D35 Litomyšl - Janov
Re: D35 Litomyšl - Janov
Na všech úsecích D35 je více než pěkná pozemková "vykoupenost". A ani tento úsek ji nemá vůbec špatnou, s ohledem na časový posun oproti ostatním úsekům. Rozdíl se opravdu daří ŘSD zmenšovat. Díky bumbiku za tvá čísla a jejich srovnání ... 
kote čísla jsou z letáků... nicméně ano, čísla jsou fajn, očekávám hodně dlouhé staveniště na D35 příští rok a za rok doslova super dlouhé... to budou reportáže v TV , jsem zvědavý na příští debatu Kupky v OVM až bude D35 nekonečné staveniště
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Byl vypsán ZAV: https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam ... zka/639417
Mimochodem SPP bude pravomocné po víkendu, pokud se nikdo neodvolal?
Mimochodem SPP bude pravomocné po víkendu, pokud se nikdo neodvolal?
SP je v právní moci? Má někdo nějaké info, zda-li se někdo neodvolal?
RM na X: Bohužel na stavby “D35 Litomyšl - Janov” a “ D35 Opatovec - Staré Město” byl podán Rozklad proti stavebnímu povolení ze strany Českého svazu ochrany přírody Šumperk.
To bohužel znamená další zdržení v přípravě obou staveb, zejména v případě obchvatu Litomyšle.
https://x.com/matlradek/status/17004735 ... t7xt39EgAA
https://x.com/matlradek/status/17004735 ... t7xt39EgAA
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Hlavně je naprosto jisté, že to jsou ekoexkrementi čistě s účelem škodit, když symbolicky poslali jen prázdnou listinu 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Při rychlém pročtení jsou v tom odvolání zcela konkrétní námitky, které se dají vyřídit / doplnit /vysvětlit nezahrnutí do SP během pár dní. Není tam žádné přezkoumávání ...
To doplnění je jen pro Opatovec - Staré Město. Ale zde se dá čekat asi něco podobného.
Na Twitteru se k tomu rozkladu objevil zajímavý tweet. Neví někdo co je na tom pravdy?
https://twitter.com/adamek_p/status/1700778893844627675
https://twitter.com/adamek_p/status/1700778893844627675
Co je prosím alternativní trasa? Jako že chce, aby se stavěla severní varianta přes Řetovou? 
No, on chce asi prodat pozemky za 18ti násobek hlavně. Na to, že už je v důchodu mu zatím nedošlo, že do rakve si toho sebou stejně moc nevezme 
To je teda dost pochybné obvinění. Jméno a seznam parcel by nebyl? A proč by to měl realizovat přes ČSOP Šumperk?
A hlavně mu musí být jasné, že tudy cesta nepovede. Také se mi to hodně nezdá. Zní mi to spíše jako solidní konspirace a JPP. 
Podle mě hoax, podobností s Jaroměří až moc.
Myslíte, že je reálné, že by to odvolání vedlo k tomu, že by soutěž na úsek Litomyšl-Janov zohlednila vedle ceny i dobu zhotovení? Že by to zdržení třeba nebylo zas tak velké, pokud by si ŘSD řeklo, že to chce výrazně dřív než za nějakých 40 měsíců?
Že by se to urychlilo tolik, že by to stihlo vedlejší úseky, to je myslím si stejně nereálné, takže už to bude trochu jedno. Zrovna za tohle bych jako daňový poplatník nerad připlácel, to město si dálnici zaslouží, ale zaslouží si i klidně si na ni chvilku počkat, vzhledem k těm problémům s nimi.
Ne aby se to stihlo stejně s okolními stavbami, to zas ne, nejsem blázen. Ale neříkejte mi, že pár měsíců až půlrok že nejsou ušetřit. Když vidím šnečí tempo na D4... 
Tak kvůli samotným řidičům tady tlak na rychlou výstavbu určitě bude. Protože to zde bude poslední špunt na trase. Ale kvůli městu samotnému bych to vyjímečně neurychloval.
Už jen kvůli té křižovatce.
Hlavne, ze netrvaji za zachodech. V SP je nejak nemuzu najit.
Pripada mi, ze podminka ze SP 25 je zhruba podobna podmince 64 z EIA. Jen z EIA neni jasne kde, u SP spise na stavenisti.
Pripada mi, ze podminka ze SP 25 je zhruba podobna podmince 64 z EIA. Jen z EIA neni jasne kde, u SP spise na stavenisti.
Stavebník zajistí taková opatření, aby v rámci realizace stavby bylo v maximální možné míře eliminováno znečištění ovzduší. Jedná se zejména o zamezení šíření sekundární prašnosti z provozu mobilních zdrojů a stavebních mechanismů do okolí, a také šíření prašnosti související s přesunem sypkých materiálů (např. zkrápění staveniště a zaplachtování sypkých hmot)..
A uplne jsem fascinovan stylistikou dokumentu. Pro 3507 je schvaleni na prvni strance a u useku Opatovec - Stare Mesto na 3 strance. Hlavne ze to je jeden urad a stejny akt.Zakrývat přepravovaný materiál a zeminu na vozidlech.
"Mátl Bušinovi nabídl osobní schůzku, šéf ochránců k tomu nevidí důvod."
Když se jedna strana odmítá i sejít, hodně to o ní vypovídá.
Když se jedna strana odmítá i sejít, hodně to o ní vypovídá.
Aneb "Budem házet klacky pod nohy a schovávat se za bukem."
Ano, to ledacos vypovídá. Nicméně ty připomínky jsou takové, že se je prostě musí podařit vypořádat/vyřešit rychle a bezbolestně. Jestli "se to nezvládne", tak za to, pardon, bude moci jen a pouze ŘSD či úřady. Ne ti ekologové. Na D11 to je jiná písnička ..