PPP na D4 - výstavba
Re: PPP na D4 - výstavba
Vždyť to všechno odstříleli pryč.
Je to klam, fotíš to (ten les) z větší dálky. Rozšířené to je směrem k fotografovi.
Nikoliv, rozšíření se dělalo směrem na Prahu, tj. pás, který je dál. Každopádně i tak může hrát roli, že protější svah je dál a může se tedy zdát nižší. Jinak fotky nemají stejné zorné pole a nejsou úplně ze stejného místa. Ale nemám tušení, jak je to s tou niveletou doopravdy.
Nechci kecat, ale podle mě je ten zářez částečně zavezený. Pamatuju si, že v průběhu prací na zářezu bylo betonové hrazení zavezeno cca do své výšky. Normálně to nebylo vidět, ale bylo to jasně vidět, když na tom návozu stála technika. Pokud tedy tenhle návoz znovu neodvezli, tak předpokládám, že bylo navozeno i na druhou stranu. Myslim (a znovu nechci kecat), že tu něco o tom psal i Martini, že byla provedena změna v projektu, aby se méně odstřelovalo a že kvůli tomu šel dolu most nad Zahradní ulicí.
Rozšíření (odstřely) se provadělo na straně pásu ve směru na Prahu, niveleta se zvýšila (starý pás na Písek byl z části zasypán a nový most je výše než ten starý.
Je to výše o 1,3 metru oproti původní nivelitě I/4. Krásně to bylo vidět na novém mostě nad Zahradní v situaci, kdy tam ještě byl ten starý a jezdilo se po něm...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
to martini:
Jaká je prosím situace u Mirotic se svatou stodolou pana Kvítka, bude se moct rozjet stavba komunikace u lesa? Díky.
Jaká je prosím situace u Mirotic se svatou stodolou pana Kvítka, bude se moct rozjet stavba komunikace u lesa? Díky.
to martini:
Ahoj, také bych měl dotaz týkající se zejména záborů orné půdy a ekologie, na letovské křižovatce má vzniknout sídlo pro údržbu a dálniční policie, proč nevznikne na místě obalovny ? Tato nová zástavba by měla být ve směru na Mirovice , kde se zabere x m2 plochy.
PS. to samé když vznikají např. nové obcvhaty obcí jako př.obcvhat Chýnova, původní komunikace končí v polích místo , aby se vyrýpla a zavezla ornou půdou a rozšířilo se na ní pole, které zaniklo vlivem výstavby nové komunikace.
Děkuji
Ahoj, také bych měl dotaz týkající se zejména záborů orné půdy a ekologie, na letovské křižovatce má vzniknout sídlo pro údržbu a dálniční policie, proč nevznikne na místě obalovny ? Tato nová zástavba by měla být ve směru na Mirovice , kde se zabere x m2 plochy.
PS. to samé když vznikají např. nové obcvhaty obcí jako př.obcvhat Chýnova, původní komunikace končí v polích místo , aby se vyrýpla a zavezla ornou půdou a rozšířilo se na ní pole, které zaniklo vlivem výstavby nové komunikace.
Děkuji
Protože zbydou místní komunikace aby místní když jedou do vedlejších Kotěhůlek nenajeli místo kilometru čtyři a nenajížděli na velkou státní silnici a aby byly obslouženy dopravně také veškeré dosavadní zemědělské pozemky.
No, pokud je to optický klam, tak tedy klame pořádně !
Opravdu při jízdě sleduji hlavně provoz, ale dnes mou pozornost upoutal "ekodukt" u Chraštic.
To jako fakt? Je tam protože:
- co kdyby se boural Orlík a tak se obnovovala vlečka?
- věříme že srnečky přejdou současný, bezpečnostníma sítěma obalený most přes I/4 a pak budou pokračovat na ten nad D4?
- SŽ (tehdy asi SŽDC) si to vymínila, protože: "co kdyby tudy jezdili lidi"?
To jako fakt? Je tam protože:
- co kdyby se boural Orlík a tak se obnovovala vlečka?
- věříme že srnečky přejdou současný, bezpečnostníma sítěma obalený most přes I/4 a pak budou pokračovat na ten nad D4?
- SŽ (tehdy asi SŽDC) si to vymínila, protože: "co kdyby tudy jezdili lidi"?
