Dokončení D8

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět
Standa

Re: Dokončení D8

Příspěvek od Standa »

jonáš píše:...A každá přesilovka státu proti občanům se nějakým jiným občanům v jiný situaci sakra vymstí, třeba i vám samotnym, jako bych si to z časů bolševika nepamatoval. Proč se tam furt chcete vracet?
Obecně máte pravdu, ale u těch dálnic je to zpravidla (u D8 to platí evidentně) stát (tedy občany volené orgány nebo orgány jimi kontrolované) vs. ekoaktivisté (tedy nikým nevolená a nekontrolovaná nátlaková skupina). V této souvislosti jsem zvědav na výsledek komunálních voleb na Suchdole.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Myslim že volby nic moc neřeknou. Ale vztahy magisrátu k těmhle obcim jsou zřejmě zralý skoro na odtržení území ;)

K předchozímu, rozdíl mezi Velemínem (12 tis. aut za den) a městskym okruhem (120 tis.) musí bejt snad opravdu jasnej každýmu. Exhalace se v tunelech obvykle neskladujou.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

2jonáš: ano, ten rozdíl je zřejmý. Jaké je tedy navrhované řešení, když po Praze dneska těch 120 000 auto projede (to je VELKÝ eufemismus - mělo by být spíš "prostojí") po povrchu a budované tunelové řešení je špatné. Co s tím?
Nařízením shora zakázat? Komu? Všem? nebo jen "obyčejným lidem" a vyvoleným vjezd povolit? Jaké je tedy navrhované řešení, které bude lepší než ten kritizovaný tunel?
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Nevim proč vám mam řešit něco, co jsem nevymyslel a netvrdil .. mistr se ptal, zda vidim rozdíl. Vidim, v tom Vemeníně jde víceméně o prd, přesto je tamní nasrání obyvatel chvályhodný, zatimco u Prahy zločinný. Osobně vůbec netušim, proč ten Vemenín nemá už dvacet či třicet let normální obchvat. Toť vše co jsem chtěl říct, téma o Blance najdete jinde.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Hmmmmm... taky odpověď. :?
obr

Příspěvek od obr »

jonáši, rozdíl je v tom, že Velemín je vesnice, kde ta auta už dávno nemusela být.
A kdo bydlí v Praze musí počítat s tím, že tady žije dnes cca 1,5 milionu ekonomicky aktivních lidí a doprava je jednou ze základních funkcí fungování této komunity.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

jonáš píše:K předchozímu, rozdíl mezi Velemínem (12 tis. aut za den) a městskym okruhem (120 tis.) musí bejt snad opravdu jasnej každýmu. Exhalace se v tunelech obvykle neskladujou.
Musí se ale srovnávat srovnatelné. 12 tisíc v malé vesnici na úzké silnici je něco jiného, než okruh v Praze. Vesnice díky dálnici má šanci se toho provozu zbavit prakticky úplně.
V Praze se 120 tis na městském okruhu přece nesebere najednou, ta auta už tam jezdí teď. Takže po dostavbě nebudou stát pod okny baráků na semaforech, ale alespoň pojedou, díky tunelu nebudou slyšet. Exhalace se samozřejmě neztratí, ale díky plynulejšímu provozu se mohou snížit.
Samozřejmě, tam, kde nyní žádná silnice není a má vést nová, je odpor pochopitelný, ke zhoršení dojde. Ale to není případ Patrika.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Impérium vrací útok, aneb proti všem, já mám přeci pravdu a všechno ostatní ať jde stranou:
http://www.detizeme.cz/zprava.shtml?x=2231684
http://www.detizeme.cz/zprava.shtml?x=2233315
jonáš

Příspěvek od jonáš »

JirkaS píše: Samozřejmě, tam, kde nyní žádná silnice není a má vést nová, je odpor pochopitelný, ke zhoršení dojde. Ale to není případ Patrika.
Ona tam co se staví D8 přes hory už nějaká silnice vede? A proč se teda po ní nejezdí?
Pan Patrik má prostě akorát trochu širší záběr, než kam dohlídne z okna obejváku. Jinak se to vůbec neliší.

