Píšu to tady dlouho. Slovy jednoho českého klasika: "všechno je to takový, jako jsem vždycky říkal, nemám proč se z toho radovat"
Samozřejmě znám všechna ta ekonomická posouzení při plánování této stavby, a tím pádem obvyklý argument "až bude dálnice, tak to bude stačit", znám také. (a fakt nechci lacině zjednodušovat). Ale tady snadno člověk tuší, že ne dříve než v roce 2032 zde jezdit nebudeme, pokud by někoho napadla podmínka uceleného otevření 0301 - 0305, tak ne dříve než v roce 2035... Zde prostě mělo být uspořádání 2+1 a bez úrovňové křižovatky Tomice. A kdyby se jó chtělo pomoci plynulosti dopravy, tak přemalovat kus silnice od MÚK Votice směrem k MÚK Sedlčany z 1+2 na 2+1. Skoro bych si tipnul, že toto opatření má poměr efekt / náklady skutečně excelentní, bo stačí dvoudenní DIO, latex a nějaké to papírování...
Obchvat Olbramovic pomohl, a ne že ne. Ale prostě za docela velké peníze nevyužil potenciál realizace novostavby. A i rozumím tomu, že takových dopravních vylešeních = vícenákladů se dá vymyslet na každé realizované stavbě a pak taky argument "jak by tomu řekli tamti, že tady stavíme luxusně a tam se díky tomu...". OK. To už jsou rozhodnutí politická a to mě naba, navíc já polit naštěstí nejsem. Já jen tvrdím, že tady se posoudilo blbě. Dopravní problémy tady budou až do otevření D3