvod tam zajíždět, takže většina dopravy zůstane na stávající I/43, což je myslím špatně. Kolik km tam vůbec v tom třípruhu bude? Je tam rovinka, takže většina bude 1+1, ne?
To už by pomalu dávalo větší smysl tu novou I/43 postavit ve stopě Kunštát - Polička - Litomyšl. Vím, je tam velký převýšení. Ach jo.
To už by pomalu dávalo větší smysl tu novou I/43 postavit ve stopě Kunštát - Polička - Litomyšl. Vím, je tam velký převýšení. Ach jo.
-
Tomas 1975
Tak to se asi Lorenz a další otáčejí v hrobě nebo přesýpají v urně....
To těleso je tam hotové nebo skoro hotové....
Mně by zajímaly spíše jejich podklady....Z čeho technicky vycházeli.... Původní technické zprávy, plány atd... Asi nic... Aktuálně nevím kdo tam co napsal...
Poslední skutečný formát na Ministerstvu dopravy byl ing. Dr. Pacholík, evropský formát, dnešní úředníci mu nesahají ani po kotníky...
Níže odkaz na článek k připravovanému úseku Lysice - Svitávka, prozatím pouze v tištěné verzi...
https://silnice-zeleznice.cz/media/1-2021
To těleso je tam hotové nebo skoro hotové....
Mně by zajímaly spíše jejich podklady....Z čeho technicky vycházeli.... Původní technické zprávy, plány atd... Asi nic... Aktuálně nevím kdo tam co napsal...
Poslední skutečný formát na Ministerstvu dopravy byl ing. Dr. Pacholík, evropský formát, dnešní úředníci mu nesahají ani po kotníky...
Níže odkaz na článek k připravovanému úseku Lysice - Svitávka, prozatím pouze v tištěné verzi...
https://silnice-zeleznice.cz/media/1-2021
On bude intenzitou stacit tripruh i u Dvoriste nebo Trutnova. Ale tam to pomerime jinym metrem - a ctyrpruh bude.
Kdyz porovnam alternativy 30km po pekne jednicce Boskovickou brazdou + 20km dalnici do Svitav versus 18km vesnicemi a 12km peknou jednickou na totez misto, tak nevidim jediny duvod zustat cestou na Hradec Kralove na novem 2-3 pruhu
Kdyz porovnam alternativy 30km po pekne jednicce Boskovickou brazdou + 20km dalnici do Svitav versus 18km vesnicemi a 12km peknou jednickou na totez misto, tak nevidim jediny duvod zustat cestou na Hradec Kralove na novem 2-3 pruhu
Tomas 1975: Cokoliv sem dáváte, je vidět, že máte více než dost informací i archivních... Z toho článku ve Svitavském deníku jsou nejkontroverznější (podle Vašich předchozích příspěvků) tyto odstavce:
„V současné době pracujeme na dokumentaci, která je mimo jiné zaměřena na posouzení využití stávajícího tělesa a objektů takzvané Hitlerovy dálnice v úseku Svitávka – Staré Město. Co se týká vlastního tělesa, to je z valné části znehodnoceno náletovou vegetací a také různými navážkami. Mnohde se objevily skládky odpadu,“ sdělila Kristýna Korenčiková z Ředitelství silnic a dálnic.
Odborníci už posoudili mostní konstrukce i propustě pro vodoteče. Jenže průzkum nepřinesl dobré zprávy. U většiny stávajících mostních konstrukcí není možné dodržet normový průjezdní profil bez omezení šířky komunikace. Jako problém vidí odborníci i umístění svodidel, chodníků nebo vybudování cyklostezky. „Stávající konstrukce na křižujících vodotečích už neodpovídají současným nárokům. Dalšími problémy jsou zejména životnost stávajících konstrukcí, závady a jejich neověřená zatížitelnost. S využitím konstrukcí z Hitlerovy dálnice pro novou trasu silnice I/43 se proto nepočítá,“ uzavřela Korenčiková.
