VMO: Žabovřeská I, II. etapa
-
goldfinger
Re: VMO: Žabovřeská I, II. etapa
Ta kanalizace je pod vozovkou, nebo vedle? Protože pokud by nebyla přímo podkomunikací, tak se dá relativně rychle pracovat na druhém pásu. Divím se, že ještě nedemontovali nefunkční veřejné osvětlení.
//příspěvek smazán kvůli používání vulgarismů//
Díky za podrobnosti pane kolego
Tedy žádná procházka růžovým sadem na pár dní.
Dost na jistotu bude pod.goldfinger píše: ↑11.8.2023 9:29:43 Ta kanalizace je pod vozovkou, nebo vedle? Protože pokud by nebyla přímo podkomunikací, tak se dá relativně rychle pracovat na druhém pásu. Divím se, že ještě nedemontovali nefunkční veřejné osvětlení.
Nemám sice žádné plány, ale kmenová stoka v této lokalitě je kmenová stoka B, která odkanalizovává vše z tohoto údolí tj. Žabovřesky, Komín, Jundrov, ale i Bystrc a Kníničky (dohromady >50 tis. obyv.) - měla by to být trubka kde se dá projít bez ohýbání. Takže pochybuji (pokud je na této straně řeky), že bude mimo silnici a navíc bych čekal docela hluboké uložení - přeci jen přípoje na ní budou z okolí gravitační a komín není o tolik vysoko...
Z toho mi plyne že letos se dočkáme tak max toho že režim 1+1 se zkrátí co nejblíže ke galerii z obou stran.
-
goldfinger
Díky za upřesnění. Zkrácení 1+1 na zhruba 400 m by navodilo lepší situaci než při jízdě po provizorce.
Ta stoka má DN 3800, leckdo jí projde bez sehnutí.
No, spíš nevede pod vozovkou. Kanalizace je asi nejlíp vidět v řezu KR5, kde je úplně mimo profil komunikace. ALE to není neužší místo. Od místa řezu směrem na Žabiny jde nová vozovka blíž k hraně řeky a tedy i víc nad kanál - tady v délce cca 100 m osově vede cca v červené svislici. Pak se zas odklání. Každopádně nad kanalizací je ta PHS, takže... ten druhý pás bude stejně využit pro přístup techniky. Je to to poslední co budou dělat.goldfinger píše: ↑11.8.2023 9:29:43 Ta kanalizace je pod vozovkou, nebo vedle? Protože pokud by nebyla přímo podkomunikací, tak se dá relativně rychle pracovat na druhém pásu. Divím se, že ještě nedemontovali nefunkční veřejné osvětlení.
Beekee díky za jasné vysvětlení. / jinak ty jsi se dnes s řezy rozjel ! / 
Podle webu https://kopemezabrno.cz/2023/07/26/zaca ... abovreske/ by mělo stávající omezení platit do 22.8. Pak by mělo dojít ke změně. Na obou koncích galerie jsou už vidět vrstvy pro pokládku povrchu. Včetně nových usazených obrubníků po pravé straně směrem ke galerii ve směru od Žabin. Třeba změnou bude to, že se bude jezdit podobně jako před 1.8.ttc píše: ↑13.8.2023 13:53:41Dost na jistotu bude pod.goldfinger píše: ↑11.8.2023 9:29:43 Ta kanalizace je pod vozovkou, nebo vedle? Protože pokud by nebyla přímo podkomunikací, tak se dá relativně rychle pracovat na druhém pásu. Divím se, že ještě nedemontovali nefunkční veřejné osvětlení.
Nemám sice žádné plány, ale kmenová stoka v této lokalitě je kmenová stoka B, která odkanalizovává vše z tohoto údolí tj. Žabovřesky, Komín, Jundrov, ale i Bystrc a Kníničky (dohromady >50 tis. obyv.) - měla by to být trubka kde se dá projít bez ohýbání. Takže pochybuji (pokud je na této straně řeky), že bude mimo silnici a navíc bych čekal docela hluboké uložení - přeci jen přípoje na ní budou z okolí gravitační a komín není o tolik vysoko...
