VMO: Žabovřeská I, II. etapa
Re: VMO: Žabovřeská I, II. etapa
Jezdime
- Přílohy
-
- 20230831_165352_copy_1280x606.jpg (137.14 KiB) Zobrazeno 11847 x
-
- 20230831_165337_copy_1280x606.jpg (121.96 KiB) Zobrazeno 11847 x
S těma larsenama pěkně pohnuli.
-
marecek.ch
Podle na stavbu z druhého břehu řeky.
- Přílohy
-
- 20230902_184038.jpg (259.17 KiB) Zobrazeno 11241 x
-
- 20230902_184035.jpg (249.35 KiB) Zobrazeno 11241 x
-
- 20230902_184032.jpg (253.68 KiB) Zobrazeno 11241 x
-
marecek.ch
A ještě další fotky ve směru toku řeky.
- Přílohy
-
- 20230902_184040.jpg (242.7 KiB) Zobrazeno 11242 x
-
- 20230902_184043.jpg (214.07 KiB) Zobrazeno 11242 x
-
- 20230902_184047.jpg (203.86 KiB) Zobrazeno 11242 x
dotaz na lidi ze stavby
- proc neni asfalt na severu az do galerie?
tam se nic dal stavet nebude, myslel jsem ze si do galerie budou od severu najizdet v cistote a muzou tam mit na dalsi cast stavby zarizeni staveniste, sklad ci garaz pod strechou a v cistote.... dik za vysvetleni, pokud jej nekdo zna
- proc neni asfalt na severu az do galerie?
tam se nic dal stavet nebude, myslel jsem ze si do galerie budou od severu najizdet v cistote a muzou tam mit na dalsi cast stavby zarizeni staveniste, sklad ci garaz pod strechou a v cistote.... dik za vysvetleni, pokud jej nekdo zna
Odpověď na dotaz ttc na foru dalnice:
Asfalt do galerie není dotáhnutý proto, aby nebyla navíc další příčná spára v konstrukci asfaltu. A taky by nám to v ničem moc nepomohlo. Protože se tam buduo ještě klást kabelovody a jejich vystrojení a to ty firmy přijedou najednou až na celou trasu než na takový krátký úsek. Stavba
Asfalt do galerie není dotáhnutý proto, aby nebyla navíc další příčná spára v konstrukci asfaltu. A taky by nám to v ničem moc nepomohlo. Protože se tam buduo ještě klást kabelovody a jejich vystrojení a to ty firmy přijedou najednou až na celou trasu než na takový krátký úsek. Stavba
diky za vysvetleni - ja myslel ze vnitrek te druhe galerie je jiz hotovy.....
V čase 0:52 to vypadá jako by se hmota zemního tělesa mezi řekou a nově beraněnými "larsenky" utrhla a pohnula směrem k řece.
-
marecek.ch
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... prava.html
BTW. když tudy denně projíždím a vidím, jak rychle stavba pokračuje, nechce se mi věřit, že by druhý pás byl hotový až v září příštího roku. Už nyní se dělají betonové opěrné zdi a poté bude v podstatě připraven prostor pro finišery. Každopádně, kdyby to bylo jenom o pár měsíců dříve, tak by to bylo velmi ulevující!
BTW. když tudy denně projíždím a vidím, jak rychle stavba pokračuje, nechce se mi věřit, že by druhý pás byl hotový až v září příštího roku. Už nyní se dělají betonové opěrné zdi a poté bude v podstatě připraven prostor pro finišery. Každopádně, kdyby to bylo jenom o pár měsíců dříve, tak by to bylo velmi ulevující!
Mám stejné pocity i jen z jízdy kolem. Tuším, že tam bude práce ještě dost, ale přesně jak říkáš, jakmile se dodělá zeď, tak by tam mělo být vše "na chvilku". I puštění jen vnitřního pruhu na druhém páse by pomohlo. Ale to jen kdyby to mělo být alespoň na 2 měsíce, jinak už je lepší počkat o měsíc dýl a rovnou to pustit naplno.
Celkem nedávno se tady psalo, že to není tak snadná věc. Momentálně je tam vykopaná obrovská díra kvůli té stoce a ta nábřežní zeď tam taky ještě není.
Warcz píše: ↑9.8.2023 9:12:04 "Dobrý den
Zprovoznění v obou směrech bude podzim 2024. Pod bývalou komunikací je velká kmenová stoka, která se musí před vybudováním nové komunikace obnažit a zajistit betonovým sarkofágem. Plus je tam stará kanalizace, kterou tam nechali v 70 letech a ta se musí zaplnit, aby nebyla pod cestou dutina. Pak dojde k celkové obnově nábřeží a výstavbě 31 dilatačních celků protihlukové železobetonové zdi. Tedy podzim 2024. Zdravíme ze stavby"
Diky za info na webu.
-
kapopista77
Diera sa už zasypáva, a nábrežná stena je až za opernou stenou. medzi nimi je ešte chodník a niekde zeleň. Je samozrejme možné že tu stoku bude potrebné prekrývať ešte aj v iných miestach. Osobne dúfam, že pri priaznivej zime sa termín sprevádzkovania skráti. Okolité stavby sa dajú dokončovať aj potom.
Ta opěrka na střeše galerie (v čase 0:54) byla v projektu od začátku?
Podle mého se pustí dříve zase kousek za tunelem, kde je udělaný přejezd SDP a práce u PHS jsou viditelně v pokročilejším stádiu výstavby, než mezi galerií a řekou.marecek.ch píše: ↑31.10.2023 15:51:33 https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... prava.html
- Přílohy
-
- žab.jpg (126.62 KiB) Zobrazeno 7813 x
Podle mně to budou schody k pěšince vedoucí do Wilsonova lesa, která teď končí někde nad skálou.
- Přílohy
-
- Stezka.png (169.88 KiB) Zobrazeno 7624 x
Myslím, že ten kousek nebudou dodělávat. V jedné ze zpráv ze stavby v tomto vlákně psali, že povrch chtějí udělat jako jednolitý pruh od vjezdu do galerie. Ve videu je záběr, jak odkrývají břeh. Pokud to budou dělat po celé délce břehu, tak to chvíli potrvá. V této části, do fixace břehu, nepujde ani stavět betonová zeď mezi vozovkou a cyklostezkoumartas píše: ↑2.11.2023 10:21:18Podle mého se pustí dříve zase kousek za tunelem, kde je udělaný přejezd SDP a práce u PHS jsou viditelně v pokročilejším stádiu výstavby, než mezi galerií a řekou.marecek.ch píše: ↑31.10.2023 15:51:33 https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... prava.html
013: Nebudú už len preto, že za tým majú beztak umelo zníženú kapacitu na jeden pruh až do Bauerovej. Proste v súčasnosti nie je žiadny dôvod to tam akokoľvek siliť.
-
goldfinger
Každý den urychlení se počítá. Bauerovou bych moc neoperoval, bo podstatná část frekvence odbočuje do pisáreckého tunelu a úplně nezanedbatelné množství i na Hlinky/ Pisáreckou.
-
Nemesis_NaR
Krásně to roste
Tento rok 3 aktualizace fotogalerie.
https://zabovreska.webnode.cz/11-2023/
Nestíhám. Je toho hromada a vždy když jdu na web tak si vzpomenu kolik času jsem tady nechal
https://zabovreska.webnode.cz/11-2023/
Nestíhám. Je toho hromada a vždy když jdu na web tak si vzpomenu kolik času jsem tady nechal