doprava ve volebních programech
Re: doprava ve volebních programech
Abych to shrnul ze svého hlediska - z hlediska dopravy by bylo jednoznačně nejvýhodnější aby ANO zůstalo u vlády a MD v jejich gesci. ŘSD má kvalitní vedení, MD by taky zůstalo při starém. A teď výstavba docela jede, tedy na naše poměry. Jakákoliv změna znamená zdržení - jak píše i dvs výše. A změna s účastí Pirátů pak znamená opravdu zásadní průšvih.
Green deal je neskutečný komunistický šmejd, takže fakt bacha na to. Na to fakt myslete a zvažte. Ohledně Green dealu vycházím z toho, které strany ho skutečně v Europarlamentu podpořili.
Piráti, STAN, Lidovci, ODS, Ano a asi i komunisti . Jediní, kdo hlasovali proti a teď se s z toho nepodělejte, protože jak jsem zjistil, skutečně máte přímo odpor k této straně , bylo SPD. Skutečně SPD a tak to prostě je. Apropo já SPD volit rozhodně nebudu, aby bylo jasno, tak abych tady zase neslyšel ty kecy o tom jak tady prosazuju SPD. Já prostě konstatuju, jak to bylo a závěr nechť si dělá každý sám. Jinak ohledně dopravy jak bylo řečeno, ANO skutečně ohledně dopravy boduje. Rozjeli obchvaty Řevničova a Lubence, co zakázal zrovna Vítek Bártů. D7, D3, D11, D35 super. Takže tam vidím opět posun.ANO také nevolím, aby bylo jasno.
Piráti, STAN, Lidovci, ODS, Ano a asi i komunisti . Jediní, kdo hlasovali proti a teď se s z toho nepodělejte, protože jak jsem zjistil, skutečně máte přímo odpor k této straně , bylo SPD. Skutečně SPD a tak to prostě je. Apropo já SPD volit rozhodně nebudu, aby bylo jasno, tak abych tady zase neslyšel ty kecy o tom jak tady prosazuju SPD. Já prostě konstatuju, jak to bylo a závěr nechť si dělá každý sám. Jinak ohledně dopravy jak bylo řečeno, ANO skutečně ohledně dopravy boduje. Rozjeli obchvaty Řevničova a Lubence, co zakázal zrovna Vítek Bártů. D7, D3, D11, D35 super. Takže tam vidím opět posun.ANO také nevolím, aby bylo jasno.
Bude dobré nespoléhat na dojmy a vlastní zkreslené náhledy a raději si přečíst, co v tom programu skutečně je:jozka píše:Mimochodem, profesor Fiala se ted vsemi deseti hlasi ke Green Deal. Tak toliko asi k vystavbe dalnic.
Toliko tedy k úvahám, že Fiala jako premiér nebude stavět dálnice.volební program SPOLU píše:Česká republika se zavázala, že bude zmírňovat dopady klimatických změn a přispěje k dosažení uhlíkové neutrality v EU do roku 2050. Green Deal je však pro nás hlavně příležitost, jak investicemi do udržitelného rozvoje, čistých a obnovitelných zdrojů a cirkulárního hospodaření výrazně modernizovat českou ekonomiku a zvýšit kvalitu života. To je velká příležitost pro inovativní české firmy.
Dostavíme dálniční síť, do konce volebního období přibude nejméně 250 km. Spojení do zahraničí, adekvátní odstavné plochy pro kamiony a městské obchvaty – nic z toho už nesmíme odkládat.
Jednoznačnou prioritu má silniční okruh kolem Prahy, druhé dálniční spojení Čech a Moravy (D35), dokončení D1 (přerovská část) včetně okruhu kolem Brna a další městské okruhy.
