[D35] Opatovice – Časy – Ostrov
Re: [D35] Opatovice – Časy – Ostrov
most u Časů - montáž zábradlí - 21.6.2021
- Přílohy
-
- 20210621_162428.jpg (435.69 KiB) Zobrazeno 7185 x
most u Časů - obrusná vrstva - 22.6.
- Přílohy
-
- 20210625_100621.jpg (346.67 KiB) Zobrazeno 7182 x
most u Časů - zatěžovací zkouška mostu - 28.6.
- Přílohy
-
- 20210628_145717.jpg (437.16 KiB) Zobrazeno 7180 x
Silničáři u Časů otevřou 30.6. nový most přes budoucí D35
https://pardubice.rozhlas.cz/silnicari- ... vQctbZuhWY
https://pardubice.rozhlas.cz/silnicari- ... vQctbZuhWY
Zde trochu delší článek i se záběry ze zatěžkávací akce: https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/d ... zpravy_skn
Před chvílí byl uveden do předčasného užívání konec stavby směrem na Holice - okružní křižovatka Časy a část SO 133.
Odpoledne bude zprovozněn most u Časů a začne odstraňování poslední části zářezu pro stavbu hlavní trasy.
Odpoledne bude zprovozněn most u Časů a začne odstraňování poslední části zářezu pro stavbu hlavní trasy.
Dnes otvíraný most není na přeložce I/36, ale na stávající silnici I/36. V článku z 29.6. je chyba.
Řekl bych, že přesně vzato je to "dočasná přeložka stávající I/36" - myšleno přeložka na most (byť zhruba v původní trase) do té doby, než bude dokončena skutečná přeložka I/36 do nové MÚK a stávající I/36 bude převedena na kraj. Mimochodem, tuší někdo, jestli to bude II nebo III, případně jaké bude mít číslo? V letácích jsem to nenašel (nemá-li to být III/32253, zmíněná v letáku I/36 Časy - Holice).
Původní I/36 mezi Sezemicemi a Časy má být III/2981.
Díky, tušil jsem, že to II nebude
.
Dnes byl zprovozněn nadjezd nad dálnicí u Rokytna (SO 223) a přeložka silnice II/298 (SO 144) s malým omezením na konci u Rokytna. 
V úterý jsem jel náhodou kolem, a musím teda říct, že ten kruháč na budoucích "trojkách" a přeložka I/36 s podjezdem do Dašic mi přijdou na výhledové intenzity jako fakt luxusní řešení. Ale budiž, vzhledem k terénu se ten podjezd pod budoucí I/36 fakt nabízí.
Prvně jsem také koukal, co vše se tam staví, ale po pořádném prohlédnutí mohu napsat jedině
Je to namyšlené přesně tak, jak by to mělo být. Za mě tedy žádný výjimečný luxus. 36 bude pořád silnice první třídy, čím méně kruháčů na ní bude, tím lépe. A určitě lepší tohle řešení - styková křižovatka+most vedle, než průsečnou křižovatku nebo OK. Zvlášť když dál na PCE mají být MÚK (samozřejmě kromě té s dálnicí). 
Mám obavu, jak to bude vypadat na tom nájezdu za OK na I/36 (ve směru z Pardubic na Holice) až se zprovozní D35 po Časy. Od MÚK Časy bude proud vozidel mířit na Holice po začátku přivaděče, přičemž auta od Pardubic jedoucí na I/35 budou najíždět na I/36 od kruháku. Tam čekám kolony a asi i pár nehod na té stykové křižovatce. Napadla mě tedy myšlenka, že by se v Sezemicích dal přikázaný směr rovně (nešlo by odbočit doprava na Časy po I/36) a pokračovalo by se po II/298 na MÚK Rokytno a pak po D35 do Časů. Tím by provoz (od Pardubic) na té stykové křižovatce dost polevil. Je to sice delší, ale asi bezpečnější řešení. Jak to vidí ostatní místně znalí i neznalí?
Pokud to bude dělat problémy, pošlou to přeš Ředice. Tvoji objížďku by nikdo nepoužíval a jeli by před Choteč. Je to přeci jen pár měsíců.
