D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Re: D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Ještě lepší by bylo složit se a postavit tam billboard s hlavou Havlíčka a nápisem "Nespím a makám na D11" směrem na polskou stranu. Fotka dokončené dálnice, ukončené u toho billboardu, by získala celosvětovou publicitu 
Smutna by byla treba fotka Novotmlynskych nadrzi nebo okoli Bechovic. Tady je cil reltivne na dohled.Honey72 píše:https://s3-kamiennagora-granicapanstwa. ... nicze.html
Ta poslední fotka v galerii z 69,600 km je fakt smutná. Vesnice v pozadí je Královec.
Doufám Honey, že teď už vidíš jako rys ostrovid. Mohl by jsi prosím, po dalších dvou měsících dát do placu novinky ( jsou-li tedy vůbec nějaké ) ? Jaké zprávy jsi vyloudil z ŘSD ? DíkyHoney72 píše:Za chvíli uplyne měsíc a jedinou viditelnou změnou od 12.4. je onen převod dvou pozemků pod přivaděčemCož je však pouhý jeden z celkem 171 listů vlastnictví. Orientačně by jich mělo být vypořádáno smluvně jen okolo jedenácti. Číhám skoro denně, ale aktuálně jsou odděleny pozemky pouze v katastrech Křenov, Lampertice, Bernartice, Královec, Bojiště a Bohuslavice. Což je 6 z 12. Jenže ta zdánlivá druhá polovina bude třešnička, či spíše oříšek. Nejvíce pozemků, nejsložitější stavby (tunely, poříčská estakáda, demolice, přeložky...) To si nechávají nakonec
Archeology také nikde nevidím, jen ty amatérské sběrače s detektory, kteří se snaží vysbírat vše dokud to jde. Jejich úlovků je plný facebook. Přece jen tu před 155 lety proběhla velká bitva.
Za 14 dní jdu na oční, zkusím si sjednat schůzku s trutnovským ŘSD a něco z nich vytáhnout
https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/34/ ... ranice.pdf
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Bohužel čučím denně a čím dál hůř spíš, na mapě žádný další katastr nepřibývá, žádný nový výkup nezaznamenán, na ŘSD jsem také nebyl, nestihl bych
Ke všemu teď k náhledu na katastry potřebujete trapné přihlášení 
Takže v pátek budu jen smutně pokukovat cestou po celé S3 až do Svinoustí, jak Poláci pokračují na posledních 70 km nádherné 480 km dlouhé dálnice.
Takže v pátek budu jen smutně pokukovat cestou po celé S3 až do Svinoustí, jak Poláci pokračují na posledních 70 km nádherné 480 km dlouhé dálnice.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Honey díky za ( smutné ) info ! Co se dá dělat. díky
Přihlášení na katastr netřeba.Honey72 píše:Bohužel čučím denně a čím dál hůř spíš, na mapě žádný další katastr nepřibývá, žádný nový výkup nezaznamenán, na ŘSD jsem také nebyl, nestihl bychKe všemu teď k náhledu na katastry potřebujete trapné přihlášení
Ve žlutém rámečku "Pro zobrazení vlastníka a dalších údajů se přihlaste nebo zadejte kontrolní kód." stačí kliknou na kontrolní kód a znaky opsat.
-
Honey72
To ano, ale u každého pozemku?
záleží na tom, jak se povede vypsat dotační titulykot píše:Doufám, že příští rok tam náš zemědělec vyseje na své pole slunečnice. Z naší strany by to byla příprava na blížící zprovoznění polské stavby.
takže spíš řepka nebo kukuřice
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Jelikož to je podhorská oblast, tak dotačně nejvýhodnější budou trvalé travní porosty, jako doposud.
Hoši, držte se raději tématu. Dotace nejsou ani na jedno ani na druhé.
Ten vtípek jsem komentovat nechtěl, ale když se zde objevil pokus o vážnou odpověď .. Mimochodem 500 m n.m. určitě není podhorská oblast.
-
Honey72
Využil jsem prodloužený víkend, abych otestoval, jak rychle se dá dojet ke koupání v Baltském moři. Překvapivě rychle a nádherně. Projel jsem úplně celou S3, nádhernou, hladkou. Stavba podmořského tunelu na severním konci finišuje, letos jsem ještě musel přívozem. Aspoň, že je zdarma 
Výstavba příhraničního úseku S3 u českých hranic mě ale dostala. Tohle není stavba dálnice, či vlastně pouhé rychlostní silnice. Tohle je stavba jaderné elektrárny, protože jinak nevím s čím to srovnat. Samé dlouhé estakády, u nich desítky vysokých jeřábů, které známe spíš u sídlišť a když jsem okolo projížděl před půlnocí, svítilo se všude jak v přístavu, bagry a náklaďáky jezdili, lidé makali
Přejedete čáru k nám a hádejte. První co mě po svižném návratu S3 od moře u nás čekalo je objížďka po úzké horské dráze přes Žacléř 
Každopádně, od českých hranic jste u moře za zhruba 4,5 hodiny. Po dokončení S3 to bude za čtyři. Myslím, že díky S3 přibude Polákům spousta českých rekreantů, třeba jen na víkend. Protože je to mnohem pohodlnější než se plahočit k Jadranu přes několik států, mýtnic, známek. PS: moře mělo 21 stupňů a v těhle vedrech příjemné osvěžení.
