Billboardy u dálnic a silnic
Re: Billboardy u dálnic a silnic
Co jsem viděl,tak u většiny bilboardu staví vždy na dálnici.A nikdo to neřeší. 
To se zase čeká, až je při přelepování toho bilboardu smete nějakej kamion, bude tam smrťák a pak to půjde jako na drátkách, dřív to u nás nikdo neřeší....
ve všech civilizovaných zemích včetně Slovenska, Maďarska apod. jsou billboardy na dálnicích zakázané, jen my tu budeme řešit kdo kdy sejme lepiče stojícího v odstavném pruhu. Divoký kapitalismus forever 
Ostatně je to jen přirozenej tržní výběr lepších a šikovnějších lepičů .. 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ona mocná ruka trhu, že pane Profesore
akorát v tomto případě se přeměnila v mocný nárazník trhu. 
R48 -> D48 se podařilo!
To je narážka na mě?Martin z Ostravy píše:Ona mocná ruka trhu, že pane Profesoreakorát v tomto případě se přeměnila v mocný nárazník trhu.
Docela by mě zajímalo, jestli pro toto zastavení mají nějakou vyjímku, pokud ne, tak kde jsou naši policisté v Passatech?
Pokud je reklama na jejich nebo na jimi řádné pronajatém pozemků, tak s tím nemám problém. Spíš je smutné, že jim někdo pozemky ŘSD pronajmul tehdá.Nosorožec píše:ve všech civilizovaných zemích včetně Slovenska, Maďarska apod. jsou billboardy na dálnicích zakázané, jen my tu budeme řešit kdo kdy sejme lepiče stojícího v odstavném pruhu. Divoký kapitalismus forever
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ty už jsi profesor?Lenny píše: To je narážka na mě?
Docela by mě zajímalo, jestli pro toto zastavení mají nějakou vyjímku, pokud ne, tak kde jsou naši policisté v Passatech?
To byla narážka na našeho pana prezidenta
R48 -> D48 se podařilo!
-
Diaľničiar
- VIP
Napríklad na Slovensku platí zákon, ktorý hovorí o tom, že billboard môže byť min. 100m od diaľnice.
Samozřejmě, že mnoho billboardů je blíže, ovšem třeba v roce 2009 se jich 14 prostě odstranilo. Vznikají jako černé stavby nebo jsou to takové, které tam jsou ještě před zákonem a povolení mají na 5 let. Jen postup je složitý při černých stavbách: NDS jako správce komunikace musí požádat stavební úřad. Kromě toho existuje nařízení MDPT, tzv. přípis o zákaze vydávání povolení na stavbu nových billboardů při nových dálnicích. Výjimky v praxi mají veliké nadnárodní reklamní společnosti, které neváhají postavit tzv. bigboardy, které jsou i tak dál od dálnice.
Billboardy byli problémem v letech 1997-2005, kdy se opravdu rozmohli.
Samozřejmě, že mnoho billboardů je blíže, ovšem třeba v roce 2009 se jich 14 prostě odstranilo. Vznikají jako černé stavby nebo jsou to takové, které tam jsou ještě před zákonem a povolení mají na 5 let. Jen postup je složitý při černých stavbách: NDS jako správce komunikace musí požádat stavební úřad. Kromě toho existuje nařízení MDPT, tzv. přípis o zákaze vydávání povolení na stavbu nových billboardů při nových dálnicích. Výjimky v praxi mají veliké nadnárodní reklamní společnosti, které neváhají postavit tzv. bigboardy, které jsou i tak dál od dálnice.
Billboardy byli problémem v letech 1997-2005, kdy se opravdu rozmohli.
V tomto je naprosto tragickým příkladem Praha, kdy se v posledních 5 letech postavilo spousta nových bilboardů a to prakticky přímo u komunikace. Není to sice u dálnice, ale MO je rychlostní silnicí.Diaľničiar píše:Billboardy byli problémem v letech 1997-2005, kdy se opravdu rozmohli.
-
Diaľničiar
- VIP
Ano, to je problém i v Bratislavě, pokud jde totiž o silnice ve zprávě města, schvaluje si to u nás na Slovensku město.
To platí i tady - je to výsledek činnosti pražské radnice.Diaľničiar píše:Ano, to je problém i v Bratislavě, pokud jde totiž o silnice ve zprávě města, schvaluje si to u nás na Slovensku město.
-
stepan.fiala
Na podporu facebookové iniciativy Nechceme billboardy u silnic a dálnic jsem založil nové webové stránky http://www.nechceme-billboardy.cz/.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
To už je ale zase trochu extrém, na tom mostě to snad až tak nevadí stejně jako na těch sloupech veřejného osvětlení, stát tam budou stejně.
Vadí spíše ty masivní kce u cest, které jsou hrozbou pro řidiče, kteří nechtěně opouští dálnici.
Navíc jak potom ve městě kde to neznám trefím do Alberta?
A to srovnání s Německem, ale no tak.. není třeba jezdit do Německa stačí zajet na D1 u Ostravy. U nových dálnic, již billboardy být nesmí.
Vadí spíše ty masivní kce u cest, které jsou hrozbou pro řidiče, kteří nechtěně opouští dálnici.
