[D3] 0312/I Kaplice nádraží-Nažidla
Re: D3 0312/I Kaplice nádraží-Nažidla
Jj i tady v tomto vlákně či jiném D3 vlákně tato zpráva zpráva proběhla Michale.
Tak tak, dvě estakády s pěknou výškou, bažinaté podloží, vypadá to na nové trable alá tunel Pohůrka, nedostatečný průzkum, stavební komplikace, změny technologií, vícepráce, zdržení termínu, navýšení rozpočtu. Ale třeba ne, nechme se překvapit.
Presne tak. Hlavne most u Nazidel. Ono to bylo zalesnene a pruzkum tam nebyl skoro zadny. Jak se myslelo, ze se zacne letos stavet, tak ve vegetacnim klidu se cely usek vykacel a tim padem slo zajet vrtnou soupravou na ty spravna mista a zjistilo se, ze tam je spatne podlozi (bazina). btw. domorodci toto moc dobre vi, stejne jako u problemohoveho kopce u MUK Roudne, ale jak uz se tu resilo. Oni se nemohou ptat - jedna pani povidala a musi si na to prijit. Tak ted to vi a predpokladam, ze se upravuje upravil projekt. Za mne se ale muze letos zacit stavet a most nebo dva jsou preci jen samostatne stavebni prvky a zdrovna u tech Nazidel se da dobre z dalnice sjet, kdyby byl tak neresitelny problem ten most dodelat vcas. btw. sveho castu tam mela byt i MUK.
Díky za info všem, to s bažinatým terénem mi uniklo. Takto vám již, RedBarone, rozumím. To bude bezesporu těžká písemka
Spíš je problém, že soutěž už probíhá, tak jak to nacenit? Nevím jestli nějaký z těch posunů není i kvůli tomu, doufám že ano, protože by to znamenalo, že už budou nově zjištěné skutečnosti zohledněny v nabídkové ceně. Pak by nemusely být dodatečné spory o cenu. Ale spíš se bojím, že to asi úplně zohledněno nebude. Zvlášť pokud bude třeba založení tělesa dálnice radikálně jiné než bylo navrženo dříve. Pak to bude Pohůrka 2, jak píše RedBaron výše.Cajkowski píše: ↑21.8.2023 12:58:38Tak ted to vi a predpokladam, ze se upravuje upravil projekt. Za mne se ale muze letos zacit stavet a most nebo dva jsou preci jen samostatne stavebni prvky a zdrovna u tech Nazidel se da dobre z dalnice sjet, kdyby byl tak neresitelny problem ten most dodelat vcas. btw. sveho castu tam mela byt i MUK.
No ja doufam, ze to zohlednene bude, kdyz o tom vsichni (Hruskova, Rydl, Kupka, starosta obce, ...) ví a je to i medialne prezentovano jiz v roce 2022 a porad se mluvi o bazinach hlavne u Nazidel. Cituji z 11/2022: "Úsek u Nažidel by měl být nejkomplikovanější proto, že přípravu stavby ztěžuje bahnité podloží. Kvůli tomu by se měla stavba úseku přibližně o jeden rok prodloužit. „ŘSD chtělo ještě před začátkem stavby udělat geotechnický průzkum v úseku Kaplice-Nádraží–Nažidla, jenže s technikou a vrtnými soupravami se nemohlo dostat na pozemky pod budoucí dálnicí,“" Nebo: "„Tam, kde je to nejvíc nepřístupné, budou zrovna dvě největší mostní estakády. Zhotovitel dokumentace se obával, že když to navrhl předpokladem, nemusí předpoklad dopadnout dobře. Vycházeli jsme také z toho, že když jsme zhotovitele nechali dodělat průzkum, dopadlo to s tunelem tak, že se stavba podloužila o dva roky. Tomu jsme se chtěli vyhnout. Zhotoviteli jsme chtěli tohle všechno dát doprozkoumané a čistě zprojektované,“ řekla k průzkumu ŘSD ředitelka jeho českobudějovické pobočky Vladimíra Hrušková. "
posun na 12.9.2023
posun na 13.9.2023
Tak to září bude s otvíračkami nabité...