Výstavba příhraničního úseku S3 u českých hranic mě ale dostala. Tohle není stavba dálnice, či vlastně pouhé rychlostní silnice. Tohle je stavba jaderné elektrárny, protože jinak nevím s čím to srovnat. Samé dlouhé estakády, u nich desítky vysokých jeřábů, které známe spíš u sídlišť a když jsem okolo projížděl před půlnocí, svítilo se všude jak v přístavu, bagry a náklaďáky jezdili, lidé makali
Každopádně, od českých hranic jste u moře za zhruba 4,5 hodiny. Po dokončení S3 to bude za čtyři. Myslím, že díky S3 přibude Polákům spousta českých rekreantů, třeba jen na víkend. Protože je to mnohem pohodlnější než se plahočit k Jadranu přes několik států, mýtnic, známek. PS: moře mělo 21 stupňů a v těhle vedrech příjemné osvěžení.
Jak to vlastne vypada s prujezdem rozestaveneho useku? Protoze budu muset pripravit havarijni variantu na prespristi tyden, pokud Nemcum rupne v kouli a budou delat ofuky s transitem PL->DE->CZ
Klidne i po SZ.
Klidne i po SZ.
Díky za report Honey. U mě už částečně "propaganda" ŘSD a MD vytvořila dojem, že už to u nás je jak v zahraničí. Nicméně jsem po delší době při návštěvě zahraničí také opět vystřízlivěl.
Když potom koukám, že 8 km D55 na totální rovince se má stavět minimálně 3 stavební sezony, nemůžeme se pak divit, že pracovní nasazení je jak stavba rodinného domu vs jaderná elektrárna.
Ale věřím, že až bude v ČR rozestavěných 250 km nových dálnic místo dnešních 150, tak se budeme Polákům blížit.
Ale věřím, že až bude v ČR rozestavěných 250 km nových dálnic místo dnešních 150, tak se budeme Polákům blížit.
Re Aram: Ne, pane kolego, nebudeme! V Polsku budou stále stavět 6x rychleji, neboť nyní mají rozestavěných celkem 1468,3 km dálnic a rychlostních silnic dálničního typu a dalších 252,7km ve výběrových řízeních/tendrech. Takže těch Vašich 250km se k Polákům bohužel zdaleka blížit nebude! A jestli ŘSD nepředvede alespoň nyní s 1108 A 1109 a taky 0511 nějaké zázračně nevídané tempo, bude ještě hůř!
Měl jsem na mysli, že když u nás bude rozestavěno 250+km nových dálnic, tak pracovní nasazení na stavbách nebude pravděpodobně tak laxní, jak dnes, že si prostě ty firmy budou muset pohnout, aby to stihly v termínech všechno. Ne že zde bude přibývat dálnic jak v Polsku.
To, souhlasím, nebude pravděpodobně nikdy, nám těch 250 km rozestavěných stačí. 
Dokud budou voliči porovnávat výkon státní správy podle dvou čísel se 4x větší zemí otištěných v Blesku s titulkem "Poláci už jsou na hranicích!!!", tak se nezmění vůbec nic. Jak konkrétně může ŘSD ovlivnit, kdy jim přijde rozhodnutí o odvolání k D0-511 nebo než si MHMP a Stř. kraj. rozhodnou, kudy chtějí severní část SOKP když tu chybí arbitr, který by to rozhodl? Nebo že si Ministerstvo zruší papír, který samo vydalo.. Tak alespoň že už nevěsta nemusí přechylovat příjmení.
-
Honey72
Přesně tak. Budeme stále čekat hlavně kvůli papírování, protože nějaká ing. Alena Dvořák má času dost a odvolání bude váznout u soudce nebo soudkyně či jiného z dalších pohlaví.
