Pro zasmání

Off-topic pokec
Odpovědět
Aram96

Re: Pro zasmání

Příspěvek od Aram96 »

To jsem si při čtení blogu také říkal, že kdoví jak to je. Také mi tam přišlo pár věcí minimálně divných.
kot

Příspěvek od kot »

Nenašel by se tady nějaký "soused" kousek od pána, který by nám pomohl situaci / realitu / ozřejmit ? Jinak v článku mě zaujala větička o zaslání informací o surfujících zaměstnancích. Pro pracovní vytíženost toho kterého úřadu by to bylo hooodně zajímavé čtení...
Japao Joe

Příspěvek od Japao Joe »

No pán, společnost Wedos je jedním z velkých pokytovatelů hostingových služeb, takže žádný ořezávátko (https://www.wedos.com/cs/). Ten blog je tak dlouhej, že se mi ho nechce číst celej, ale na začátku tam je několik tvrzení která si (alespoň z mého pohledu) protiřečí. Jak mohu mít stavební povolení na stavbu na pozemku, na kterém je v územním plánu cesta. Na druhé straně s tím, že během vlastnictví katastrální úřad svévolně změní ostatní plochu na pole či zahradu (bez toho aniž by vrátil poplatky zaplacené za vyjmutí z půdního fondu) jsem se setkal již několikrát a není odvolání.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Z praxe znam pripady, kdy stavebni urad vesele povoloval stavby na pozemku s leta platnym uzemnim rozhodnutim na jinou stavbu. Kdyz jsme konecne zacali projektovat stavebko rekonstrukce ulice, z DUR toho moc nezbylo. Misto planovanych chodniku staly nove domy, sjezdy atd...
P_V

Příspěvek od P_V »

Ad Wedos, je to úmyslně psáno způsobem, aby to vyznělo jinak. Vyvlastnění se týkalo asi 10 m pásu podél silnice, nikoli celého pozemku. Toto se ovšem dozvíte až po přečtení přiložené žaloby, kde se mlžit nemůže. A sám v blogu píše, že s rozšířením silnice počítali.
kot

Příspěvek od kot »

Není nad jednoduché zviditelnění firmy. Takže další pohádkář a uplakánek... Díky pane kolego P_V. :P
vaclav

Příspěvek od vaclav »

a já přidám do této rubriky dalšího uplakánka - autoškoly (snad to není moc OT). jako odpověď na ty jejich nářky bych odpověděl zrušením absolvovat povinně autoškolu, stejně jako to mají jinde ve světě. celý ten institut povinné autoškoly (mafie) mě neskutečně s..e

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... .seznam.cz
Jaroslav

Příspěvek od Jaroslav »

vaclav píše: 20.8.2023 7:36:48 ... jako odpověď na ty jejich nářky bych odpověděl zrušením absolvovat povinně autoškolu, stejně jako to mají jinde ve světě. celý ten institut povinné autoškoly (mafie) mě neskutečně s..e

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... .seznam.cz
To snad nemůžete myslet vážně! I takhle je hromada lidí kteří vůbec neumí řídit a fakticky ohrožují bezpečnost nás všech, za volant fakticky nepatří. Naopak by se měly autoškoly výrazně zpřísnit, ideálně tak, aby je 10% obyvatel nemělo šanci udělat nikdy! Když budete mít na silnici jenom lidi kteří řídit umí, nebudete potřebovat tuny nesmyslných předpisů a bezpečnost půjde nahoru.
NullDeVoid
Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland

Příspěvek od NullDeVoid »

Taky bych se připojil ke zpřísnění autoškol a vůbec vydávání řidičáků, trestů apod. Lidi se chovají jako hovada a někteří, a že jich není málo, za volant nepatří.
A to samé bych zavedl pro <IT věcičky> (obecně). Pokud neumíš s kompem, tak k němu nelez. Není to tak těžký.
…a finanční gramotnost to samý. Seš dementní hovado? Nedostaneš půjčku.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
kot

Příspěvek od kot »

NullDeVoide jak jsi to myslel s těmi půjčkami ? To když si někdo vyrazí do banky pro půjčku, tak nejdříve bude skládat u zaměstnance banky zkoušku z finanční gramotnosti ? To jako vážně ? :crazy:
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Jaroslav píše: 20.8.2023 9:25:14 To snad nemůžete myslet vážně! I takhle je hromada lidí kteří vůbec neumí řídit a fakticky ohrožují bezpečnost nás všech, za volant fakticky nepatří. Naopak by se měly autoškoly výrazně zpřísnit, ideálně tak, aby je 10% obyvatel nemělo šanci udělat nikdy! Když budete mít na silnici jenom lidi kteří řídit umí, nebudete potřebovat tuny nesmyslných předpisů a bezpečnost půjde nahoru.
pozor, to si nerozumíme! zrušil bych povinnou autoškolu. nikoliv ale teoretickou a praktickou zkoušku nutnou k získání řidičáku. tam bych naopak přitvrdil a byl nekompromisní a nezkorumpovaný. a tu autoškolu pouze jako nepovinnou. takto to mají např. na britských ostrovech a určitě i v jiných zemích. takže doufám, že to brzy dorazí i sem a zavře ty hladové ústa autoškolám.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Já osobně když vidím, co občas "vyprodukují" některé autoškoly, tak bych jim místo přidání peněz ten jejich slavný podnik s chutí zavřel.

