[D55] 5506 Napajedla - Babice
Re: [D55] 5506 Napajedla - Babice
Výškově možná ano, ale technicky se tam neprojektuje tunel, ale jen zářez se zárubními zdmi.
Vzhledem k úhlu křížení ale bude mít ten podjezd i tak pár desítek metrů, ne? Nebo to budou jen dva podjezdy za sebou, aby z toho nebyl tunel?
Je tam nadjezd I/55 a železniční most a dál hloubený úsek.
Celé je to drahé jak čokoláda.
Celé je to drahé jak čokoláda.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Lenny ale když čokoláda, tak rovnou ŠVÝCARSKÁ čokoláda... 
Na tuhle stavbu jsem velmi zvědavý, bude to kvůli těm mostům velmi zajímavá a náročná stavba.
Fotogalerie současného konce dálnice D55 v exitu Napajedla a prostoru budoucího dálničního mostu přes Moravu. Za chvíli to bude historie:
https://silnicnizesp.rajce.idnes.cz/23. ... 13.2.2023/
https://silnicnizesp.rajce.idnes.cz/23. ... 13.2.2023/
-
Vochomurka86
Zajímalo by mě, jak vysoký bude ten most, když pod ním má být ještě cyklostezka, která je nyní na protipovodňové hrázi... Jestli budou cyklostezku snižovat nebo bude most tak vysoký.
Vejde se bez problémů, aktualni konec dalnice a současná silnice ma ca 3 m vyskoveho rozdilu ve prospech dalnice, takze mista tam bude habadej.Vochomurka86 píše: ↑22.2.2023 6:57:10 Zajímalo by mě, jak vysoký bude ten most, když pod ním má být ještě cyklostezka, která je nyní na protipovodňové hrázi... Jestli budou cyklostezku snižovat nebo bude most tak vysoký.
Akorat me trochu zarazilo, kdyz jsem tam vcera jel, ze vlastne v cele nove trase po Fatru byla po polich rozvazena ornice z useku JV obchvatu Otrokovic. No nevim, prijde mi to zbytecna 2x placena prace a navic i ztrata cenne ornice, nebudou to skrabat tak hluboko...
koní pod kapotou není nikdy dost 
-
RichardTruxa
Vochomurka86 píše: ↑22.2.2023 6:57:10 Zajímalo by mě, jak vysoký bude ten most, když pod ním má být ještě cyklostezka, která je nyní na protipovodňové hrázi... Jestli budou cyklostezku snižovat nebo bude most tak vysoký.

-
Vochomurka86
Díky
takže se to bude snižovat, aby se to mohlo navýšit u začátku mostu
RM TW:
ŘSD vybralo zhotovitele stavby “D55 5506 Napajedla - Babice, most SO 201”, kterým je sdr. FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby a.s. a MI Roads a.s. za nabídkovou cenu 674,433 mil. Kč bez DPH. Stavba mostu D55 přes Moravu má SP v právní moci a zahájení stavby plánujeme ve 2.Q. t.r.
ŘSD vybralo zhotovitele stavby “D55 5506 Napajedla - Babice, most SO 201”, kterým je sdr. FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby a.s. a MI Roads a.s. za nabídkovou cenu 674,433 mil. Kč bez DPH. Stavba mostu D55 přes Moravu má SP v právní moci a zahájení stavby plánujeme ve 2.Q. t.r.
Geometrické body stavby na místě a pěkně "zabalené" ve skruzich jako vždy, tak si myslím, že brzy bude i vykolikovane pole pro buldozer 
nezvládla by ten most Firesta sama? proč je ve sdružení s konkurencí, která nemá reference?
odhaduju, že tak rozsáhlý most za tolik peněz bude zase pomocí nějakých posuvných konstrukcí - skruží nebo bude potřeba zavrtat larseny atd. a bůhví o jakou speciální techniku půjde, čili chtěli podle mě využít techniky a zkušeností kluků z MTS ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Nedělaly spolu hraniční most na D8?
MI Roads hlavně díky zakázce získá reference reference.
No tak jestli jim pomáhají, protože pak budou i dál spolupracovat, tak to solidarita rozhodně je, ne? 
Tak v prvé řadě bych za tím hledal peníze. Budeme ve sdružení, ale jelikož vy jste teď v nemilosti, tak vám pomůžeme, ale z celého koláče si vezmeme většinu. Takže za ty reference co vám z toho "vypadnou" nám hezky zaplatíte. / řekla Firesta /
O důvodech se tu můžeme dohadovat, já bych tipoval, že na tom Firesta určitě nebude finančně škodná.
-
evilcleaner
dovedu si představit situaci, kdy aby zhotovitel/sdružení získalo zakázku, tak spekuluje na některých položkách s cenou a jiným množstvím než je uvedeno ve výkazu výměr (podsekne cenu u položek, u kterých je předpoklad realizace v menším rozsahu, navýšení ceny u položek, které můžou být nakonec ve větším rozsahu) nebo nezapočítají přímé a nepřímé režie nebo spekulují s cenami materiálů (např. předpoklad snížení ceny jako se stalo např. u oceli) atd. cenou za sdružení s MI Roads může být třeba to, že většina takto "toxických" položek bude na straně MI, zatímco Firesta bude mít naceněno podle reálného předpokladu. MIR získá reference, Firesta zakázku na které vydělá.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
... jsem věděl, že to má nějaký odborný termín, díky za upřesnění
Ne bylo to sdružení JHP a Firesta-Fišer.
Kdyby to nebylo pro Firestu výhodné, nedělala by to.
Most je 1-polový most s horním obloukem a je ocelový. Rozpětí pole cca 100 m.
20. 4. ve 13:00 slavnostní zahájení.