MD nemá ani svého ministra, což určitě není stav, který by měl trvat nadále. Kromě toho současná vláda reálně usiluje o to, aby se preventivně stopla výplata jakýchkoli peněz z evropských fondů pro Českou republiku a to kvůli nenažranosti premiéra. Jak dobře se nám pak bude stavět se zastavenými fondy? To bude teprve zásadní průšvih.Lynx píše:z hlediska dopravy by bylo jednoznačně nejvýhodnější aby ANO zůstalo u vlády a MD v jejich gesci. ŘSD má kvalitní vedení, MD by taky zůstalo při starém.
Kromě toho je třeba si dát pozor na fachidiotismus. Nevolíme si vládu jen pro resort dopravy, volíme si celou vládu. Obětovat kvůli teoretickému "klidu a kontinuitě" vše ostatní se nám může vymstít, mj. tak, že za pár let nebudeme mít na stavbu dálnic vůbec, protože celý státní rozpočet pohltí mandatorní výdaje.
Kromě toho, ANO volby nevyhraje a i kdyby ano, tak bude potřebovat koaličního partnera. SPOLU do vlády s ANO nikdy nepůjde, takže ať chceme nebo ne, PirSTAN budou mít vliv na příští politické směřování této země. Ale jedině koalice se SPOLU (a nejlépe s Fialou jako premiérem) je garance toho, že jejich levicové nápady bude někdo držet na uzdě.
Ano, vy budete volit Trikolóru. Ta žádného europoslance nemá, takže nevíme, jak by pro co v evropském parlamentu hlasovala. A protože po volbách nebude ani v české sněmovně, můžou si její představitelé říkat, co chtějí, protože stejně nebudou muset nést odpovědnost za to svá prohlášení začít naplňovat.Mikulik píše:Apropo já SPD volit rozhodně nebudu, aby bylo jasno, tak abych tady zase neslyšel ty kecy o tom jak tady prosazuju SPD.
Já bych řekl, že se staví, protože konečně ŘSD dotáhlo přípravu staveb. S politikou to má společného málo a to 2 následující věci: zajištění financí a každoroční nevýměna ředitele ŘSD apod. V tomto udělal hodně Dan Ťok. Právě finance nebo personální věci byly dříve tou největší brzdou a důvodem, proč se nestavělo skoro nic někdy v letech 2012-2016/17. Zajistit dostatek financí do doby příchodu covid krize by zvládla naprosto každá vláda, těch peněz měl stát prostě hromady. S legislativou stihlo ANO udělat za 8 let prakticky prd, snad to napraví nová 416 z minulého roku a stihne se nový stavební zákon - potom už bude na místě uznat, že to opravdu zlepšili. Takže důležité je, aby byly finance a stabilita co se týče personálií na ŘSD a v tomto tady máme mnozí obavy právě především z pirátů. Myslím, že tady nikdo nemá nic vyloženě proti SPD co se týče dopravy. Spíše vnímáme (jestli to tak mohu říct), co za člověka je Tomio Okamura a podle toho taky vypadají sympatie k této straně. 

Martin_L píše:Kromě toho je třeba si dát pozor na fachidiotismus. Nevolíme si vládu jen pro resort dopravy, volíme si celou vládu. Obětovat kvůli teoretickému "klidu a kontinuitě" vše ostatní se nám může vymstít, mj. tak, že za pár let nebudeme mít na stavbu dálnic vůbec, protože celý státní rozpočet pohltí mandatorní výdaje.
Martin_L:
To, co po ostatnich chcete je, aby pristoupiii na ptydepe Zelenych Khmeru. Ve zkratce:
1)Vytezit uhli pod Krusnymi horami, odvezt ho do elektrarny o dvacet kilometru dale je fuj, zaostale a planetu nicici a jenom zminka o tom zabila jedno kokretni kotatko.
2)Pokosit lesy v Kanade, nalozit je na lode (hnane pohrichu na zbytky toho, co vypadne z rafinerie), odvezt je do UK, tam rozemlit na stepku a spalit je vrcholne ekologicke a zachrani to zivot spouste jednorozcu.
