[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: [D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Volič je s prominutím neskutečně hloupý a půjde a on jim to na základě dobře vypracované marketingové kampaně hodí, přestože tomu většina v tom přehled moc nemá a nakonec takové pitomosti uvěří.
A tak to já v tom zase velký rozdíl vidím. Protože z Hřibova Twitteru čtu, že vykoupil 40 procent (plochy nebo co tím myslí) pozemků pro zelené pásy. (vykupujeme - 40 procent máme hotovo) Vy to čtete jinak? Volič ne. A je to pravda? Nebo je to manipulace se čtenářem? A ten, kdo přijde po Hřibovi, ten se může kasat stejným "úspěchem"? Nebo ne? Do kdy to bude fungovat? Ať Hřib řekne, kolik má Praha pod jeho šéfováním na kontě ukončených katastrálních řízení ve prospěch výkupů "zelených pásů". Hádejte... A pospěšte si do 9.2.Saljack píše:Opět předchozí diskuze zelené pásy mají mít 320ha a vykoupeno/ve vlastnictví Prahy je 40%, takže zbývá 190ha.kot píše:Díky Saljacku ! Buďme rádi za jakýkoliv posun...A teoreticky je plán vykoupit KOLIK ?
No nevím, ale co konkrétně z toho vypadá jinak než je? Praha skutečně má ve vlastnictví 40% ze zelených pásu a MČ Praha 20 s ODS se dost snažila okruh “sabotovat". Nevidím tady jediný rozpor s tím co napsal.grundyg píše:Aneb jak přednést fakta, aby vypadala jinak, než jaká jsou reálně. Hřibova (ale používají to všichni) hlavologie.
Navíc bych rád věděl, zda do těch 40 procent Hřib počítá i pozemky, ve kterých má město jen částečný podíl. A při náhledu do katastru mi připadá i těch 40 procent poněkud nadsazené, obávám se, aby do toho nepočítal i pozemky VÚŽV, které se jakožto "státní" vykupovat nemusí. Ale to ať mě někdo opraví, já si s katastrální mapou zase tak nerozumím a tady nejsou vůbec oddělené pozemky, což je pro nějaké výkupy zásadní předpoklad.
Nehledě na to, kdo je na P20 starostou, koho všeho to bylo rozhodnutí, když to Hřib používá jako osobní argument do politiky?
SOKP511 není projekt, stavba. Je to jen politické střelivo. Do doby pravomocné změny ÚR se to nezmění.
2 grundyg : Hezky řečeno ! 
Mě neskutečně štve, že se nám tu zase objevuje jako velké téma voleb (jako pokaždé) něco na co má pražský magistrát velmi malý vliv. A neskutečně mi vadí tohle tahání lidí za nos, že s tím může magistrát něco udělat. Kdyby to aspoň bylo o městském okruhu. Navíc jsem se nedočetl, co s tím pražská ODS hodlá udělat, jak to hodlá změnit.
Mně spíš vadí, že jediné, co Praha udělat může, je ten výkup pozemků pod zelené pásy a i okolo toho se mlží a prezentují překroucené polopravdy (když už nechci být tvrdý a říct, že se o tom veřejně lže).
Za D0 plne odpovida RSD (a tedy MD). Pokud nejde D0 postavit bez zelenych pasu, pak je to stale odpovednost RSD. Pokud RSD nemuze pred UR vykupovat zadne pozemky pod D0 ani pod zelenymi pasy, pak MD melo pozadat vladu, aby dalo vyjimku. Coz pry MD pozadalo, ale (Babisova) vlada nerozhodla.
To ze Praha se snazi vykoupit pozemky, bez kterych to fakticky nepujde a supluje RSD, tak stejne nelze odpovednost za nevykoupeni hodit na Prahu, protoze RSD by stejne nic nevykoupilo (protoze vlada). Takze jsme na tom lepe nez bychom byli bez intervence Prahy.
A protoze jeste par let se stavet nebude, tak kam spechat? Na tech pozemcich se stavet dalnice nema a do kolaudace je casu hromada.
