[D3] 0310/I Úsilné - Hodějovice (v provozu)
Re: D3 0310/I Úsilné - Hodějovice (výstavba)
Něco o špatně naprojektovaném, ale víc jsem toho nerozluštil.
jojo, to je ono, i na nejvyšších místech se mluví o špatném projektu, ale zatím je to bez trestu pro kohokoliv ze zúčastněných.
Bude letos vybetonován tunel Pohurka?
Ztrácí se to v hluku.
...špatně naprojektovaný...
?
...špatně naprojektovaný...
?
Ne
Ikdyž na každé straně zbývá jen několik polí. Na jihu není vybetonovaná podlaha, na severu je chybějících více segmentů. Tipuju 4-5 měsíců.
D3 nad zlato
Betonáž konstrukce tunelu bude dokončena v rozmezí březen až květen 2024.
No tak to si rovnou nalejme čistého vína, otevíračka bude rozhodně prosincová a na zkrácený termín můžeme zapomenout. Díky za video, mašinko.
Řekněme, že konstrukce tunelu není na kritické cestě. Tentokrát jsem nefilmoval vnitřek tunelu, ale v dokončených úsecích začínají pokládat vnitřní kabelovody.
Největší časový problém zůstává pražský portál, kde se prvně musí vybudovat spousta kanalizaci, nádrž na kontaminovane vody, nádrž na hašení vodu, požární vodovod do tunelu, čistička na vodu, provozně technologický objekt ale hlavně kabelovody, A teprve až když tohle bude postavené, tak přijdou technologie a začnou tahat kabely do tunelu.
Mezitím se v tunelu vybudují rozvody, SOS kabinky, únikové schodiště, osvětlení vzduchotechnika apod.
Nechci malovat čerta na zeď, ale vypadá to, že stačí sebemenší zádrhel a budeme s termínem otevření v roce 2025. Snad mají plán B, kdy by se za rok v prosinci v takovém případě otevřelo alespoň toto: https://mapy.cz/s/bumetomeva
Měsíc radši v tom 2025 netipujme. I když v tunelu jim na hlavu sněžit ani pršet nebude...
-
Vikingkiller
Já bych nebyl takový pesimista. Pokud vím, stále pracují ve standardním režimu. Nicméně jak je obecně známo, ten kdo v noci spí, tomu se hromadí práce
Tzn. pro osazení tunelu "bižuterií" mohou nasadit i noční směnu.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Už tu zase sýčkujete?
Vzpomeňte si pár stránek nazpátek, jak se tu brečelo u první vybetonované "skruže" a kolik se toho vybetonovalo od té doby 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Dnes doasfaltovali nájezd Novohradské na okružní most II/156 přes D3. Pár detailů jako svodidla, značení, dodělání obrubníků a už budeme v prosinci jezdit po normálním kruháku.
Red Barone pěkně sluncem a optimismem prosluněné fotky... 
Fakt jsem zvědavý, jak bude probíhat, hlavně při dopravních problémech v Budějcích, provoz MHD v novém zálivu, kde mají mít zastávku i "modré" busy. Naproti ve směru na Trh. Sviny bude zastávka "modrých" busů na konci chodníku v jízdním pruhu. Ještě, že tam téměř nikdo nevystupuje / nenastupuje, takže převážná většina "modrých" jen projíždí.
Taky mě to napadlo, když jsem se tam byl podívat. Praxi, kdy se dělaj zálivy jen na jedné straně, moc nerozumím. Navíc tam nejšpíš bude stavět kromě modráků i MHD = 11ka, co jede až nahoru do ST. Hodějovic.
Jestli to někdo nepřevymyslel jinak, tak v tomhle směru bude mít 11-ka stejně jako dřív zastávku na výjezdu do Starých Hodějovic (červeně), okružní most tady nahradí točnu a 15m stání autobusů před výjezdem zpátky do města bude na tom zálivu (zeleně).
RedBaron: ano, takhle by to mělo být. Zastávka "modrých" směrem T. Sviny bude přes ulici naproti té bílé kostce u zálivu, na konci zálivu (směrem do Budějc) bude přechod pro chodce, který je tam třeba jako sůl.
No, a až se na zálivu čas od času potkají tři kloubáky MHD, tak uvidíme jak se tam porovnají.
No, a až se na zálivu čas od času potkají tři kloubáky MHD, tak uvidíme jak se tam porovnají.
Aha, za "mostem" jsem nebyl. Takže tahle zastávka bude jen 400m od další "Staré Hodějovice, Zastávka."
Tři kloubáky asi ne, jezdí tam jen jedna linka
Maximálně dva, když tam bude mít řidič pauzu...
Tři kloubáky asi ne, jezdí tam jen jedna linka
Skuby, já tam vidím z okna, takže nelžu.
Ta situace občas na současné provizorní točně nastává. Stojí tam dva kloubáky a od St. Hodějovic přijíždí třetí. Ale jak už jsem psal. Stává se to, když je v Budějcích "rozhašená" doprava a MHD jezdí podle podle situace, nikoliv podle jízdního řádu. 
Jo taaak, už mlčim
Jasně, za std. stavu by to mělo stačit. A když bude na zastávce plno, může bus kroužit nad dálnicí, než bude místo. Jako nad Ruzyní 
skuby : jasně, za normální situace bude provoz na zálivu v poho. Kroužení na kruháči nad dálnicí a čekání na místo, to je také dobrý nápad.
Alternativy tedy existují.