(Svitavský deník, 26.2.2021)
Adresa autorky je: Kladská 17, 50003 Hradec Králové,
šéfredaktorka Iveta Nádvorníková, mobil: 724 796 120, mail: iveta.nadvornikova@denik.cz
S tím množstvím informací, co máte, byste jí mohl napsat a nabídnout rozhovor z druhé strany neží paní Korenčíková z ŘSD (a přinést sebou pár těch starých výkresů, plánů, atd, což by dokázalo, že Korenčíková nemá pravdu, co se týče stavgu tělesa a konstrukcí mostů či propustí...) Pokud je paní Nádvorníková solidní, pak zveřejní i Váš názor a dokumentaci. Možná by to přispělo k urychlení D43 v trase původního tělesa. Zdá se, že pro to už dost děláte, ale nemá to publicitu a tedy odezvu a ŘSD tedy tvrdí, co chce.
Zkuste to! Kdo jiný o tom víc ví a má dokumenty, než Vy!
„V současné době pracujeme na dokumentaci, která je mimo jiné zaměřena na posouzení využití stávajícího tělesa a objektů takzvané Hitlerovy dálnice v úseku Svitávka – Staré Město. Co se týká vlastního tělesa, to je z valné části znehodnoceno náletovou vegetací a také různými navážkami. Mnohde se objevily skládky odpadu,“ sdělila Kristýna Korenčiková z Ředitelství silnic a dálnic.
Odborníci už posoudili mostní konstrukce i propustě pro vodoteče. Jenže průzkum nepřinesl dobré zprávy. U většiny stávajících mostních konstrukcí není možné dodržet normový průjezdní profil bez omezení šířky komunikace. Jako problém vidí odborníci i umístění svodidel, chodníků nebo vybudování cyklostezky. „Stávající konstrukce na křižujících vodotečích už neodpovídají současným nárokům. Dalšími problémy jsou zejména životnost stávajících konstrukcí, závady a jejich neověřená zatížitelnost. S využitím konstrukcí z Hitlerovy dálnice pro novou trasu silnice I/43 se proto nepočítá,“ uzavřela Korenčiková.
(Svitavský deník, 26.2.2021)
Adresa autorky je: Kladská 17, 50003 Hradec Králové,
šéfredaktorka Iveta Nádvorníková, mobil: 724 796 120, mail: iveta.nadvornikova@denik.cz
S tím množstvím informací, co máte, byste jí mohl napsat a nabídnout rozhovor z druhé strany neží paní Korenčíková z ŘSD (a přinést sebou pár těch starých výkresů, plánů, atd, což by dokázalo, že Korenčíková nemá pravdu, co se týče stavgu tělesa a konstrukcí mostů či propustí...) Pokud je paní Nádvorníková solidní, pak zveřejní i Váš názor a dokumentaci. Možná by to přispělo k urychlení D43 v trase původního tělesa. Zdá se, že pro to už dost děláte, ale nemá to publicitu a tedy odezvu a ŘSD tedy tvrdí, co chce.
Zkuste to! Kdo jiný o tom víc ví a má dokumenty, než Vy!
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že za těch 80 let je těleso prorostlé kořeny vegetace i vzrostlých stromů a pokud bude možno vést silnici ve stopě HD tak se to asi neobejde bez důkladné sanace tělesa v úrovni jednotek metrů. Kvalita tehdejších betonáží mohla být dobrá nicméně za desítky let bez jakékoliv údržby musela notně degradovat.
Šířkové normy nemám ambici hodnotit.
Je pro mne otázkou jestli "rekonstukce" (preferuji), by byla levnější než stavět na holé pláni...
Šířkové normy nemám ambici hodnotit.
Je pro mne otázkou jestli "rekonstukce" (preferuji), by byla levnější než stavět na holé pláni...