Sorry tuhle hru na jakoze uhlikovou neutralitu nehraju.
P.S. priznam se k nevedomosti. Nevim, jestli tu biomasu melou v Kanade nebo az v UK.
P.P.S Smali jsme se Maovu velkemu skoku. Ted se ho ucastnime sami.
To, co po ostatnich chcete je, aby pristoupiii na ptydepe Zelenych Khmeru. Ve zkratce:
1)Vytezit uhli pod Krusnymi horami, odvezt ho do elektrarny o dvacet kilometru dale je fuj, zaostale a planetu nicici a jenom zminka o tom zabila jedno kokretni kotatko.
2)Pokosit lesy v Kanade, nalozit je na lode (hnane pohrichu na zbytky toho, co vypadne z rafinerie), odvezt je do UK, tam rozemlit na stepku a spalit je vrcholne ekologicke a zachrani to zivot spouste jednorozcu.
Sorry tuhle hru na jakoze uhlikovou neutralitu nehraju.
P.S. priznam se k nevedomosti. Nevim, jestli tu biomasu melou v Kanade nebo az v UK.
P.P.S Smali jsme se Maovu velkemu skoku. Ted se ho ucastnime sami.
-
Tomas Eybl
Martin_L
zavazujeme k co nejrychlejšímu splnění fiskálních
maastrichtských kritérií i fiskálního paktu."
Víte, doufám, co to znamená? Aktivní úsilí o zavedení Eura. Poté, co jej zavedeme, se budeme podílet na látání černých děr v rozpočtech zemí typu Itálie či Řecko. Však co, my na to máme. Sice pak nezbudou prostředky na stavbu D35 apod., údržbu a modernizace, ale co už. Hlavní je splnit plán šesté pětiletky!
"V zájmu zdravých veřejných financí seBude dobré nespoléhat na dojmy a vlastní zkreslené náhledy a raději si přečíst, co v tom programu skutečně je:
zavazujeme k co nejrychlejšímu splnění fiskálních
maastrichtských kritérií i fiskálního paktu."
Víte, doufám, co to znamená? Aktivní úsilí o zavedení Eura. Poté, co jej zavedeme, se budeme podílet na látání černých děr v rozpočtech zemí typu Itálie či Řecko. Však co, my na to máme. Sice pak nezbudou prostředky na stavbu D35 apod., údržbu a modernizace, ale co už. Hlavní je splnit plán šesté pětiletky!
Dávat do negativní spojitosti euro a dostavbu dálnic to teda fakt nechápu ..
PS: jsem proti euru.
PS: jsem proti euru.
Myslím, že jste to celé postavil na hlavu. Maastrichtská kritéria definují zdravé veřejné finance a úsilí o co nejrychlejší splnění těchto kritérií znamená co nejrychleji dostat veřejné finance do zdravé kondice. A pokud se vrátíme k tomu, o čem tu byla řeč předtím: Chceme-li mít v budoucnu peníze na to, abychom mohli stavět dálnice (třeba na tu D35), tak musíme mít veřejné finance zdravé. Nikde v programu SPOLU nic o zavádění eura není. Pokud vás dráždí ten přívlastek "maastrichtská", tak si ty kritéria můžeme vypsat jednotlivě, anebo si stanovit jiná ještě přísnější a snažit se o splnění jich. Veřejné rozpočty musíme ozdravit především kvůli sobě. Pokud bude v mezidobí čas na to vést skutečně rozumnou a racionální debatu o přijetí eura, tím lépe. V zemi, kde většina politické reprezentace o euru desítky let lže (jednu z těch lží jste zopakoval) a v důsledku toho jej tři čtvrtiny jejích obyvatel odmítají, se euro silou prosadit stejně nedá.Tomas Eybl píše:Víte, doufám, co to znamená?