Napadá mě ještě:
- bude využita při výstavbě lodního výtahu Orlík?
- bude využita při výstavbě lodního výtahu Orlík?
Kvůli možnosti projíždění nadměrných nákladů se v současnosti rozšiřuje silnice III/11822 včetně křižovatky s III/0046, na většině úseku o 10m. Ale to už jsme OT.
Tak postupně, bez citací:
Kvítko nedořešen, čeká se na potvrzení SP pro úpravy II/121 krajským úřadem (SO130A), čeká se na přezkum posledního závazného stanoviska, snad dopadne dobře. Pak ještě vydání vodařského SP na celou ČIMI v rozsahu, ve kterém není dosud hotovo. Bude to trvat dlouho.
SSÚD Lety - pozemek vytipován vyhledávací studií ŘSD dříve, než byl vybrán koncesionář. Pozemek jsme předávali jako stát. Rozhodnutí o obalovně padlo ze strany koncesionáře až později, prostor obalovny by nebyl pro SSÚD dostačující, navíc obalovna musí sloužit až do konce stavby, kdy už SSÚD musí být hotové.
Nadjezd u Chraštiček - STČ kraj plánuje ve stopě vlečky páteřní cyklotrasu, tj. zavázal se si most nad D4 převzít do svého majetku, proto se staví.
Ta III/11822 se upravuje kvůli možnosti objezdu VD Orlík nadměrným nákladem při přepravě komponent do Temelína, bylo nutné spustit realizaci tak, aby se ty akce v místě v čase netloukli (přeliv, uzavírka silnice na hrázi, výměna technologie v hydroelektrárně)
Kvítko nedořešen, čeká se na potvrzení SP pro úpravy II/121 krajským úřadem (SO130A), čeká se na přezkum posledního závazného stanoviska, snad dopadne dobře. Pak ještě vydání vodařského SP na celou ČIMI v rozsahu, ve kterém není dosud hotovo. Bude to trvat dlouho.
SSÚD Lety - pozemek vytipován vyhledávací studií ŘSD dříve, než byl vybrán koncesionář. Pozemek jsme předávali jako stát. Rozhodnutí o obalovně padlo ze strany koncesionáře až později, prostor obalovny by nebyl pro SSÚD dostačující, navíc obalovna musí sloužit až do konce stavby, kdy už SSÚD musí být hotové.
Nadjezd u Chraštiček - STČ kraj plánuje ve stopě vlečky páteřní cyklotrasu, tj. zavázal se si most nad D4 převzít do svého majetku, proto se staví.
Ta III/11822 se upravuje kvůli možnosti objezdu VD Orlík nadměrným nákladem při přepravě komponent do Temelína, bylo nutné spustit realizaci tak, aby se ty akce v místě v čase netloukli (přeliv, uzavírka silnice na hrázi, výměna technologie v hydroelektrárně)
Pardon, odkud kam se tudy budou vozit komponenty do Temelína?
Martini, prosím, to není nic osobního, co teď napíšu.
V letáku je nadjezd u Chraštic označen jako ekodukt. Tedy to není ekodukt, ale nějaké "držhubné" pro StČK. Pokud bych se zavázal převzít třeba benzínku u D4 do svého majetku, postaví mi ji ŘSD také?
Vždy jsem si myslel že dopravní stavby vedou od někud někam. Pokud se podívám na Bývalou železniční vlečku Tochovice–Orlík, vidím že její stopa dnes vede od nikud nikam. Také mě pobavil ten bullshit "páteřní". Cyklotrasa už je málo "in", tak bude ještě páteřní.
V letáku je nadjezd u Chraštic označen jako ekodukt. Tedy to není ekodukt, ale nějaké "držhubné" pro StČK. Pokud bych se zavázal převzít třeba benzínku u D4 do svého majetku, postaví mi ji ŘSD také?
Vždy jsem si myslel že dopravní stavby vedou od někud někam. Pokud se podívám na Bývalou železniční vlečku Tochovice–Orlík, vidím že její stopa dnes vede od nikud nikam. Také mě pobavil ten bullshit "páteřní". Cyklotrasa už je málo "in", tak bude ještě páteřní.
to Martini
děkuji za odpovědi nejen na moje dotazy. Ještě mě napadl jeden v souvislosti s budovanou odpočívkou u Čimelic na poli, proč se neuvažovalo s využitím prostoru z ČS Slovnaft s propojením na restauraci Letovský statek? (kvůli náročnosti na sjezdy apod?)
