[D1] 0136 Říkovice – Přerov
Re: [D1] 0136 Říkovice – Přerov
Ani zesp tam nebyl a ani netušil, že nějaké projednávání je a kde bych se ho případně účastnil... Pohybuji se teď dost mimo Přerov a díky dlouhým dnům a všemožným jiným aktivitám to ani nestíhám sledovat... Otázka je, co by moje připomínky v případě změnily. Stačí mi, že na úřední desce OL kraje visí rozhodnutí o místní úpravě značení na zprovozněné estakádě v Předmostí (KUOK 64622/2021), moje připomínky tam byly až na drobnou změnu v podstatě smeteny ze stolu... Úsměvná jsou ta zdůvodnění typu - ..historicky se to tak vždycky značilo, ...nyní se provedlo jen obkreslení současného stavu, ...cíl Čekyně se zřejmě vybral kvůli tomu, že měl dříve sportovně společenský význam, ...k dálnici u Říkovic se jede kousek po silnici, proto jsou cíle v modrém poli, navzdory tomu, že jsou jinak široko daleko doplňovány "zelené" příjezdy k dálnici, ... výběr cílů na značení je a bude vždy diskutabilní... A proto ponecháváme vše v navrhovaném stavu beze změn.... To mě docela dostalo. I pan Pešout z OL kraje mi volal a omlouval se mi, že byť jsou připomínky logické, u ŘSD narazily do zdi...
zesp by vše vyslechl a podal super kvalitní info viz jeho fotodokumentace z Přerova 
Pokud by se odpůrci účastnili osobně, tak už mohl být klid, neboť bych se nedivil, kdyby je přerováci zahrabali někde v trase budoucí dálnice
Cesta po českých dálnicích je stejně "snadná" jako cesta do budoucnosti. Stačí čekat
sykyman: no možná by stačil jeden infikovaný covidem deltou, aby osobně navštívil bez roušky odpůrce a myslím, že na podávání rozkladů a žalob nebudou mít ani sílu
teď vážně: po skončení správních lhůt se dá očekávat rozhodnutí - stavební povolení (pokud budou správní žaloby proti změně ÚR zamítnuty) v průběhu srpna/září tohoto roku, možná by nebylo od věci, kdyby vládní zmocněnec pro dostavbu 0136 David Čermák zkusil ještě vyjednat dohodu s odpůrci, ikdyž je to asi vcelku nemožné 
paralelně se stav. řízením běží průzkumy pro novou EIA (záložní varianta), akorát nevím, jestli byli už osloveni všichni chybějící vlastníci pozemků, neboť v katastru už delší dobu absolutně žádná změna ...
paralelně se stav. řízením běží průzkumy pro novou EIA (záložní varianta), akorát nevím, jestli byli už osloveni všichni chybějící vlastníci pozemků, neboť v katastru už delší dobu absolutně žádná změna ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Bumbku, prosím Vás, jak to vypadá s reálností brzké realizace ? Já se přiznám, že se v těch právních kličkách ohledně EIA nevyznám.
Stačí tedy nepravomocné stavební povolení (podle Mátla bude během léta) a EIA nepadne - zůstane v platnosti ? A nebo je to jinak ?
Stačí tedy nepravomocné stavební povolení (podle Mátla bude během léta) a EIA nepadne - zůstane v platnosti ? A nebo je to jinak ?
Ano, stačí vydání nepravomocného SP .... ale aby nabylo pravomoc, bude potřeba dva vyhrané soudy u ÚR, zamítnutí rozkladu SP, a další dva vyhrané soudy u SP ... a bůh ví co ještě nevymyslí za žaloby
Jaká je pravděpodobnost, že to všechno klapne, ať každý posoudí sám ....
Jaká je pravděpodobnost, že to všechno klapne, ať každý posoudí sám ....
Lynx: dle toho, co jsem zjistil, stačí nepravomocné stav. povolení, klidně zatížené rozkladem či spr. žalobou, důležité je, že musí být vydáno dříve, než končí platnost výjimky EIA dle §23a, s tím, že posléze musí spr. orgány a soudy potvrdit platnost, stejně jako musí tytéž orgány nyní potvrdit platnost změny ÚR, pokud se nestihne stav. povolení vydat dříve než skončí platnost EIA nebo spr. orgány či soudy zruší stav. povolení, tak EIA propadne - nyní je tedy více než kdy předtím nutné, aby spec. stav. úřad pro dálnice (MD ČR Odbor infrastruktury a územního plánu) vydal neprůstřelné stav. povolení, v opačném případě amen
Bude to tedy opravdu na "knop". Věřím, že ANO....