Přiznám se, že jsem váš příspěvek vůbec nepochopil a netuším, co jste jím chtěl říci.jozka píše:To, co po ostatnich chcete je, aby pristoupiii na ptydepe Zelenych Khmeru
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Tak jistě, např. český eurokomisař zastupuje zájmy 450 milionů lidí žijících v EU, nikoliv pouze 10 milionů Čechů, proto ani nemůže být úkolován vládou svého domovského státu, zodpovídá se a jedná v zájmu půlmiliardy lidí. Co v tom vidíte za problém.Anonym píše:Navíc komisaři jsou zcela nezávislí – nesmějí přijímat instrukce od státu, ze kterého pocházejí, ani od jakéhokoliv jiného státu a jsou povinni prosazovat výhradně zájmy unie.
Z hlediska dopravy, ať se dostaneme do tématu, může IMHO navrhovat obecná pravidla pro podporu zelenější dopravy v EU, prosazovat/podporovat dostavby páteřních sítí, navrhovat definice bezpečnostních standardů pro dopravu v rámci EU, atd atd.
Pro mé přiznivce bych dal jeden článek ohledně Trikolory a jedvé věty na téma doprava
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/trik ... 7_remy_630
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/trik ... 7_remy_630
Trikolóra bohužel nemá šanci a budou to vyhozené hlasy. Poté co to položil VKml. je to bohužel jasné.
Já tedy budu volit někoho jistějšího, kdo je alespoň rámcově pro svobodnou ČR a pro výstavbu silnic a dálnic, i když to budou velké kompromisy.
Jinými slovy - Piráty, Spolu a Socany co by eurohujery a dílem sluníčkáře a bolševiky vylučuji, starobolševiky z KSČM jakbysmet. Moc už toho pak na výběr nezbývá, ale není kde brát ....
Já tedy budu volit někoho jistějšího, kdo je alespoň rámcově pro svobodnou ČR a pro výstavbu silnic a dálnic, i když to budou velké kompromisy.
Jinými slovy - Piráty, Spolu a Socany co by eurohujery a dílem sluníčkáře a bolševiky vylučuji, starobolševiky z KSČM jakbysmet. Moc už toho pak na výběr nezbývá, ale není kde brát ....
To já vám řeknu naprosto přesně. Na aeronetu a parlamentních listech a nově také na probabišovském anoDnes apod.ML90 píše:Pardon, ale fakt by mě zajímalo, kam na ty nesmysly chodíte. Masivní výstavba dálnic v Polsku se nastartovala za vlád Občanské platformy v letech 2007-2015 (mj. kvůli přípravě na fotbalové EURO 2012). Vláda PiS po roce 2015 naopak řadu projektů zabrzdila a realizuje je až teprve teď (S6 podél moře, jejich prioritní Via Carpatia...).Anonym píše:Pronárodní vlády v Polsku nebo Maďarsku také na výstavbu dálnic u nich měly pozitivní vliv. SPD nebo Trikolora nejsou z hlediska výstavby dálnic vůbec špatnou volbou.
Jejich heslo "nebojíme se hlásat pravdu" = aneb "nakecáme vám cokoliv, protože vy tomu stejnak nerozumíte a nebudete to podrobovat kritice"
Propaganda řekla, že PiS rozjel stavbu dálnic, tak to tak prostě je a basta
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
O vyhozených hlasech pro JAKOUKOLI malou stranu bych nemluvil, protože když každý bude říkat, to je vyhozený hlas těm to nedám, protože se nedostanou nad 5%, tak zkrátka těch 5% nikdy nedostanou. Tak to prostě je. Poslední troje volby jsem volil vždy partaje, které dostali pod 5% no a co. Nevadí mi to, já jim věřil, program se mi líbil a tak jsem jím to hodil, proč ne. Buď se mi to líbí a nebo ne a volím podle toho, co se mi líbí a ne podle nějakého průzkumu.
