Kdyby se podařila 1109 jak se nyní Havlíček kasá, tak by to hodilo pěknou délku na zahájení. Výkupy dle Honeyho obsáhlých zpráv jdou vcelku dobře, tak snad...bumbik píše:no pokud by klaplo vše, co napsal Vikingkiller, tak se bavíme o cca 48 km nových zahájených dálnic příští rok ... to by šlo, v roce 2023 to bude podle mě situace výrazně složitější ...
Ministr dopravy Martin Kupka
Re: Ministr dopravy Martin Kupka
Cca 2023-2028 bude jen a jen o penězích. Staveb bude připraveno až až. 1109 a D35, to je to hlavní. Plus samozřejmě 511. Těch kilometrů je hromada i v jen těch prioritách, natož kdybychom přidali méně potřebné úseky.
PPP na D35 bude pravděpodobně nevyhnutelné, snad do něj zahrnou jen ty 2 drahé úseky a s jeho zahájením bude Janov-Opatovec téměř finišovat. 
-
theodor less
A snad vyšle ŘSD pár právníků na stáž na Slovensko.Aram96 píše:PPP na D35 bude pravděpodobně nevyhnutelné, snad do něj zahrnou jen ty 2 drahé úseky ...
Tak tak.
Ale budu klidnější, když ten 4 km tunel bude stavět konsorcium včetně projektování než samotné ŘSD.
je z LíbeznicSaljack píše:... A minimálně si udělá představu v jakých sra... ta D0 je rychleji.
takže si myslím, že představu má dobrou
jestli tedy nejezdí na nákup jen do Čako...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Spíš, že ta příprava je stále na začátku. Pokud se mu povede získat EIA a ÚR, o čemž já po 511 silně pochybuju, že to by se to za 4 roky povedlo, tak i kdyby se nic jiného nepovedlo, tak se u mě zapíše jako dobrý MD.Mike píše:je z LíbeznicSaljack píše:... A minimálně si udělá představu v jakých sra... ta D0 je rychleji.
takže si myslím, že představu má dobrou
jestli tedy nejezdí na nákup jen do Čako...
celkem souhlas, výborný MD bude ten, kdo začne 511 asfaltovat 
Miku, nebude to spíše beton ?
od čerňáku do běchovic je asfalt, tak se necháme překvapit
-
1975
...tak Karel dneska ve svém pořadu Na rovinu! říkal, že si to všechno odstříhá, od Rádelského mlýna až po D35:o)
Však Zeman jmenování nové vlády beztak hodlá zdržovat právě kvůli stříhání pásek. 40 km dálnic jen tak někde nenastříháš. 
-
1975
...tak jestli budou čekat na kompetenční žalobu (jméno Rychetský není od slova rychlý), tak to ještě Karel pár věcí zahájí a možná i zjara něco otevře:o)
-
theodor less
Chce na rovinu a jde stříhat Rádelský mlýn?1975 píše:...tak Karel dneska ve svém pořadu Na rovinu! říkal, že si to všechno odstříhá, od Rádelského mlýna až po D35:o)
Piráti míří na ministerstva. Na pozice náměstků chtějí upíchnout neúspěšné kandidáty
"Objevují se v něm například jména bývalých poslanců, ...Ondřej Polanský jako náměstek na dopravu."
https://cnn.iprima.cz/pirati-miri-na-mi ... daty-52918
Jo tak to bude zajímavější postava, než Kupka. Jsem docela zvědav na jeho agendu, pokud uspějí s jeho návrhem. Jestli to bude klasika "komunikace s ostatními ministerstvy", nebo něco odbornějšího.
"Objevují se v něm například jména bývalých poslanců, ...Ondřej Polanský jako náměstek na dopravu."
https://cnn.iprima.cz/pirati-miri-na-mi ... daty-52918
Jo tak to bude zajímavější postava, než Kupka. Jsem docela zvědav na jeho agendu, pokud uspějí s jeho návrhem. Jestli to bude klasika "komunikace s ostatními ministerstvy", nebo něco odbornějšího.
Polanský by tolik nevadil. Kdykoli jsem četl jeho vyjádření k dopravě (z výborů nebo tak) mělo to hlavu a patu. Piráti jsou samozřejmě trochu “opatrnější”, nejdříve by vše analyzovali apod. než schválili třeba druhou novelu 416, na druhou stranu na tom nemusí být nic špatného. Třeba by po “prověření” uznali, že severní část D43 nedává v 3-pruhu úplně smysl. 
-
1975
To jsi je nepochopil...pro ně D43 nedává smysl ani v 3pruhu....ledaže by tím pruhem byl cyklopruh...
To bude asi nevhodným trasováním. Taky bych jej změnil, aspoň bychom tady měli pořádnou dálnici a la Švýcarsko či Slovensko...

Ale studie by byla dobrá ? Třeba se toho hoooodně změnilo od poslední....
Nebo ala Čína .. a prezident by byl částečně uspokojen, když mu teď vezmou ten DOL.michal píše:To bude asi nevhodným trasováním. Taky bych jej změnil, aspoň bychom tady měli pořádnou dálnici a la Švýcarsko či Slovensko...![]()
![]()
200 km dalnic do 2025 !
Nevím jestli už je to dílo pana Kupky ale všiml jsem si že na mapě projektů řsd zmizela stavba I/4 Strakonice-Vimperk
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Nechci byt pesimista, ale pokud se nic nezmeni, tak to je hodne prizemni cil. Jen D35+D11+D0 je pres 200 km. A ty se podle planu maji zacit stavet v tomto volebnim obdobi.
Je otázka, zda slibovat haus numera a nesplnit je, nebo slibovat méně a udělat více. Uvidíme před koncem volebního období, kolik toho Kupka zmákne...
Dokoncenych ! ne zapocatych
D 4
D 55
D 3
D 48
A pristi rok D 35
Komu se chce pocitat
D 4
D 55
D 3
D 48
A pristi rok D 35
Komu se chce pocitat
Tak ono se to zdá jako nic moc cíl. Na druhou stranu si vemte, jak je to s těmi termíny v letácích... Takže jestli teď lamentujeme nad tím, že začátky na D35 se posunuli na 2023, tak chtít jejich zprovoznění 2025 chce vlastně docela odvahu. Protože moc dobře všichni víme, že dřív než 2023 se třeba ta D35 fakt nezačne, protože není vykoupeno a není vysoutěženo... Pro mě by hotová D35 (po Opatovec) koncem roku 2025 bylo něco neuvěřitelného, u D0 511 by byla fantazie, kdyby se aspoň stavělo... Jako příklad za všechny si vezměme obchvat Jaroměře. Tam je termín zprovoznění vlastně ve hvězdách, přitom chybí jen pár LV a zhotovitele už "máme"...