A Velemín bych jednak nedegradoval na zapadlou vísku, když je to nejmíň obec středisková (dnes s rozšířenou působností, 1431 obyvatel v roce 2006, v listinách vedena od roku 1227), a navíc si to tam místní sami schválně postavili u rušný státovky na Teplice-Cínwald-Drážděn, tak nechť kušujou ;)

Mmch jsem zvědav, až takovou pěknou blokádičku někde udělaj zelení, co budete psát .. nejspíš to bude "jiná situace" 8-)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

jonáš píše:Ona tam co se staví D8 přes hory už nějaká silnice vede? A proč se teda po ní nejezdí?
Pan Patrik má prostě akorát trochu širší záběr, než kam dohlídne z okna obejváku. Jinak se to vůbec neliší.
Rozdíl je v tom, že panu Patrikovi to pod okny jezdit nebude. Když budu já protestovat proti nějaké silnici v Brně, budou mě mít asi všichni za blázna. Ale když se prohlásím za ekologa, stane se ze mě obhájce těch správných myšlenek, i kdyby všichni místní se silnicí souhlasili.
Toxy

Příspěvek od Toxy »

Koumes píše:Sumarizace zpráv o dnešní akci:
Ještě jeden drobný článek:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/obcane ... cirkus_nef
Kuba

Příspěvek od Kuba »

jonáš píše:
JirkaS píše: Samozřejmě, tam, kde nyní žádná silnice není a má vést nová, je odpor pochopitelný, ke zhoršení dojde. Ale to není případ Patrika.
Ona tam co se staví D8 přes hory už nějaká silnice vede? A proč se teda po ní nejezdí?

A Velemín bych jednak nedegradoval na zapadlou vísku, když je to nejmíň obec středisková (dnes s rozšířenou působností, 1431 obyvatel v roce 2006, v listinách vedena od roku 1227), a navíc si to tam místní sami schválně postavili u rušný státovky na Teplice-Cínwald-Drážděn, tak nechť kušujou ;)
No silnice tam tedy vede, ale je tak úzká a vede těm pár obcím pod okny, že ti jsou samozřejmě šíleně naštvaní. Jezdím Bílinka-Velemín-Bílý Újezd-Hrušovka-Radejčín-Habrovany-Řehlovice. Je to nejrychlejší a většina lidí tam nejezdí a nesmí tam kamiony kromě stavby. Je vidět že to tam neznáš - běž se pobavit do motorestu ve Velemíně s místníma, jsem zvědavý co ti řeknou. Jsem z Prahy ale petici Hrušovky jsem hned podepsal a souhlasím s ní. Situace je šílená, je to tam nebezpečné a jsou tam pořád nehody. Plus rozmlácené místní silnice třetí třídy kvůli kamionům ze stavby a stavebník se moc nemá k opravě. Je ale pravda že jí opravovali loni a už je to zase totálně děrovaté. Průjezd Hrušovkou, to je teprve síla, tam se vejdou 2 auta tak tak.
Tachau

to Kuba - a proc jsou tam ti lidi nastvani

Příspěvek od Tachau »

ja kdyz tam jedu kolem tak v Habrovanech (jinak vesnice je opravdu hruza, vypada to tam jak pred 50 lety) pred polorzpadlym konsumem je v sobotu rano uz tak 6-7 opilcu s pivem. Tak asi jim auta narusuji siestu pred konsumem nebo co?? :lol:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

JirkaS píše:Rozdíl je v tom, že panu Patrikovi to pod okny jezdit nebude.
Váženej pane, kdyby se všici starali jen o to, co se děje pod jejich oknama, tak chodíme v láptích a potýkáme se dřevěnejma kyjema. Zaplať pámbu že jsou i jedinci co maj širší záběr, a to na obě strany, jak vizionáři tak ochranáři .. cokoli smysluplnýho a nedevastujícího nad míru může vzejít právě jen z tohodle potýkání. Ono se ve středohoří už taky nemydlej kvůli D8, ale kvůli průtahu Kampou, dálnici přes Šumavu, mostem přes Obří důl nebo podobnejm zhůvěřilostem, který jinak někoho určitě napadnou, když to půjde tak hladce (a s novym liniovym zákonem k tomu).

Chtěl byste třeba bydlet pod tim úžasnym mostem jako v Povážskej? Já ani pod tim malym českym nad Štítarama.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Kuba píše:No silnice tam tedy vede, ale je tak úzká a vede těm pár obcím pod okny, že ti jsou samozřejmě šíleně naštvaní.
No a proč se tam už dávno nepostavili dva a půl kilometru deset metrů širokýho obchvatu? Třeba takhle. Ono se tam totiž bude jezdit pořád, protože z polabí na krušnohorsko to je nejblíž. Takovou petici za obchvaty a průjezdný jedničky rád podepíšu taky, přijde mi to smysluplnější než jedna supertrasa stavěná tempem pět kilometrů za rok a pokud možno zcela novou trasou.
Stejně nesmyslně a zbytečně nechali dvacet let dusit Chlumec nad Cidlinou, a že je to nějaký město.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Jonáši, krom toho, že stavba obchvatu v lokalitě, kde je plánována kapacitní komunikace (a teď čert vem, jestli stávající trasa D8, varianta s enegetickým otesánkem "tunel Kubačka" či dokonce Super-tunelová varianta (12,5 km)) je ekonomickým nesmyslem, tak já jsem přesvědčen, že ekologisti by v případě projednávání DÚR/DSP napadali vše dle osvědčeného receptu (krajinný ráz, CHKO, tu žába, tu ještěrka apod.)

