I/43 v úseku D35 - Polsko
Re: I/43 Lanškroun-Dolní Lipka
Pošlu to moje řešení spojení D35 s Polskem i sem. Přece jen sem se to i víc hodí. https://mapy.cz/s/nohokajona . Jak říkal Aram tak 3. dálniční spojení by nebylo na škodu.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
jenže zrovna okolo Štítů jsou "rezervované" pozemky poněkud jinde...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
darwousek: mezi Štíty a Lanškrounem má být 8 km dlouhý tunel? To by se nikdy nezaplatilo.
Na územní plán jsem nekoukal. Nekoukal jsem ani na ten aktuální projekt je to komplet nanovo vím že v aktuálním projektu je obchvat Štítů západní . Kam by ten můj tunel i mohl jít a trasa by se celá zkrátila na 38km ze 40km a tunel by se zkrátil z 8,6km na 7,8km . Takže dík za připomínku teď to dává i větší smysl
.
No protože nevěřím, že někdy bude D/S73, tak mi přijde všechno trasování k téhle chyméře zbytečné. Stačilo by kvalitní jedničku nebo i třeba poloviční profil s již hotovými zemními pracemi na plný profil z Králík do Chromče a jsme připojeni na dálniční síť. Pokud jde teda o řešení dalšího napojení na Polsko. Jinak to znamená jen stavět, stavět, stavět, stavět a stavět, aby to jednou dávalo vůbec smysl.
Jinak k té mé předchozí zprávě jsem zapomněl přiložit odkaz na mapy.cz tak tady je https://mapy.cz/s/fevopujabu .
Když už se tedy řeší trasy, tak kolem Červené Vody je v územní rezervě koridor západně mezi lanovkou a Mlýnickým Dvorem - proto taky lanovka nevede níže.
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Zde je moje řešení:

Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Předpokládám, že ta oranžová/hnědá je 2-pruh s obchvaty obcí. K čemu pak obě trasy ? 
Kdybych měl hádat, řekl bych, že NullDeVoid je princ Miroslav či minimálně odpůrce 511. Ty jeho trasy vznikají úplně shodným způsobem a ve stejném měřítku mapových podkladů jako ty jejich alternativy... 
-
NullDeVoid
Dčka jsou jasný. eSka snad taky chápeme (4pruhy). eMka jsou oddělené 3pruhy. SMV, s MÚK.
Proč obě trasy? Rozmělnění. Nekompromisnost. Stavba na vysokou zátěž. Můžu pokračovat dál ve vyjmenovávání věcí, co se dnes moc nedějí.
„oranžová/hnědá“ Růžová. Byl jsi v okolí.
„princ Miroslav či minimálně odpůrce 511“ Nějak nechápu narážku. 511 jako ve smyslu stavby D0?
Proč obě trasy? Rozmělnění. Nekompromisnost. Stavba na vysokou zátěž. Můžu pokračovat dál ve vyjmenovávání věcí, co se dnes moc nedějí.
„princ Miroslav či minimálně odpůrce 511“ Nějak nechápu narážku. 511 jako ve smyslu stavby D0?
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
To já bych tam radši viděl ten tunel. Ono tady na severu bych rád viděl dost dlouhých tunelů . Ještě k tomu Štíty-Lanškroun bych rád viděl tunel pod Červenohorským Sedlem a samozřejmě tunel Dětřichov.
No tak M43 přes Březovou a Letovice si fakt nedokážu v tomto režimu (S15,25/110) představit, to je totální utopie a řekl bych že i zbytečnost...NullDeVoid píše: ↑8.8.2023 11:04:12 Dčka jsou jasný. eSka snad taky chápeme (4pruhy). eMka jsou oddělené 3pruhy. SMV, s MÚK.
Jo a ta S11 furt v mapce vede blbě přes Králíky, přitom se počítá že má vést (i obyč. přeložka I/43) územní rezervou po loukách ve východním úbočí hřebene na západ od Králíků, Červené Vody i Mlýnického Dvora. Podnět k opravě už jsem dával někdy v červnu ve vláknu "Vize"
Přesně tak. Já si ani nevšiml, že to pokračuje dál po staré I/43.
To je fakt nesmysl nějak modernizovat současnou I/43. Ale jestli si rád jen tak kreslíš bez ohledu na potřeby, tak si to tam nech no. Pro úsek k Lanškrounu dohromady i s nějakou S11 k Polsku platí to samé.
Prostě jestli vůbec něco, tak jedna z nich. Určitě ne obě. Trpíš chorobnou láskou k betonové lobby nebo co ? 
Jinak já tedy doufám, že tady to půjde bez tunelů. Ale kdyby ne, tak určitě ne nějaké x-kilometrové tunely. (max tak 1-2 km tunel) Na takové náklady tato dálnice nebude zdaleka tak přínosná ani vytížená.
Jinak já tedy doufám, že tady to půjde bez tunelů. Ale kdyby ne, tak určitě ne nějaké x-kilometrové tunely. (max tak 1-2 km tunel) Na takové náklady tato dálnice nebude zdaleka tak přínosná ani vytížená.
