Dokončení D8

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět
obr

Re: Dokončení D8

Příspěvek od obr »

dusanhe - kde máte ty jiné lepší úředníky ? :shock:
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

obr píše:dusanhe - kde máte ty jiné lepší úředníky ? :shock:
No ty budeme asi postupně muset vychovat... Jiné řešení mě nenapadá, teda pokud nechceme být jako v Číně, která sice umí postavit stovky kilometrů dálnic ročně, ale má to jaksi spoustu much.
Beruška

Příspěvek od Beruška »

Vím, že tento konkrétní případ z níže uvedeného článku přímo nesouvisí s D8, ale přece jen by to mohla být malá kapka ke stížení činnosti ekoteroristů. Při množství žalob budou muset aktivisté sáhnout hlouběji do kapsy ;)
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/pe ... ?id=671084
Standa

Příspěvek od Standa »

Dusanh píše:...Domnívám se (zcela laicky), že máme v tomhle stejnou nebo velmi podobnou legislativu, jako v jiných zemích EU. Pokud státní správa nedokáže připravovat rozhodnutí tak, aby vyhovovala zákonům, tak potom je to na výměnu státní správy. Jinde to asi umějí... Pochybuju, že jsme jediná země v EU, kde mají ekologické aktivisty i s jejich právníky.
Taky jsem laik, ale z toho, co píšou tady na fóru lidé "od fochu" jsem pochopil, že určité rozdíly třeba ve stavebním řízení v rámci EU existují.
obr

Příspěvek od obr »

Dusanhe - "spoustu much" mají nejen dálnice v Číně, ale i u nás, v Itálii (viz ty obrázky zde na foru, v USA, SRN a všude. Ale nikdo na světě kromě Číny dnes nestaví ročně 5000 km v naprosté většině špičkových dálnic, tisíce km rychlostních železnic atd.

Hlavním problémem toho, že se u nás nestaví ani dálnice, na které jsou peníze, nejsou přeci "nedokonalí" úředníci. Ale nedokonalá legislativa a soudci - tedy systém. Což umožňuje škodit (mrtví na a kolem starých silnic, miliardy na výstyvbu blbostí navíc) různým Patrikům za podpory milionů od lobistů a podpory zadarmo od užitečných idiotů.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

obr píše:... nedokonalá legislativa a soudci - tedy systém.
A jak je teda možné, že tato "systémově nedokonalá" legislativa spoustu jiných infrastrukturních staveb všeho druhu (vč. dálnic) protlačit dokáže?
Standa

Příspěvek od Standa »

Dusanh píše:
A jak je teda možné, že tato "systémově nedokonalá" legislativa spoustu jiných infrastrukturních staveb všeho druhu (vč. dálnic) protlačit dokáže?
Patrik holt vše nestíhá :) a naštěstí těhle cenz. není zas tolik!
obr

Příspěvek od obr »

Standa píše:
Dusanh píše:
Patrik holt vše nestíhá :) a naštěstí těhle cenz. není zas tolik!
leckdy sice Patrik a spol. netíhají, ale leckde Partikové stíhají a tak zajistí dodavatelům větší zisky nebo sobě od investora "dotaci na veřejně prospěšnou činnost".
I na D8 by náklady na ten patrikem požadovaný tunel byly mnohem vyšší nežli to co se staví - a zase by řvali jak jsou u nás dálnice drahé a užiteční idioti by přizvukovali...
Koumes

Příspěvek od Koumes »

Chystá se někdo z diskutujících na zítřejší manifestaci? http://hrusovka.unas.cz/2010/06/Podport ... CE-D8.html
Já jsem vyšetřil nejaký čas a asi tam zajdu s transparentem...

Podpořte blokádu k obnovení výstavby DÁLNICE D8
STŘEDA 23.6.2010 VE VELEMÍNĚ na E55
V 16.00 hod

POŽADUJEME

Dodržte dohody a smlouvy, kterými jste se nám zaručili!
To je hlavní motto jednání a výslednicí z něho. Nic víc, nic míň. Nešroubujeme požadavky, nežádáme dodatečné peníze či smlouvy. Nic takového, jako známe jinde. Prostě logické vyústění, které se v právní a slušné společnosti bere jako samozřejmost: Dodržte dohody a smlouvy a my, občané budeme tolerovat to, co jsme slíbili!

Dokončete výstavbu dálnice v co nejkratším termínu.

Dodržte a dokončete dohody podepsané bývalým ministrem o křižovatce Dobkovičky

Dodržte slibované finance na údržbu a zajištění bezpečnosti silničního provozu objízdné trasy do doby zprovoznění dálnice.

