D35 Janov - Opatovec
Re: D35 Janov - Opatovec
Vypadá to, že se fakt té hotové D35 dožijeme !

Tady je nový Tweet ŘSD: https://x.com/RSD_Pardubicky/status/171 ... 84941?s=20
Zdravím ve spolek, po mnoha letech za monitorem jsem se rozhodnul posadit i za klávesnici
Snad nikoho neurazí pár měsíc starých (konkrétně z 9.9.) fotek ze vzduchu.
Zde kruháč na konci obchvatu Svitav + staveniště MUK Opatovec
Snad nikoho neurazí pár měsíc starých (konkrétně z 9.9.) fotek ze vzduchu.
Zde kruháč na konci obchvatu Svitav + staveniště MUK Opatovec
Tady budoucí přemostění staré 35 a D35. Také z 9.9.
Pohled z východu, dole stará silnice spojující Moravský Lačnov a Český Lačnov a stále patrná lokalita archeologického průzkumu: Detail budoucího křížení: A pohled zpět k MUK Opatovec:
Pohled z východu, dole stará silnice spojující Moravský Lačnov a Český Lačnov a stále patrná lokalita archeologického průzkumu: Detail budoucího křížení: A pohled zpět k MUK Opatovec:
Staveniště estakády přes Mikulečský potok 9.9.
A pohled na srovnanou pláň a rostoucí zemní val směrem k Novému Valdeku
A pohled na srovnanou pláň a rostoucí zemní val směrem k Novému Valdeku
Neurazilo, pěkné fotky!
-
RichardTruxa
Stavaři u Svitav mění plány, dlouhou dálniční estakádu budou vysouvat
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/d ... zpravy_skn
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/d ... zpravy_skn
Dobrý článek.
Článek pěkný, ale zase v něm mají starý leták (i s MÚK Mikuleč, který se dělat nebude). Že si na to ti novináři nedávají pozor...
To je tam proto, abychom viděli, že se opravdu šetří a sem tam se vypustí křižovatka.
Taky to mohli přemalovat na odpočívku.
PS: fotky jsem zprvu neprojížděl.
PS: fotky jsem zprvu neprojížděl.
Reportáž k tématu v regionech ČT (od času 1:00): https://www.ceskatelevize.cz/porady/153 ... 000171025/
Krásně se na to kouká, jak nám té pětatřicítky přibývá!
Ovšem reportáž ČT... D35 po dokončení nejdelší dálnicí a tohle že je nejdelší most na D35??? 
No začít reportáž spojením nejdelší most na D35 a říct k tomu 400 metrů, to chce fakt fištróna. Si dělají prd*l ne ? Kde to vzali ?
Vždyť to není ani druhý nebo něco. Jde pouze o nejdelší most tohoto jednoho úseku.
Nejdelší dálnice to také nebude, možná kdyby se k tomu počítalo i pokračování na Liberec. Ale tam to zase nebude na kousku dálnice ani z vlaku.
Že je huba nebolí.
Nejdelší dálnice to také nebude, možná kdyby se k tomu počítalo i pokračování na Liberec. Ale tam to zase nebude na kousku dálnice ani z vlaku.
Dnešní slunečný den si vyloženě říkal o inspekci staveniště.
U onoho slavného mostu žádný extra velký pokrok není vidět. Vrtací souprava stojí zase o kousek vedle, ale hotové piloty se schovávají pod blátem a štěrkem. Nezbývá než doufat, že tam opravdu jsou
Mezi mostem a Valdekem
U křížení se současnou silnicí před Lačnovem pokračuje hloubení zářezů pro dálnici. Zakládání mostu budoucí doprovodné komunikace zatím nezačalo.
U onoho slavného mostu žádný extra velký pokrok není vidět. Vrtací souprava stojí zase o kousek vedle, ale hotové piloty se schovávají pod blátem a štěrkem. Nezbývá než doufat, že tam opravdu jsou
Mezi mostem a Valdekem
U křížení se současnou silnicí před Lačnovem pokračuje hloubení zářezů pro dálnici. Zakládání mostu budoucí doprovodné komunikace zatím nezačalo.
Pohled na čerstvě vyasfaltované provizorium silnice III/03532 mezi Českým Lačnovem a Moravským Lačnovem.
A to je zatím vše, na let na opačnou stranu už mi po létání nad I/43 nezbyly akumulátory
Ale podaří-li se mi sestříhat záběry, bude i video
Ale podaří-li se mi sestříhat záběry, bude i video
Na horách už ležel sníh, ale tobě počasí přálo mate. Prosím stříhej o sto šest. Už se těším na průlet. 
Diky za fotky!
Ten rozsah provizorní přeložky mezi Lačnovy mě celkem udivuje, má to nějaký praktický důvod?
To by mohl byt dobrý důvod, ale na druhou stranu ta definitivní přelozka také není zcela v původní stopě. Neznate prosím někdo termín, od kdy se ma jezdit po té nové přeložce? Někdy příští rok na podzim? Nebo to stihnou dřív?
Já doplním tu část I/43 - dnes jsem jel kolem vlakem - tam nelení a už bourají původní I/43 od nové OK, k Lanškrounu. Aktuálně most přes potok.
Viz foto (omluvte kvalitu, sotva jsem to stihl)
Viz foto (omluvte kvalitu, sotva jsem to stihl)
- Přílohy
-
- IMG_20231114_073214_crop.jpg (57.25 KiB) Zobrazeno 4411 x
Komu se nelení, tomu se zelení... 
Slibované video z východní části stavby je venku 
Většina videa se týká I/43, ale dám ho i sem. Nemějte prosím velká očekávání a hlavně se nevšímejte, co vyvádí někteří řidiči na silnici.
A omlouvám se za dezinformaci z minula - z videa je patrné, že budoucí most doprovodné komunikace přes dálnici u Lačnova již má zavrtané piloty a vybetonované základové desky opěr.
Většina videa se týká I/43, ale dám ho i sem. Nemějte prosím velká očekávání a hlavně se nevšímejte, co vyvádí někteří řidiči na silnici.
A omlouvám se za dezinformaci z minula - z videa je patrné, že budoucí most doprovodné komunikace přes dálnici u Lačnova již má zavrtané piloty a vybetonované základové desky opěr.
Krása! Mé srdce plesá!
Díky moc a jen houšť!

Hezky řečeno michale ! Taky jsem si s chutí zaplesal...
Zajímalo by mě, proč má ten kruháč tak obrovskou vybetonovanou vnitřní plochu? Tam se přes ni přece jezdit nebude.. Znáte někdo důvod?