PPP na D4 - výstavba
Re: PPP na D4 - výstavba
mě jako šílenství připadá semafor - myslím že u Zalužan
kdo tohle mohl schválit na silnici první třídy ...
navigace nás odklonila na Orlík po šoustkách
a dle provozu před námi jsme nebyli jediní....
kdo tohle mohl schválit na silnici první třídy ...
navigace nás odklonila na Orlík po šoustkách
a dle provozu před námi jsme nebyli jediní....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
co si ty navigace poslední dobou dovolují ...
Jinak uvedení jednoho pruhu silnice 1. třídy do původního směru a stavu, kdy byl pruh odfrézován asi jinak než s částečnou uzavírkou nepůjde udělat. Když vloni rekonstruovali postupně asfalt mezi Chraštičkami a hranicí sčk a jčk, byly tam semafory celou stavební sezonu.
Jinak uvedení jednoho pruhu silnice 1. třídy do původního směru a stavu, kdy byl pruh odfrézován asi jinak než s částečnou uzavírkou nepůjde udělat. Když vloni rekonstruovali postupně asfalt mezi Chraštičkami a hranicí sčk a jčk, byly tam semafory celou stavební sezonu.
Tady je ta absurdita v tom, že vedle se postavila přeložka, která se pro tuto objížďku dala využít. Ale zatím co auta na silnici I. třídy stojí v dlouhých kolonách, auta na přeložce III. třídy vesele frčí... Není to o ničem jiném než nějaké koordinaci. Ale přiznám se, že čím víc to sleduju a čím víc jsem toho viděl, tím víc mám pocit, že to mají na háku...
To ale píšeš o něčem jiném, ne? Tady je řeč o estakádě u Zalužan... Tam je snad postavená nějaká přeložka III. třídy?
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
vpodstatě píše o tom samém
odfrézování je v pořádku, ale pod tu estakádu by se byl býval kus asfaltu "dočasně" vešel
ale správně bude, že to mají na háku
odfrézování je v pořádku, ale pod tu estakádu by se byl býval kus asfaltu "dočasně" vešel
ale správně bude, že to mají na háku
už je pod tou estakádou připravený i druhý pruh, akorát tam upravují příkop, do kdy to bude jezdit pouze jedním pruhem je otázka.
Pardon, já myslel, že řešíte múk Těchařovice. Tam je taky semafor. Mně u Zalužan zaskočilo, jak moc nepřehledné to je ve směru na Prahu, pokud není kolona dlouhá. Semafor za horizontem chce odvahu...
Mám dotaz, zda-li by někdo neporadil.
Minulý týden jsem jel ráno, předemnou jeden z NA stavby. A někde v okolí Těchařovic rána, tušil jsem že kámen, ale rána plechová, nebylo to sklo. No, jsem debil, jel jsem dál jako by nic.
O pár dní později koukám na kapotu, a díra v laku až na plech, taková hezká skoba dva 2cm.
Má cenu zkusit stavbu, třeba pod Milínem se stavit jak mají kontejnerová kanceláře? SPZ NA nemám.Pojištění mají určitě na několik levelů, tak by nemusel být problém s nima sepsat pojist. událost, co? Vím že tam jezdí auta několika subdodavatelů.
Díky
Minulý týden jsem jel ráno, předemnou jeden z NA stavby. A někde v okolí Těchařovic rána, tušil jsem že kámen, ale rána plechová, nebylo to sklo. No, jsem debil, jel jsem dál jako by nic.
O pár dní později koukám na kapotu, a díra v laku až na plech, taková hezká skoba dva 2cm.
Má cenu zkusit stavbu, třeba pod Milínem se stavit jak mají kontejnerová kanceláře? SPZ NA nemám.Pojištění mají určitě na několik levelů, tak by nemusel být problém s nima sepsat pojist. událost, co? Vím že tam jezdí auta několika subdodavatelů.
Díky
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Když si představím to otravné papírování a nahlašování pojišťovně, moc se do toho nepohrnou. S tím počítejte. Ale přeji hodně štěstí. Mě už dvakrát náklaďák přede mnou rozbil přední sklo, ani to nebyla velká rána, nic jsem nenašel a bohužel v obou případech se prasklina objevila až po několika hodinách, když jsem se vrátil k zaparkovanému autu.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
U Těchařovic je už semafor pryč, u estakády Zalužany mám dnes potvrzeno, že bude pryč v pondělí 11.9. Co se týče limitace, měli tam možnost 60 dní jezdit na kyvadlový provoz na úseku Milín - Lety.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Jinak pro zajímavost, co není vidět ze silnice, na obchvatu Čimelic se nyní v souvislosti s odstávkou v Temelíně (viz https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2402744) překládá 2x VVN 400 kV, které trasu dálnice kříží. Změněné technické řešení, které by dle ČEPSu mělo pomoci eliminovat riziko pádu drátů na dálnici i při velmi silné námraze (přeci jen Česká Sibiř je nedaleko a s těmi změnami klimatu jeden neví, jestli nepřijde spíše doba ledová...)
