Billboardy u dálnic a silnic

Off-topic pokec
Sosa

Re: Billboardy u dálnic a silnic

Příspěvek od Sosa »

Co jsem viděl,tak u většiny bilboardu staví vždy na dálnici.A nikdo to neřeší. :(
Koumes

Příspěvek od Koumes »

To se zase čeká, až je při přelepování toho bilboardu smete nějakej kamion, bude tam smrťák a pak to půjde jako na drátkách, dřív to u nás nikdo neřeší....
Nosorožec

Příspěvek od Nosorožec »

ve všech civilizovaných zemích včetně Slovenska, Maďarska apod. jsou billboardy na dálnicích zakázané, jen my tu budeme řešit kdo kdy sejme lepiče stojícího v odstavném pruhu. Divoký kapitalismus forever :crazy:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Ostatně je to jen přirozenej tržní výběr lepších a šikovnějších lepičů .. ;)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Ona mocná ruka trhu, že pane Profesore :) akorát v tomto případě se přeměnila v mocný nárazník trhu. :lol:
R48 -> D48 se podařilo!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Martin z Ostravy píše:Ona mocná ruka trhu, že pane Profesore :) akorát v tomto případě se přeměnila v mocný nárazník trhu. :lol:
To je narážka na mě? :P

Docela by mě zajímalo, jestli pro toto zastavení mají nějakou vyjímku, pokud ne, tak kde jsou naši policisté v Passatech?
Nosorožec píše:ve všech civilizovaných zemích včetně Slovenska, Maďarska apod. jsou billboardy na dálnicích zakázané, jen my tu budeme řešit kdo kdy sejme lepiče stojícího v odstavném pruhu. Divoký kapitalismus forever :crazy:
Pokud je reklama na jejich nebo na jimi řádné pronajatém pozemků, tak s tím nemám problém. Spíš je smutné, že jim někdo pozemky ŘSD pronajmul tehdá.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Lenny píše: To je narážka na mě? :P

Docela by mě zajímalo, jestli pro toto zastavení mají nějakou vyjímku, pokud ne, tak kde jsou naši policisté v Passatech?
Ty už jsi profesor? :P :)
To byla narážka na našeho pana prezidenta ;)
R48 -> D48 se podařilo!
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Napríklad na Slovensku platí zákon, ktorý hovorí o tom, že billboard môže byť min. 100m od diaľnice. :idea:

Samozřejmě, že mnoho billboardů je blíže, ovšem třeba v roce 2009 se jich 14 prostě odstranilo. Vznikají jako černé stavby nebo jsou to takové, které tam jsou ještě před zákonem a povolení mají na 5 let. Jen postup je složitý při černých stavbách: NDS jako správce komunikace musí požádat stavební úřad. Kromě toho existuje nařízení MDPT, tzv. přípis o zákaze vydávání povolení na stavbu nových billboardů při nových dálnicích. Výjimky v praxi mají veliké nadnárodní reklamní společnosti, které neváhají postavit tzv. bigboardy, které jsou i tak dál od dálnice.

Billboardy byli problémem v letech 1997-2005, kdy se opravdu rozmohli.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Diaľničiar píše:Billboardy byli problémem v letech 1997-2005, kdy se opravdu rozmohli.
V tomto je naprosto tragickým příkladem Praha, kdy se v posledních 5 letech postavilo spousta nových bilboardů a to prakticky přímo u komunikace. Není to sice u dálnice, ale MO je rychlostní silnicí.
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Ano, to je problém i v Bratislavě, pokud jde totiž o silnice ve zprávě města, schvaluje si to u nás na Slovensku město.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Diaľničiar píše:Ano, to je problém i v Bratislavě, pokud jde totiž o silnice ve zprávě města, schvaluje si to u nás na Slovensku město.
To platí i tady - je to výsledek činnosti pražské radnice.
stepan.fiala

Příspěvek od stepan.fiala »

Na podporu facebookové iniciativy Nechceme billboardy u silnic a dálnic jsem založil nové webové stránky http://www.nechceme-billboardy.cz/.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

To už je ale zase trochu extrém, na tom mostě to snad až tak nevadí stejně jako na těch sloupech veřejného osvětlení, stát tam budou stejně.
Vadí spíše ty masivní kce u cest, které jsou hrozbou pro řidiče, kteří nechtěně opouští dálnici.
Navíc jak potom ve městě kde to neznám trefím do Alberta? :)
A to srovnání s Německem, ale no tak.. není třeba jezdit do Německa stačí zajet na D1 u Ostravy. U nových dálnic, již billboardy být nesmí.
R48 -> D48 se podařilo!
Standa

Příspěvek od Standa »

Martin z Ostravy píše:To už je ale zase trochu extrém, na tom mostě to snad až tak nevadí stejně jako na těch sloupech veřejného osvětlení, stát tam budou stejně.
Vadí spíše ty masivní kce u cest, které jsou hrozbou pro řidiče, kteří nechtěně opouští dálnici.
A to srovnání s Německem, ale no tak.. není třeba jezdit do Německa stačí zajet na D1 u Ostravy. U nových dálnic, již billboardy být nesmí.
Na německých dálnicích mi vadí určitá jednotvárnost, pár bilbordů navíc (v bezpečné vzdálenosti) by to tam pěkně oživilo ;) .
stepan.fiala

Příspěvek od stepan.fiala »

Martin z Ostravy píše:To už je ale zase trochu extrém, na tom mostě to snad až tak nevadí stejně jako na těch sloupech veřejného osvětlení, stát tam budou stejně.
Samozřejmě vítám, že na nových úsecích dálnic a rychlostních silnic už billboardy nejsou. Problém je v tom, že stále jsou na těch starých a někde (např. v Praze) pořád přibývají. Jsem velmi zvědav, jak dlouho se třeba udrží bez billboardů letos otvíraný úsek R1.

