D3 0306/II Rekonstrukce

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět
Michal R

Re: D3 0306/II Rekonstrukce

Příspěvek od Michal R »

Problém je v tom, že stačí aby ředitelka KÚ v Táboře byla ze stejné líhně podnikatelské táborské smetánky z devadesátek (zrovna jsem si vyslechl historky o jejím působení v táborských městských lesích v letech 95-2000) a musím být jasné, odkud vítr fouká....

Formálně vzato "princip předběžné opatrnosti" je těžko právně napadnutelný, a KÚ za to nehrozí postih. Z druhé strany je vnímáno jako "spravedlivý boj chudáka proti zvůli pražské vrchnosti"... a ve finále je to takový malý naschvál jak vystřižený z uvažování dětí z mateřské školky..

Tož tak. mám slabý žaludek, tak dnešní příspěvek končím.
kot

Příspěvek od kot »

Je to tedy na houbec...
Marek 3035

Příspěvek od Marek 3035 »

Koukám že komedie pokračuje a to se nedávno v diskusi webu Zdopravy.cz někdo chvástal že na podzim bude hotovo... Když si vzpomenu že se už v roce 2017 tvrdilo že bude brzy hotovo, tak je mi na zvracení.
mts

Příspěvek od mts »

Nabízí se otázka. bude dřív D3 do Prahy nebo reko 0306/II?
1975

Příspěvek od 1975 »

Když zařídíš tu D3 ve Středočeském kraji, těch pár set metrů okolo Tábora může zůstat jako "zpomalovák":o))
Michal R

Příspěvek od Michal R »

To 1975:
Přesně;) Tuhle jsem říkal, že když "spím" za volantem, tak mě Tábor vždycky probere...

Tuhle jsem vezl po D3 obchodního partnera kdesi od Salzburgu a strašně se divil, že když jsem ho tudyma vezl rok, dva před covidem, tak prý to tady bylo a jestli je to jako znovu a nebo pořád....
No, do Prahy to moc neutíká, tak jsem mu vyjevil co a jak. No a v Rakousku by se prý jistě našel někdo, kdo by Bratránek Family zažaloval pro poškozování životního prostředí (něco jako zbytečná akcelerace, otěr brzdových destiček) .... Není to inspirace? ;)
michal

Příspěvek od michal »

Za zabití pod vlivem alkoholu podmínka a soud dostane na stůl žalobu kvůli opotřebení brzd? :crazy: :crazy: :crazy:
cestovatel

Příspěvek od cestovatel »

Přesně;) Tuhle jsem říkal, že když "spím" za volantem, tak mě Tábor vždycky probere...

Tuhle jsem vezl po D3 obchodního partnera kdesi od Salzburgu a strašně se divil, že když jsem ho tudyma vezl rok, dva před covidem, tak prý to tady bylo a jestli je to jako znovu a nebo pořád....
No, do Prahy to moc neutíká, tak jsem mu vyjevil co a jak. No a v Rakousku by se prý jistě našel někdo, kdo by Bratránek Family zažaloval pro poškozování životního prostředí (něco jako zbytečná akcelerace, otěr brzdových destiček) .... Není to inspirace? ;)

:-) :-) :-) Jak může být někdo tak hloupý a splodit takový blábol? :-) A navíc to ještě veřejně napsat? To už je vážně diagnóza :-)
Bert

Příspěvek od Bert »

cestovatel píše: 8.3.2023 17:25:12 Přesně;) Tuhle jsem říkal, že když "spím" za volantem, tak mě Tábor vždycky probere...

:-) :-) :-) Jak může být někdo tak hloupý a splodit takový blábol? :-) A navíc to ještě veřejně napsat? To už je vážně diagnóza :-)
To byla nadsázka, v klidu, ještě Vám to nebouraj.
KIV

Příspěvek od KIV »

V Rakousku bych tomu věřil. Je to šílená země (země šílených lidí). Pokud je možné tohle: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... i-40423645 tak věřím že tam by bylo možné i zažalovat Bratránky za tu jejich prasárnu. Byť by to bylo jako odsouzení Al Caponeho za daňové úniky a ne za vraždy. Hlavně že je výsledek. ;-)
kot

Příspěvek od kot »

KIVe díky za odkaz ! Hooodně pěkná ukázka dnešní doby. Tfuj !
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Ostudná místa jižních Čech: nedokončený kus dálnice i opuštěná kasárna

https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/z ... bava_idnes
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Díky Lynxy za odkaz - byť trochu tendenční, ale co už... V textu se tam Radek Mátl zmiňuje o problematice LPG stanice, kterou si v rámci obstrukční strategie rodina přepisovala mezi sebou.
To mě docela zaujalo, protože včera jsem projížděl okolo - a zrovna extrémně zpomalen nadrozměrným nákladem - a ona ta stanice LPG (resp. její nadzemní technologická část) už vůbec není.
A tak si pokládám otázku, zda a případně jak má tato skutečnost vliv na soudní spor právě ohledné této LPG stanice.