-
NullDeVoid
Já se jen trochu divím těm komentům. Tohle všechno jste ode mně už viděli ve vizích. Tam je celá mapa. Není to úplně nejnovější verze, ale zatím mám jen kosmetické změny a to se asi už nezmění.
Netrpím láskou k ničemu okolo aut. Spíš bych byl pro jejich vyhnání zejména ze měst a místo stavby dálnic raději stavby VRT spojující krajský města, a ano, to znamená, že do těch Varů, které je tak v módě ignorovat, povede VRT z Prahy, Plzně a Ústí. Jinak ten kraj můžeme vrátit Němcům… ANYWAY.
Mapa vznikla na základě zdejších komentů a pohledu do map intenzit. A pak taky map budoucích staveb. Moje M43, co tady jde vidět, je ve stejné stopě, jako budoucí přestavba I/43. Doslova to jediné, co se změnilo, je parametr. Jdu na S15,25/90, nebo tak něco.
Proč tam jsou 2 kapacitní tahy? Kvůli jejich lokalitě a aby se nepřetěžoval jediný. Ze stejného důvodu, proč stavíme D6 a D7, a ne jen nějakou D6,5.
S S11 hnu. Nějak si nejsem vědom toho, že mi to bylo říkáno už dřív, ale hej… Nemám paměť.
Netrpím láskou k ničemu okolo aut. Spíš bych byl pro jejich vyhnání zejména ze měst a místo stavby dálnic raději stavby VRT spojující krajský města, a ano, to znamená, že do těch Varů, které je tak v módě ignorovat, povede VRT z Prahy, Plzně a Ústí. Jinak ten kraj můžeme vrátit Němcům… ANYWAY.
Mapa vznikla na základě zdejších komentů a pohledu do map intenzit. A pak taky map budoucích staveb. Moje M43, co tady jde vidět, je ve stejné stopě, jako budoucí přestavba I/43. Doslova to jediné, co se změnilo, je parametr. Jdu na S15,25/90, nebo tak něco.
Proč tam jsou 2 kapacitní tahy? Kvůli jejich lokalitě a aby se nepřetěžoval jediný. Ze stejného důvodu, proč stavíme D6 a D7, a ne jen nějakou D6,5.
S S11 hnu. Nějak si nejsem vědom toho, že mi to bylo říkáno už dřív, ale hej… Nemám paměť.
To nic, to byla jen taková legrace pro případ, že si někdo vedle té Vaší mapy ještě otevře druhou a víc si ji přiblížíNullDeVoid píše: ↑8.8.2023 11:04:12 Dčka jsou jasný. eSka snad taky chápeme (4pruhy). eMka jsou oddělené 3pruhy. SMV, s MÚK.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Dva tahy se dají pochopit, ale v oblasti aglomerací či korálkům měst. Tady není nic. Kapacitní komunikace do Lipky není potřeba ani jedna, natož dvě. A budování i té jedné plně závisí na polských záměrech.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
A ti ještě modřejší by věděli, kdybysme ty zdejší malůvky označily za Kunešoviny
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Tak už je teda ale hooodně exotická vzpomínka!

Tak já bych radši aby 43 vedla SD4P D35-Lipka a 44 šla na Jeseník s tunelem pod Červenohorským Sedlem. Dva tahy na Lipku by mě ani nenapadli
Pěkný článek o problematice případné dálnice z Polska na Králicko :
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/c ... zpravy_mvo
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/c ... zpravy_mvo
to je ovšem sčítaní jistě pár let staréJenže podle posledního sčítání dopravy hraničním přechodem v Dolní Lipce projelo jen zhruba dva tisíce aut.
Zdroj: https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/c ... zpravy_mvo
v takovou sobotu, to bude za dopoledne
ale nemíří to do Klodzka, ale do nejbližší Biedronky
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Jako problém vidím, že trasu přes Klodzko do Vídně používá tak maximálně Wroclaw a Poznaň. Vše od nich na východ jezdí a bude jezdit přes Ostravu a oblasti od nich na západ jezdí a budou jezdit přes Trutnov. Polákům se čtyřpruh k našim hranicím tak tak vyplatí, ale vyplatí se nám?
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Podle toho staršího sčítání URČITĚ NE ! Čili 2 kapacitní komunikace jsou ale úplně mimo mísu...
Na aktuální intenzity se přece nemůžeme dívat. Pokud by byl na Polské straně 4pruh, určitě by přivedl víc dopravy. Vratislav je ekonomicky druhé nejvýznamnější město v Polsku. Předpokládám, že nějací odborníci na MD by dokázali spočítat, kolik dopravy by se přelilo na jih, pokud by byl čtyřpruh z Vratislavi až do Vídně.
Navíc pokud bude na jih od Vratislavi míň stoupání a klesání než na S3/D11 (což možná bude), tak se na to nové spojení může přelít i nákladní doprava odtam, ne?
Navíc pokud bude na jih od Vratislavi míň stoupání a klesání než na S3/D11 (což možná bude), tak se na to nové spojení může přelít i nákladní doprava odtam, ne?