Raději bych to psal malým písmem to "ano".
Jinak také věřím, že to klapne. 2022 odvolání, soudy, 2023 kasace+zahájení. 
Chlape, máš pravdu ! Na koblihy jsem si ani nevzpomněl, ale konotace je jasná. Sorry jako !!! 
Davesson a bumbik:
Velice Vám děkuji za podrobné vysvětlení. A obdivuji Vás, že máte sílu se v tom orientovat. Já na tyhle právní záležitosti nemám dostatek intelektuálních sil - Ještě jednou díky.
Velice Vám děkuji za podrobné vysvětlení. A obdivuji Vás, že máte sílu se v tom orientovat. Já na tyhle právní záležitosti nemám dostatek intelektuálních sil - Ještě jednou díky.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Dluhonicím se plní sliby, dostavbu D1 ale dál ohrožují stížnosti a žaloba
Zdroj: https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/pre ... zpravy_stk
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/pre ... zpravy_stk
Nic nového víceméně.
Zdroj: https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/pre ... zpravy_stk
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/pre ... zpravy_stk
Nic nového víceméně.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
takže jako předtím - razítko holt bude z Olomóca ...
Tak tohle je teda síla. Jako přijít vůbec s myšlenkou, že tento úsek dálnice nebude 4 pruh, to už je na lobotomii. Bože chraň nás od té pirátské sebranky
https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=762919#p762919
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jistě, většina dopravy končí v Přerově. By mě zajímalo, jestli tento aspirant na člena vládního týmu Pirátu, v oboru dopravy, byl vůběc někdy v Přerově či zda projížděl ten jeho "moravský kosočtverec" a zda se seznámil s aktuálními a predigovanými dopravními intenzitami nebo se jen podíval mapu a zdálo se mu, že "je tam hodně dálnic".
Ještě tady jeho příspěvěk zvěčním, aby náhodou nezmizel.
Ještě tady jeho příspěvěk zvěčním, aby náhodou nezmizel.
R48 -> D48 se podařilo!
-
1975
...tak zase by se tam vešly po obou stranách cyklopruhy, ne?
)
Jojo, tyhle jeho myšlenky se zmiňovaly už i jinde, je to opravdu síla. Naštěstí neuspěl jako stínový ministr dopravy. Ale určitě to ledacos vypovídá, co za lidi v té straně působí... 
-
Vochomurka86
Naopak si myslím, že tento názor je následek lobotomieMajkl píše:Tak tohle je teda síla. Jako přijít vůbec s myšlenkou, že tento úsek dálnice nebude 4 pruh, to už je na lobotomii. Bože chraň nás od té pirátské sebranky
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Lobotomií to není. Po lobotomii by nevypouštěl do světa takové žvásty, co jsem slyšel naposledy od Patrika. No, aspoň má chlapec přezdívku. Sám si jí zvolil.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
To tady bylo ?
- Přílohy
-
- 20.07.2021_16.33.00_REC.png (276.56 KiB) Zobrazeno 4153 x
Viz také Zdopravy.cz. Zajímavý je ale text podání Dětí Země, neboť za tuhle větu by je město Přerov s podporou desetitisíce podpisů na petici za urychlení stavby mohlo možná žalovat a pak by se uvidělo: ,,Je tedy nepochybné, že vedení města mělo a stále i má obrovský zájem na vydání rozhodnutí i bez ohledu na jeho zákonnost,“ napsaly Děti Země do svého podání, v kterém požadovaly přesun řízení jinam.'' Jak jsme tady už diskutovali, celá kauza podjatosti je právní veletoč, neboť které město není podjaté, tedy nemá zájem o napojení na dálniční síť? ,,Podjatý'' je totiž každý, kdo něco chce uskutečnit, vybudovat, jinak by se nic nedělo....
A co když na krajském úřadě bude rozhodovat někdo, kdo bydlí v Přerově? Nebo někdo, kdo nemá rád Přerov? Nebo někdo, kde chce vylepšení D46, takže bude blokovat dostavbu D1? Ach jo.
Ono zaleží, jak se kdo vyjadřuje veřejně. Pokud primátor prohlašuje, že je pro dostavbu D1 a udělá pro to cokoliv včetně "správného" tlaku na úředníky, zcela jistě námitka podjatosti vyjde.
Petr Šlégr byl kdysi i u Strany zelených jako dopravní expert. Opět se hrabe na scénu jak vidím.
Petr Šlégr byl kdysi i u Strany zelených jako dopravní expert. Opět se hrabe na scénu jak vidím.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)