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
bez spz a hlavně bez kamery to nevidím růžově
i oni mají bonusy...
i oni mají bonusy...
U Těchařovic se již od včera jezdí po nové obklice. Přímo uprostřed nynějšího Téčka (v budoucnu kruháč) https://mapy.cz/s/docapuzate připravil zhotovitel zábavní atrakci - je tam hop jako prase.
Tak na semaforu za Zalužanama (pod nově budovaným mostem) je fakt brutální provoz a dnes ráno ve směru zejména z Prahy kolona až do Chraštiček... ale auta vesele najíždějí i na červenou, tj. z druhé strany dávno zelená a v protisměru auta...
článek ke stavbě v deníku zde https://pisecky.denik.cz/zpravy_region/ ... spoda.html
Musím řict že i na mapách ta MÚK vypadá o dost lépe.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
z webu obce MIlín:
Od 8.9. do 12.9. bude nutné uzavřít nájezd na silnici II/118 z D4 u Hájů směr Praha z důvodu provedení finální obrusné vrstvy asfaltu na brownfieldovém 1. úseku D4. Objížďka přes Jerusalem (směr Příbram) či Dubenec (směr Kamýk).
Od 6.9. bude v provozu část kruhového objezdu u budoucího MÚK Těchařovice a krátké vymístění dopravy ze současné I/4 na budoucí II/604, a také nová obslužní cesta pro trafostanici u cesty na Zbenice. Kyvadlové omezení dopravy bude demontováno do 3.9., zprovoznění cesty na Těchařovice vedoucí z kruhového objezdu naplánováno na 25.9.
Od 11.9. bude provoz na I/4 mezi Chraštičkami a Zalužanami pod mostem ML 208 obnoven v trase původní I/4 – stávající bypass již nebude potřeba a bude odstraněn. Kyvadlové omezení bude na tomto úseku trvat přibližně do tohoto dne
Od 8.9. do 12.9. bude nutné uzavřít nájezd na silnici II/118 z D4 u Hájů směr Praha z důvodu provedení finální obrusné vrstvy asfaltu na brownfieldovém 1. úseku D4. Objížďka přes Jerusalem (směr Příbram) či Dubenec (směr Kamýk).
Od 6.9. bude v provozu část kruhového objezdu u budoucího MÚK Těchařovice a krátké vymístění dopravy ze současné I/4 na budoucí II/604, a také nová obslužní cesta pro trafostanici u cesty na Zbenice. Kyvadlové omezení dopravy bude demontováno do 3.9., zprovoznění cesty na Těchařovice vedoucí z kruhového objezdu naplánováno na 25.9.
Od 11.9. bude provoz na I/4 mezi Chraštičkami a Zalužanami pod mostem ML 208 obnoven v trase původní I/4 – stávající bypass již nebude potřeba a bude odstraněn. Kyvadlové omezení bude na tomto úseku trvat přibližně do tohoto dne
asi to tak má být
budu tu OT, ale co jsem včera viděl ve Svitavách na I/43 - ve směru od I/35, to jsem myslel, že už možné není
kam se na to hrabe Spořilov nebo Prosek
pár aktuálních fotek mostu přes Skalici u Krsic
- Přílohy
-
- 20230909_110034.jpg (202.77 KiB) Zobrazeno 2404 x
-
- 20230909_110326.jpg (170.56 KiB) Zobrazeno 2404 x
-
- 20230909_110352.jpg (177.56 KiB) Zobrazeno 2404 x
...a trochu víc fotek z úseku Háje-Milín:
https://www.rajce.idnes.cz/jl1/album/d4 ... -10-9-2023
místa pořízení: https://mapy.cz/s/jerarobulu
ukázky:
místa pořízení: https://mapy.cz/s/jerarobulu
ukázky:
Zdravím, měl bych dotaz na někoho, kdo rozumí stavbám (zejm u mostu u Krsic přes Skalici), zajímalo by mě jak jsou uchyceny ty betonové výložníky/nosníky ke středovému nosnému pilíři. To pnutí tam musí být šílené. Popř. i nějaký odkaz na výkres.
Děkuji
Děkuji
Výkresy nemám, ale docela se to rozebíralo u stavby resp. poklesu jednoho pole mostu přes železniční koridor u Uherska na D35 a byla kolem toho i spousta fotek.
z fotek přemýšlím, že by se úsek od MÚK Háje až po MIlín mohl otevřít dříve než až koncem příštího roku. Nauvažuje se o postupném otevírání.Jirka L píše: ↑9.9.2023 23:34:30 ...a trochu víc fotek z úseku Háje-Milín:
Docela mě překvapilo, jak výrazně mělčí se zářez u Milína zdá. Vím, že to bylo v plánu, ale tušil jsem, že se tu psalo asi o metru, a tohle mi přijde více. Nebo je to optický klam vzniklý rozšířením a pozvolnějšími svahy?
(Fotky vypůjčeny od Jirka L)