Apropo kdo teď třeba chce zavádět v Praze mýto? No piráti, Stan, topka, lidovci co se schovávají za koalici Praha v sobě. Tentokrát protestovalo jen ANO a ODS. No a kdo zahajoval zklidňování, modré zony před těmito? Nejdřív ODS a pak i ANO. No co to je za spolky, které protestují proti Pražskému okruhu? Skoro ten stejný lump. Takže když to vezmu jen podle pražských výsledků, tak téměř všechny parlamentní strany stály na téhlé komunální či krajské úrovni za veliký ho....
Apropo kdo teď třeba chce zavádět v Praze mýto? No piráti, Stan, topka, lidovci co se schovávají za koalici Praha v sobě. Tentokrát protestovalo jen ANO a ODS. No a kdo zahajoval zklidňování, modré zony před těmito? Nejdřív ODS a pak i ANO. No co to je za spolky, které protestují proti Pražskému okruhu? Skoro ten stejný lump. Takže když to vezmu jen podle pražských výsledků, tak téměř všechny parlamentní strany stály na téhlé komunální či krajské úrovni za veliký ho....
Jen dodám do diskuse názor: myslím si, že pokud z té koalice Trikolora+Svobodní+Soukromníci vznikne vyloženě jedna strana, jak se chystají udělat, tak už to uskupení na vstup do sněmovny šanci má. 5% by dohromady mohli dát. I bez Klause. A skoro bych řekl, že budou i nějací lidé, kteří ji zvolí právě až po odchodu Klause (byť více bude těch, kteří ji nezvolí bez Klause, o tom žádná).
Zajímavé ale bude sledovat, jak budou právě voliči Trikolory reagovat na vytvoření jedné strany z původní koalice - jsou to totiž z většiny přesně ti voliči, kteří proti koalicím nejhlasitěji křičeli, jak je to obcházení zákonů a podobné nesmysly, že to ty strany dělají jen pro svou záchranu apod.
Mikuliku, jestli hledáš strany, které ve velkých městech nebudou zavádět modré zóny a ostatní věci pro úbytek OA či zklidňování dopravy v uličních prostorech, tak hodně štěstí. Takové strany se do parlamentu opravdu asi nedostanou. I když jsou proklamace Trikolory opačné, vztahoval bych to jen na silniční síť jako takovou. Řešení dopravy ve městech nějakým takovýmto stylem je IMHO prostě nezbytnost a nikdo s tím nic neudělá, a je úplně jedno, za koho kope.
Zajímavé ale bude sledovat, jak budou právě voliči Trikolory reagovat na vytvoření jedné strany z původní koalice - jsou to totiž z většiny přesně ti voliči, kteří proti koalicím nejhlasitěji křičeli, jak je to obcházení zákonů a podobné nesmysly, že to ty strany dělají jen pro svou záchranu apod.
Mikuliku, jestli hledáš strany, které ve velkých městech nebudou zavádět modré zóny a ostatní věci pro úbytek OA či zklidňování dopravy v uličních prostorech, tak hodně štěstí. Takové strany se do parlamentu opravdu asi nedostanou. I když jsou proklamace Trikolory opačné, vztahoval bych to jen na silniční síť jako takovou. Řešení dopravy ve městech nějakým takovýmto stylem je IMHO prostě nezbytnost a nikdo s tím nic neudělá, a je úplně jedno, za koho kope.
Tady se člověk nestačí divit...
Ale ať se držím aspoň trochu tématu. Můžete mi vysvětlit, když považujete eu za tak zlou, omezující, rozkazující, slona co dupe po mravencovi se silou dvou mravenců, co by se změnilo vystoupením z eu? Zůstaňme tedy u té dopravy:
- zákaz spalovacích motorů - i kdybychom je u nás nezakázali, znamenalo by to nemožnost cestovat přes hranice (tj. buď pro náklaďáky a turisty stejně budeme stavět infrastrukturu, nebo se bude zboží překládat na hranicích)? Automobilky kvůli jedné malé zemičce budou dělat speciální modely se spalovacím motorem jen pro nás? Nebo sem budeme dováže třeba indické modely?
