Historie okruhu
Re: [D0] 518, 519 Ruzyně - Suchdol - Březiněves
RM, ktery stavi jak divy, je zklamani? Proto, ze neodpovida na e-maily? To asi zijeme kazdy v jine realite.
Re: Historie okruhu
Také by mě zajímalo .. čím konkrétně RM zklamal ?
Já osobně když vidím co všechno dělá a stíhá a co všechno má v hlavě, tak si celkem živě dokážu představit, že na komunikaci s běžnými občany, kteří mají pouze nějaký třeba dotaz nebo připomínku, nemá prakticky čas. Ale na rozdíl od politiků zcela oprávněně. Nebo je to opravdu kvůli něčemu konkrétnímu ?
Já osobně když vidím co všechno dělá a stíhá a co všechno má v hlavě, tak si celkem živě dokážu představit, že na komunikaci s běžnými občany, kteří mají pouze nějaký třeba dotaz nebo připomínku, nemá prakticky čas. Ale na rozdíl od politiků zcela oprávněně. Nebo je to opravdu kvůli něčemu konkrétnímu ?
-
Tomas 1975
Nechci rozvádět pokud u toho není druhý...
Opakované sliby... Někdo se Vám ozve...
Dle dohody jsem poslal určité materiály.... opět někdo se Vám ozve...
Nikdy se nikdo neozval...
Jedná se o
Severní část pražského okruhu....
I/73
Teoretické vedení dálnice/silnice na Králíky viz plány Polska...
Existuje projektová dokumentace k Šmejkalce o které mimo mě nikdo neví...
Dal jsem informace k této RM... jasně někdo se na to podívá....
Před měsícem jsem jí procházel a naposledy jsem ji viděl já v roce 2010... (priorační lísky)
Proč sliboval, že se na to někdo podívá...
napsal bych mnoho řádků.... je to házení hrachu na zeď...
Dokončuje se rekonstrukce mostu přes Želivku...
Proč nebudou na spodním patře informační panely o stavbě. Zastavuje se tam hodně lidí...
Připomenutí odborníků, kteří se na stavbě podíleli...
Včera jsem tam byl..., dokonce i zábradlí v polích kde bylo třeba vyměnit bude kopie originálu...
Opakované sliby... Někdo se Vám ozve...
Dle dohody jsem poslal určité materiály.... opět někdo se Vám ozve...
Nikdy se nikdo neozval...
Jedná se o
Severní část pražského okruhu....
I/73
Teoretické vedení dálnice/silnice na Králíky viz plány Polska...
Existuje projektová dokumentace k Šmejkalce o které mimo mě nikdo neví...
Dal jsem informace k této RM... jasně někdo se na to podívá....
Před měsícem jsem jí procházel a naposledy jsem ji viděl já v roce 2010... (priorační lísky)
Proč sliboval, že se na to někdo podívá...
napsal bych mnoho řádků.... je to házení hrachu na zeď...
Dokončuje se rekonstrukce mostu přes Želivku...
Proč nebudou na spodním patře informační panely o stavbě. Zastavuje se tam hodně lidí...
Připomenutí odborníků, kteří se na stavbě podíleli...
Včera jsem tam byl..., dokonce i zábradlí v polích kde bylo třeba vyměnit bude kopie originálu...
No je to ušlechtilé, ale berte to tak že na tohle máte čas vy, ale rozhodně ne ředitel ŘSD. Myslím že lepší tam za mého života ještě nebyl a že je tak vytížený je spíš dobře, opravdu je za ním vidět velký kus práce.
-
Tomas 1975
Výstavba za mě super... Proti tomu vůbec nic.. Můžu jedině tleskat... To je obrovský úspěch...
A pro mě opět ponaučení, že nemám od ŘSD nic chtít... Nic očekávat...
Já jsem celkem ,,zvyklí" že pokud něco slíbím tak se snažím splnit a očekávám to i z druhé strany...
A peníze na další knížku (přípravu)si vyškemrám v Německu... Na to už jsem taky ,,zvyklí"...
Doufám, že alespoň na ministerstvu někdo kdo napsal ten blábol bude bez pohyblivé složky mzdy...