Děkuji
děkuji za odpovědi nejen na moje dotazy. Ještě mě napadl jeden v souvislosti s budovanou odpočívkou u Čimelic na poli, proč se neuvažovalo s využitím prostoru z ČS Slovnaft s propojením na restauraci Letovský statek? (kvůli náročnosti na sjezdy apod?)
Děkuji
Měl by to být ekodukt s možností umístění cyklostezky. Což by nemělo být snad nic proti ničemu, když běžně ekodukty převádí i místně obslužné zpeněné cesty. Proč vám to tam tak vadí? Ten ekodukt by se tam zřejmě musel stejně někam umístit, tak to šoupli sem kvůli návaznosti na možnost vybudování cyklotrasy na Orlík. Za mě náhodou super nápad i vzhledem k tomu, že i ta zvěř může pokračovat po tom železničním mostku a náspu dál do lesa a nepotácet se po budoucí I/604. Zaplaťpánbůh se u nás při projektování myslí i na to, aby byla nějak zachována průchodnost územím a dálnice nepředstavovala větší bariéru, než musí.KIV píše: ↑20.9.2023 9:08:26 Martini, prosím, to není nic osobního, co teď napíšu.
Vždy jsem si myslel že dopravní stavby vedou od někud někam. Pokud se podívám na Bývalou železniční vlečku Tochovice–Orlík, vidím že její stopa dnes vede od nikud nikam. Také mě pobavil ten bullshit "páteřní". Cyklotrasa už je málo "in", tak bude ještě páteřní.![]()
Tohle už jsem tu dřív řešil, že odpočívka Čimelice jsou vyhozený prachy a naopak odpočívku s lepší dopravní obslužností (křížení I/19 a D4) nechají vpodstatě na suchu chcípnout.. Za mě je to lumpárna za stovky milionů v době, kdy se má šetří i na daleko potřebnějších věcech.TomN píše: ↑20.9.2023 12:15:47 to Martini
Děkuji
No tak to je potom smutné, já velmi fandím dostavbě D4 , ale s ohledem na prokalmace, že jde o nejvíce ekologickou dálnici, tak bych si představoval, aby orná půda mizela co nejméně, pakliže je to možné, a naopak by se co nejvíce pro tyto účely využívali neúrodné či jinak nevyužívané pozemky.Vitapb píše: ↑20.9.2023 12:52:38Tohle už jsem tu dřív řešil, že odpočívka Čimelice jsou vyhozený prachy a naopak odpočívku s lepší dopravní obslužností (křížení I/19 a D4) nechají vpodstatě na suchu chcípnout.. Za mě je to lumpárna za stovky milionů v době, kdy se má šetří i na daleko potřebnějších věcech.TomN píše: ↑20.9.2023 12:15:47 to Martini
Děkuji
Ale jo, takhle jak to píšete to celkem smysl dává. Když si odmyslím svou pochybnost o smyslu ekoduktů s odstupy desítky kilometrů.Vitapb píše: ↑20.9.2023 12:50:09 Měl by to být ekodukt s možností umístění cyklostezky. Což by nemělo být snad nic proti ničemu, když běžně ekodukty převádí i místně obslužné zpeněné cesty. Proč vám to tam tak vadí? Ten ekodukt by se tam zřejmě musel stejně někam umístit, tak to šoupli sem kvůli návaznosti na možnost vybudování cyklotrasy na Orlík. Za mě náhodou super nápad i vzhledem k tomu, že i ta zvěř může pokračovat po tom železničním mostku a náspu dál do lesa a nepotácet se po budoucí I/604. Zaplaťpánbůh se u nás při projektování myslí i na to, aby byla nějak zachována průchodnost územím a dálnice nepředstavovala větší bariéru, než musí.
Ale přečtěte si co napsal Martini: "zavázal se si most nad D4 převzít do svého majetku, proto se staví". Z toho jsem si odvodil že pokud by se StČK nezavázal převít si most nad D4 do svého majetku, nic by se nestavělo. Připouštím že třeba Martini učinil nějakou informační zkratku kterou jsem si chybně vyložil.