- podpora hromadné dopravy - mýto ve městě, modré zóny atd., k tomu nás nenutí eu. Ale město není nafukovací. Dříve byla větší volnost, ale jen pro toho co si auto mohl dovolit. Ano, za komunistů jste mohli jet kdekoliv, zaparkovat kdekoliv. Ale jen díky tomu že spousta lidí auto neměla. I přes modré zóny na mnoha místech nezaparkujete ne kvůli zóně, ale kvůli tomu že tam fakticky není volné místo
- eia, stavební povolení - pomalé stavební řízení je problém náš, s tím eu nemá nic společného, jak jinak vysvětlíte že ostatní státy eu mají řízení rychlejší? A to že patrik může dokola blokovat stavbu dálnice opět není problém eia, já jsem naopak rád že se řeší i ekologické hledisko. Životní prostředí tu komunisti zničili už víc než dost. A když tak křičíte proti různému zpomalování, omezování apod., tak se chováte přesně jako nimbysti. Já tady chci mít rychlou a kapacitní silnici, protože já tady chci jezdit. Ale vůbec neberete ohled na lidi, co tam bydlí. No a když těch místních je tam hodně, tak si pak v Praze zvolí současnou politickou reprezentaci.
Jsme zemička, co má obyvatel tolik co jedno střední čínské město. My nikdy nebudeme moc suverénní, protože jsme moc malí na to, aby se nás někdo ptal na názor. Radši budu mravencem se slonem, kde aspoň něco lze ovlnivnit a mám jistotu, že mě ten slon nezašlápne, než být suverénní mravenec, kterého se ale slon na nic ptát nebude.
Ale ať se držím aspoň trochu tématu. Můžete mi vysvětlit, když považujete eu za tak zlou, omezující, rozkazující, slona co dupe po mravencovi se silou dvou mravenců, co by se změnilo vystoupením z eu? Zůstaňme tedy u té dopravy:
- zákaz spalovacích motorů - i kdybychom je u nás nezakázali, znamenalo by to nemožnost cestovat přes hranice (tj. buď pro náklaďáky a turisty stejně budeme stavět infrastrukturu, nebo se bude zboží překládat na hranicích)? Automobilky kvůli jedné malé zemičce budou dělat speciální modely se spalovacím motorem jen pro nás? Nebo sem budeme dováže třeba indické modely?
- podpora hromadné dopravy - mýto ve městě, modré zóny atd., k tomu nás nenutí eu. Ale město není nafukovací. Dříve byla větší volnost, ale jen pro toho co si auto mohl dovolit. Ano, za komunistů jste mohli jet kdekoliv, zaparkovat kdekoliv. Ale jen díky tomu že spousta lidí auto neměla. I přes modré zóny na mnoha místech nezaparkujete ne kvůli zóně, ale kvůli tomu že tam fakticky není volné místo
- eia, stavební povolení - pomalé stavební řízení je problém náš, s tím eu nemá nic společného, jak jinak vysvětlíte že ostatní státy eu mají řízení rychlejší? A to že patrik může dokola blokovat stavbu dálnice opět není problém eia, já jsem naopak rád že se řeší i ekologické hledisko. Životní prostředí tu komunisti zničili už víc než dost. A když tak křičíte proti různému zpomalování, omezování apod., tak se chováte přesně jako nimbysti. Já tady chci mít rychlou a kapacitní silnici, protože já tady chci jezdit. Ale vůbec neberete ohled na lidi, co tam bydlí. No a když těch místních je tam hodně, tak si pak v Praze zvolí současnou politickou reprezentaci.
Jsme zemička, co má obyvatel tolik co jedno střední čínské město. My nikdy nebudeme moc suverénní, protože jsme moc malí na to, aby se nás někdo ptal na názor. Radši budu mravencem se slonem, kde aspoň něco lze ovlnivnit a mám jistotu, že mě ten slon nezašlápne, než být suverénní mravenec, kterého se ale slon na nic ptát nebude.