Co se týče směrovek na sloupech veřejného osvětlení – i ty by mohly být řešeny nějak jednotně, v rámci dopravního značení, jako je to v Západní Evropě.
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Mě osobně se reklama kolem dálnic a rychlostních silnic dost protiví. Dálnice si platíme, tak nevim proč jsme nuceni sledovat reklamu. Ale šel bych ještě dál než slováci. Reklama by neměla být z dálnic vůbec vidět, jinak hrozí, že nám tu vyrostou giga a teraboardy
egelebege

Příspěvek od egelebege »

jeden "vražedný" kousek
billboard.JPG
billboard.JPG (43.69 KiB) Zobrazeno 9640 x
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Kde to je?Že chybí svodidla i ve středním dělícím pásu.
egelebege

Příspěvek od egelebege »

I/34 kousek u Budějovic. Jinak moc pěknej úsek. Nevim kdy to bylo postavený ale jsou tam už záslepky MÚK s D3
Petiční výbor

Příspěvek od Petiční výbor »

Podporujete zákaz billboardů nejen u silnic a dálnic? Podepište petici proti velkoplošné reklamě! Možnost máte 19, 21 a 23.7.. Bližší info na http://obcaneprotibillboardum.nazory.cz
dd

Příspěvek od dd »

egelebege píše:Mě osobně se reklama kolem dálnic a rychlostních silnic dost protiví. Dálnice si platíme, tak nevim proč jsme nuceni sledovat reklamu. Ale šel bych ještě dál než slováci. Reklama by neměla být z dálnic vůbec vidět, jinak hrozí, že nám tu vyrostou giga a teraboardy
A když to nebude billboard, ale třeba reklama na fasádě nebo zaparkované auto s reklamní plachtou, tak to se byste také zakázali? Jak?

S reklamou se setkáváme a budeme setkávat v našem okolí stále. Když ji někde náslině omezíte, tak se objeví jinde. Reklama je jedním ze stavebních kamenů naší západní civilizace a na tom nic nezměníte.

Jsem pro přísné omezení, pokud jde o bezpečnost. Ve smyslu, že zasahuje do silnice nebo je hned vedle silnice betonový blok, apod. Ale jinak je starost řidiče sledovat cestu a dění okolo sebe a ne reklamy.
Nosorožec

Příspěvek od Nosorožec »

dd píše:
egelebege píše:Mě osobně se reklama kolem dálnic a rychlostních silnic dost protiví. Dálnice si platíme, tak nevim proč jsme nuceni sledovat reklamu. Ale šel bych ještě dál než slováci. Reklama by neměla být z dálnic vůbec vidět, jinak hrozí, že nám tu vyrostou giga a teraboardy
A když to nebude billboard, ale třeba reklama na fasádě nebo zaparkované auto s reklamní plachtou, tak to se byste také zakázali? Jak?

S reklamou se setkáváme a budeme setkávat v našem okolí stále. Když ji někde náslině omezíte, tak se objeví jinde. Reklama je jedním ze stavebních kamenů naší západní civilizace a na tom nic nezměníte.

Jsem pro přísné omezení, pokud jde o bezpečnost. Ve smyslu, že zasahuje do silnice nebo je hned vedle silnice betonový blok, apod. Ale jinak je starost řidiče sledovat cestu a dění okolo sebe a ne reklamy.
naprosto nesouhlasím. reklama omezit jde a není to zase takový problém, jen chtít. Zkuste se podívat do JAKÉKOLIV západní země a koneckonců i třeba do Maďarska nebo býv. Jugoslávie - reklamy kolem dálnic tam neuvidíte. Nejedná se navíc jen o bezpečnost, ale i o viditelnost dopravního značení, estetiku a ochranu krajiny.

Billboardy kolem dálnic jsou jedním z důvodů, proč když přijíždím do ČR z JAKÉHOKOLIV směru, mám nechutný pocit, že přijíždím do banánové republiky... :crazy:
Redispero

Příspěvek od Redispero »

dd píše:
egelebege píše:
Reklama je jedním ze stavebních kamenů naší západní civilizace a na tom nic nezměníte.
No spíš než stavebním kamenem bych ji nazval nádorem :kladivo:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Jeden ze základních stavebních nádorů. Dalšími jsou zžejmě "komerčně svobodný" tisk a finanční deriváty .. a civilizace pak zvolna hyne na celkovou sešlost organismu.
flames

Příspěvek od flames »

Reklamy mi nevadí, ale ty prsaté baby by se na nich měly zakázat.
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“