Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
Jo, jsme kdysi na smeťáku zkoušeli z hecu kolik to vydrží a docela fuška.
Jen odbočím, ve starších Českých filmech, zloděj u Žigula, nebo Škody 100/105 trhne volantem a zláme ten čep ve spínací skříńce co zamyká řízení. Tak jsem to na vrakovišti zkoušel a ani prd.flames píše:Jo, jsme kdysi na smeťáku zkoušeli z hecu kolik to vydrží a docela fuška.
Úrověň českých šoférů je přímo zoufalá. V sobotu jsem měl tu smůlu stát v zácpě na právě rekonstruovaném úseku R1, a to hned dvakrát v rozmezí tří hodin a to, co jsem viděl bylo nepochopitelné - hromadné otáčení na "dálnici". Každej třetí, čtvrtej šílenec to začal, když viděl zácpu ve směru na Ořech otáčet. Musím říct, že jsem opravdu zíral. Za tohle bych natvrdo bral papíry a naše policie jako obvykle nikde 
a co maj jako dělat ?
stát tam a doufat, že se to rozjede ?
když nejsou informace - třeba i od policie - tak se není čemu divit
ne že bych to schvaloval, ale je to pro mne naprosto pochopitelné
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Udělal byste totéž (pro Vás pochopitelné) i na západ od našich hranic? Zdálo by se Vám to i tam "pochopitelné?Mike píše:a co maj jako dělat ?
No to snad nemyslíš vážně?Mike píše:a co maj jako dělat ?
Já s tím teda taky nemám za určitých okolností problém. Pokud stojím na místě několik minut a nehýbe se to, v protisměru mi to provoz umožňuje, tak bych nad tím taky přemýšlel (a nejspíš udělal), to není typické otáčení na dálnici (tam je to zakázáno kvůli vysokým rychlostem, tohle je staveniště s 80 kmh, kde to navíc často (neříkám že zrovna na 515, ale obecně) provádějí různá auta staveništní dopravy, u kterých je to mnohem nebezpečnější...
V případě pomalu jedoucí kolony je to samozřejmě nesmysl... Vše je jen o konkrétní dané situaci....
V případě pomalu jedoucí kolony je to samozřejmě nesmysl... Vše je jen o konkrétní dané situaci....
Dokud jsem si to tady nepřečetl, tak mě to ani nenapadlo, něco takového dělat. Rozhodně bych to neprovozoval, bo jedoucí v pruhu, do kterého se otáčím s něčím takovým vážně nepočítá a může to vyvolat kolizní situaci. Pokud stojím a není uníku, tak hold chvilku vydržím. 
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Ona si spousta lidí neuvědomuje,že 80 je už dost velká rychlost.
Taky myslím že záleží na jaké situaci. Pokud bych měl dostatečný rozhled, stal v levém pruhu tak vyrejduju kola úplně doleva, podívam se za sebe, před sebe, směrovka plny kotel a jsem pryč. Určitě by to muselo být místo "na jeden šuk" a ne tam couvat a zavazet ale pokud bych měl rozhled tak bych se nebránil...
Ve vysoce krajním případě by se to snad dalo pochopit, stejně tam zůstává spoustu ale. Toto je opravdu vysoce nebezpečný hazard, který se může smrtelně vymstít. To vám těch pár ušetřených minut stojí za to? Kdyby v tomto nebyli na ŘSD diletanti, tak by tam dávno byla fyzická bariéra.
Byl jsem svědkem toho, jak někteří šoféři neodhadli vzdálenost a vlítli tam lidem do protisměru a ti měli co dělat, aby to zašlápli. Někteří zase naopak neodhadli otočku a ještě museli couvat! Když si přečtu zdejší názory i rozumných členů, nedivím se, že se děje to, co se děje.
Uvědomte si laskavě, že řidičům jedoucím v protisměru nedáváte takovýmto chováním prakticky žádnou možnost na reakci. Kdo jede v levém, je bez šance, vpravo může mít vozidlo, vlevo auta, za ním hustý provoz, který na 515 panuje, a může se jenom modlit, aby rychlost co nejvíce stáhl a vzádu to do něj nikdo neposlal.
Ještě pro doplnění, kdyby tam snad někdo stál dvacet minut a nehnul se, tak možná, ale spousta řidičů takto jednala sotva najeli od D5 na R1. To je neomluvitelné!
Byl jsem svědkem toho, jak někteří šoféři neodhadli vzdálenost a vlítli tam lidem do protisměru a ti měli co dělat, aby to zašlápli. Někteří zase naopak neodhadli otočku a ještě museli couvat! Když si přečtu zdejší názory i rozumných členů, nedivím se, že se děje to, co se děje.
Uvědomte si laskavě, že řidičům jedoucím v protisměru nedáváte takovýmto chováním prakticky žádnou možnost na reakci. Kdo jede v levém, je bez šance, vpravo může mít vozidlo, vlevo auta, za ním hustý provoz, který na 515 panuje, a může se jenom modlit, aby rychlost co nejvíce stáhl a vzádu to do něj nikdo neposlal.
Ještě pro doplnění, kdyby tam snad někdo stál dvacet minut a nehnul se, tak možná, ale spousta řidičů takto jednala sotva najeli od D5 na R1. To je neomluvitelné!
Jo on takový rozjetý naložený kamion za prdelí v této situaci.... 