Nejhorší je, že mezi autoškolami jsou diametrální rozdíly. Některé opravdu učí tak, abyste se stali majiteli ŘP, některé ale učí dokonce i řídit. (ano, je v tom rozdíl, tentokrát bez nadsázky). Jenomže učit řídit by měly všechny.
Souhlasím s tím, že klidně 10 % obyvatel by prostě ŘP nemělo dostat nikdy, resp. nemělo by mít šanci. A na první pokus klidně i 25 %. Ale začít se musí právě od autoškol, jiná cesta není.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

kvalita autoškol se zvedne pouze pokud se zruší to, že se musí absolovat povinně. je to OT, možná to patří do jiného vlákna.
NullDeVoid
Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland

Příspěvek od NullDeVoid »

kot píše: 20.8.2023 11:48:52NullDeVoide jak jsi to myslel s těmi půjčkami ? To když si někdo vyrazí do banky pro půjčku, tak nejdříve bude skládat u zaměstnance banky zkoušku z finanční gramotnosti ? To jako vážně ? :crazy:
Uznávám, že to nemám promyšlený, ale!!!
Než sedneš za volant, tak musíš prokázat, že víš co děláš. Protože následky mohou být katastrofální, co hůř, nejen pro tebe.
To samé by mělo být než si vezmeš nějakou velkou půjčku. Tam následky mohou být katastrofální jen pro tebe, aspoň mě nenapadá, jak by tím mohl být ovlivněný někdo jiný, ale víš co, sice nikdo neumře, ale když dlužíš nějaký šílený peníze, tak budeš mít roky velmi špatný život…

Já nevím. Uznávám. Já jsem jen kdysi pracoval <někde>, a pod rukama mi tam chodily dopisy ohledně exekuce. Zpracovávali jsme to pro adresy na polovině území ČR, a mohu říct, že jich bylo neskutečně moc. Jakože snad stovky denně.
A víš co, to si pak člověk říká, že je asi něco špatně. Například finanční negramotnost a snadná dostupnost predátorských půjček.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
160kmh

Příspěvek od 160kmh »

Ještě větší katastrofa je vztah s partnerkou, do kterého jdete bez jakýchkoli zkoušek, psychotestů, ...
Neuvážený krok pak má velké následky na zdraví, kariéru a finance.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

vaclav píše: 21.8.2023 7:46:19 kvalita autoškol se zvedne pouze pokud se zruší to, že se musí absolovat povinně. je to OT, možná to patří do jiného vlákna.
Nikoli. Stačilo by prostě zvýšit nároky na zkouškách u jízd. Prostě pokud nezvládne učenec jet mimo obec ani 70tkou, tak by prostě ten řidičák neměl dostat. Teď je to tak, že stačí vyloženě otočit celou hlavu do zrcátka, zaprkovat u lidlu, město projet 30kou a mimo obec 50kou a nepřehlédnout nějakou značku nebo někoho na přechodu a máte to. To je prostě málo.

Teď i samotný instruktor mě klidně řekne, že prostě je ihned poznat, že člověk občas řídil už před autoškolou a je relativně vyježděný či nikoli. A druhá věc, která je hned poznat, z jaké jde autoškoly, přitom ceny jsou dosti srovnatelné. Tak kde to jsme.
Mike

Příspěvek od Mike »

160kmh píše: 21.8.2023 9:33:47 Ještě větší katastrofa je vztah s partnerkou, do kterého jdete bez jakýchkoli zkoušek, psychotestů, ...
Neuvážený krok pak má velké následky na zdraví, kariéru a finance.
můj autoškolák k tomu říká, že většina mužů si po celý život vystačí s B
i doma
i v autě
8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kot

Příspěvek od kot »

Dobrá hláška Miku ! :P
Beekee

Příspěvek od Beekee »

Na OK I/9 - I/38 Jestřebí nově ve směru hodinových ručiček....
https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/jes ... pravy_jape
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Přiznám se, že jsem si toho vůbec nevšiml a došlo mi to až asi po třetím puštění videa :-) Prostě silničáři obrátili naruby stejnou šablonu z levého pruhu, no ;-)
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
kot

Příspěvek od kot »

Tak nejspíš probíhal večírek do ranních hodin a tohle byl důsledek :lol:
160kmh

Příspěvek od 160kmh »

Toto se povedlo malířům i ve směru od Frýdlantu nad Ostravicí na nové OK obchvatu Frýdku-Místku.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

kot píše: 28.8.2023 12:44:57 Tak nejspíš probíhal večírek do ranních hodin a tohle byl důsledek :lol:
Spíš si myslím, že si prostě řekli, že doprava to bude naopak než doleva a jen to otočili. No bóže. :D Nebyl čas lámat si hlavu kdo je kdo...
Mike

Příspěvek od Mike »

nebo je to první turbokruháč v jejich správě
tak na to nejsou vybavený...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Pravdou je, že v naprosté většině okresů nejsou kruháky, kde jsou nastříkány šipky a zkušenost tam chybí nejen řidičům :-) Každopádně by mě zajímalo, jak se před podobnými kruháky řeší značení svislou dopravní značkou? Máme značku IP 19 - Řadicí pruhy, ale ta jaksi nepočítá s kruhovými objezdy. Pokud je na vozovce sníh, musí se řidič orientovat jen podle návěsti, což však ne každému docvakne. Mě osobně se tento způsob líbí, je podobný jiným zemím, kde něco jako IP 19 buď vůbec nepoužívají anebo jí rovnou využívají jako směrovky. Ale odpovídá to naší legislativě?

https://www.google.cz/maps/@48.8780271, ... &entry=ttu
https://www.google.cz/maps/@48.5361955, ... &entry=ttu
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“