Nenechte propadnout uvolněné peníze.

Kvůli špatné koordinaci a především informovanosti žádáme jmenování vládního zmocněnce pro tuto stavbu

Mrtví a ranění nás k tomu dokonce zavazují!

Občanské sdružení
Za bezpečnější dopravu a ochranu majetku občanů
místních částí obce Velemín
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Ještě by nebylo od věci nějak symbolicky poděkovat Dr. Patrikovi :)
R48 -> D48 se podařilo!
obr

Příspěvek od obr »

koumesi - máte moji podporu, i když se tam nedostanu.

Ale domnívám se, že je to na parlamentu - aby přijal urychleně zákon o dokončení D8, ale i Blanky, 518-519 , R52 atd. Prostě změnit legislativu k výstavbě liniových staveb.
Majkl

Příspěvek od Majkl »

Já vám řeknu kdy se to pohne, až jednou opravdu se někdo sebere a rozmlátí patrikovi, kužvartovi a všem podobným imbecilům hubu ( v lepším případě). Protože ten odpor vůči těmto špínám roste a je to jen otázka času, kdy se to stane
pavel.hrdina
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.hrdina »

Majkl píše:Já vám řeknu kdy se to pohne, až jednou opravdu se někdo sebere a rozmlátí patrikovi, kužvartovi a všem podobným imbecilům hubu ( v lepším případě). Protože ten odpor vůči těmto špínám roste a je to jen otázka času, kdy se to stane
Priznam se, ze jak jsem v zasade neagresivni a rozhodne se nebiju, tak v tomto konkretnim pripade bych si v nejake vetsi akci taky nejspis bouchl. ;-)
Tak dejte vedet, az nekdo pujdete demonstrovat.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Majkl píše:Já vám řeknu kdy se to pohne, až jednou opravdu se někdo sebere a rozmlátí patrikovi, kužvartovi a všem podobným imbecilům hubu ( v lepším případě). Protože ten odpor vůči těmto špínám roste a je to jen otázka času, kdy se to stane
No chtělo by jim to dát deku :D
R48 -> D48 se podařilo!
Beruška

Příspěvek od Beruška »

Ani já nejsem agresivní člověk, ale navrhl bych pověsit p. Patrika ve Velemíně na stožár do takové výšky, aby mu každý projíždějící kamion jednu vrazil.

K blokádě se připojuji, i když se kvůli ní asi zítra nedostanu domů :P
Sosa

Příspěvek od Sosa »

pavel.hrdina píše:
Priznam se, ze jak jsem v zasade neagresivni a rozhodne se nebiju, tak v tomto konkretnim pripade bych si v nejake vetsi akci taky nejspis bouchl. ;-)
Tak dejte vedet, az nekdo pujdete demonstrovat.
A co radši jít defenestrovat? 8-)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Nepřijde mi zrovna moudré dávat někomu po držce nebo někam věšet apod. Tím je nezměníte, a komplikací ani neubude.

A zásadně nemůžu souhlasit s fyzickou agresí proti člověku za to, že má jen jiný názor na danou věc a využívá legální prostředky na prosazení své pravdy, sice s ním zásadně nesouhlasím, kde bysme pak skončili? A kdo by byl další na řadě? Ne děkuji, ale nechci.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Lenny píše:Nepřijde mi zrovna moudré dávat někomu po držce nebo někam věšet apod. Tím je nezměníte, a komplikací ani neubude.

A zásadně nemůžu souhlasit s fyzickou agresí proti člověku za to, že má jen jiný názor na danou věc a využívá legální prostředky na prosazení své pravdy, sice s ním zásadně nesouhlasím, kde bysme pak skončili? A kdo by byl další na řadě? Ne děkuji, ale nechci.
Na druhou stranu, jen ho posadit na den na tu ulici, ať ochutná slasti místního provozu, by mu neškodilo. Ale on by stejně dál mlel o tom, že příčinou je množství aut, ne jeho obstrukce.
obr

Příspěvek od obr »

Lenny - ano, násilí není ta cesta - problém je v tom, že legislativa a soudy umožňují patrikovi, kužvartovi a jiným lobistům a psychopatům škodit. A to škodit tak, že to má za následek životy a zdraví lidí a miliardové škody pro daňové poplatníky.
Na druhé straně násilí nastupuje tam, kde selhaly jiné prostředky takže bych se vůbec nedivil tomu, kdyby někdo z postižených oblastí svoji bezmoc ventiloval tím, že Patrikovi a spol rozbije hubu...
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Obře, znovu musím opakovat, co už psal Lenny.