To mi připomíná. Jel jsem v Brně ( http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@dm=138119 ... 54528@z=15 ) a volal mi kámoš. Vzal jsem to a říkám "Zavolám za 10 minut" a mobil hodil k volantu. Kouknu na semafor a šipka, která svítila doprava tak zhasla. Přišlápl jsem brzdu s tím že v pohodě zastavím. Ejhle Tatra za mnou mi naznačila že to bude jinak
Zastavil jsem na zebře on jako první v křižovatce 
jsem rád, že i zásadní odmítači pochopili, že provést takový manévr je možné
situaci tam neznám, poněvadž v době špiček jezdím Radlickou nebo Plzeňskou a centrem ( na východní okraj Prahy )
ano, 80 není malá rychlost, stejně tak tam většina aut jede rychleji
ale těch 80 i normální auto udělá do 10sec ( na 2, max.na 3 )
problém, zde byl naznačen především v tom, že někdo neodhadne "rejd" svého auta
jinak tohle otáčení bylo na I/11 za Dlouhopolskem jedinou možností, jak nepřijet do Hradce o hodinu později
tam to, vzhledem k šířce, bylo i s tím couváním
situaci tam neznám, poněvadž v době špiček jezdím Radlickou nebo Plzeňskou a centrem ( na východní okraj Prahy )
ano, 80 není malá rychlost, stejně tak tam většina aut jede rychleji
ale těch 80 i normální auto udělá do 10sec ( na 2, max.na 3 )
problém, zde byl naznačen především v tom, že někdo neodhadne "rejd" svého auta
jinak tohle otáčení bylo na I/11 za Dlouhopolskem jedinou možností, jak nepřijet do Hradce o hodinu později
tam to, vzhledem k šířce, bylo i s tím couváním
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Nehoda na 3+3 úseku Lipník - Bělotín. Frajer s Passatem na konci jízdy v polovičním profilu mezi Hladkými Životicemi a Bělotínem nepřejel správně do svého směru a pokračoval dál směrem na Brno v protisměru rychlostí až 150 km/h. Samozřejmě to dopadlo nehodou, ale ještě ho vezli do nemocnice, tak třeba bude mít kliku:
Hned první reportáž v TN 13.5.2010: http://archiv.nova.cz/multimedia/televi ... 0.html?s=0
+ údajně další nehoda v 2+2 na úseku mezi Hladkými Životicemi a Bělotínem.
Hned první reportáž v TN 13.5.2010: http://archiv.nova.cz/multimedia/televi ... 0.html?s=0
+ údajně další nehoda v 2+2 na úseku mezi Hladkými Životicemi a Bělotínem.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Proti lidskému faktoru se nedá nic vymyslet.
Ale jestli to byla sázka...
Ale jestli to byla sázka...
R48 -> D48 se podařilo!
Jestli to bylo jeho blbostí, je už potrestaný dost, ale jestli to byla sázka, tak okamžitě vyhodit z nemocnice a nechat chcípnout. Je to kruté, ale s někým kdo se chová jako hovado je třeba zacházet jako s hovadem.
Sorry za OT.
Sorry za OT.
MPMP: Miluju rychlý soudy, psali že to byl těžký diabetik, mohlo se mu stát cokoli, ale vy už ho věšíte...
West of Pecos to jde rychle, no .. už žádnej socik 
Jestli byl zdravotně nezpůsobilej, tak neměl za volantem co dělat. Podle toho videa moc dobře věděl, co dělá a ani se nesnažil jet odstavným, když už. Klika že nikoho nezabil.Web píše:MPMP: Miluju rychlý soudy, psali že to byl těžký diabetik, mohlo se mu stát cokoli, ale vy už ho věšíte...
Souhlas s MPMP.
Jel v protisměru 4 kilometry to je při 120 2 minuty,to si už něčeho snad mohl všimnout a udělat něco.
Řidič Passatu to nepřežil. Zajímalo by mne, zda-li tam na konci úseku u Bělotína jsou kamery, které by mohly lépe napovědět co se stalo.
http://archiv.nova.cz/multimedia/televi ... 0.html?s=0
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Není potřeba koukat na celé TN: http://tn.nova.cz/zpravy/doprava/muz-kt ... nenim.htmlmartini píše:Řidič Passatu to nepřežil. Zajímalo by mne, zda-li tam na konci úseku u Bělotína jsou kamery, které by mohly lépe napovědět co se stalo.
Asi nemáte nikoho blízkého s cukrovkou, buďte rád.egelebege píše:Jestli byl zdravotně nezpůsobilej, tak neměl za volantem co dělat. Podle toho videa moc dobře věděl, co dělá a ani se nesnažil jet odstavným, když už. Klika že nikoho nezabil.Web píše:MPMP: Miluju rychlý soudy, psali že to byl těžký diabetik, mohlo se mu stát cokoli, ale vy už ho věšíte...
Souhlas s MPMP.
Moje babička trpěla cukrovkou.Web píše:Asi nemáte nikoho blízkého s cukrovkou, buďte rád.egelebege píše:Jestli byl zdravotně nezpůsobilej, tak neměl za volantem co dělat. Podle toho videa moc dobře věděl, co dělá a ani se nesnažil jet odstavným, když už. Klika že nikoho nezabil.Web píše:MPMP: Miluju rychlý soudy, psali že to byl těžký diabetik, mohlo se mu stát cokoli, ale vy už ho věšíte...
Souhlas s MPMP.
Nezlob se na mě, ale ten magor jel několik km víc jak kilem v rychlým pruhu v protisměru. I člověk, kterýho postihne mozková příhoda dokáže minimálně zastavit. Kdyby takovej debil zabil někoho tvýho blízkýho, přemýšlel by jsi jinak