Přesně jak píše multi. To omezení tam je trvalé, takže by ta značka mohla být klasická obyčejná, tedy levnějšímapman píše:Kdyby nebyla elektronická tak jaká? Proměnná otočná? Co by na ní bylo za běžného stavu?egelebege píše:No nevim jestli ta značka "STOP VYSOKÉ VOZIDLO" nutně musela být elektronická
Navigace na okruhu
Re: Navigace na okruhu
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ale jde o to, že to má upozornit toho určitého řidiče vysokého vozidla, že právě on je to vysoké vozidlo a má opustit dálnici. Navíc víme jak někteří ignorují zákazy nebo nesledují značky, tady by si toho snad všiml, snad...egelebege píše: Přesně jak píše multi. To omezení tam je trvalé, takže by ta značka mohla být klasická obyčejná, tedy levnější
R48 -> D48 se podařilo!
Sorry, ale pokud řidiči praští do auta kus plechu a on stejně jede dál, tak ho nějaká svítící značka nerozhodí už tuplem a do toho tunelu to stejně nějak narve.mapman píše:Kdyby nebyla elektronická tak jaká? Proměnná otočná? Co by na ní bylo za běžného stavu?egelebege píše:No nevim jestli ta značka "STOP VYSOKÉ VOZIDLO" nutně musela být elektronická
Konec konců povolená výška vozidla je 4,0 metru a pokud má někdo více má na to buď vyjímku a nebo jede "načerno". V obou případech si ale je vědom rizika vycházejícího z nadměrné výšky. A opět, pokud ho nerozhodí rána od plechového zátarasu, těžko bude respektovat nějakou značku.
Podle mojeho názoru jsou to taky vyhozené peníze, další díl do skládačky o předražených dálnicích ... a to je jako obvykle jen špička ledovce...
Když jsme u té výšky, předpokládám, že je tam nad 4,5 metru ještě nějaká rezerva, že?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Někteří řidiči se nezastaví před ničím http://www.railweb.sk/Foto/Foto_bran13.jpg.
R48 -> D48 se podařilo!
Když to vytrhneš z kontextu, tak to nevynikne, taky je k tomu ještě ten text (jo a jedná se o slovenský tunel Branisko):Martin z Ostravy píše:Někteří řidiči se nezastaví před ničím http://www.railweb.sk/Foto/Foto_bran13.jpg.
Toto bola kedysi výšková zábrana. Stála za poslednou odbočkou na diaľnici pred tunelom od Prešova. Tejto zábrane predchádzalo elektronické monitorovanie výšky vozidla. Ak takéto vozidlo v úseku bolo, dopravné značenie ho automaticky poslalo cez horský priesmyk, popod ktorým tunel prechádza. Vodič nadrozmerného vozidla tieto značky pravdepodobne ignoroval a mechanickú zábranu zvalil. Vyše 3 týždňov ostala táto zábrana nehybne ležať na svojom mieste.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Moje chyba, doplnil jsi to dřív.Petr Pokorný píše: Když to vytrhneš z konceptu, tak to nevynikne, taky je k tomu ještě ten text (jo a jedná se o slovenský tunel Branisko):
R48 -> D48 se podařilo!
Jenže ten kus plechu mu nepraští do auta, ale do návěsu. A obávám se že to v kabině v podstatě nemusí zaregistrovat.Petr Pokorný píše: Sorry, ale pokud řidiči praští do auta kus plechu a on stejně jede dál, tak ho nějaká svítící značka nerozhodí už tuplem a do toho tunelu to stejně nějak narve.
No a nejlepší je světelný text na té třetí značce, co na fotografii není vidět a je zhaslá: "PROJELO VYSOKÉ VOZIDLOmulti píše:Úplně jsem nepochopil smysl té značky, to výškové omezení je tam přece trvale, ne?
Teď koukám, že jsou tam ty značky tři za sebou.
VOLEJTE POLICII"
Jednou jsem projížděl stavbou křižovatky R1xR6. Směrem na Hostivice byla taková houpací, ale železná zábrana. Podjezd tam byl 4m. Buď to měli špatně zavěšený, nebo (což je pravděpodobnější) jsem měl špatně seřízenou výšku. Tu zábranu jsem jen líznul a i když jsem jel celkem pomalu, byla to rána jak z dělaWeb píše:Jenže ten kus plechu mu nepraští do auta, ale do návěsu. A obávám se že to v kabině v podstatě nemusí zaregistrovat.
Ty značky mají upozornit pilota vysokého vozidla a navést ho, aby zastavil u té třetí značky a SOS hlásky, která je tam specielně pro takové chytráky, kteří tam vjedou i když jsou moc vysocí. Za tímto bodem by mělo být ještě jedno měření výšky vozidel a když i to zaregistruje vysoké vozidlo, tak úplně uzavře tunel.
U třetí značky? Co pak tedy znamená ten údaj 150m na té značce první ?Toxy píše:Ty značky mají upozornit pilota vysokého vozidla a navést ho, aby zastavil u té třetí značky a SOS hlásky,...
a zase jeden čerstvě osazený portál v ulici K Barrandovu
Miho: Nevim, asi že za těch 150m je ta hláska a místo kde zastavit? Ta fotka zkresluje vzdálenosti...
Za (cyklo) ekoduktem je neveřejný výjezd Točná, kde se "umělec" může otočit a zmizet zpět na východ 
Ale stejně si musí zavolat, aby mu zvedli závoru 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
A aby mohl dostat pokutuToxy píše:Ale stejně si musí zavolat, aby mu zvedli závoru
R48 -> D48 se podařilo!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
A pročpak by neseděly? Od exitu 16 (Lochkov) je to na exit 5 (Písnice) právě 11 kilometrů ;o). Sice je jaksi zarážející že se to odkazuje na konec zákazu a ne jeho začátek (exit 10 Zbraslav), ale jistá logika (dost diskutabilní) se tam najít dá.Martin z Ostravy píše:Nějak tam nesedí ty km, ne?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
To jsem měl na mysli, já v tom tedy logiku nevidím.Petr Pokorný píše: A pročpak by neseděly? Od exitu 16 (Lochkov) je to na exit 5 (Písnice) právě 11 kilometrů ;o). Sice je jaksi zarážející že se to odkazuje na konec zákazu a ne jeho začátek (exit 10 Zbraslav), ale jistá logika (dost diskutabilní) se tam najít dá.
R48 -> D48 se podařilo!
Není to náhodou ta zvrácená byrokratická logika? 
a zase něco nového, nestandartního... ale momentálně platného
sice to není navigace, ale jsou to zajímavé šipečky
Já nevim, ale nákladní automobil vyšší než 4m je už nadměr, který má vytyčenou trasu a klidně by mohl mít i doprovod. Samozřejmě, že neni problém, aby běžný kamion měřil na výšku přes 4m, ale to se jedná jen o centimetry a ne o víc jak půl metru.
Jinak ty portály před uzavřenýma tunelama bych si taky představoval (jak už zde bylo navrženo) nějak takhle. kasme promiň že jsem ti vykradl fotku
Jinak ty portály před uzavřenýma tunelama bych si taky představoval (jak už zde bylo navrženo) nějak takhle. kasme promiň že jsem ti vykradl fotku
Když se tady všichni tak rozkreslili, tak jsem taky neodolal
. Myslím, že takhle to je naprosto dostačující a nematoucí.
- Přílohy
-
- výjezd 16.jpg (79.23 KiB) Zobrazeno 5908 x