Jinak: navrhuji umístit na ten stávající most, který je na první pohled v havarijním stavu, nějaký čítač průchodu. Fakt si nedovedu představit srnečku jak po něm ukázněně přechází a neskáče přes II/604.
Já si myslim, že stavba toho ekoduktu je v rámci celkové stavby D4 naprostá droboť, která se díky objemům které tam jsou naprosto ztratí. Kdyby se to do projektu přidávalo, nebo budovalo dodatečně, asi by to stálo dost, ale takhle je dobře že to bude stát... Co se týče převzetí do majetku, může za tím být nějaká hlubší politika, něco za něco nebo tak, ale nevím..
Jinak počítadlo si tam klidně dejte, nebo třeba fotopast, ale že zvěř "používá" mosty je vcelku normální věc.. Vcelku bych se ani nedivil, kdyby ten koridor byl ohrazený a končil až právě za tím starým mostem.. S havarijním stavem máte pravdu, snad se ani neví čí je (nebo se k němu spíš záměrně nikdo nehlásí) opravovat ho nemá smysl a zdemolovat ho taky něco stojí.. Jsem místňák a mě ta cyklostezka dává ohromný smysl, ať už bude páteřní nebo bezpáteřní. Snad se do toho někdo brzy pustí a konečně to zrealizuje
Jinak počítadlo si tam klidně dejte, nebo třeba fotopast, ale že zvěř "používá" mosty je vcelku normální věc.. Vcelku bych se ani nedivil, kdyby ten koridor byl ohrazený a končil až právě za tím starým mostem.. S havarijním stavem máte pravdu, snad se ani neví čí je (nebo se k němu spíš záměrně nikdo nehlásí) opravovat ho nemá smysl a zdemolovat ho taky něco stojí.. Jsem místňák a mě ta cyklostezka dává ohromný smysl, ať už bude páteřní nebo bezpáteřní. Snad se do toho někdo brzy pustí a konečně to zrealizuje
Někde se stará silnice vyrýpne, např. kousek na sever od Olbramovic.TomN píše: ↑19.9.2023 11:43:27 to martini:
Děkuji
Je to trochu OT, ale protože se to objevilo v nabídce právě dnes, nedá mi to...
Pokud byste si chtěli koupit kus budoucí "páteřní cyklotrasy", zde možná i cyklostezky, máte šanci: https://www.nabidkamajetku.cz/Home/Detail/97719 (Vřele doporučuji přečíst si i "Popis Předmětu aukce" v aukční vyhlášce.)
Tedy na jednu stranu stavíme za "naprostou droboť" pro StČK most, na druhou starnu si StČK kraj nechává uniknout (předpokládám že byl oslovený před veřejnou nabídkou) pozemky a další most pro tuto jistě "strategickou" stavbu.
Pokud byste si chtěli koupit kus budoucí "páteřní cyklotrasy", zde možná i cyklostezky, máte šanci: https://www.nabidkamajetku.cz/Home/Detail/97719 (Vřele doporučuji přečíst si i "Popis Předmětu aukce" v aukční vyhlášce.)
Tedy na jednu stranu stavíme za "naprostou droboť" pro StČK most, na druhou starnu si StČK kraj nechává uniknout (předpokládám že byl oslovený před veřejnou nabídkou) pozemky a další most pro tuto jistě "strategickou" stavbu.
Po vodě už z Hamburku až do Týna nad Vltavou, ale u přehrad se vždy musí na spodní vodě vyložit a na horní vodě naložit, takže ten výjezd na hráz musí být po silnici...
To už by se v prostředí přípravy ŘSD opravdu chtělo moc... Muselo by se to bývalo bylo pojmout jako odpočívka napojená přes kolektor, muselo by se vypořádat se současnými majiteli, to je tolik komplikací, s nejistým výsledkem, že to za to nestojí... Hlavně jak se stavba připravovala velmi dlouho, takto pokroková myšlenka nikoho nenapadla v minulosti.
Já to jako eviduji jako běžný nadjezd, který vyvádíme po výstavbě do majetku Středočeského kraje, protože jsme dálnicí přerušili funkční příčné propojení, kde v ÚP ta vize cyklostezky je. Středočeský kraj podepsal smlouvu o převodu.