Příspěvky týkající se odpočívky Dolní Roveň přesunuty sem. Jirka L.
[D35] Opatovice – Časy – Ostrov
Re: [D35] Opatovice – Časy – Ostrov
Postavili si dalnici, ale jezdila jim tam auta... 
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Mohl by mi někdo vysvětlit, co je to kravinu na kruhovém objezdu u Zámrsku? I já jsem zpanikařil, protože na velkých tabulích je dálnice doleva (k Ostrovu), jenže nikdo po zprovoznění dálnice neodstranil tu zelenou směrovku před kruhákem, co ukazuje rovně.https://www.google.cz/maps/@49.9830899, ... 8192?hl=cs
Takže Polák přede mnou zmatkoval, nejdřív chtěl jet rovně, ale pak to strhl do levého pruhu, že pojede podle velké tabule. Jenže když chtěl sjet z kruháku, ukazatel k dálnici žádný. Jen Chrudim. Takže zabrzdil a zmateně obtočil ještě jednou kruhák.https://www.google.cz/maps/@49.9844943, ... 8192?hl=cs
Přesně jak to je na Google, tak to je dodnes v reálu, jen to není škrtnuté. I já jsem se nejdřív lekl, že to je zase na Chrudim uzavřené, či že je něco s dálnicí.
Takže Polák přede mnou zmatkoval, nejdřív chtěl jet rovně, ale pak to strhl do levého pruhu, že pojede podle velké tabule. Jenže když chtěl sjet z kruháku, ukazatel k dálnici žádný. Jen Chrudim. Takže zabrzdil a zmateně obtočil ještě jednou kruhák.https://www.google.cz/maps/@49.9844943, ... 8192?hl=cs
Přesně jak to je na Google, tak to je dodnes v reálu, jen to není škrtnuté. I já jsem se nejdřív lekl, že to je zase na Chrudim uzavřené, či že je něco s dálnicí.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
(Nejen) mě se zase nezdá umístění této značky na MÚK Časy na příjezdu od Holic. Podle mě je dost nesmyslně až u okružní křižovatky, přičemž její smysluplnější umístění by bylo výše před bypassem, po němž se přímo najíždí na D35 bez nutnosti jet na kruhák. Chápu, že výhledově (po zprovoznění obchvatu Sezemic) bude mít tato značka své větší opodstatnění, ale mohla by být stejná i na přivaděči od Holic.
- Přílohy
-
- opat.jpg (82.41 KiB) Zobrazeno 8409 x
Ideální by byla v těchto místech. Aktuální poloha je vidět až tam v dáli u OK.
- Přílohy
-
- casy.jpg (89.78 KiB) Zobrazeno 8412 x
Na estakádě přes Loučnou jsou ve směru na VM už v pravém pruhu nehezké záplaty...

Potvrzuji, frézovali to cca 3 týdny zpět. A že by ty hrany byly nějak zarovnané se říct rozhodně nedá.
V opačném směru na Opatovice je zase na tomto místě "https://mapy.cz/s/bazezojoko" v pravém pruhu prohlubeň, trochu to s autem hupsne. Označeno značkou nerovnost vozovky, samotné místo na asfaltu označeno sprejem. Je to u mostu přes místní potok.
ŘSD hlásí problémy na nové dálnici D35.
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/u ... zpravy_mvo
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/u ... zpravy_mvo
No jo, někde se šetřit muselo při těch cenách. 
To co se popisuje v novinách je asi to samé místo. Jen si toho nyní všimli novináři.horcza píše: ↑15.6.2023 6:11:58V opačném směru na Opatovice je zase na tomto místě "https://mapy.cz/s/bazezojoko" v pravém pruhu prohlubeň, trochu to s autem hupsne. Označeno značkou nerovnost vozovky, samotné místo na asfaltu označeno sprejem. Je to u mostu přes místní potok.
Nerovnosti jsou v obou směrech, ale že by se kvůli tomu musela snižovat rychlost a bylo to citelné, natož nebezpečné, tak to ani náhodou.
Jasně, je to špatně po tak krátkém časovém úseku od uvedení do provozu a má to být uděláno pořádně, ale senzaci bych v tom nehledal.
Jasně, je to špatně po tak krátkém časovém úseku od uvedení do provozu a má to být uděláno pořádně, ale senzaci bych v tom nehledal.
-
RichardTruxa
D35 Opatovice-Časy (dokument o stavbě)
D35 Časy-Ostrov (dokument o stavbě)
D35 Časy-Ostrov (dokument o stavbě)
-
evilcleaner
na úseku poblíž uherska na mostě provádí MI opravu AC povrchu, lokálně vyfrézovali obrus a ložnou a pokládají nové... jakože na nové dálnici dělat záplaty. 
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Záplaty byly ve směru na VM na estakádě přes Loučnou už v červnu tuším, i jsem to sem psal. Že by záplaty záplat? 
Pane kolego Truxo videa s námi nechtějí spolupracovat.
-
RichardTruxa
Píšu to nerad, ale na východním dilatačním závěru mostu přes trať v Uhersku směr VM to vypadá na brzkou reklamační opravu. Buď dilatace, nebo propad vozovky hned za ní. Docela slušná šlupka.
Jen ať se to reklamuje, alespoň se to u nás firmy konečně naučí dělat rovnou pořádně. Vždyť obecně dilatace u nás jsou naprostý děs skoro úplně všude. Nechápu. 
Doporucuji navstivit estakady v jizni Italii, potom na dilatace u nas nereknete jedineho kriveho slova... 
Cestu po sicilské A19 za sebou už mám, v malém italském autíčku, takže něco jsem už fakt zažil...
Někdy se to u nás holt nepovede, o tom žádná. Ale tady se to podle mě celkem rychle zhoršilo, ještě před prázdninami jsem nic takového nepozoroval. A taky si myslím, že nejpozději po zimě přibudou záplaty na estakádě přes Loučnou ve směru na HK.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Na A19 bych poslal všechny rozmazlence, kteří si stěžují na občasné cvaknutí při jízdě po mostě 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Já nemluvím o cvaknutí, mluvím o nadskočení celého auta. Když jedete v noci, tak to je vyloženě radost pokud do té doby nebyla třeba půl hodiny jediná díra nebo něco. Ale zase je to dobrá prevence mikrospánku, uznávám, protože to vás probere na desítky minut.
Tak daleko jsem nebyl a na horší se jezdit dívat nechci.
Tak daleko jsem nebyl a na horší se jezdit dívat nechci.
Na příčný sklon estakády přes Labe ve směru Olomouc si prostě nemůžu zvyknout...
Jsem na tom stejně michale. Skoro bych řekl, že to je schválně, aby každý zbystřil pozornost a dal nohu z plynu. Jak to tam vypadá v zimě s bouračkami ?
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Díky za zajímavé stránky. Chvíli si s tím pohraji....