[D35] Opatovice – Časy – Ostrov
Re: [D35] Opatovice – Časy – Ostrov
most u Časů (jiný pohled) - 11.6.
- Přílohy
-
- 20210611_121747.jpg (374.1 KiB) Zobrazeno 5623 x
most u Časů - práce na předmostí - 11.6.
- Přílohy
-
- 20210611_122106.jpg (477.8 KiB) Zobrazeno 5624 x
most na přeložce I/36 - 11.6.
- Přílohy
-
- 20210611_120804.jpg (298.76 KiB) Zobrazeno 5627 x
most v km 10,990 - 11.6.
- Přílohy
-
- 20210611_124226.jpg (95.34 KiB) Zobrazeno 5629 x
most v km 10,990 - kanalizace pod mostem - 11.6.
- Přílohy
-
- 20210611_124123.jpg (419.87 KiB) Zobrazeno 5627 x
Tomu Uhersku vůbec nerozumím, měl jsem za to, že to bude ocelová konstrukce a Langerův nosník či jak se to jmenuje. A tady se chystá bednění pro železobetonovou konstrukci? 
Ona trochu mate vizualizace. Původně se počítalo s ocelákem kvůli výlukám.michal píše:Tomu Uhersku vůbec nerozumím, měl jsem za to, že to bude ocelová konstrukce a Langerův nosník či jak se to jmenuje. A tady se chystá bednění pro železobetonovou konstrukci?
Kvůli jednodušší údržbě se nakonec dohodli s dráhou na jednom mostu se středním komorovým nosníkem s prefabrikovanými vzpěrami s dobetonovanou horní deskou mostovky.
A hlavní nevýhodu ŽB konstrukce (výlukové časy) odstranili tím otočením. Otočení mají v planů behěm noční výluky, s tím že jednu půlku mají otočit za 2h. Což je docela fofr.
Z hlediska celkových nákladů a udržby to dává smysl. Jen řidiči příjdou o jednoznačný orientační bod, kterým by ten ocelák byl.
takže pokud to dobře chápu tak na jedné straně je pravá půlka mostu a na druhé levá. tzn že to budou otáčet vlastně skoro 120°
Matematika nebyla nikdo můj favorit, ovšem 120 stupňů mi přijde moc.
- Přílohy
-
- uhersko.jpg (158.42 KiB) Zobrazeno 4878 x
Bude to most s mostovkou společnou pro oba jízdní pásy, takže ty půlky jsou podélné, ne příčné...Apofis74 píše:takže pokud to dobře chápu tak na jedné straně je pravá půlka mostu a na druhé levá. tzn že to budou otáčet vlastně skoro 120°
Co si mám představit pod "podélná půlka"?mapman píše:Bude to most s mostovkou společnou pro oba jízdní pásy, takže ty půlky jsou podélné, ne příčné...
Takže položím otázku jinak: To, co se betonuje na "spodním kraji obrázku", povede:
a) přes celou trať jako jeden jízdní pás
b) do poloviny tratě a bude sloužit oběma jízdním pásům
Věta "most s mostovkou společnou pro oba jízdní pásy" vyhovuje variantě b), zatímco "podélná půlka" variantě a).
Která varianta tedy odpovídá skutečnosti?
To je opět o tom, co to znamená podélná polovina
Je to polovina v podélném řezu, nikoliv polovina v příčném řezu, tj. připravené mostovky jsou do poloviny tratě.
Už se ví termín otáčení? Škoda že tam není nainstalovaná webkamera, bylo by zajímavé sledovat postup.
Termín je stanoven na duben 2022. Už je i přesný den.VladaP píše:Už se ví termín otáčení? Škoda že tam není nainstalovaná webkamera, bylo by zajímavé sledovat postup.
Děkuji. Mohl bych ještě poprosit i o ten den?
Podle toho co jsem viděl na videu a i z vlaku když jsem jel v pátek kolem, tak odhaduji, že betonování proběhne asi v červenci. Je to tak? Jaký je vlastně harmonogram prací na tomto mostě?