-
Tomas 1975
Problém novinářky Nádvorníkové je, že nerozezná pionýrský tábor od koncentračního... plus další ekologisticko aktivistické názory...
Já se rozhovorům nebráním... Všichni vědí, že existuju.. Píšu... Připravuji výstavy... Publikace... Mnoho jsem toho realizoval...
Mnohokrát jsem zde psal, že existují postupy ověřené na území NDR při dostavbě dálnic... Poláci je také používají... Na bývalých tělesech.... V nedávné době se dostavovala část silnice na rozestavěné silnici /tělese) Plzeň - Moravská Ostrava... Taky z toho jsou zkušenosti...
To je pouze neustálé opakování... Stačí prolistovat výše...
To že nemají pravdu je v plánech, které jsou zmenšené v časopisu na který jsem dával odkaz...
Jsou tam i geo průzkumy v místech opěr a pilířů... Je toho hodně... Kde jsou jednotlivé věci je pouze v mé hlavě...
Já se rozhovorům nebráním... Všichni vědí, že existuju.. Píšu... Připravuji výstavy... Publikace... Mnoho jsem toho realizoval...
Mnohokrát jsem zde psal, že existují postupy ověřené na území NDR při dostavbě dálnic... Poláci je také používají... Na bývalých tělesech.... V nedávné době se dostavovala část silnice na rozestavěné silnici /tělese) Plzeň - Moravská Ostrava... Taky z toho jsou zkušenosti...
To je pouze neustálé opakování... Stačí prolistovat výše...
To že nemají pravdu je v plánech, které jsou zmenšené v časopisu na který jsem dával odkaz...
Jsou tam i geo průzkumy v místech opěr a pilířů... Je toho hodně... Kde jsou jednotlivé věci je pouze v mé hlavě...
Asi je HLAVNÍ problém v tom, že argumenty PRO nejsou žádoucí. Takže buďme raději proti... Tak mi přijde stávající stav. Pokud se pletu, opravte mě....
-
Tomas 1975
Kote máš pravdu...
Tomas 1975: To, co všechno děláte je velmi záslužné, což všichni na tomto fóru vědí, ale pokud vaše argumenty a fakta nezazní v médiích, neexistujete ani Vy, ani vaše argumenty, dokumenty, plány.
Můžete se uorganizovat s výstavami, pochody a vůbec a nakonec se unavíte, onemocníte a umřete a Vaši odpůrci, kteří o existenci Vašich dokumentů nemají ani potuchy, zvítězí s jejich paskvily...
Taková je dnes moc publicity, takže to zkuste. Kdo nezkusí, jednoduše ztrácí šanci vyhrát!
Můžete se uorganizovat s výstavami, pochody a vůbec a nakonec se unavíte, onemocníte a umřete a Vaši odpůrci, kteří o existenci Vašich dokumentů nemají ani potuchy, zvítězí s jejich paskvily...
Taková je dnes moc publicity, takže to zkuste. Kdo nezkusí, jednoduše ztrácí šanci vyhrát!
-
Tomas 1975
Tak jsem paní novinářce napsal....Jsem zvědav...
Řekl bych, že na D3 i na D11 budou vyšší intenzity. Nezapomínejme, že ze současné I/43 se sem přesune jen poměrně skromná část dopravy. Troufám si říct, že zde bude přes 50% dopravy těžká nákladní, myslím co do počtu. Hřebíčkem do rakve je jak píše KarelLer fakt, že zde bude MPR 110. To je bohužel velmi škoda, protože ta dálnice, kdyby se postavila pořádně, tak je bez ostychu na 140+ (pokud se samozřejmě nenamyslí nové MÚK, ale neumím si představit prakticky žádnou potřebnou, opodstatněnou).AF-1 píše:On bude intenzitou stacit tripruh i u Dvoriste nebo Trutnova. Ale tam to pomerime jinym metrem - a ctyrpruh bude.
