MÚK Pelc-Tyrolka

Odpovědět
mts

Re: MÚK Pelc-Tyrolka

Příspěvek od mts »

Neznam intenzity provozu z tunelu do Holesovicek a z Argentinske do Holesovicek. Ale soucasnym 4 pruhovym usporadanim se to tak nejak fairove narovnalo stylem „pro každý směr 1 prubezny pruh“. Pokud je volba ucpat Argentinskou nebo ucpat tunel a tim padem prenest kolaps na cely levy breh, tak jsem pro a). Faktem je, ze od zprovozneni 4pruhu v Holesovickach jsem stojici tunel nezazil. Cili za mne palec nahoru. Dlouhodobym resenim je dostaveni MO a radial ale to je v rovine fikce „ceska letadlova lod“.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Situace na P6 i P5 je rozhodně lepší. Kolony jsou teď hlavně v Holešovicích, protože to odpolední špička prostě nestíhá. Na druhou stranu, dá se projet i přes Trojský most a spojit se s lépe tekoucím proudem aut z Blanky. A ano, když jsem tam jel ve středu kolem páté, tak jsem taky nejel po Argentinské, ale po Komunardů, a zdržení oproti jízdě mimo špičku bylo do 10 minut. To je daň za jízdu ve špičce ještě velmi přijatelná. Důležité je, že funguje Blanka a nestojí to na povrchu před ní...
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Tomáš Němec píše:V článku se píše tohle: "Místo dvou průběžných pruhů ve směru z Argentinské ulice jsou nově zřízeny dva pruhy z výjezdu z tunelu Blanka, přičemž jeden je průběžný. Řidiči mířící od Argentinské se tak musejí sjíždět do jednoho pruhu, což způsobuje komplikace."

Měl jsem za to, že po posledních úpravách jsou tam od Argentinské i z Blanky 2+2 pruhy. Jak to tedy aktuálně je?
Je to tak, že od Argentinské i z Blanky jsou v místě křižovatky (resp. slití dopravních proudů do směru ven z Prahy) 2+2 pruhy. A v obou případech, tedy jako od Argentinské tak od Blanky, jeden z pruhů končí před kopcem do Holešoviček - tedy pár stovek metrů za křižovatkou.

Já dodám, že ve špičkách je tam tak hustý provoz, že se to občas zastavuje i v tom kopci v Holešovičkách a i dále v Cínovecké (směr D8), tedy v místech kde už žádná křižovatka není a zdánlivě není důvod. Stačí když tam někdo přibrzdí a dominovým efektem brzdí ostatní, takže se to někdy i na chvíli zastaví.

Takže logicky ani v místě křižovatky dokonalá plynulost není, když není ani na úsecích bez křižovatky. Ale tohle řešení mi připadá nejlepší z dosud vyzkoušených a asi i nejlepší z možných, protože nevím jak jinak to ještě udělat. Tři pruhy v Holešovičkách jsou neprůchodné kvůli místním obyvatelům. Mimochodem Šajnhér tam připravuje nějákou výsadbu stromů a podobné věci, ještě před provedením zahloubení (takže asi na furt) protože zahloubení je prý příliš vzdáené. Realizaci zklidnění připravují na rok 2023.
Geo

Příspěvek od Geo »

No, kdyz ted kouknu na mapy, tak chapu, proc v Holesovicich breci. Nicmene, rano je na prijezdu do P2 (pres Nuselak az na Pankrac) identicka situace kazdy rano, a nikoho uz to nepohorsuje.

Navic, kdyby ted pro opravy nebyla cesta po jizni casti okruhu na 1h misto 25 minut, tak by to taky vypadalo v Holesovicich podstatne lip.
Mike

Příspěvek od Mike »

možná na to špatně koukám, protože radši koukám okolo sebe, ale největší zmatek tam vnesli nesouladem mezi svislým a vodorovným značením, kdy 2 pruhy z Blanky jsou nakonec jeden průběžný a jeden "do nikam"
není tam ani zde opěvovaný ZIP ;)
každopádně jsem jel okolo poledne z Veletržní a vědom si úprav jsem v Argentinské zvolil prostřední pruh a celkem plynule projel až na Prosek
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Ten pruh nevede tak docela do nikam, vede do ulice Na Truhlářce. Tedy slouží pro místní obyvatele a i pro příjezd na Bulovku (nemocnici) jedním z dílčích technických vjezdů. Dokonce se dá taky přes most nad ulicí V Holešovičkách přejet i na druhou stranu ulice. Takže to obsluhuje celou tu čtvrť kolem Holešoviček.

Je ale fakt, že by tam mohlo být nějáké upozornění (nevím jestli není) že ten pruh nepokračuje nahoru ulicí V Holešovičkách. Protože někteří neznalci situace mohu zmateně zastavovat právě někde u toho odbočení a dělat zmatky.
Mike

Příspěvek od Mike »

lynxi, já vím kam vede, dokonce se s ním občas dá vyhnout i ucpávce 8-)
ale svislé značení je přeškrtané a vodorovné v popojíždějící koloně nevidíš
a nakonec zjistíš, že tam není ZIP, protože je to pruh odbočovací ;)
čili souhlas s tebou, že pro toho, kdo to tam nezná, to není úplně košer
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Díky za vysvětlení. Je fakt, že se to ulicí Na Truhlářce dá projet, takže se vlastně nemusí nutně řadit do pruhu už předtím :-) Ale tenhle nápad by se místním asi nelíbil, tedy kdyby jim tam toho jezdilo více.

