V sobotu jsem byl ve Wroclawi. Silnice 16 do Polska měla silný provoz ráno i večer cestou zpátky. Podle SPZ hodně cizí kraje jak české tak polské, dost i jiné státy. Kvůli objížďce přes poříčské náměstí tu stála dlouhá kolona, dávající přednost. Zpátky jsem proto raději najížděl na hlavní jinou ulicí. Ve Voletinské ulici byly rozmístěny značky zákaz zastavení, k nevoli místních obyvatel a trhovců. Na trutnovské Polské ulici se nyní budují chodníky a nový povrch. V Bernarticích je výstavba chodníků zhruba v polovině.
Na polské straně je nádherný pohled na S3. Je již ve fázi podobné naši D35 do Ostrova. Budují se protihlukové stěny, dokonce i na estakádách mimo obce - skleněné a dřevěné. V některých místech, hlavně u českých hranic jsou již nataženy ploty proti zvěři. Dokonce i předposlední úsek S3 u Bolkova zaznamenal velký posun a spousta lidí se musí ptát, proč musí sjíždět, když S3 vede dál
Pak jsem jel po S3 až do Legnice a využil velkou odpočívku. Benzínka, zvlášť budova s WC+sprchami+kanceláří personálu, takže nemusíte potupně chodit na benzínku. A jako překvapení budova motelu s několika pokoji. Samozřejmě spousta odpočinkové zóny a dětské hřiště. Jediné trošku nedořešené, že od zaparkovaného auta musíte k WC přes trávník nebo to obcházet. Stačila by další cestička uprostřed
Pak z Lehnice po A4 do Vratislavi. Ale najíždět jsem musel na takovém "vesnickém" nájezdu a dost mne překvapilo, že Poláci nemají dost dobře značené přivaděče. Kvůli objížďce jsem bloudil, dostal se až na průmyslovou zónu a kdybych si v mapě nenašel nájezd, z té zóny bych k němu podle ukazatelů nedojel.
Velkou otázku mám, až S3 bude dokončena, jak Poláci vyznačí směry. K Lubawce míří jen Hradec, k Harrachovu Praha. Snad to nějak skloubí dohromady