Když už Honey, tak ať jsou až dál na té rampě, určitě ne hned u kruháku. Tak, jak tady ty jednosměrky. Jinak si myslím, že ta jednosměrka je tam pro ty, kteří už najedou špatně na kruháč a jedou jej naopak. I takoví se najdou.
[D48] Frýdek-Místek, obchvat
Re: [D48] Frýdek-Místek, obchvat
Dávám jasné NE mít všude "Stop ! Protisměr !". Bude to pak okoukané a vůbec to nepráskne do očí. Patří to na ta místa, kde se může lehce najet do špatné větve, čili tam, kde se sjezd napojuje obousměrně do vedlejší silnice úrovňovou křižovatkou. A vy máte "na výběr" najet do jedné nebo druhé rampy, z nichž jedna vede do protisměru.
Když už Honey, tak ať jsou až dál na té rampě, určitě ne hned u kruháku. Tak, jak tady ty jednosměrky. Jinak si myslím, že ta jednosměrka je tam pro ty, kteří už najedou špatně na kruháč a jedou jej naopak. I takoví se najdou.
Jako jo, mám pocit, že už i červená na semaforu je už trochu okoukaná (soudě podle toho, kolik lidí na ni peče...). Ale stejně má pořád smysl na všech semaforech. Tady bych to viděl stejně - dát do na všechny exity. Může mít třeba smysl nedávat do paušálně do nějaké vzdálenosti, aby to třeba nemátlo řidiče, kterých se to netýká, ale aby to bylo opravdu jasné pro ty, kteří se dostali do míst, kde být nemají. Ale klidně s tím všude. Tohle se přeci nemůže okoukat... 
Hlavně jde o to, že by měly být tam, aby je viděl jen ten, kdo už jede blbě. A ne každý kolemjedoucí. 
Jinak k červené na semaforu bych přirovnal buď červenou jednosměrku nebo modrou značku ukazující kam jet MÁŠ (právě na těch křižovatkách). Z těch STOPek s rukou bych nedělal běžnou značku prostě.
Jinak k červené na semaforu bych přirovnal buď červenou jednosměrku nebo modrou značku ukazující kam jet MÁŠ (právě na těch křižovatkách). Z těch STOPek s rukou bych nedělal běžnou značku prostě.
A nebo zjistil, že jede špatně, tak se otočil a chtěl se vrátit a sjet zpátky na Frýdlantský kruháč.
Tahle varianta mě samozřejmě nenapadla a zní až hrozivě logicky... Další sjezd na otočení Rychaltice nebo Staříč, někam strašně spěchá, zmatkuje nebo naopak si myslí, že to má pod kontrolou... Pokud to tak bylo, prostě fakt nechápu, že to někdo při smyslech a zdravého ducha udělá. Prostě nechápu.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
U nás je štěstí, že i ty nejvzdálenější exity jsou od sebe maximálně 12-13 km. Jen výjimečně ve vnitrozemí 15 km a největší vzdálenost zatím drží přeshraniční úsek D2 na Slovensko v délce 17 km. To špatně najet třeba v takové Itálii vám udělá pěkný vír v nádrži
Naše rekordy jsou u nich spíše minimální vzdálenost 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Od Čadce místo Lavobrežné D1 na Bratislavu?
Přesně. Jel jsem tak nějak po paměti rovně na Žilinu a nekoukal na směrovky a najednou jsem byl v tunelu
NAštěstí jsem jel až za Tatry, tak jsem měl dálniční známku. Když jezdím do Terchové nebo do Martinu, tak si jí nekupuju.
Takže jednodenní známka bude mít úspěch.
Ne, žádné kamery neřeší známky. Nemáme na to připravenou legislativu.
To bylo ale na Slovensku.
Ano, moje chyba, nedočetl jsem kontext, na Slovensku kamery fungují.
To můžou, ale jednosušší je mít kameru v autě a brát je rovnou.
Změna legislativy, co já vím, se nechystá.
Změna legislativy, co já vím, se nechystá.
Což je ovšem škoda...
Dnes začali opravovat prostor pod mostem na silnici II/648 z F-M na Dobrou.
Omezili provoz do jednoho pruhy a přibyly semafory.
Práce mají skončit za 10 dní.
Omezili provoz do jednoho pruhy a přibyly semafory.
Práce mají skončit za 10 dní.
to je dobře, je nutné postupně opravit silnice nižších tříd, které během stavby dostaly zabrat ... jinak já osobně si obchvat FM velmi pochvaluji, poměrně výrazně se mi zrychlilo cestování do Polska na nákupy, je to teď paráda, jediné zdržení je na obchvatu ČT, ale to už snad také dlouho nebude trvat + telematika mezi Třanovicemi a Dobrou, snad i to bude brzy hotovo ... pak to bude teprve pecka 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Pro mě z Vratimova to jednoznačné zrychlení není.
Když jedu směr Nošovice, tak to vyjde časově stejně po dálnici nebo II/477.
Směr FnO to je úplně skvělé. Jen se nesmím zakecat a zamyslel jako v úterý, kdy jsem byl najednou u Baumaxu a průser
Kolem OBI, pak doleva a u Labuti doprava a normálně najet na Beskydskou.
ve čtvrtek 14.9. byl odeslán spis k ústavnímu soudu - zřejmě projednávání návrhu novely EIA, kde dal podnět Krajský soud v Ově v souvislosti s SP na 0136 ... tak uvidíme ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Obchvat super. Využívám z Rožnova pod Radhoštěm do Havířova. 
Rudla: Do Havířova po obchvatu? Poněkud zajížďka?