Zkuste si tohle predstavit v obracenem gardu. Myslim, ze ani Mirka Nemcova by nedokazala byt dostatecne zdesena.
K tomu ovlinovani slona mravencem jeden detsky:Radši budu mravencem se slonem, kde aspoň něco lze ovlnivnit a mám jistotu, že mě ten slon nezašlápne...
Jdou slon a mravenec po mostě a mravenec říká: „To nám to dupe.”
Ale nemyslim si, ze jste chtel byt az tak uprimny. A taky si nemyslim, ze by nejaky vyznamnejsi pocet lidi byl proti EU z principu (viz vysledek referenda 2004)... kdyby... se vedeni EU nevyzivalo v tom, kdy zplodi vetsi pitomost.
Na druhou stranu... muzeme si za to sami. Vzdyt ktera zeme v poslednich rekneme dvaceti letech prohlasila "tohle je nas nejlepsi clovek, pojdte, posleme ho do nejvyssi ligy, pujde do vedeni EU". Kdyz se na to podivate, jeden vedle druheho jde o lidi "se skraloupem" pripadne ty, "kteri by doma zavazeli".
Tak ono to není jen o ekologických motorech. Však auta jsou vybavená různými asisteny, omezovači, hlásiči. Moc dobře si vzpomínám, kolik stály jednotlivý asistenti jako kontrola tlaku v pneumatikách, hlídání slepého úhlu, hlídání pruhů, skenování značek atd. atd. At mě nikdo nebere za slova, ale teď jsou asistenti povinné v nových autech a někdo to musí třeba zaplatit. Opět vše přebráno z euroreichu. Co třeba takový E-call, to je špicl namalovaný hezkými slovy o bezpečnosti. STK mám za to, že chce euroreich nechávat dělat častěji, už se tedy těšíte všichni, jak tam každý rok polezete a ještě budete platit. No a kapitola Greendealu je na zvracení a jak jsem říkal, víme kteří marxisti pro to hlasují a komunisti to nejsou. Udavač Kolaja a ty jeho kecy, nebo ten druhý mamlas.
Drtivá většina "pokročilých" asistentů je jen SW (snímače jsou většinou už nainstalovány kvůli jiným funkcím) a to, že si za to nechávaly automobilky platit nehorázné sumy bylo jen tím, že jim za to někdo platil.
Tak tohle pravda, bohužel, není. Např. snímač tlaku v pneumatikách rozhodně není "jen SW", je povinný a prodražuje druhou (zimní) sadu kol (abyste nemusel přehazovat pneu). A při tom je to ve výsledku naprosto k ničemu. Moje aktuální auto jej samozřejmě má (musí) a při tom je mu úplně jedno, že je v jedné pneumatice o 0.5 bar více, než v ostatních.Japao Joe píše:Drtivá většina "pokročilých" asistentů je jen SW (snímače jsou většinou už nainstalovány kvůli jiným funkcím) a to, že si za to nechávaly automobilky platit nehorázné sumy bylo jen tím, že jim za to někdo platil.
Někdo asi ano, ale zákazník to nebude. Když jsme v roce 2003 kupovali Fabii, tak žádný asistent neměla a za druhý airbag se připlácelo asi sedm a půl tisíce. Se základním motorem a základní barvou přišla na téměř tři sta tisíc. Dnes stojí auta nominálně jen o málo víc a přitom jsou těch asistentů plná. A to nemluvím o tom, že vlivem růstu mezd jejich reálné ceny klesly za dvacet let asi na polovinu.Mikulik píše:At mě nikdo nebere za slova, ale teď jsou asistenti povinné v nových autech a někdo to musí třeba zaplatit.
