Jel jsem tam kolem 14 hodiny a žádné semafory jsem na místě neviděl. Jen značky a dozorujici hlídka PCRmichal píše:Jako že ty semafory už nešly?
1106-1107, Hradec Králové - Jaroměř
Re: 1106-1107, Hradec Králové - Jaroměř
Dnes bylo na D11 horko. O 2 hodiny požár i v opačném směru a asi jen o 5 km blíž ku Praze. Oboje to byli dodávky. Měl jsem štěstí, že jsem jel vždy v protisměru.Geo píše:Tak dnes se patecni provoz bude provnavat spatne. Dalnice vypada zavrena na 61km.JVDB píše:Tak poslední kriticky pátek na I/37. Už jen 7 dnů a bude klid
Takže na té křižovatce s I/33 ty semafory vůbec nejsou?
Nejsou. Jen výstražná světla asi km od křižovatky, pak spousta značek, že i slepý si všimne změny. Semafory, tam ale nebyly.michal píše:Takže na té křižovatce s I/33 ty semafory vůbec nejsou?
Taky jsem jel okolo a nic se semaforu nepodobalo. Ani vypnutému...
Takže to schéma bylo jen slohové cvičení, nebo někdo po čtyřech letech výstavby zjistil, že to fakt bude chtít řešit napojení na stávající I/33, že to nepůjde "vokecat"? I slepý si všimne... A všimne si toho i uhánějící Polák (a to nemusí být ani zdrogovaný v kradeném autě)?
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
A to je ta věc. 90% Poláků si naše silnice a dálnice plete se závodní dráhou. Kdyby naše policie fungovala jak má, tak už by 80% těch šílenců mělo zákaz jízdy v ČR. Ale raději šlapou po domácích než po těch hovadech. Ale to je jiná povídka......
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Tak mám dnes dopoledne rekord HK - Náchod 85 minut, jen z důvodu husté dopravy, auta stála až přes vrchol vysokovského kopce. Zpátky už byla otevřená dálnice, tak jsem jel skrz ty Hořenice, se mnou asi ještě další tři osobáky. V Jaroměři je to dost kličkovaná mezi stojícím auty, ale celkově to byla naprostá paráda. Rozhodně snazší a hlavně pohodlnější průjezd než přes celé město.
Bylo tam poměrně hodně lidí, a tak jsem na vás vůbec nenarazil ... škoda.Lenny píše:K dnešnímu otevírání. Rád jsem zase potkal kolegu kota ...
Včera večer a dnes ráno jsem několikrát zkoušel na navigaci (mapy.cz a waze) trasu Praha - Náchod:Honey72 píše:Jsem to změřil - trasa D11-Náchod (za obec Dolany).
1/ od JRM-jih sjet a přes město po staré 33 - 9,3 km (jako doposud po hlavní)
2/ od JRM-jih přes JRM-sever a zkratkou kolem nemocnice - 13,75 km (vracet se přes město)
3/ od JRM-jih přes JRM-sever a přes ul. Na Cihelnách - 15 km (vracet se přes město)
4/ od JRM-jih přes JRM-sever a zkratkou Růžovou ulicí - 12,5 km (pouze osobní přes úzký most)
5/ od JRM-jih přes JRM-sever a zkratkou přes Běluň 9,4 km (pouze osobní po úzké silnici)
Na mapách.cz i wazu pořád varianta 5/, jen někdy kolem 23:30 na waze varianta 1/.
Většina Poláků i hodně Čechů, kteří tu pravidelně nejezdí, jedou podle navigace ….. Houstone, máme problém
Mame nejake ofiko info ohledne varianty 1/? Klidne bych nachlasil to do google maps (a tohle bych vyresilo i waze)Haward píše:Většina Poláků i hodně Čechů, kteří tu pravidelně nejezdí, jedou podle navigace
Koukněte na google maps tam dálnice není ani vyznačenáHaward píše:Včera večer a dnes ráno jsem několikrát zkoušel na navigaci (mapy.cz a waze) trasu Praha - Náchod:Honey72 píše:Jsem to změřil - trasa D11-Náchod (za obec Dolany).