Namátkou obchvat Lišova na I/34, přivaděč D8-Děčín a tak dále, a tak dále....
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Ekonomickej nesmysl vám to asi přijde teď, ale za uplynulých dvacet let by to už bylo dávno umořený a zaplacený. A dneska se dělaj stejný blbosti, teda spíš nedělaj. Projeďte se někdy třeba po německých státovkách, ta země stojí za to nebrat ji jen jako tranzit do Alp či Francie.

Ovšem tahle past http://www.denikreferendum.cz/clanek/4483-past-dalnic je v tom taky.

A přivaděč D8-Děčín, myslíte ten po Kozině? To byla fakt fraška 8-)
Naposledy upravil(a) andy dne 25.6.2010 13:24:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Pokračování debaty na téma děčínského přivaděče přesunuto do subfóra I/13
obr

Příspěvek od obr »

je potřeba nová legislativa, která by umožnila postavit pro stát důležité komunikace. Stačí přejmout paragrafy z SRN, kde se vyvlastní a staví a soud je až o ceně.
Jinak budou nadále umírat lidé a daňoví poplatníci se nedoplatí a k tomu bude pokračovat "diskuze" a soudy s Patrikem, Havránkovou či blábolení jejich užitečných idiotů do nekonečna.
Mimochodem, kdyby neměli v SRN tu legislativu, tak jak píše O.Neff by dodnes nebyl ropovod IKL a my se třásli závislí na ropovodu Družba.

To, že ekoteroristi byli ve volbách vymeteni a dostali jen 2,44%, dává současnému parlamentu silný mandát, tu novou legislativu urychleně příjmout.
Naposledy upravil(a) obr dne 25.6.2010 13:42:13, celkem upraveno 1 x.
Standa

Příspěvek od Standa »

jonáš píše:...Ovšem tahle past http://www.denikreferendum.cz/clanek/4483-past-dalnic je v tom taky....
Hezký odkaz, tyhle dopady tam samozřejmě v nějaké míře budou, ale u nás přeci jen toho "businessu" kolem silnic nestihlo vzniknout tolik a osídlení je zde poněkud hustší, než v USA, takže by těch pár podniků měl uživit i místní provoz, který tam zůstane i po dokončení dálnice.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

jonáš píše:Váženej pane, kdyby se všici starali jen o to, co se děje pod jejich oknama, tak chodíme v láptích a potýkáme se dřevěnejma kyjema. ...
Chtěl byste třeba bydlet pod tim úžasnym mostem jako v Povážskej? Já ani pod tim malym českym nad Štítarama.
Kdyby se starali všichni aspoň o to, co se jim děje pod oknama, byl by to jistě pokrok - doteď na to většina kašle a pak se diví. Zrovna problém Povážská nebo Štítary je problém místní, širší záběr si samozřejmě může vysloužit, když je s místními zameteno.
U Patrika je to přesně naopak - on má velmi široký záběr, který lze shrnout jako dálnice nikde nechci. To ovšem veřejně neprohlásí, ale v každém projektu hledá chyby, kterých lze využít k blokování. Samozřejmě, že ty chyby by tam být neměly, to je ale na jinou debatu.
obr

Příspěvek od obr »

k patrikovi a ekoteroristům - v USA by především zkoumali, kde na to berou. A především by je odstřihli od jejich penězovodů.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Nejen v USA, ale v každym policejnim státě 8-)
obr

Příspěvek od obr »

jonáš píše:Nejen v USA, ale v každym policejnim státě 8-)
směšné :ko:
Michal R

Příspěvek od Michal R »

to Jonáš: A kolikrát jste v USA byl? Kolik států Unie jste navštívil? Jak často se stýkáte s američany? Pracujete s nimi? Obchodujete s nimi?

Něco mi říká, že ne. Protože jinak byste nenapsal takovou kravinu. Pokud jste si nevšiml, tak rozdíl mezi mediálním pohledem a skutečnou realitou je někdy brutálně propastný. A Spojené státy jako policejní stát je propaganda salonní evropské levice, zcela se míjící s skutečností, postoji a vnímáním středostavovských američanů a představě o well-being.

Je to děsně Off-topic, ale reagovat jsem musel.
Odpovědět

Zpět na „D8“