Zkuste si vygooglovat, čím vším musí být povinně vybavena auta třeba ve Spojených státech, Kanadě, Austrálii nebo na Novém Zélandu. Od evropských standardů se to nijak zvlášť neodlišuje. Kromě toho EU sama o ničem nerozhoduje, pouze implementuje to, na čem se členské státy shodly. A je logické, aby byla pravidla stejná, pokud máme jednotný trh.Mikulik píše:Opět vše přebráno z euroreichu
To ale taky pravda neníMPMP píše:Např. snímač tlaku v pneumatikách rozhodně není "jen SW", je povinný a prodražuje druhou (zimní) sadu kol (abyste nemusel přehazovat pneu).
Tenhle clever systém má jen Skoda či i ostatní značky koncernu ? díky
Tak to se omlouvám - Škodovku nevlastním a v posledních 3 letech jsem ve značkách, které se objevují kolem mne, jiné než "fyzické" měření tlaku v pneu u nových aut nezaznamenal. Takže ano - nejde to za EU, ale automobilky využily tohoto nařízení EU, aby vnutily zákazníkům něco, co nepotřebují, nechtějí a nefunguje a nechaly si za to řádně zaplatit. O to smutnější.
Passat / Sharan také, pravděpodobně stejné řešení sdílí celý koncern, a to již přes 20 letkot píše:Tenhle clever systém má jen Skoda či i ostatní značky koncernu ? díky
-
Diaľničiar
- VIP
Vzhledem k tomu, že peněz není nekonečně a je to politika, která formuje a přerozděluje, tak je dobré se zabývat nejen programem snad dopravy všeobecně, ale snad i co se týče výstavby, regionů a rozvoje v nich, jaký náhled má kdo na budoucnost - ČR v EU je, tady řešit že ať není a k tomu hledat stranu, ... nyní je a je velmi nepravděpodobné, že by se to protočilo, proto by bylo na místě více číst, co kdo zamýšlí s penězama z EU všech druhů, post pandemie, o tohle jde mnohem víc, než jen všeobecní řádky z nic neříkající všeob. frázy doprava atd. Lze si číst stanoviska k návrhům, k dění v EU - v politických debatách, určitě k tomu ledacos je k dispozici (osobně to takhle u vás nesleduji, ale na to bych se zaměřil mnohem více). Protože doprava jako taková je a není to, co se opravdu bude dál i realizovat. Proč? Protože je to tak vždy. A nyní, po těžkých sekyrách ve financování a zadlužení budou ty zdroje fondů a bank napojených na EU rozhodující. Tam až by měla šahat představa k tomu co se bude dělat dál s mobilitou. A kde silnice ano, kde ne a proč, nějaký klíč, nebo bez klíče, jen dle nějaké preference na voličská %? Kde VRT, kde to a támhleto. Kde nové silnice, v rámci satelitů větších krajských měst, kde obchvaty - proti nim nikdo nic nenamítá. Je to daleko širší, když už se tedy chcete zaměřovat tímto směrem (politika je ale pak o tom: nevládneme sami - atd.), ale již od představy lze vnímat. Samotné "ne EU atd." je hezké, ale co to vypovídá o dopravě a výstavbě dopr. infrastruktury? To mi nějak schází. Nějaká představa o propojení bydliště - práce a ne zcela nové realizace, ale doplnění chybějícího a propojení buď silnicí, nebo železnicí nebo veřejnou dopravou jako takovou s variantou parkoviště u hlavního tahu, spolujízda, ale taky KORIDORY jak železniční, tak silniční a definice schopnosti to vyfinancovat z národních zdrojů atd. (tam pak zjistíte, že 3/4 politiků nemá ani jen reální tušení o čem to celý je a odborníci "patrolují pomezi ně" - jsou ve vodách vícero proudů, a jen se akceptuje vítěz a zadá další linie a výkon rozvoje dopadne zase zpátky na moloch zvaný státní správa) - ale třeba se pletu, třeba si ani nebudete vědět vybrat, pokud tedy má být tohle to hlavní kritérium a ne zcela opačné a doprava je "jen" argument, že proč právě někdo ano/ne.