A to srovnání s Německem, ale no tak.. není třeba jezdit do Německa stačí zajet na D1 u Ostravy. U nových dálnic, již billboardy být nesmí.
R48 -> D48 se podařilo!
Na německých dálnicích mi vadí určitá jednotvárnost, pár bilbordů navíc (v bezpečné vzdálenosti) by to tam pěkně oživiloMartin z Ostravy píše:To už je ale zase trochu extrém, na tom mostě to snad až tak nevadí stejně jako na těch sloupech veřejného osvětlení, stát tam budou stejně.
-
stepan.fiala
Samozřejmě vítám, že na nových úsecích dálnic a rychlostních silnic už billboardy nejsou. Problém je v tom, že stále jsou na těch starých a někde (např. v Praze) pořád přibývají. Jsem velmi zvědav, jak dlouho se třeba udrží bez billboardů letos otvíraný úsek R1.Martin z Ostravy píše:To už je ale zase trochu extrém, na tom mostě to snad až tak nevadí stejně jako na těch sloupech veřejného osvětlení, stát tam budou stejně.
Co se týče směrovek na sloupech veřejného osvětlení – i ty by mohly být řešeny nějak jednotně, v rámci dopravního značení, jako je to v Západní Evropě.
Mě osobně se reklama kolem dálnic a rychlostních silnic dost protiví. Dálnice si platíme, tak nevim proč jsme nuceni sledovat reklamu. Ale šel bych ještě dál než slováci. Reklama by neměla být z dálnic vůbec vidět, jinak hrozí, že nám tu vyrostou giga a teraboardy
Kde to je?Že chybí svodidla i ve středním dělícím pásu.
I/34 kousek u Budějovic. Jinak moc pěknej úsek. Nevim kdy to bylo postavený ale jsou tam už záslepky MÚK s D3
-
Petiční výbor
Podporujete zákaz billboardů nejen u silnic a dálnic? Podepište petici proti velkoplošné reklamě! Možnost máte 19, 21 a 23.7.. Bližší info na http://obcaneprotibillboardum.nazory.cz
A když to nebude billboard, ale třeba reklama na fasádě nebo zaparkované auto s reklamní plachtou, tak to se byste také zakázali? Jak?egelebege píše:Mě osobně se reklama kolem dálnic a rychlostních silnic dost protiví. Dálnice si platíme, tak nevim proč jsme nuceni sledovat reklamu. Ale šel bych ještě dál než slováci. Reklama by neměla být z dálnic vůbec vidět, jinak hrozí, že nám tu vyrostou giga a teraboardy
S reklamou se setkáváme a budeme setkávat v našem okolí stále. Když ji někde náslině omezíte, tak se objeví jinde. Reklama je jedním ze stavebních kamenů naší západní civilizace a na tom nic nezměníte.
Jsem pro přísné omezení, pokud jde o bezpečnost. Ve smyslu, že zasahuje do silnice nebo je hned vedle silnice betonový blok, apod. Ale jinak je starost řidiče sledovat cestu a dění okolo sebe a ne reklamy.
naprosto nesouhlasím. reklama omezit jde a není to zase takový problém, jen chtít. Zkuste se podívat do JAKÉKOLIV západní země a koneckonců i třeba do Maďarska nebo býv. Jugoslávie - reklamy kolem dálnic tam neuvidíte. Nejedná se navíc jen o bezpečnost, ale i o viditelnost dopravního značení, estetiku a ochranu krajiny.dd píše:A když to nebude billboard, ale třeba reklama na fasádě nebo zaparkované auto s reklamní plachtou, tak to se byste také zakázali? Jak?egelebege píše:Mě osobně se reklama kolem dálnic a rychlostních silnic dost protiví. Dálnice si platíme, tak nevim proč jsme nuceni sledovat reklamu. Ale šel bych ještě dál než slováci. Reklama by neměla být z dálnic vůbec vidět, jinak hrozí, že nám tu vyrostou giga a teraboardy
S reklamou se setkáváme a budeme setkávat v našem okolí stále. Když ji někde náslině omezíte, tak se objeví jinde. Reklama je jedním ze stavebních kamenů naší západní civilizace a na tom nic nezměníte.
Jsem pro přísné omezení, pokud jde o bezpečnost. Ve smyslu, že zasahuje do silnice nebo je hned vedle silnice betonový blok, apod. Ale jinak je starost řidiče sledovat cestu a dění okolo sebe a ne reklamy.
Billboardy kolem dálnic jsou jedním z důvodů, proč když přijíždím do ČR z JAKÉHOKOLIV směru, mám nechutný pocit, že přijíždím do banánové republiky...
No spíš než stavebním kamenem bych ji nazval nádoremdd píše:egelebege píše:
Reklama je jedním ze stavebních kamenů naší západní civilizace a na tom nic nezměníte.
Jeden ze základních stavebních nádorů. Dalšími jsou zžejmě "komerčně svobodný" tisk a finanční deriváty .. a civilizace pak zvolna hyne na celkovou sešlost organismu.
Reklamy mi nevadí, ale ty prsaté baby by se na nich měly zakázat.