KarelLer: No ten 3-pruh bude v celé délce. Takže pořád budou 2 pruhy buď směr Třebová nebo směr Brno. Součástí je betonové svodidlo mezi směry, takže může být MPR 110. Ale souhlasím s tebou, že pro podstatnější přesun OA by to chtělo MPR 130-140 km/h.
Já jsem fakt zvědav, k čemu došli projektanti PK Ossendorf a ta TES. Pokud CK MD dostala výstupy studie, že se stejně musí většina mostů postavit nových, tak tyhle úředníky lze chápat, že rozhodli jak rozhodli.
Tomas1975: když tak pozoruji aktivity Seznamu, nešlo by zkusit oslovit někoho z tohoto média ?
MPR bude smerodatna maximalne na dvoupruhove polovine a to jeste, pokud se na zacatku useku nebude chtit dostat druhy (treti, ctvrty...) kamion pred ten prvni. V jednopruhovem useku pojedou vsichni 80 za kamionem, ci pomalejsim osobakem - to mohou jet vsichni rovnou na Letovice a jsou na tom komfortem stejne, kilometry znatelne lepe.
To rozhodnutí je šílené..... nechal bych celou CK jezdit alespoň měsíc Letovice-Brno a 3-pruh by je přešel. Tam je několik úseků kde 3-pruh je a efekt je že před zúžením se jede v levém i 130, aby ty auta ještě předjeli ten kamion... totéž bude tady (s bet. svodidly možná i 150)
Když tu diskutujete o intenzitách a srovnáváte, zkuste k tomu napsat i čísla kolik čekáte tady či na D3/D11 apod....
A jedna otázka - kolik v budoucnu bude stát udělat z toho nejužší 2+2? Resp. co vše se bude muset udělat znovu....?
Když tu diskutujete o intenzitách a srovnáváte, zkuste k tomu napsat i čísla kolik čekáte tady či na D3/D11 apod....
A jedna otázka - kolik v budoucnu bude stát udělat z toho nejužší 2+2? Resp. co vše se bude muset udělat znovu....?
Ohledně těch "mini intenzit": chápu, že relace Brno-Mohelnice a Brno-Kłodzko moc nedá, ale pořád žiju v tom, že po dostavbě D11 a D35 bude S43 součástí lákavé alternativní trasy na ose Berlín-Vídeň, ne-li ta nejlepší trasa díky nejmenšímu převýšení. (Jenom chybějící JZT u Brna bude problém, ale to bude i při cestě po D1.) Toto se při výpočtu těch intenzit bere nějak v úvahu? Pokud vím, se zkapacitněním I/37 se nepočítá (až na pár obchvatů) a v Kłodzku se bude stavět severojižní dálnice.
-
Tomas 1975
Trasa Berlín - Vídeň jako nejrychlejší alternativa - jednoznačně.... Vyhnete se ucpávce v Drážďanech a Praze... Všeobecně zajímavé to bude pro směr už od Hamburku...
Nemáte někdo přístup k podkladům komise MD? Já už na ŘSD Brno nikoho neznám... Všichni jsou v důchodu nebo odešli... Zajímalo by mně co je tam napsáno... Z čeho vycházeli...
Nemáte někdo přístup k podkladům komise MD? Já už na ŘSD Brno nikoho neznám... Všichni jsou v důchodu nebo odešli... Zajímalo by mně co je tam napsáno... Z čeho vycházeli...
Jestli někdo z CK čte toto fórum, tak jim také touto cestou chci říci, že vidím jejich rozhodnutí jako nekompetentní. 3-pruh sice nyní vypadá jako levnější řešení, ale také by mne zajímal reálnější pohled na využití stávající trasy. A k přestavbě na 2+2 stejně jednou dojde, lepší silnice (D11, D35, D43) na sebe tu dopravu přitáhne. A pak už, jak bylo řečeno výše, to bude stát tolik ...