[D48] Frýdek-Místek, obchvat
Re: [D48] Frýdek-Místek, obchvat
Jako pokud selže příprava všech možných variant kvůli odporu obyvatel, pak uznám, že tohle bude cílový stav. Do té doby tohle uznávat jako cílový stav a vůbec se nepokusit o nápravu, by bylo hodně špatně. Co ŘSD prostě pohnojilo, to by se měli pokusit napravit. Kdyby to byl směr, kde pojede 10 osobáků denně, čili něco naprosto nevyužívaného, je to něco jiného.
Když jedu Ova-Příbor, tak to beru kolem Alberta.bumbik píše: ↑14.6.2023 8:32:13 Aram96 obávám se, že dokončení ramp D56xD48 Ova - Příbor je jen zbožné přání, tohle je na 100% cílový stav (byť při mých cestách pozoruju kamiony od Ovy, jak krouží přes kruháč u Tesca a následně najíždí na průtah směr Příbor a následně najíždí na D48 na Příbor onehda jsem jel za 2 takovými kamiony ...)
bohužel rampy chybí a chybět budou, nedá se s tím už nic udělat
Zatím jsem nikdy dlouho nečekal na výjezdu na 17. listopadu ani Příborskou.
No, je to tak sice o cca 600m kratší, ale dle maso mapy.cz časově stejně. Navíc díky dvěma nutným zastavením na křižovatkách tam bude vyšší spotřeba. Beskydská-Příborská je plynulejší....
Každopádně je špatně, že tyto větve chybí.....
Ale o to vůbec, ale vůbec nejde.davidb píše: ↑14.6.2023 13:21:42Když jedu Ova-Příbor, tak to beru kolem Alberta.bumbik píše: ↑14.6.2023 8:32:13 Aram96 obávám se, že dokončení ramp D56xD48 Ova - Příbor je jen zbožné přání, tohle je na 100% cílový stav (byť při mých cestách pozoruju kamiony od Ovy, jak krouží přes kruháč u Tesca a následně najíždí na průtah směr Příbor a následně najíždí na D48 na Příbor onehda jsem jel za 2 takovými kamiony ...)
bohužel rampy chybí a chybět budou, nedá se s tím už nic udělat
Zatím jsem nikdy dlouho nečekal na výjezdu na 17. listopadu ani Příborskou.
Podle letáku se nejpozději zítra měl obchvat zprovoznit ve 4 pruzích. Je to tak? Nikde jsem k tomu nic neviděl.
V žádném případě zítřejší termín nehrozí. Pokud se nepletu, termín otevření se posouvá na konec července.
Dnes vložen nový leták, ve kterém se píše, že zprovoznění stavby v plném profilu (2+2) bude nejpozději do 31. 7. 2023.
Ale oprava I. etapy platí stále na konec června ne?
Ačli já se bojím, že tam toho bude mnohem víc a jen tak to těmito opravami nekončí...
Na některých míst jsem si všiml různých vyznačených značek (třeba často u těch míst co byly broušené) ač kdoví k čemu jsou...
Na některých míst jsem si všiml různých vyznačených značek (třeba často u těch míst co byly broušené) ač kdoví k čemu jsou...
Jestli neotevřou větší část, tak by alespoň mohli zkrátit délku omezení. Na MK 52 u Dobré vše nachystané. Mobilní svodidla napojili koncem minulého týdne a o víkendu odstranili i přechodné vodorovné značení.
V současné době na II. etapě je omezení u opěrné zdi, kde chybí středová svodidla, venkovní svodidla, dopravní značení, VDZ. Položen již je CKB i živičné povrchy v celé chybějící délce úseku.
Provoz bez omezení od estakády směrem na Český Těšín + větve na MÚK Dobrá , jak na Frýdek-Místek tak připojení ve směru na Český Těšín od F-M. Směr na Nový Jičín je stále sveden do jednoho jízdního pásu.
Po víkendu velká změna:
Most přes Morávku až po křižovatku na Frýdlant se nově jezdí po nově dokončené polovině pod opěrnou zdi. Tato polovina se zdá byt již komplet hotová, včetně čár.
Od Frýdlantské křižovatky směr Příbor již zcela bez omezení.
Most přes Morávku až po křižovatku na Frýdlant se nově jezdí po nově dokončené polovině pod opěrnou zdi. Tato polovina se zdá byt již komplet hotová, včetně čár.
Od Frýdlantské křižovatky směr Příbor již zcela bez omezení.
-
Diaľničiar
- VIP
Odbornější článek doplněn o fotky na téma: Mosty na „D48 Frýdek-Místek, obchvat – I. etapa, D56 Frýdek-Místek – pripojenie na D48“
https://www.asb.sk/stavebnictvo/mosty-n ... nie-na-d48
https://www.asb.sk/stavebnictvo/mosty-n ... nie-na-d48
- Stavbu dálničního obchvatu „D48 Frýdek-Místek, obchvat – I. etapa, D56 Frýdek-Místek – připojení na D48“ tvoří dvě původně samostatné stavby. Stavba „D48 Frýdek-Místek, obchvat – I. etapa“ o celkové délce 4,25 km, která je pokračováním dálnice D48 od Nového Jičína na Český Těšín, a stavba „D56 Frýdek-Místek – připojení na D48“ o délce 2,3 km, která je prodloužením dálnice D56 od Ostravy a napájí se k hlavní části obchvatu na novou dálnici D48.
"Konec omezení. Nový dálniční obchvat Frýdku-Místku bude od příštího týdně plně průjezdný"
https://zdopravy.cz/konec-omezeni-novy- ... ny-168614/
https://zdopravy.cz/konec-omezeni-novy- ... ny-168614/
V letáku je už i datum a to 24.7.
Ano, příští týden v pondělí dojde k otevření obchvatu v plném profilu
Mne by taky zajímalo jestli stihnou opravit i tu zničenou PHS za frýdeckým hřbitovem směrem na Dobrou - nebo nás pak brzo bude čekat další omezení kvůli opravě? Ví někdo kdo to vlasně nabořil - běžný motorista nebo někdo ze stavby?
A ten špatný beton na 1. etapě už mají hotový?
Špatný beton byl opravený k datu 30.6. a předáno bez omezení k užívání.
Predpokladam, ze sjezdy a najezdy nebudou vyuzitelne pro veskerou dopravu
Cesta po českých dálnicích je stejně "snadná" jako cesta do budoucnosti. Stačí čekat
Všiml jsem si, že v některých úsecích ještě nejsou odrazky mezi pruhy. Musí být po celé délce obchvatu nebo jen v některých úsecích?
Odrazky budou všude. Postupně se věci dodělávají. CHybí ještě i VDZ na některých úsecích - cca 100 m, kde byl přejezd mezi jednotlivými pruhy a nebyla možnost zatím provést
mě by spíš než odrazky či SSÚD FM potěšila informace o zahájení přípravy ramp D48-56 ... to považuju za daleko větší problém než odrazky ...
Příspěvky týkající se BESIP přesunuty sem. Jirka L.
Příspěvky týkající se BESIP přesunuty sem. Jirka L.
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...