Jinak toho hoteliéra sice trochu chápu (na rozdíl od paní starostky Pasohlávek), ale "doteď byl pro dálnici" a teď (v případě estakády) bude proti ní, to mě připadá jako docela chucpe. To je opravdu diametrální rozdíl v hluku, když ta doprava jede po estakádě než po hrázi ? Bude o pár metrů výš, to ano, ale že by se poté stal hotel nenavštěvovaným .. vysoce pochybuji, že by stavba estakády měla vliv na budoucí poptávku v hotelu.
Tak jako tak, je za mě jedině dobře (a ono by to možná ani jinak nešlo), že se půjde do nové EIA a ta to všechno prověří a vybere a Patrik, kdejaký ekoterorista a i okolí samotné dálnice se bude moci vyjádřit. Pevně věřím, že v procesu EIA už naposledy.
A jinak alternativy budou podle všeho asi dvě - buď hráz a bez doprovodky nebo estakáda a se zachováním I/52 jako doprovodky. Pochybuji, že vznikne varianta přisypat k hrázi komplet těleso sólo pro dálnici. Jediné štěstí, že zde ta dálnice nehoří tak jako některé jiné zablokované úseky.
Jinak já osobně jsem fandou spíše varianty estakády se zachováním doprovodky. Mělo by to mít i hladší průchod přes ekoteroristy a obce by měly být naopak spokojenější.