Zasloužilo by to tam nějáký, třeba i žlutý cedule (alespoň dočasně), aby každej na jasně viděl co má dělat - kam se řadit. Obzvlášť když se to tam mění co chvíli a pokaždý jsou pruhy trochu jinak.
Mike

Příspěvek od Mike »

žlutý cedule ?
když tam měli plošinu, aby křížkama přelepili svislé značení nad vozovkou, tak tam mohli rovnou dát správné šipky
nebo se čeká na výběrko na dodavatele DZ ?
protože kdyby ten "experiment" nevyšel, tak stejně zas musí přijet plošina (o chlapovi s žebříkem pochybuji) a odloupat ty křížky ze stávajícího DZ
krtek700

Příspěvek od krtek700 »

Tak dneska jsem poprvé projížděl skrz úpravu z Blanky ve špičce někdy před druhou. A poprvé se mi povedlo stát 2x při nájezdu do tunelu a pak ještě 2x přímo v tunelu u výjezdu.(vždycky jsme dojel kolonu na konci tunelu, ale 2x před koncem ne :D) Viníkem jsou podle mě hlavně semafory. Nebylo by lepší oddělit minimálně pravý pruh, aby křižovatkou jenom projížděl a nemuselo by se tam stát na červenou? Případně oba pruhy oddělit a z toho dělícího s trávou udělat "připojovací".
Jinak si nejsem jistý, jestli to zipovaní z obou stran je něčemu prospěšné. Přijde mi, že by byl rychlejší jeden pruh z centra a jeden pruh z Blanky. Vzhledem k tomu, jak kvalitně všichni umí zipovat, tak teďka tam se tam prakticky v jednom místě pletou auta vzájemně ve 4 pruzích a nějak mi přijde, že spousta lidí lépe zipuje ze 2 do jednoho než ze 4 do dvou(auta jedou jenom z jedné strany.) Tahle varianta se ještě nezkoušela ne? (v poslední době si pamatuji to aktuální, předtim se přidávaly 2 pruhy z Blanky až na most, kde se těsně před spojením zipovalo, ale pořád musel stejně celý pruh z Blanky zipovat do dvou z centra). Jedinou nevýhodu vidím v tom, že z centra by to možná ucpávalo lehce i ve chvíli, kdy by nebylo potřeba odlehčovat nájezdu z Blanky. Zase je to z posledních světel na Argentiské nějaký kilometr 3 pruhů, tak by se tam mohlo podařit lidem plynule zipovat a pokud by se to tam občas šprajclo, tak se to snad vstřebá, než padne další zelená.
kot

Příspěvek od kot »

Krtku, to mi přijde jako velmi dobrý nápad ! Na semafor stačí dát jen zelenou šipku, která by pro odbočování vpravo z Povltavské do Holešoviček svítila stále. Za pokus by to stálo...
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Ona tam snad červená ani nikdy není, nebo ano ? Tedy na konci při odbočení na rampu směrem do Holešoviček (bod č. 2 na mapě). Občas je červená na předcházející křižovatce (bod č. 1), kde se kříží více směrů, ale s tím se nedá dělat asi nic.

https://mapy.cz/s/puzuvazeha
huklos

Příspěvek od huklos »

Při troše dobré vůle by to šlo obdobně jako tady, tj.Spojovací x K Žižkovu, s trochou malování na zemi (to TSK ovládá dobře)
https://www.google.com/maps/@50.0992028 ... 384!8i8192
krtek700

Příspěvek od krtek700 »

Lynxi, budu na tebe hodný, i když nevím, jestli si to za výkon u D3 zasloužíš :D. Jedná se samozřejmě o křižovatku č.1. Jedinou překážou tam je to parkoviště, ale tam by neměl být problém přemístit výjezd někam jinam(o pár metrů dál je na pravé straně takový záliv, tak do něj a je to vyřešeno) bez potřeby semaforu. Na a z parkoviště by si museli trochu zakroužit po okolí.

Asi by to nedokázalo vyřešit kolony, ale možná by je to dokázalo lehce zkrátit a možná eliminovalo zastavení a rozjetí kolon na konci Blanky. Takže by to šlo lépe regulovat na vjezdech do Blanky.
michal

Příspěvek od michal »

Změna pruhů V Holešovičkách pomohla Blance a ucpala Argentinskou, zjistilo město

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zm ... .seznam.cz

V Argentinské že se teď stojí jen o pět minut déle??? Do háje kdy ten průzkum dělali??? Ve tři ráno????? :zvraci: :zvraci: :zvraci:
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Pro mě zajímavá informace z článku, že už není generálním ředitelem Satry pan Šajtar, ale Butovič. Ono tedy Šajtarovi už bylo dost přes 70, takže se to asi dalo čekat.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Vodorovné dopravní značení, pro směr Blanka - V Holešovičkách bylo potvrzeno v podobě, tak jak bylo v minulosti provizorně na zkoušku vyznačeno žlutě. Tj. nyní je již vyznačeno bíle a navíc jsou tam v pruzích před nájezdem na rampu na zemi nápisy "Ústí" a další, pro přehlednější řazení do pruhů. Vypadá to tam teď o mnoho lépe než dříve. Žluté značení navíc bylo před tímto zásahem už téměř smyté.
Mike

Příspěvek od Mike »

akorát barvičky nevyřeší přesun ze 4 do dvou... :twisted:
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Nevyřeší, ale zlepšilo se to. Lepší řešení se tam asi vymyslet nedá.
Mike

Příspěvek od Mike »

dá, ale je politicky neprůchozí....
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

A to?
Mike

Příspěvek od Mike »