A pro mě opět ponaučení, že nemám od ŘSD nic chtít... Nic očekávat...
Já jsem celkem ,,zvyklí" že pokud něco slíbím tak se snažím splnit a očekávám to i z druhé strany...
A peníze na další knížku (přípravu)si vyškemrám v Německu... Na to už jsem taky ,,zvyklí"...
Doufám, že alespoň na ministerstvu někdo kdo napsal ten blábol bude bez pohyblivé složky mzdy...
To je ta dokumentace o kterou jsme vedli spor ve vlákně o Šmejkalce a já Vám dokázal, že při projektu rekonstrukce byla použita dokumentace, kterou máte "jedině" vy?Tomas 1975 píše: ↑29.10.2023 7:17:16 Existuje projektová dokumentace k Šmejkalce o které mimo mě nikdo neví...
Informační tabule... nekonečné téma
-
Tomas 1975
Dokázal jste jednu ukázku, které mohla být někde duplicitně...
To o čem jsem hovořil já rozhodně ne.... Máte opisy kopií stavebních deníků, máte jednání o změnách konstrukce a další materiály v rozsahu, o kterých vím já... nemáte... třeba architektonické návrhy zábradlí... více návrhů... pouze jako ukázka, protože je to z dnešního pohledu zbytečné...
Za mě zbytečná diskuse...
A priorační lístky nelžou...
To o čem jsem hovořil já rozhodně ne.... Máte opisy kopií stavebních deníků, máte jednání o změnách konstrukce a další materiály v rozsahu, o kterých vím já... nemáte... třeba architektonické návrhy zábradlí... více návrhů... pouze jako ukázka, protože je to z dnešního pohledu zbytečné...
Za mě zbytečná diskuse...
A priorační lístky nelžou...
Mohu se zeptat k čemu budou při rekonstrukci architektonické návrhy zábradlí? K čemu budou opisy stavebních deníků?
Pokdu chcete, založte si své muzeum, kde toto vše můžete vystavovat a bude z toho zajímavá sbírka, rád se někdy přijedu podívat. Tyto historické informace jsou pro technická řešení, projekci, realizaci atd. naprosto irelevantní.
Pokdu chcete, založte si své muzeum, kde toto vše můžete vystavovat a bude z toho zajímavá sbírka, rád se někdy přijedu podívat. Tyto historické informace jsou pro technická řešení, projekci, realizaci atd. naprosto irelevantní.
-
Tomas 1975
To zábradlí bylo na ukázku....
Pokud cokoliv opravuji (třeba dům) tak je vždy lepší mít původní projektovou dokumentaci atd...
Ve stavebních denících jsou zaznamenávány změny projektů, problémy při stavbě a další okolnosti...
Není lepší tyto informace při rekonstrukci vědět? Kdo nám je může říct, když jsou všichni mrtví?
A diagnostika atd. není všespásná...
Příklad - jeden z pilířů Podolska bude při rekonstrukci shledám, že je v horším (podstatně) stavu než ostatní....
Odfláknutá příprava rekonstrukce znamená vícepráce...
Vzpomeňte si na to, až se bude Podolsko rekonstruovat... Velká rekonstrukce se připravuje...
Je to stejné jako Žďákov, jeho opěry...
Je v zájmu všech daňových poplatníků, aby vícepráce byly maximálně eliminovány
Rád bych tuto debatu ukončil. Každý máme svou pravdu a těžko se přesvědčíme o opaku....
A zapomínat na odborníky, kteří zde byly před námi je z mého pohledu také hloupé...
Pokud cokoliv opravuji (třeba dům) tak je vždy lepší mít původní projektovou dokumentaci atd...
Ve stavebních denících jsou zaznamenávány změny projektů, problémy při stavbě a další okolnosti...
Není lepší tyto informace při rekonstrukci vědět? Kdo nám je může říct, když jsou všichni mrtví?
A diagnostika atd. není všespásná...
Příklad - jeden z pilířů Podolska bude při rekonstrukci shledám, že je v horším (podstatně) stavu než ostatní....