Politkum odrzene od reality. A jeste MC pod starostou ODS se odvolalo proti okruhu a ted si jina ODS stezuje, ze Pirati nevykupuji a tedy "nestavi". Bylo by fajn, aby si organizace pod znackou ODS dohodli co chteji. Aby pripadne za rok se MC pod ODS neodvolala proti SP, ze primator pod ODS chce okruh a on je tedy zaujatym a ministr dopravy pod ODS rozhodl (nebo to bude rozhodovat Pirat Bartos?), ze to da jinemu primatorovy pod ODS. Ano, tento odstavec logiku nema, ale podobne ta situace vyzniva.
To ze Praha se snazi vykoupit pozemky, bez kterych to fakticky nepujde a supluje RSD, tak stejne nelze odpovednost za nevykoupeni hodit na Prahu, protoze RSD by stejne nic nevykoupilo (protoze vlada). Takze jsme na tom lepe nez bychom byli bez intervence Prahy.
A protoze jeste par let se stavet nebude, tak kam spechat? Na tech pozemcich se stavet dalnice nema a do kolaudace je casu hromada.
Politkum odrzene od reality. A jeste MC pod starostou ODS se odvolalo proti okruhu a ted si jina ODS stezuje, ze Pirati nevykupuji a tedy "nestavi". Bylo by fajn, aby si organizace pod znackou ODS dohodli co chteji. Aby pripadne za rok se MC pod ODS neodvolala proti SP, ze primator pod ODS chce okruh a on je tedy zaujatym a ministr dopravy pod ODS rozhodl (nebo to bude rozhodovat Pirat Bartos?), ze to da jinemu primatorovy pod ODS. Ano, tento odstavec logiku nema, ale podobne ta situace vyzniva.
Jestli si to dobře pamatuju tak pásy, které vykupuje Praha, jsou navíc nad požadavek EIA?
Ano zelené pásy co má dělat Praha vůbec nemusí vzniknout a nic nebrzdí, což tady samozřejmě všichni vědí (to, že by to na městské části byl podraz a ztížilo by to dostavbu D0 je jiná věc). Ale to se tady nehodí, je potřeba tady naplivat co nejvíc špíny. Důvody proč se ty pozemky magistrátu tak špatně vykupují, tady taky byly několikrát rozebrány (nemají žádnou páku na vlastníky, spousta pozemků je zároveň i pod stavbou, vlastníci mají i pozemky pod stavbou a museli by řešit výkup 2x atp.).
Jenom ještě doplním, že žádost na předčasný výkup pozemků pro ŘSD ani na vládu nešla protože jí super ministr Havlíček na vládě ani nepředložil.
Jenom ještě doplním, že žádost na předčasný výkup pozemků pro ŘSD ani na vládu nešla protože jí super ministr Havlíček na vládě ani nepředložil.
Ať se kasá, hlavně ať přijdegrundyg píše:...
A ten, kdo přijde po Hřibovi, ten se může kasat stejným "úspěchem"? ...
sorry za OT
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
1975
Klasika...Saljack píše:Ano zelené pásy co má dělat Praha vůbec nemusí vzniknout a nic nebrzdí, což tady samozřejmě všichni vědí (to, že by to na městské části byl podraz a ztížilo by to dostavbu D0 je jiná věc). Ale to se tady nehodí, je potřeba tady naplivat co nejvíc špíny. Důvody proč se ty pozemky magistrátu tak špatně vykupují, tady taky byly několikrát rozebrány (nemají žádnou páku na vlastníky, spousta pozemků je zároveň i pod stavbou, vlastníci mají i pozemky pod stavbou a museli by řešit výkup 2x atp.).
Zelené pásy byly slíbeny obcím za jejich podporu/neblokování 511. ŘSD je nemůže vykupovat. To, s čím měli jít na vládu, byl výkup pro trasu 511, před pravomocností ÚR.
Ano, zelené pasy jako takové vydání ÚR nebrzdí. Ale byly Prahou (i Hřibem) slíbeny, podepsáno Memorandum.