1/ od JRM-jih sjet a přes město po staré 33 - 9,3 km (jako doposud po hlavní)
2/ od JRM-jih přes JRM-sever a zkratkou kolem nemocnice - 13,75 km (vracet se přes město)
3/ od JRM-jih přes JRM-sever a přes ul. Na Cihelnách - 15 km (vracet se přes město)
4/ od JRM-jih přes JRM-sever a zkratkou Růžovou ulicí - 12,5 km (pouze osobní přes úzký most)
5/ od JRM-jih přes JRM-sever a zkratkou přes Běluň 9,4 km (pouze osobní po úzké silnici)
Na mapách.cz i wazu pořád varianta 5/, jen někdy kolem 23:30 na waze varianta 1/.
Většina Poláků i hodně Čechů, kteří tu pravidelně nejezdí, jedou podle navigace ….. Houstone, máme problémv Běluni a Krabčicích …..
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Nevyřešilo.alex1k píše:Mame nejake ofiko info ohledne varianty 1/? Klidne bych nachlasil to do google maps (a tohle bych vyresilo i waze)Haward píše:Většina Poláků i hodně Čechů, kteří tu pravidelně nejezdí, jedou podle navigace
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Mike píše:to jsou ty šedivé proužkyHanesCZ píše:Směrem od Polska, Náchoda k D11 už některé plánovače ukazují nejrychlejší cestu k D11 přes Běluň a Krabčice. Čekal jsem to, ale bude to tady úplný masakr !!! Sám jsem tudy projížděl XX krát. Už dříve se někdy touto hodně špatnou cestou stejně vyplatilo objet zoufale ucpanou Jaroměř. Jsem zvědavý jak se toto bude řešit. Těch Poláků co tam 100 % pojede...![]()
zase někdo někde zaspal, tak se na Běluň nacpe milion značek a PČR tam udělá mýtnici
takové typicky české, systémové řešení...
Jj je mi jasné, jen ten obchvat Jaroměře ještě potrvá a mezitím se lidé v Běluni a Krabčicích asi zblázní.. čekám , že tady brzy budou pořádné protesty ..
Tak druhý den a hned nehoda. 
- Přílohy
-
- Screenshot_20211218_144014.jpg (210.01 KiB) Zobrazeno 5236 x
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Je to problém. Některé autonavigace jako např. TomTom a ty v telefonech jsou online propojeny s navigacemi v autě, stahují si data a vypočítávají jak dlouho to každému trvá projet. Pokud několik aut projede Běluní krokem, měly by už být ostatní auta odkláněny jinudy.Majkii píše:Nevyřešilo.alex1k píše:Mame nejake ofiko info ohledne varianty 1/? Klidne bych nachlasil to do google maps (a tohle bych vyresilo i waze)Haward píše:Většina Poláků i hodně Čechů, kteří tu pravidelně nejezdí, jedou podle navigace
A to jde zařídit dvěma způsoby. Buď tam osadit značky či trvalé zpomalovací zařízení anebo stylem domobrany - odstavit podél silnice pár aut a tím donutit tranzit neustále zastavovat .-) Zajímavé je, že druhý divoký způsob je efektivnější, protože na mapách to místo zčervená jako zácpa a navigace dalším vypočítá trasu jinudy. Ale když je tam trvalé zpomalení, je to vlastně stále zelená trasa a kolikrát vás navigace žene slepě zkratkou přes deset retardérů jen kvůli pár sekundám, které ušetříte, kdybyste zůstali na normální silnici .-)
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Já si myslím že v Česku je tohle už velmi běžné spíš se divím že tam nebyla nehoda už včeraJVDB píše:Tak druhý den a hned nehoda.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
Projel jsem si zkratku přes Běluň na panoramě na Seznamu, a musím říct, že elegantním způsobem, jak zde vyřešit problém tranzitu, by bylo silnici opravit. Protože pokud na to dosud nedošlo, bude to objížďka skoro na úrovni té poslední objíždky I/35 u Litomyšle, jen bez kamionů 
V mém přechozím příspěvku měl být tvar "opravovat", nikoliv "opravit".
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Podél silnice jsou rozježděné krajnice, jak se auta vyhýbají. Umím si představit, že po pár týdnech a deštích to tu bude vypadat jako při objíždění Chrudimi, kde jsem se modlil, abych nepotkal dodávku a nedonutila mne sjet za stržený okraj asfaltu.
Myslím, že pokud by si místní na ty krajnice hodili pár šutrů, auta se nebudou moci snadno vyhýbat a každého to přestane tudy jezdit.