Odfláknutá příprava rekonstrukce znamená vícepráce...
Vzpomeňte si na to, až se bude Podolsko rekonstruovat... Velká rekonstrukce se připravuje...
Je to stejné jako Žďákov, jeho opěry...
Je v zájmu všech daňových poplatníků, aby vícepráce byly maximálně eliminovány
Rád bych tuto debatu ukončil. Každý máme svou pravdu a těžko se přesvědčíme o opaku....
A zapomínat na odborníky, kteří zde byly před námi je z mého pohledu také hloupé...
Mohu se zeptat, proc tyhle vsechny podklady nejsou tam, kde maji byt, tj. v archivu stavebniho uradu nebo vlastnika, ale misto toho k nim jako jediny ma pristup Tomas 1975?
-
Tomas 1975
1) Mám velký soukromí archiv kde shromažďuji archivní materiály cca od svých 20 let... legálně, nekradu....
2) Věci budované do roku 1948:
Investoři - Ministerstvo veřejných prací - GŘSD - ATD....
Po roce 1948 byl vše svezeno do jedné stodoly v Uhříněvsi...Někoho naštěstí napadlo modely mostů, křižovatek atd. nabídnout NTM, kde jsou dodnes v depozitu...
Tam se to válelo cca do roku 1962 - 1964, každý si bral co chtěl... co bylo cenné zmizlo včetně fotodokumentací atd...
A co s tím dál... Chaos...
Příklad - Šmejkalka je dnes v Národním archivu, SOA Praha a v MZA Brno... Soka Benešov, Soka Praha východ...
Na internetu však naleznete minimum... Minimum fondů je digitalizovaných...
Takže ručně musíte dohledat fond a číslo kartonu atd....
Pokud sedíte doma u počítače najdete minimum... Respektive nic...
Příklad Borovsko
Pokud chcete věci ke stavbě mostu tak 80% je v Brně 10% v Praze 10% Havlíčkův Brod..
Materiály k dálničnímu tělesu v okolí Borovska jsou v Praze NA a SOA, Havlíčkův Brod
Příklad Podolsko
- Hlášení ze stavby (stavební deníky) nejsou nijak evidované (popisem), ale pouze číselnou kombinací....
Nevíš číselnou kombinaci, nemáš... A na internetu ji nenajdeš...
Mnoho věcí (drtivou většinu) jsem měl (viděl) v archivu pouze já (konstatování faktu - nechlubím se). Podle prioračních lístků, kde se eviduje ,,výpůjčka")... a nikdy jsem se od roku cca 95 - 98 nesetkal nikde s nikým kdo by si půjčoval takovéto materiály...
Snad mimo obdivovatelů páry, kteří hledají ve stavebních denících na které stavbě která mašinka jezdila...
Doufám, že na vysvětlenou stačí...
Není to o tom, že mám přístup jenom já, ale o skutečnosti, že o tom nikdo neví...
Můj archiv to je jasné...
2) Věci budované do roku 1948:
Investoři - Ministerstvo veřejných prací - GŘSD - ATD....
Po roce 1948 byl vše svezeno do jedné stodoly v Uhříněvsi...Někoho naštěstí napadlo modely mostů, křižovatek atd. nabídnout NTM, kde jsou dodnes v depozitu...
Tam se to válelo cca do roku 1962 - 1964, každý si bral co chtěl... co bylo cenné zmizlo včetně fotodokumentací atd...
A co s tím dál... Chaos...
Příklad - Šmejkalka je dnes v Národním archivu, SOA Praha a v MZA Brno... Soka Benešov, Soka Praha východ...
Na internetu však naleznete minimum... Minimum fondů je digitalizovaných...
Takže ručně musíte dohledat fond a číslo kartonu atd....
Pokud sedíte doma u počítače najdete minimum... Respektive nic...
Příklad Borovsko
Pokud chcete věci ke stavbě mostu tak 80% je v Brně 10% v Praze 10% Havlíčkův Brod..
Materiály k dálničnímu tělesu v okolí Borovska jsou v Praze NA a SOA, Havlíčkův Brod
Příklad Podolsko
- Hlášení ze stavby (stavební deníky) nejsou nijak evidované (popisem), ale pouze číselnou kombinací....