kote, to jsme si o srpnu říkali taky... Reálně to vidím na září jen u D11 Trutnov-PL a pak možná tady tento na D3.... u D35 Ostrov-VM (18/9) spíš ne, tam je soutěž v ranném stádiu (i když tam fakt hodně dlouho nebyl posun žádný - říkal jsem si že to bude tím jak je ta stavba jednoduchá, ale reálně měli přípraváři spíše dovolenou a nebo se soustředili předtím na jiné zakázky) no a D6 Petrohrad-Lubenec (27/9) už vůbec v září nehrozí...
Posun na 14.9.
Posun na 15.9.2023
Posunovací lokomotiva funguje.
-
1975
Dyť je to taky Kaplice NÁDRAŽÍ....kliid...i tady to doběhne.
nový posun - nově 18.9.2023
Posun na 19.9.2023
-
1975
Dotazy č. 191-194, mezi nimi například i tento (č. 192):
Zadavatel sděluje, že v soupisu prací SO 143 provedl následující změny:
- Položka 014101 „POPLATKY ZA SKLÁDKU“ původní množství 591,870m3 bylo upraveno na 592,27m3.
Toto vysvětlení zadávací dokumentace představuje změnu zadávací dokumentace ve smyslu čl. 12 zadávací dokumentace.
Zadavatel sděluje, že v soupisu prací SO 143 provedl následující změny:
- Položka 014101 „POPLATKY ZA SKLÁDKU“ původní množství 591,870m3 bylo upraveno na 592,27m3.
Toto vysvětlení zadávací dokumentace představuje změnu zadávací dokumentace ve smyslu čl. 12 zadávací dokumentace.
TO 1975: take jsem si cetl a tato zmena je za mne jeste vtipnejsi, kdyz si prectete to nad tim. Jedna polozka v rozpoctu je totiz "ulozeni sypaniny do nasypu ...." kde je vypocteno 3269,6+386+440,8 = 4096,40 m3. Toto "asi spravne" cislo je pouzito v jine polozce "poplatek za skladu" tj. prebytecna zemina, kde je vypocet 4096,40 - 3504,13 = 591,87m3. Zde ale nekdo pri prepisu mnozstvi zamenil 4096,40 za 4096,00. Kolik asi bude delat 0,40m3 prevoz a skladkovne.
Rekl bych, ze toto mnozstvi ani nikdo nepozna a klidne se nabizim, ze jestli to nekomu na dalnici zbyde, tak prijdu s koleckem a nekam jim to prevozim a roztahnu hrabema.
zdá se,že už se termín neposune a v úterý se otevírají obálky.
Dnes e otevírají obálky ! 
-
Tomas 1975
Můj tajný typ.... MI a podstřel o 20%
RM na X
"ŘSD obdrželo 4 nabídky uchazečů na realizaci akce “D3 312/I Kaplice nádraží - Nažidla”. Cenově nejvýhodnější nabídku podalo sdr. MI Roads a.s.; Doprastav a.s. a Duna Aszfalt Zártkörüen Müküdo Részvénytársaság za nabídkovou cenu 4 295, 565 mil. Kč bez DPH (69,5% předpokladu)."
"ŘSD obdrželo 4 nabídky uchazečů na realizaci akce “D3 312/I Kaplice nádraží - Nažidla”. Cenově nejvýhodnější nabídku podalo sdr. MI Roads a.s.; Doprastav a.s. a Duna Aszfalt Zártkörüen Müküdo Részvénytársaság za nabídkovou cenu 4 295, 565 mil. Kč bez DPH (69,5% předpokladu)."
Kolem 70% předpokládáné ceny je i úsek k hranicím... Tak snad se v zimě, nejpozději na jaře kopne do země u obou úseků!
Juchůůů!
Tohle je po obchvatu Budějc nejpotřebnější úsek a je velmi dobře že se blíží realizaci.