Přes Choteč a Ředice by si ničím nepomohli. Zase by vyjeli na tom kruháku (v případě odbočení v Ředicích kolem Mordýře. A najíždět až v Horních v zatáčce u kostela? To by byl snad ještě větší risk...Sosa píše:Pokud to bude dělat problémy, pošlou to přeš Ředice. Tvoji objížďku by nikdo nepoužíval a jeli by před Choteč. Je to přeci jen pár měsíců.
Prý se to kapacitně posuzuje, jedna z variant je i provizorní SSZ.
Záleží kam jedou, pokud do Holic, tak by si pomohli, pokud pojedou na I/35 tak bude lepší přes Roveň.martas píše:Přes Choteč a Ředice by si ničím nepomohli. Zase by vyjeli na tom kruháku (v případě odbočení v Ředicích kolem Mordýře. A najíždět až v Horních v zatáčce u kostela? To by byl snad ještě větší risk...
Přes Ředice jsem to myslel tak, že by z kruháku jeli do Ředic a vrátili se u hřbitova, nebo by spíš jeli přes Holice.
Podle mě by se tímto ucpávala křižovatka v Sezemicích. Křížil by se na ní směr Holice -> Pardubice a opačně. Už takhle tam jsou od Holic kolony a po navrhované úpravě by byly ještě větší.martas píše:.... Napadla mě tedy myšlenka, že by se v Sezemicích dal přikázaný směr rovně (nešlo by odbočit doprava na Časy po I/36) a pokračovalo by se po II/298 na MÚK Rokytno a pak po D35 do Časů. ...
S tím naprostý souhlas. To je zásadní nedostatek mého nápadu, kvůli němuž by to asi stejně neprošlo. Hlavně v Sezemicích. Ale v takových Časech by asi nebyli proti, pokud by tam jezdilo vše jen jedním směrem.xhj píše:Podle mě by se tímto ucpávala křižovatka v Sezemicích. Křížil by se na ní směr Holice -> Pardubice a opačně. Už takhle tam jsou od Holic kolony a po navrhované úpravě by byly ještě větší.martas píše:.... Napadla mě tedy myšlenka, že by se v Sezemicích dal přikázaný směr rovně (nešlo by odbočit doprava na Časy po I/36) a pokračovalo by se po II/298 na MÚK Rokytno a pak po D35 do Časů. ...
Napadlo mě, zda by nešlo dopravu na dálnici/od dálnice směřovat po silnici na Dašice také na kruhový objezd. Viz na připojeném obrázku označeno modrou barvou. Směr Holice - Pardubice by zůstal tak, jak je. Jen nevím, zda by nebyl problém v šířce silnice a také, zda by kapacitně stačil kruhový objezd. Přeložka silnice I/36 by mezi křižovatkami (označeno červeně) by byla uzavřena.
- Přílohy
-
- casy2.png (100.06 KiB) Zobrazeno 5079 x
To dole není křižovatka, ale přemostění. Přeložka I/36 vede nad přeložkou III/32253. Mapy.cz u připravovaných staveb nerozlišují úrovně jednotlivých silnic.
Tak to jsem netušil, přes objezd jsem jel ve čtvrtek, ale jak je vedena přeložka jsem neviděl.
Tato provizoria jsou prostě ostuda a vůbec nikomu nezávidím to vymýšlet.mapman píše:Prý se to kapacitně posuzuje, jedna z variant je i provizorní SSZ.
Vím že jsou to "kdyby", ale kdyby se D35 zprovozňovala až do Ostrova a kdyby byla hotová I/36 mezi Pardubicemi a Holicemi tak tady nemusíme spekulovat o hypotetické nehodě...
Tak jen pro info, D1 před Prešovem několik let končila právě SSZ. Nyní je tam ve výstavbě přímo omamná MUK spojující 2 dálnice + sjezd do města jako takového. Doporučuji shlédnutí videa na příslušném linku tohoto fora. Fakt to stojí za to ! Takže SSZ = nic nového pod sluncem...