Ale pak nevykoupili skoro nic, a těch 40% lišácky zahrnuje i ty pozemky, které už Praze patřily.
Ano, i ty výkupy Prahou mají svá ale. Jsou pracné. A práce je právě to, co Zdendovi se Scheinherrem jde nejmíň. Narozdíl od sebeprezentace a samochvály.
Ještě jeden článek k tématu:
Primátor Hřib tvrdí, že stavbu pražského okruhu blokuje i ODS. Ta to odmítá
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/prazs ... zpravy_zuf
...Podle Portlíka navíc ODS nic neblokuje. „Nikdo z ODS proti okruhu nehlasoval, a to včetně zmíněného starosty Měšťana. Proti byli na Praze 20 zastupitelé z hnutí HOP s podporou Pirátů. Pokud by pan starosta usnesení vetoval, musel by mít většinu v zastupitelstvu. To bez HOP s podporou Pirátů ale nemá!,“ vysvětluje starosta Portlík.
Primátor Hřib tvrdí, že stavbu pražského okruhu blokuje i ODS. Ta to odmítá
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/prazs ... zpravy_zuf
...Podle Portlíka navíc ODS nic neblokuje. „Nikdo z ODS proti okruhu nehlasoval, a to včetně zmíněného starosty Měšťana. Proti byli na Praze 20 zastupitelé z hnutí HOP s podporou Pirátů. Pokud by pan starosta usnesení vetoval, musel by mít většinu v zastupitelstvu. To bez HOP s podporou Pirátů ale nemá!,“ vysvětluje starosta Portlík.
To ze se "kreativne" pracuje s cisly (jak v dalnicich, tak v zelenych pasech) beru jako sebeprezentaci, budiz. Ale ze nekdo odkazuje na clanek, ktery se nenapsal a na otazku novinare, ho zablokuje je uz moc (coz neni pripad D0).
Co mi pripada take za hranou je to, ze bud primator nezna zakony v tom, ze starosta ma povinnost podepsat rozhodnuti rady (i pres to, ze on a jeho strana hlasovala proti rozhodnuti) nebo strana a starosta neznaji sve pravomoci (nepodepsat) [ja to nevim, z tweetu jsem nepochopil, jake jsou skutecne zakonne prava/povinnost starosty, prezident CR take muze nepodepsat a zakon plati].
Tahat do Prazskych voleb tema, ktere Praha nijak neovlivni mi teda manipulativni prijde.
Bud primator nezna zakony a/nebo kandidati na primatora neznaji zakony (kompetence). Proste krasa.
Co mi pripada take za hranou je to, ze bud primator nezna zakony v tom, ze starosta ma povinnost podepsat rozhodnuti rady (i pres to, ze on a jeho strana hlasovala proti rozhodnuti) nebo strana a starosta neznaji sve pravomoci (nepodepsat) [ja to nevim, z tweetu jsem nepochopil, jake jsou skutecne zakonne prava/povinnost starosty, prezident CR take muze nepodepsat a zakon plati].
Tahat do Prazskych voleb tema, ktere Praha nijak neovlivni mi teda manipulativni prijde.
Bud primator nezna zakony a/nebo kandidati na primatora neznaji zakony (kompetence). Proste krasa.
Je vidět, že je vlastně dobře, že to ÚR skončilo někde jinde... 
Nepomáhají tomu ani jedni. Měli by se vzít za ruce a svorně odkráčet někam ... do zadele. Šajnhéra ať nezapomenou vzít s sebou. S tím zrovna nyní probíhá diskuze na iDnes. Jak tam někdo trefně poznamenal, tak to není radní pro dopravu, ale spíš radní proti dopravě.
S tím blokováním se možná Hřib jen spletl v obci ne? Přiznám se, že jsem si nevšiml, že Hřib píše o Praze 20, Horní Počernice, tam v tom ODS byla opravdu nevinně. Neodvolával se náhodou někdo "z ODS" ze severu Prahy? Já žiju v přesvědčení, že to tak bylo. Ono je to stejně jedno, protože moc kladných hrdinů ohledně okruhů kolem Prahy nenajdeme.
