D48 Bělotín – Rybí
Re: D48 Bělotín – Rybí
Díky za video!
Hodně slušný slalom... 
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Nepochopil jsem, proč je za Polomí oranžová směrovka JESENÍK rovně - do zákazu vjezdu .-)
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
5 x z jedné strany na druhou... Uvidíme co z toho vypadne na konci roku.
na konci roku to má být snad bez omezení, takže žádný slalom ... ale je to ještě dost daleko, tak uvidíme ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Dnes pokládka CBK na poslední části od Starého Jičína směrem k Novému. Tak uvidíme, jak budou stíhat.
koní pod kapotou není nikdy dost 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Kvalita CB no nově zprovozněné půlce teda nic moc, stejně jako přechody AB/CB. Už aby se od CB upustilo, podle mě převažují negativa.
R48 -> D48 se podařilo!
Teď večer dělali jádrové vývrty na pravém pásu před Polomí. To se dělá běžně pro nějaké zkoušky, nebo zase hrozí problém s kvalitou betonu? Tuší někdo?
Belotin Dub prave probiha demolice
- Přílohy
-
- 20230901_164440_copy_2411x1273.jpg (98.85 KiB) Zobrazeno 3869 x
Cesta po českých dálnicích je stejně "snadná" jako cesta do budoucnosti. Stačí čekat
Děs... to na tom ten Colas moc nevydělá. Víc bourají než staví.
Jojo taky jsem koukal a na druhe straně se připravuje pokladka. Tohle pořad stihaji do konce roku ?
V rámci blížícího se zimního období ?
-
andremarek
Jsou někde informace proč se to bourá? Nikde žádný článek.
Dnes jsem jel kolem a je to zase docela dlouhý úsek.
Dnes jsem jel kolem a je to zase docela dlouhý úsek.
Jedná se přesně o 1,1 km CBK, který se bourá.
Jde o stejný problém jako na jaře u Starého Jičína. Teď se to bourá proto, že dosud se po tom betonu jezdilo a čekalo se na přesměrování provozu na druhou polovinu. Má jít o poslední bouraný úsek na D48.
-
RichardTruxa
Nově vybudovaný úsek D48 museli silničáři zdemolovat
https://ct24.ceskatelevize.cz/3613335-n ... t-demolici
https://ct24.ceskatelevize.cz/3613335-n ... t-demolici
Nebude lepší začít dělat všechno v asfaltu? Nějak ty naše firmy ten beton neumí. Resp. asfalt jim jde o něco lépe... 
Tak teď už chápu i ten slalom na nové části dalnice...
koní pod kapotou není nikdy dost 
a ten nový povrch opět položí Colas, nebo to svěří nějaké subce ? (MI Roads Skanska ...) ?
Dneska po delší době projeto. Dochází k pokládce CBK k MÚK Nový Jičín - chybí cca 1 km. Bourány povrch je komplet odvezen. Vždy pokládku dělal Colas- jak opravy tak prvotní povrch. Jinak v místě sesuvu jsou zřejmě komplikace. Dneska bylo vidět, že se provádí další injektáže. Celkově tempo na mě působí takovým pohodovym tempem, jako si se nikde nespěchalo.
tak doufám, že 2. pokus Colasu dopadne líp ... jestli je šance, že letos bude v provozu Bělotín - Dub, tak mi tempo prací nevadí, snad ví, co dělají a harmonogram mají nastavený racionálně a úměrně tomu nasazují kapacity ... ale pokud jsou potíže u sesuvu, tak je podle mě ohrožen termín zprovoznění úseku Palačov - Šenov v příštím roce ... 
Také jsem názoru, že beton evidentně neumíme a byl bych pro asfalt. Jen by ho to chtělo přizpůsobit "nějak" těm místům, kde je provoz kamionů v úplně jiných číslech, typicky třeba D1 u Brna. Např. odolnější spodní vrstvy v místech, kde se běžně rychle vyjezdí koleje. 
-
andremarek
Také bych byl pro asfalt, ten skákající beton všude kolem mě štve. Prakticky celá cesta Nový Jičín - Frýdek na motorce neskutečně uskákaná, nové úseky od Bělotína také, hlavně pak ty přechody u mostů. To je zážitek i ve vysokém a relativně pohodlném autě.
Místo sesuvu laickým pohledem nevypadá na zprovoznění v příštím roce. Chybí tam opravdu velká vrstva materiálu - nevím jak dlouho se musí nechat sesedat po navážce. Navíc ještě stále to nevypadá úplně hotové stran sanace.
Místo sesuvu laickým pohledem nevypadá na zprovoznění v příštím roce. Chybí tam opravdu velká vrstva materiálu - nevím jak dlouho se musí nechat sesedat po navážce. Navíc ještě stále to nevypadá úplně hotové stran sanace.
Ja bych byl radeji pro se naucit dobre ten beton. Ale treba kdyz to budou delat na 2x, tak se to casem nauci udelat dobre
Cesta po českých dálnicích je stejně "snadná" jako cesta do budoucnosti. Stačí čekat
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Když se to Colas nenaučil za víc jak 10 let, tak už se to asi nikdy nenaučí.
R48 -> D48 se podařilo!
Jaký je zde aktuální stav? za nějaké 2,5 měsíce by se měl otevřít úsek Bělotín-Dub
I/11 every day