P.S. Cestovateli, že jsem tak zvědavý, řekli jste tomu nešťastníkovi, co jste mu prodali ten starý werk, že to pár let nemělo revizní zkoušku tlakového zařízení?
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Milý Cestovateli, já vím, že vy zde úpěnlivě trvdíte, že s dotčenými lidmi a předmětnou kauzou nemáte vůbec, ale vůbec nic společného... OK. Třeba ne, ale sorry, stejně vám to tady na fóru nikdo moc nevěří, neboť Vaše příspěvky dávají tušit něco zcela jiného. Ostatně vždy si vzpomenu na Vaše příspěvky, když čtu ono fotbalové: "Tady žádný holky nebyly, a ta částka taky nesouhlasí..."

Jinak samozřejmě gratuluji k úspěšnému prodeji ojetého vozu. Nicméně pointa mého příspěvku je o tom, že LPG stanice nebyla provozována a řádně udržována. A protože nebyla ani zcizena, tak zbývají dvě možnosti. Demontáž + sběrné suroviny nebo prodej. Pokud to dali do šmelcu, tak až to zjistí soudce, že věc kvůli které otravují justici posledních pár let, demontovali a dali do sběru, tak to věru, nebude rád.... A jestli to prodali, tak by mě skutečně zajímalo, jestli kupující ví, jak nebezpečnou věc si koupil.... a jo, chápu, nic mi do toho není.

A kdo z nás dvou ze sebe tady dělá blbce, to nechám na ostatních ;)
cestovatel

Milý Romane, byla to pouze odpověď na otázku, kterou jste mi adresně položil, nic víc, nic míň. A jestli tady někdo něčemu věří nebo ne, to není podstatné.
cestovatel

Michale R., opět vás zdravím. Nějak mi to nedalo a dneska jsem jel opět kolem, tak jsem se zastavil na té nedostavěné části dálnice a mrknul se, jak to vypadá. A světe div se, je to všechno v původním stavu, včetně oné nadzemní části plynové čerpačky, o které píšete, že zmizela. Ono to má docela i logiku, jen blázen by to dobrovolně odstranil, když víme, v jaké fázi se celá situace nachází. Tak nevím, buď tady vědomě šíříte lži nebo nevíte jak taková čerpačka vypadá. Té druhé možnosti moc nevěřím, tudíž by mě zajímalo, jestli vám dělá radost někoho napadat. A teď už taky vím, odkud pochází ta zaručená informace, že by moje osoba měla být s touto stavbou nějak spojena.
A teď si můžeme položit otázku: Kdo že to tady ze sebe, ale i z ostatních dělá blbce? Napadá vás někdo?
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

Téma bylo mírně pročištěno. Kvůli kontextu jsem ale ponechal některé příspěvky, kterou jsou už dost na hraně. Prosím všechny o diskuzi bez osobních invektivů a pouze k věci.
pjezek164

Příspěvek od pjezek164 »

ŘSD uvádí konec provizoria (nedokončené stavby) do 6 měsíců.
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Tak uvidíme. Jestli se bude do konce Listopadu jezdit.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
hovi

Re: D3 - Všeobecně

Příspěvek od hovi »

https://rsd.cz/-/podcast-s-gener%C3%A1l ... %A9-stavby

Že by se konečně u Tábora dostavělo?
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

No mám pocit že zákonné předpoklady už k tomu jsou několik měsíců, ale katastrální úřad odmítl zapsat vyvlastněný pozemek na ŘSD.
Snowman

Příspěvek od Snowman »

Je to skutečně tak - ŘSD stále není v katastru zapsáno jako vlastník vyvlastněného pozemku.
Nejvyšší správní soud vyvlastnění fakticky potvrdil ve svém rozsudku ze dne 21. 07. 2022, č. j. 10 As 166/2022.
Proti tomuto rozsudku byla podána vyvlastňovanými vlastníky pozemků ústavní stížnost k Ústavním soudu. Ten ji projednání pod svou sp. zn. IV. ÚS 2430/22. V tomto řízení zatím Ústavní soud meritorní (tj. rozhodnutí o vlastní podstatě věci) nevydal.
Mám za to, že katastrální úřad odmítá zapsat ŘSD jako vlastníky pozemků do doby, než bude ta ústavní stížnost vyřízena.
Ústavní soud žádnou lhůtu pro vyřízení stanovenou nemá.

Takže lze předpokládat, že než Ústavní soud vydá rozhodnutí, nic se zřejmě dál nepohne.
Saljack

Příspěvek od Saljack »

Tohle je špatné téma na tohle je D3 0306/II Rekonstrukce. Pořád nemají vyvlastněnou tu LPG stanici bez toho by jim i to přepsaní bylo stejně asi k ničemu.
pjezek164

Příspěvek od pjezek164 »

Nenašla by se někde poblíž 500 kg letecká puma z druhé světové? Tady by se hodila. Normální právní řešení je zjevně neprůchodné.
skuby

Příspěvek od skuby »

Je vlastně s podivem, že se tam něco podobného neděje častěji...
Na zúžení dálnice D3 u Tábora se srazily dva kamiony. Silnice je neprůjezdná
Odpovědět

Zpět na „D3“