Nechcete sem radši někdo nastřelit kvalifikovaný odhad dalších termínu v nejlepším možném případě po potvrzení z od Jihočechů, ? Bez dalších odvolání, šprajců u výkupů atd?
Nechcete sem radši někdo nastřelit kvalifikovaný odhad dalších termínu v nejlepším možném případě po potvrzení z od Jihočechů, ? Bez dalších odvolání, šprajců u výkupů atd?
To nemá smysl, admini by to hned přesunuli do sci-fi sekce...krtek700 píše:Nechcete sem radši někdo nastřelit kvalifikovaný odhad dalších termínu v nejlepším možném případě po potvrzení z od Jihočechů, ? Bez dalších odvolání, šprajců u výkupů atd?
Když už mají vykoupíno 40%, tak kde? Většina té trasy v katastru ještě ani vyznačena není, natož pak nějaké pásy okolo.
Dnes jsem šel kouknout kvůli tomu rozhovoru náměstka Scheinera a jeho vykoupeným 40%, a vedle Běchovic je 43 hektarů velká PARCELA, kterou vlastní HMP.
Ale dál jsem to nestudoval, když není nic očividně odděleno. Nicméně část parcely padne na samotnou 511. Každopádně kdyby bylo 50 m stromů na obě strany podél okruhu, tak to vychází cca 120 ha, takže jako hrubé zaokrouhlení to lze uznat.
Jsou to klauni ! Náměstek PROTI výstavbě - fakt dobrý... 
-
Vikingkiller
nový leták: https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/2/i ... :17:29.933
"V současné době JK (odvolací orgán) prověřuje doklady vydané k územnímu řízení. Koncem 04/2021 byl dokončen čistopis DSP. Aktuálně se poptává zpracovatel pyrotechnického průzkumu."
"V současné době JK (odvolací orgán) prověřuje doklady vydané k územnímu řízení. Koncem 04/2021 byl dokončen čistopis DSP. Aktuálně se poptává zpracovatel pyrotechnického průzkumu."
Poslední odstavec MUK Lipany.. dává vám to smysl? Pochopil bych zvýšený tranzit, ale toto?
Mně to smysl dává. Místo NIMBY boje s trasou jako takovou se soustředili na konkrétní věci, které jim mohou zpříjemnit život s okruhem. Akorát si teda nejsem jistý funkčností toho zaslepení, soudě podle vizualizace... 
Jestli se nepletu, tak jsme to řešili už před nějakou dobou a on tam asi opravdu hrozí zvýšený transit z jedné sousední vesnice Benice. Otázka je kolik jich jede na východ Prahy a mimo Prahu, ale tak jestli se tak Lipany rozhodli, jejich smůla pro Benice to asi není až taková nevýhoda. Sami si zrušili přímou silnici do Říčan a budou muset využívat podle map klikaté silnice skrz okolní vesnice. Je vlastně zvláštní, že taková varianta je vůbec možná, aby byla zrušena silnice kvůli průjezdu skrz Lipany, což způsobí průjezd občanů Lipan skrz úzké klikaté silnice v okolních obcích. To je NIMBY jako vyšité.Krupp píše:Poslední odstavec MUK Lipany.. dává vám to smysl? Pochopil bych zvýšený tranzit, ale toto?
Vikingkiller: Díky za info, teď jsem zjistil, že bych si tady na těch polích a lesech měl dávat větší pozor. Ví někdo jak technicky probíhá pyrotechnický průzkum pod dálnicí? Nebo to probíhá postupně během zemních prací? Netuším, jak hluboko se může zahrabat nevybuchlá bomba.
Tak co si budeme povídat, ono by to nebylo jen o zvýšení dopravní zátěže v podobě OA jedoucích do vedlejší vsi... Navíc případné přehodnocení toho stanoviska nebude stát svět.
Pokud dojde pouze k přehrazení stávající komunikace a nikoli k jejímu zbourání v délce nekolika stovek metrů, očekávám během pár měsíců "lidovou tvořivost" s objížděním zábran po sousednich polích.