Nevíš číselnou kombinaci, nemáš... A na internetu ji nenajdeš...
Mnoho věcí (drtivou většinu) jsem měl (viděl) v archivu pouze já (konstatování faktu - nechlubím se). Podle prioračních lístků, kde se eviduje ,,výpůjčka")... a nikdy jsem se od roku cca 95 - 98 nesetkal nikde s nikým kdo by si půjčoval takovéto materiály...
Snad mimo obdivovatelů páry, kteří hledají ve stavebních denících na které stavbě která mašinka jezdila...
Doufám, že na vysvětlenou stačí...
Není to o tom, že mám přístup jenom já, ale o skutečnosti, že o tom nikdo neví...
Můj archiv to je jasné...
to je nějaké oficiální stanovisko MD ?
občane plať daně, plať extra za užití dálnic, ale laskavě nám nekecej do toho, jak si to tu vedeme...
no, to jsem si myslel, že tyhle manýry jsme po 89 poslali do koše
asi jsem si špatně myslel
a bude u těch cedulí moci přestříhnou pásku Tomas 1975 nebo se tam v "pravou chvíli" objeví Rýdl s Mátlem ?
asi moc otázek, tak se omlouvám za OT, ale na tu aroganci "moci" si nikdy nezvyknu!
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ano to je oficiální stanovisko JakubaMD. Za MD si můžete doplnit co chcete, rozhodně to neznamená, že mám něco společného s ministerstvem dopravy.
To není žádná arogance. Já jako plátce daní nevidím jediný důvod proč by měl stát přispívat na nějaké cedule k obloukovému mostu, kterých je na světě stovky? A to sám mosty miluju a v oboru pracuji. Neměli bychom zapomínat, že je to technická věc projektovaná na 100 let, která nás dokáže dostat z bodu A do bodu B. Za chvíli by mohl nějaký včelař žádat o cedule na jeho včely, protože je má fakt rád a taková včela je velmi vzácná. To je můj pohled na svět.
V diskuzi s Tomášem 1975 neustále narážím na to, že jeho badatelská činnost je záslužná, avšak z hlediská technického je absolutně nepodstatná.
Má ŘSD skladovat nějaké stavební deníky z roku 1940? Je to vůbec důležité? Kolik mám mít ŘSD takových skladů, kdo to tam bude spravovat? Psali do deníků tenkrát pravdu, nebo materiál rozkrádali na partyzánskou činnost?
Když se budeme bavit konkrétně o Šmejkalce, tak projekt skutečného provedení byl při rekonstrukci použit a zohledněn. Bylo také provedeno množství diagnostických průzkumů, které ale odhlalily nesoulad s touto dokumentací. Takže ano, hrabat se v historických dokumentacích je dobré, ale není to všespásné.
Jako daleko vetší problém vidím u absence dokumentace mostů 30-40 let starých, i to se bohužel děje. U 100 let staré konstrukce je z hlediska technického daleko důležitější diagnostický průzkum, než nějaké stavební deníky psané v číslech.
To není žádná arogance. Já jako plátce daní nevidím jediný důvod proč by měl stát přispívat na nějaké cedule k obloukovému mostu, kterých je na světě stovky? A to sám mosty miluju a v oboru pracuji. Neměli bychom zapomínat, že je to technická věc projektovaná na 100 let, která nás dokáže dostat z bodu A do bodu B. Za chvíli by mohl nějaký včelař žádat o cedule na jeho včely, protože je má fakt rád a taková včela je velmi vzácná. To je můj pohled na svět.
V diskuzi s Tomášem 1975 neustále narážím na to, že jeho badatelská činnost je záslužná, avšak z hlediská technického je absolutně nepodstatná.
Má ŘSD skladovat nějaké stavební deníky z roku 1940? Je to vůbec důležité? Kolik mám mít ŘSD takových skladů, kdo to tam bude spravovat? Psali do deníků tenkrát pravdu, nebo materiál rozkrádali na partyzánskou činnost?
