[D0] 515 Slivenec - Třebonice
Re: [D0] 515 Slivenec - Třebonice
Člověk by nejraději napsal, že do konce dubna bude nejlepší vyhnout se tomu místu severem... 
Ty intenzity budou určitě na 513 a 514 nižší, než na 515, ale po dokočení úseku Modletice-Běchovice to podle mého skromného názoru takový rozdíl nebude. Dneska pro OA nedává smysl jezdit přes Zbraslav, pokud chcete pokračovat na D10 nebo D11. Pak už to zajímavé bude.Papuanec píše: ↑15.3.2023 17:41:02 Rozšíření úseků 513 a 514 je nereálné. To, že se tam nepočítalo s rezervou na šestipruh, je samozřejmě zásadní chyba. Na druhou stranu rozšíření 515 určitě nebude jen "taková náplast". Intenzity na 515 (75 tisíc) jsou podstatně vyšší než na 514 (49 tisíc) a 513 (45 tisíc), takže to určitě pomůže.
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Za 10 let možná, pokud vše půjde tak, jak je v plánu. Jinými slovy, budeme rádi pokud za 15 let…
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Otázka je zda se řidiči D10-D7 do zprovoznění celeho okruhu rozhodnou jet Prahou ,nebo po okruhu. Osobně bych 100% využil zajížďku přes Zbraslav která bude na 100% rychlejší . Otázkou jsou samozřejmě kolony na okruhu které snad po modernizaci nebudou.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
pro mě - bydlícího v dosahu D10 a D11 je jakákoli cesta směr D4 a D5 spojena s poskakování po ŠR
čili očekávání 511 je velké, problém je, že trvá neskutečně dlouho
na druhou stranu očekávám, že to pak stávající okruh nepobere, protože radary a dnes to ředí JS + Barrandov
čili očekávání 511 je velké, problém je, že trvá neskutečně dlouho
na druhou stranu očekávám, že to pak stávající okruh nepobere, protože radary a dnes to ředí JS + Barrandov
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Radary chápu v tunelech ale to co na okruhu je to je prasárna. Doufejme že na úsek D5-D4 už žádné radary kromě Lochkovského tunelu nepřibudou.
No v relaci D11 - D5 by mi spíš vadily ty neustálé kolony, ne radary...
A není důvod si myslet, že to s 511 bude na 512-515 lepší...
U směru D10/D11 <-> D7 záleží kam na té D7 jedete. Pokud až za Slaný tak je to nejrychlejší přes D8 a I/16.
Michal: To je mi jasný. S 511 jen přilejou benzín do ohně. Chtělo by to komplet okruh zprovoznit najednou. Jenže 518-520 se do 2030 nedočkáme.
No on bude zázrak, když do 2030 bude aspoň 511... 
Celý jih je vlastně úplně špatně a situace se paradoxně bude zlepšovat tam, kde je alespoň teoretická šance na duplicitní kapacitní komunikaci. U 515 to bude Radlická radiála, která by vzala z intenzit na 515 hodně. Být i Břevnovská, tak máme vyhráno... Naopak pokud se podaří postavit 511 a zároveň napojit D3 na D0, tak situace na 512 bude hodně špatná, protože se tam musí vejít směry sever-jih i východ-západ. Ale do rozšiřování 512 se nikdo už pouštět nebude.
Rozšiřování 512 bude zrovna docela jednoduché, protože všechny most na trase mají rezervu na vyznačení 3 pruhů bez odstavného...
Michal: Zrovna 511 věřím do roku 2027-8 . Ale té 518-520 věřím minimálně 2035-40 .
D3 podle mě problém nebude protože se jí taky tak do 2035 nedočkáme a do té doby snad někoho trkne rozšířit 512. Štve mě ta krátkozrakost na 513-514 nepostavit Radotínský most a ty dva tunely 3+3.
D3 podle mě problém nebude protože se jí taky tak do 2035 nedočkáme a do té doby snad někoho trkne rozšířit 512. Štve mě ta krátkozrakost na 513-514 nepostavit Radotínský most a ty dva tunely 3+3.
Tak jednoduché je myšleno stavebně a finančně. Papírově není dneska jednoduché nic.
ok, odpoví mi tedy leták řsd:
V současné době probíhá GTP a další potřebné diagnostiky a průzkumy. Dokončení čistopisu DUSP předpokládáme v II. polovině 2023 v závislosti na průběhu GTP. Předpokládané vydání společného povolení je v roce 2024. Zahájení stavby 2025.
No stavebně jednoduché bych si představoval už vše "3+3 ready" jako třeba na D11 či v Polsku, ne že se to jen rozšíří na úkor odstavného pruhu. To je na tak vytížené dálnici fakt dost krátkozraké, to bude ještě víc uzavírek než je teď...
Pánové u zdroje, netušíte, jestli se nechystá oprava těch velkých děr v pravém pruhu hned za nájezdem od D5 na úrovni připojovacího pruhu od Třebonic? To je na výměnu celých desek... 
Tak to "opravili" umístěním značek A7a.
Má úsek 515 zákaz předjíždění pro NA? Hodil by se tam.
Úsek 515 má liniové řízení dopravy, takže tam se to má řešit rozsvícením zákazu vjezdu NA do levého pruhu na proměnných značkách na portálech. Ale LŘD je tu v takovém tristním stavu, že se nedá čekat, že by to normálně fungovalo.
Díky, mohlo by to tam být fix alespoň 6h-20h. Protože mi přijde, že ty kolony mezi Barrandov - Ořech (oba směry) dělají právě předjíždějící NA.
Když už jsme u toho "přicházení", přijde mi to taky Václave... 
Co ale vím, tak se připravuje jeho obměna a doplnění, samozřejmě s plánovaným zprovozněním nejdříve s úsekem 511. Osobně jsem se ale účastnil jednání, kde se to řešilo.
Koukal jsem, že ve směru D5-D1 jsou už docela početné opravy betonu s třicetiletou životností. Nebo to jsou většinou poškození po častých nehodách?