Z toho mi plyne že letos se dočkáme tak max toho že režim 1+1 se zkrátí co nejblíže ke galerii z obou stran.
Dnešní stav na severu...
- Přílohy
-
- 20230817_172520.jpg (124.95 KiB) Zobrazeno 6145 x
-
- 20230817_172458.jpg (157.03 KiB) Zobrazeno 6145 x
-
- 20230817_172440.jpg (149.67 KiB) Zobrazeno 6145 x
Jižní strana...
- Přílohy
-
- 20230817_172814.jpg (133.16 KiB) Zobrazeno 6182 x
-
- 20230817_172807.jpg (189.82 KiB) Zobrazeno 6182 x
podle včerejšího ranního průjezdu si myslím že toho 22.8. zprovozní přejezd SDP na jižní (pisárecké) straně galerie, resp. kus za galerií, zatímco ten severní možná bude o něco málo později, ale třeba nás překvapí
Dnes odpoledne již na jižním přejezdu kompletně hotový obrus (viz foto). Severní přejezd vypadá od včerejška beze změn.
- Přílohy
-
- 20230818_170417.jpg (118.19 KiB) Zobrazeno 5825 x
-
- 20230818_170410.jpg (140.38 KiB) Zobrazeno 5825 x
-
mravenecnik
Dnes ráno průjezd novým pruhem a galerií volný.
Z ranního průjezdu: jižní strana vypadá připraveně na převedení dopravy (hotové i včetně VDZ). Na severní straně položena vrstva MZK, převedení dopravy bude tedy později...
-
komeťák777
Jih v provozu
Teď jsem jel přes Hlinky a tam ruši značeni a jednosměrku.
Včera odpoledne byla kolona až do poloviny Hradecké, tak snad to bylo tím, že se řidiči kochali novou úpravou a dnes už bude situace lepší.
Dnes už provoz plynulý, jel jsem teda od Bauerove, takže už zase trochu špunt na sjezdu z MÚK Hlinky, ale v pohodě. Protisměr plynulý s přejezdem na nový povrch na jihu. Na severu natáhli podkladovou vrstvu asfaltu (neznám správný termín, pardon) a vypadá to na brzké asfaltování. Překvapilo mě ale, že i po dokončení povrchu bude asi směr na Hlinky o pár (desítek) cm níže než tunel? Nebo to možná jen zkresluje.
Teď
- Přílohy
-
- 20230825_075359_copy_1024x485.jpg (176.83 KiB) Zobrazeno 4152 x
Omlouvám se za amatérský dotaz, ale nedá mi to. Jak se podle legislativy bere "silniční galerie"? U vjezdu do galerie je značka "IZ3a - Tunel", tak by mě zajímalo, jestli tam přibyde i značení o délce tunelu v obou směrech. Dá se tato galerie brát jako pátý brněnský (silniční) tunel? Děkuji. 
Aktual.
- Přílohy
-
- 20230825_150946_copy_1280x606.jpg (140.4 KiB) Zobrazeno 3938 x
-
- 20230825_150943_copy_1280x606.jpg (156.94 KiB) Zobrazeno 3938 x
smejky: když je to značené jako tunel, tak je to tunel
značení se asi bude dokončovat někdy v budoucnu.
-
goldfinger
Rovinatost povrchu v galerii se mi zdá ne úplně špičková na rozdíl od nového koberce kolem MÚK Hlinky, který je OK. Nejel jsem tam ve špičkovém čase, ale pocitově se kolony zejména na pisárecké straně zkrátily. Z galerie bohužel není vidět postup prací na druhém pásu, asi si tam budu muset zajít.
Včera už bylo na severu naskládané betonové svodidlo, asfalt dorovnaný, VDZ zatím nebylo načmárané. Rovinatosti v galerii nevím, ale ty kanály, co jsou pod úrovní asfaltu, budou brzo vymlácený...