Když se budeme bavit konkrétně o Šmejkalce, tak projekt skutečného provedení byl při rekonstrukci použit a zohledněn. Bylo také provedeno množství diagnostických průzkumů, které ale odhlalily nesoulad s touto dokumentací. Takže ano, hrabat se v historických dokumentacích je dobré, ale není to všespásné.
Jako daleko vetší problém vidím u absence dokumentace mostů 30-40 let starých, i to se bohužel děje. U 100 let staré konstrukce je z hlediska technického daleko důležitější diagnostický průzkum, než nějaké stavební deníky psané v číslech.
podle mě to poznání historie pak uvolňuje přístup k jednání
viz třeba most pod Vyšehradem
jasně, jsou na něj všichni zvyklí, ale dnešní dopravě již prostě nepostačuje
tak buď ať to odvezou do NTM nebo do hutí, ale smiřme se s tím, že jiná cesta prostě není
kdyby si tam předkové nepostavili širší pilíře, tak tam tenhle most ani nebyl
takže důkladně zdokumentovat, postavit na náplavku ty cedule a pak řešení hodné 21. století ( tedy ne přívoz a elektrokoloběžky )
když se bude vzhledově podobat, tak jedině +
šmejkalka mohla dopadnout stejně, resp. dnes bych vůbec nehnal auta z kopce a do kopce, ale postavil to "o patro vejš"
viz třeba most pod Vyšehradem
jasně, jsou na něj všichni zvyklí, ale dnešní dopravě již prostě nepostačuje
tak buď ať to odvezou do NTM nebo do hutí, ale smiřme se s tím, že jiná cesta prostě není
kdyby si tam předkové nepostavili širší pilíře, tak tam tenhle most ani nebyl
takže důkladně zdokumentovat, postavit na náplavku ty cedule a pak řešení hodné 21. století ( tedy ne přívoz a elektrokoloběžky )
když se bude vzhledově podobat, tak jedině +
šmejkalka mohla dopadnout stejně, resp. dnes bych vůbec nehnal auta z kopce a do kopce, ale postavil to "o patro vejš"
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Podle mne staré stavební deníky mohou zdůvodnit nebo dosaženou provozní životnmost mostu, což je něco jako dobrá, byť stará praxe. Nicméně tyto ocelové mosty se mají skutečně stavět nové, ať už jako kopie původních nebo pouze podobné a zachovávající ráz krajiny při funkčním rozšíření.
-
Tomas 1975
Mohu se zeptat kudy původně měla vést D5 ? V minutě 0:52 a 6:01vede D5 kdesi od Slivence okolo Ořechu zhruba tudy Je tam sice napsáno "zrušeno" ale i tak se tam s ní nejspíš počítalo.
Jinak samozřejmě děkuji za zajímavé video.
Jinak samozřejmě děkuji za zajímavé video.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
To zrušeno myslím znamená, že Němci nám za protektorátu namísto dálničního okruhu vnutili pouhé dálniční průtahy a platila by tak modrá varianta.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
-
Tomas 1975
-
Tomas 1975
Tak snad konečně doženeme co jiní již dávno mají...
- Přílohy
-
- 20241203_183142.jpg (103.84 KiB) Zobrazeno 2825 x
-
- 20241203_183134.jpg (145.85 KiB) Zobrazeno 2825 x
-
- 20241203_183126.jpg (151.63 KiB) Zobrazeno 2825 x
-
Tomas 1975
Zbytek
- Přílohy
-
- 20241203_183202.jpg (142.85 KiB) Zobrazeno 2823 x
-
- 20241203_183147.jpg (132.9 KiB) Zobrazeno 2823 x
-
1975
Mnichov uz ma hotovo?
-
Honey72
A Hamburk ?
Ten je na tom možná hůř než Praha.
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Honey72: Že? Já jsem si říkal, že mi to nějak nesedí. Zrovna o tom Hamburgu něco vím. Ten nemá okruh. Ten nemá ve skutečnosti nic.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
-
Honey72
Každopádně hezký materiál Tomáši. Můžeme srovnávat, jak to tenkrát Němci plánovali a jak vedou ty dálnice dnes.