Podrobný harmonogram bohužel neznám. Ani to přesné datum. Na tom kontrolním dnu zaznělo, že je to v dubnu, už se shodli se SŽ i na dni, ale z hlavy ho nevěděli, proto blíže neposloužím.VladaP píše:Děkuji. Mohl bych ještě poprosit i o ten den?Podle toho co jsem viděl na videu a i z vlaku když jsem jel v pátek kolem, tak odhaduji, že betonování proběhne asi v červenci. Je to tak? Jaký je vlastně harmonogram prací na tomto mostě?
MPMP píše:Co si mám představit pod "podélná půlka"?mapman píše:Bude to most s mostovkou společnou pro oba jízdní pásy, takže ty půlky jsou podélné, ne příčné...
Takže položím otázku jinak: To, co se betonuje na "spodním kraji obrázku", povede:
a) přes celou trať jako jeden jízdní pás
b) do poloviny tratě a bude sloužit oběma jízdním pásům
Věta "most s mostovkou společnou pro oba jízdní pásy" vyhovuje variantě b), zatímco "podélná půlka" variantě a).
Která varianta tedy odpovídá skutečnosti?
Pokud by to byla " příčná půlka", pak by to byly dva mosty a nikoli jeden jak jsem psal.
A jako jeden most se to staví proto, že nosná konstrukce jednoho mostu pro oba směry má dole menší šířku než dvě nosné konstrukce dvou mostů. A tudíž pak tolik nekoliduje s trakcí a dá se lépe napasovat mezi ty trakční brány. Tím se dá ušetřit klidně 1m na niveletě (nejde jen o tloušťku NK, ale i vyvěšení trakce mezi bránami).
To šikmé trasování dálnice přes stanici holt není nejštastnější.
Otáčet se bude o cca 35°.
Podle (aktualizovaného) plánu výluk na příští rok to vypadá, že se bude otáčet nadvakrát mezi 1. a 26. dubnem:martas píše:Podrobný harmonogram bohužel neznám. Ani to přesné datum. Na tom kontrolním dnu zaznělo, že je to v dubnu, už se shodli se SŽ i na dni, ale z hlavy ho nevěděli, proto blíže neposloužím.VladaP píše:Děkuji. Mohl bych ještě poprosit i o ten den?Podle toho co jsem viděl na videu a i z vlaku když jsem jel v pátek kolem, tak odhaduji, že betonování proběhne asi v červenci. Je to tak? Jaký je vlastně harmonogram prací na tomto mostě?
1.,2. den - otočenmí vahadla -P10,
4. den - rektifikace vahadla- P10,
22.,23. den otočení vahadla -P20,
25. den - rektifikace vahadla -P20
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
most u Časů - pokládka litého asfaltu - 15.6.
- Přílohy
-
- 20210615_150531.jpg (382.58 KiB) Zobrazeno 4188 x
litý asfalt na SO 225 - mostě u Časů - 15.6.
- Přílohy
-
- 20210615_152926.jpg (473.6 KiB) Zobrazeno 4185 x
přeložka silnice I/36 - 15.6.
- Přílohy
-
- 20210615_095925.jpg (349.46 KiB) Zobrazeno 4186 x
provádění VDZ tamtéž - 15.6.
- Přílohy
-
- 20210615_085220.jpg (366.28 KiB) Zobrazeno 4186 x
další pohled na SO 133 - 15.6.
- Přílohy
-
- 20210615_085048.jpg (407 KiB) Zobrazeno 4186 x
Však proto se ptám. protože pokud to bude tak jak ukazujete tak to bude jen jedna polovina jelikož je to úzké na 4 pruhy. Pokud by to otáčeli na druhou stranu těch cca 120 mohlo by to být vedle sebe a tudíž 4 pruhy. Ale teď už je to tu vysvětlené i když jsem to proběhl jen po očku a taky z toho nejsem moudrý ale jistě to kluci udělají k naší velké spokojenostimichal píše:Matematika nebyla nikdo můj favorit, ovšem 120 stupňů mi přijde moc.
No úzké to nebude, protože z toho, co tady napsal Xyzc "Kvůli jednodušší údržbě se nakonec dohodli s dráhou na jednom mostu se středním komorovým nosníkem s prefabrikovanými vzpěrami s dobetonovanou horní deskou mostovky." očekávám něco na tento způsob. Takže je potřeba natočit tyhle dvě části k sobě na jejich kratší hranu, jak jsem nakreslil.
- Přílohy
-
- unnamed.jpg (44.44 KiB) Zobrazeno 3630 x