Myslím, že pokud by si místní na ty krajnice hodili pár šutrů, auta se nebudou moci snadno vyhýbat a každého to přestane tudy jezdit.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Jo jo, dnes jsem se tam byl podívat, je to cesta do pekel. Ještě kdyby to byla jednosměrka, tak by se to dalo. Ale ten obousměrný provoz se spoustou aut domácích i zahraničních SPZ s řidiči, kteří dané místo neznají, to je lahůdka, která si koleduje o brzký průšvih.
Akorát že následná oprava nebude na bedrech ŘSD.
2 Honey : No, jo ale lidí které tam navede navigace je počet nekonečný. Takže pokud by tam každý jel POUZE jednou a nikdy více, tak z toho současná silnice nebude JENOM tankodrom... ( Nevím jak se jmenuje horší stav komunikace )
2 Honey : No, jo ale lidí které tam navede navigace je počet nekonečný. Takže pokud by tam každý jel POUZE jednou a nikdy více, tak z toho současná silnice nebude JENOM tankodrom... ( Nevím jak se jmenuje horší stav komunikace )
Tady dva obrázky z křižovatky u Semonic:
Kamiony mají co dělat, aby se vytočily a nezbouraly ty směrovací desky (mimochodem ta levá směrovací deska krásně naviguje do protisměru co?): Tady to bílé auto jedoucí od dálnice úplně zastavilo a to druhé jedoucí od Jaroměře se asi pod dojmem, že má přednost, rozhodlo křižovatku projet jakoby bylo na hlavní: Jinak semafory chybí, odbočovák zavřený není a od Jaroměře i od HK les značek už minimálně kilometr před křižovatkou. Zarazilo mě umístění žluté optické brzdy nikoliv před místem, kde je nutné dát přednost, ale už u 50ek umístěných pár set metrů před křižovatkou, to je úplně k ničemu

Kamiony mají co dělat, aby se vytočily a nezbouraly ty směrovací desky (mimochodem ta levá směrovací deska krásně naviguje do protisměru co?): Tady to bílé auto jedoucí od dálnice úplně zastavilo a to druhé jedoucí od Jaroměře se asi pod dojmem, že má přednost, rozhodlo křižovatku projet jakoby bylo na hlavní: Jinak semafory chybí, odbočovák zavřený není a od Jaroměře i od HK les značek už minimálně kilometr před křižovatkou. Zarazilo mě umístění žluté optické brzdy nikoliv před místem, kde je nutné dát přednost, ale už u 50ek umístěných pár set metrů před křižovatkou, to je úplně k ničemu
-
Tomáš Němec
Díky za dokumentaci stavu.
Tohle je ale prostě tragédie a vůbec nechápu, jak něco takového mohlo projít přes příslušné úřady a PČR! Hodně mi to připomíná "řešení" napojení II/243 od Březiněvse na D8 https://goo.gl/maps/3xtsVoz99sEJ9nAt9 Jenomže to se otevíralo cca před 30 lety!! A že se tam za tu dobu stalo těžkých nehod při čelních srážkách ve vysoké rychlosti.... To jsme se nikam za těch 30 let neposunuli?! Člověk nemusí být odborníkem na bezpečnost dopravy, aby pochopil že tohle je úplně špatně a ani les značek bezpečnost moc nezvýší. To značení je pouze alibismus těch, co o tom rozhodují...
Tohle je ale prostě tragédie a vůbec nechápu, jak něco takového mohlo projít přes příslušné úřady a PČR! Hodně mi to připomíná "řešení" napojení II/243 od Březiněvse na D8 https://goo.gl/maps/3xtsVoz99sEJ9nAt9 Jenomže to se otevíralo cca před 30 lety!! A že se tam za tu dobu stalo těžkých nehod při čelních srážkách ve vysoké rychlosti.... To jsme se nikam za těch 30 let neposunuli?! Člověk nemusí být odborníkem na bezpečnost dopravy, aby pochopil že tohle je úplně špatně a ani les značek bezpečnost moc nezvýší. To značení je pouze alibismus těch, co o tom rozhodují...
Katastrofa, tady se něco stane. Nedal se ten odbočovák využít k tomu, udělat tam nějakou "zpomalovací šikanu"?