Pohybuji se v ose ČB - Praha - Děčín, a věřte mi, stávající stav mi vadí. Když v TV vidím a slyším mluvit p. Patrika a jemu podobné, tak se mi otevírá kudla v kapse....

ALE! Věřte mi, že kdyby nějaký občan Velemína/Bořislavi/Bílinky/Lovosic/UL - no, prostě někdo z těch cca 180.000 občanů ČR žijících v této lokalitě - by fyzicky napadl kohokoliv z eko-pošuků , tak by objektivní a nestranná média (třeba ta, co vysílají pořad "Nedej se! :-) z nich udělala mučedníky "spravedlivého boje za nezničenou přírodu" a navíc EPS by toho chudáka rozporcoval tak, že by dotyčný si těch pár facek ještě dlouho vyčítal...

Takže - jednak souhlas s Lennym, že formou násilí to řešit principiálně prostě není možné, a za druhé, totálně by se to ve svém důsledku obrátilo proti původnímu záměru. Cestou je, IMHO, rychlá příprava zákona o liniových stavbách dle funkčního vzoru ze zahraničí, deaktivizace (slovo odvozené od "denacifikace") MŽP a tlak ministerstev na vydávání zákonných rozhodnutí rychle a nikoliv na samé hranici správní lhůty (nebo ještě lépe i za ní...).
obr

Příspěvek od obr »

michale, souhlas - já to ani jinak nežli vy nemyslel. Také vidím řešení v tom, změnit legislativu tak, aby se dalo stavět. A nejen na D8, ale i Blanka, 518-519, D3, D11, R35, R52, Temelím, jezy u děčína, splavnění Labe do Pardubic atd.atd., A taky chránit Šumavu a nestavět solární panely a nezasviňovat zemi řepkou - a vše kde dnes ekoteroristi škodí lidem a přírodě. Po téhle době mocných ekoteroristů se bude naše země vzpomatovávat hodně dlouho..
Koumes

Příspěvek od Koumes »

Také nejsem žádný agresor, ale jak jinak se má mlčící většina národa bránit proti těm zeleným škodičům? Oni si prosadily svým halsným povykem zákony, které jdou napříč celou legislativou a nikdo - ani žádný super úředník se už v tom ani pořádně nevyzná. Toho a dalších demokratických výhod pak využívají, aby blokovali cokoliv, co chce stát postavit. Nikde jsem neslyšel, že by se montovali proti černým stavbám, které si kdejaký mafián postaví v chráněném území.
http://www.ct24.cz/domaci/73460-oulicky ... nedockaji/
To by pak rychle dostali po papuli :kladivo: a na to si netroufnou, ale proti státním úředníkům a ubožákům ve vesnicích zasažených tranzitem z D8 si vyskakujou...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

JirkaS píše:Na druhou stranu, jen ho posadit na den na tu ulici, ať ochutná slasti místního provozu, by mu neškodilo. Ale on by stejně dál mlel o tom, že příčinou je množství aut, ne jeho obstrukce.
No a na druhý straně tady úplně stejně napadáte lidi, který nechtěj víc aut v Břevnově a Holešovičkách nebo novou dálnici Suchdol-Chabry .. proč tam maj ochutnávat slasti místního provozu, a ve Velemíně ne :?: Přijde mi to jako nějaká divná posedlost.

A každá přesilovka státu proti občanům se nějakým jiným občanům v jiný situaci sakra vymstí, třeba i vám samotnym, jako bych si to z časů bolševika nepamatoval. Proč se tam furt chcete vracet?
obr

Příspěvek od obr »

jonáši vy opravdu nepoznáte rozdíl mezi provozem na staré klikaté a kopcovité úzké silnici ve Velemíně a na Břevnovské radiále či městském a pražském okruhu, navíc v exponovaných místech v tunelech) ? :ko:
Maniac

Příspěvek od Maniac »

Martin z Ostravy píše:Ještě by nebylo od věci nějak symbolicky poděkovat Dr. Patrikovi :)
Hmm, bohužel jsem toho bastarda nikdy osobně nepotkal. :kladivo: :evil:

Každopádně souhlasím s nutností deaktivizace MŽP, docela pro mě byl šok, že si tam Bursík natáhl Kutáka, kterého my ze staré gardy diskuze o D3 na stránkách Arniky, velmi dobře známe jako naprostého fanatika.
Odpovědět

Zpět na „D8“