Pro Jožku: v Polsku se státní nařízení o rouškách moc nenosí. Striktně se dodržuje jen v institucích a supermarketech, ale jinak v obchodech kdo má a nemá se neřeší. To samé na hranicích či jinde. Jediné kontroly jsou u náklaďáků, těch jsem viděl více, kdy na odpočívku byla odkloněna veškerá nákladní doprava. Přechod v Královci se také moc neřeší podle počtu kamionů, které určitě nemají 9 tun .-)
Průjezd staveništěm S3 je v pohodě, provoz to nijak neomezuje. Jen pár kličkování staveništěm nebo výjezdy ze stavby. Fotit jsem bohužel nestíhal. Horší to je na A18. Jet 60, často 40, dokonce 20 nebo projíždět přes minikruháky. A skoro 80 km v kuse? To bylo maso. Samozřejmě z 60 byla brzy 90, 40 kvůli výjezdu stavby nikoho nezajímala, akorát ta dvacka, to bylo odklonem přes panely, tu jsem dodržel
A občas přejezd na starou Hitlerovu dálnici, aby člověk nezapomněl jaká bývala D1, až bude zase projíždět omezením 
Pro Jožku: v Polsku se státní nařízení o rouškách moc nenosí. Striktně se dodržuje jen v institucích a supermarketech, ale jinak v obchodech kdo má a nemá se neřeší. To samé na hranicích či jinde. Jediné kontroly jsou u náklaďáků, těch jsem viděl více, kdy na odpočívku byla odkloněna veškerá nákladní doprava. Přechod v Královci se také moc neřeší podle počtu kamionů, které určitě nemají 9 tun .-)
Průjezd staveništěm S3 je v pohodě, provoz to nijak neomezuje. Jen pár kličkování staveništěm nebo výjezdy ze stavby. Fotit jsem bohužel nestíhal. Horší to je na A18. Jet 60, často 40, dokonce 20 nebo projíždět přes minikruháky. A skoro 80 km v kuse? To bylo maso. Samozřejmě z 60 byla brzy 90, 40 kvůli výjezdu stavby nikoho nezajímala, akorát ta dvacka, to bylo odklonem přes panely, tu jsem dodržel
Tak někde na mě vypadlo, že tu 1109 zrychlíme o další rok a ve 2022 vypíšeme soutěž na zhotovitele a před zimou 2022 se začne stavět. Kdyby bylo dneska vykoupeno 50% tak bych tomu nevěřil ! Ale ono ani není vše zdigitalizováno... Vypadá to, že se nejspíš blíží nějaké volby, že... 
Honey super report. Nalákal jsi mě, vyrazím asi taky znovu, zkusím Heringsdorf. Co Polkowice a most přes Odru, už to mají?
-
Honey72
Dálnice okolo Trutnova je snad mrtvá, vše tu nějak utichlo. A teď přes dovolené se těžko něco pohne. No rekonstrukce silnice I/16 z Trutnova do Královce dává tušit, co brzy na této silnici nastane.
Obchvat Polkowic ještě není, ale už se na něj alespoň vrátila stavební technika. Každopádně i navigace byla dobře zmatená z opětovného najetí na dálnici. A značky Vás zblbnou ještě víc, když uvidíte směrovku Zelená Hora doprava i doleva se stejným červeným číslem
Že chybí písmenko si nevšimnete. Průjezd Polkovicemi je sice čtyřpruhový, ale strašně otravný. Zelená na semaforech zbožné přání i uprostřed noci a dlouhá čekání na červených bez zelené vlny. Jsem docela zvědavý, co tu po otevření obchvatu budou dělat se všemi těmi Mc Donaldy a KFC v takovém Prdelákově .-) Od Polkovic až k moři bez omezení.
Obchvat Polkowic ještě není, ale už se na něj alespoň vrátila stavební technika. Každopádně i navigace byla dobře zmatená z opětovného najetí na dálnici. A značky Vás zblbnou ještě víc, když uvidíte směrovku Zelená Hora doprava i doleva se stejným červeným číslem
-
Honey72
Stala se neuvěřitelná věc a po několika měsících (od 12.dubna) přibylo do katastrů další oddělení pozemků pro D11 a to přes obec Zlatá Olešnice. Bohužel žádný z pozemků ještě není přepsán.
Honey bral bych to spíše jako úspěch, když se jedná o postup vpřed. Prosím tě, kolik katastrů je připraveno / viz Zlatá Olešnice / a naopak kolik jich dosud chybí ? Máš to v oku, díky tvému pravidelnému "čučení" . díky
Ví někdo, jak konkrétně pomůže včera nově sněmovnou schválený stavební zákon nějak D1108 a D1109, případně I/33 od D11ky na jejím nynějším konci? (Tedy po podepsání prezidentem...)
-
Honey72
1/ Změna zákona to spíš zkomplikuje a zpomalí, protože úředníci budou vyčkávat nebo nebudou vědět co dělat, jako vždy s novou změnou.
2/ Z 12 katastrů jsou odděleny pozemky pouze v 7. Ty nejsložitější a nejrozsáhlejší stále čekají, hlavně Poříčí s MÚK, přivaděčem, přeložkou I/14 a asanací několika domů.
3/ Tento týden se můj táta ptal "strýce" v Poříčí a na jeho pozemky prý stále nebyla nabídnuta smlouva, či spíše se nic neděje. Mrtvo. Takže se očividně nikam nespěchá. Přitom tyto jeho pozemky jsou potřebné pro několik set metrů dálnice včetně MÚK.
2/ Z 12 katastrů jsou odděleny pozemky pouze v 7. Ty nejsložitější a nejrozsáhlejší stále čekají, hlavně Poříčí s MÚK, přivaděčem, přeložkou I/14 a asanací několika domů.
3/ Tento týden se můj táta ptal "strýce" v Poříčí a na jeho pozemky prý stále nebyla nabídnuta smlouva, či spíše se nic neděje. Mrtvo. Takže se očividně nikam nespěchá. Přitom tyto jeho pozemky jsou potřebné pro několik set metrů dálnice včetně MÚK.