no tak první řidičák jsem dělal ještě podle "100", sice jen na cvičáku, ale tenkrát se s "fichtlem" po ulicích nejezdilo, Autoškola v Lupáčově ulici, cvičák v Hloubětíně.
s velkou mašinou už jsem jezdil ve Vršovicích, musel se stíhat kurz, aby se závěrečky nejezdily v zimě.
odsud je veselá historka s kubáncem, který přijel do křižovatky, zastavil, ale nesundal nohy ze stupaček
po úspěšném absolvování jsme se za rok s kamarádem hlásili tamtéž, abychom osedlali Š125 a propracovali s k "B", motocyklové znalosti byly vidět, takže po najetí na jižní spojku, sešlápnutí plynu a zařazení 5.kvaltu se z vedlejší sedadla ozvalo "kolik se tu může ?" .... ..... .... " tak se tím řiď "
inu, zůstalo mi to do dneška
určitou jistotou se pak jevilo rozšíření na sk. "C", poněvadž, kdyby nevyšla modrá, byla vetší pravděpodobnost prožití ZVS v teple kabiny a ne v zimě buzeráku.
nakonec vyšla ta modrá, takže krom "D" můžu se vším
"C" bylo zahájeno výcvikem na plácku v Malešicích, kde jsem v prvním sněhu driftoval s traktorem, ubezpečen, že couvat s vlekem nebudu, poněvadž mu včerejší kurz ohnul oj.
následovaly vršovické uličky s PV3S, kolega měl víc štestí, dostalo se mu modernější IFY.
z veselých historek připomenu jen závěrečné jizdy na "B", kde slečny před námi nedokázaly odjet od chodníku - zatažená ruční brzda - takže jejích jízda vlastně ani nezačla