D35 Hořice - Sadová
-
Vikingkiller
Re: D35 Hořice - Sadová
Možná snaha nový precedens - tzn. úseky v "jednoduchém" terénu chceme stavět 2 stavební sezóny. Nebo taky optimalizace toku finančních prostředků v rámci dojení SFDI...
tak 0136 není jednoduchá stavba. Bez diskuze. Ale třeba úsek D35 Olomouc-Křelov by jistě takovou optimalizaci taky zasloužil.Jednoduchý terén, a pár mostů. A těch spokojených řidičů 
Tady mě ty 2 roky dost překvapily obzvlášť v kontextu nenapojení na Hradec. Jsem fakt zvědav jestli zahaji VŘ Sadová-Plotiště ještě letos a jaký bude v ZD závazný milník pro zprovoznění navazujícího krátkého úseku k MUK Sadová, aby se to reálně stihlo do konce 2025...
Já jsem prvně myslel, že to je nějaká chybka ten rok 2025. Aha takže ne.
No .. také celkem divím. Přesně jak píšete, urychlování bych čekal u jiných úseků. Ale určitě je to dobrý precedens do budoucna, pokud se to povede, bude jasné, že to stihnout prostě jde.
No .. také celkem divím. Přesně jak píšete, urychlování bych čekal u jiných úseků. Ale určitě je to dobrý precedens do budoucna, pokud se to povede, bude jasné, že to stihnout prostě jde.
Evidentně to bude trend. V posledním letáku na D35 Vysoké Mýto – Džbánov se s datem zahájení stavby objevil i datum dokončení 2025. Původně tam bylo 2026. A zvlášt na tomhle úseku to hodně pomůže.
Po urychlení Hořice - Sadová na 2025 jsem celkem zvědav co bude s úsekem Sadová - Plotiště, kde v posledních měsících došlo k posunu zprovoznění na 2027. Na Hořice-Sadová je jen jedna MUK, tak bych předpokládal, že ŘSD bude dodatkovat dokončení toho kousku na začátku navazujícího úseku po MUK Sadová také do konce r. 2025.
Po urychlení Hořice - Sadová na 2025 jsem celkem zvědav co bude s úsekem Sadová - Plotiště, kde v posledních měsících došlo k posunu zprovoznění na 2027. Na Hořice-Sadová je jen jedna MUK, tak bych předpokládal, že ŘSD bude dodatkovat dokončení toho kousku na začátku navazujícího úseku po MUK Sadová také do konce r. 2025.
Zde info z tweetu GŘ ohledně napojení na úsek Sadová-Plotiště: A přesně tak, počítá se velmi krátkou dobou výstavby úseku nutného pro zprovoznění stavby Hořice - Sadová k MÚK Sadová. Výběrového řízení na zhotovitele úseku “D35 Sadová - Plotiště” zahájíme v průběhu listopadu t.r.PetrN píše: ↑29.10.2023 19:59:50 Tady mě ty 2 roky dost překvapily obzvlášť v kontextu nenapojení na Hradec. Jsem fakt zvědav jestli zahaji VŘ Sadová-Plotiště ještě letos a jaký bude v ZD závazný milník pro zprovoznění navazujícího krátkého úseku k MUK Sadová, aby se to reálně stihlo do konce 2025...
Pak je vše v pořádku, snad to klapne podle plánů.
Hoši .. celkově .. řekl bych, že takovéhle podobné úvahy se tady na fóru rodily kdekomu v hlavě ještě tak 5 i 10 let zpět a byla to skoro utopie to pod tehdejším ŘSD chtít. To samé u realizace jakékoli dálnice během pouze dvou sezon. A najednou to vše jde.

Hoši .. celkově .. řekl bych, že takovéhle podobné úvahy se tady na fóru rodily kdekomu v hlavě ještě tak 5 i 10 let zpět a byla to skoro utopie to pod tehdejším ŘSD chtít. To samé u realizace jakékoli dálnice během pouze dvou sezon. A najednou to vše jde.
tak volby se blíží a bilboardy to nezachrání
to stříhání pásek, to je jiná
to stříhání pásek, to je jiná
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Úsek je v podstatě na rovině. Každý úsek jakékoliv D, který je možné postavit rychleji stojí za to. Který úsek které dálnice je důležitější, je vždy otázkou. Ten kdo bydlí v KV a nejezdí často na druhý konec ČR, toho např. D49 vůbec netrápí. Ani neví odkud a kam vede a slovo křeček mu nic neříká... A tak je to téměř všude. Asi tak to vidím...
Pro připomenutí. Dnes oficiálně zahájeno! Zmínka je už i v letáku.
-
Marek 3035
https://zdopravy.cz/reditelstvi-silnic- ... va-183400/
Ředitelství silnic a dálnic zahájilo výstavbu dálnice D35 Hořice – Sadová
Ředitelství silnic a dálnic zahájilo výstavbu dálnice D35 Hořice – Sadová
https://www.hlidacstatu.cz/Detail/26383695
Akcelerace za 90 MKč se zprovozněním 23.12.2025.
Akcelerace za 90 MKč se zprovozněním 23.12.2025.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Ještě by to chtělo akceleraci ala MPR 150. Počítá se s tím už vlastně vůbec někde, když k tomu dali takovou kopu podmínek ? Často podmínek spíš na vytrollení.
Kdy už se naučí respektovat změnu terminologie ZVZ a nahradí "zhotovitele" "dodavatelem"? Právní hnidopiši by se mohli naježit. Jinak ale palec nahoru, protože rychleji stavět lze, jen to někdy potřebuje popostrčit motivačně. Přitom dodavatelé při zkrácení termínů a původní ceně se mohou výdělečně dříve přesunout jinam.
Před nějakou dobu se tady řešilo provozní napojení u Sadové. V aktuálním letáku stojí "V začátku stavby u Hořic je pro případné dočasné svedení provozu k dispozici přeložka silnice II/300 a v konci (u) Sadové je možno prodloužit stavbu do úseku Sadová–Plotiště ke stávající silnici I/35." Znamená to faktické prodloužení stavby o dalších cca 1-1,5km nebo je to kalkulace na předčasné zprovoznění této části v rámci výstavby Sadová-Plotiště?
VrataHK píše: ↑8.11.2023 16:04:29 Před nějakou dobu se tady řešilo provozní napojení u Sadové. V aktuálním letáku stojí "V začátku stavby u Hořic je pro případné dočasné svedení provozu k dispozici přeložka silnice II/300 a v konci (u) Sadové je možno prodloužit stavbu do úseku Sadová–Plotiště ke stávající silnici I/35." Znamená to faktické prodloužení stavby o dalších cca 1-1,5km nebo je to kalkulace na předčasné zprovoznění této části v rámci výstavby Sadová-Plotiště?
martas píše: ↑30.10.2023 8:28:20Zde info z tweetu GŘ ohledně napojení na úsek Sadová-Plotiště: A přesně tak, počítá se velmi krátkou dobou výstavby úseku nutného pro zprovoznění stavby Hořice - Sadová k MÚK Sadová. Výběrového řízení na zhotovitele úseku “D35 Sadová - Plotiště” zahájíme v průběhu listopadu t.r.PetrN píše: ↑29.10.2023 19:59:50 Tady mě ty 2 roky dost překvapily obzvlášť v kontextu nenapojení na Hradec. Jsem fakt zvědav jestli zahaji VŘ Sadová-Plotiště ještě letos a jaký bude v ZD závazný milník pro zprovoznění navazujícího krátkého úseku k MUK Sadová, aby se to reálně stihlo do konce 2025...
D0, D1, I/3, D11 a D35
Jenže během výstavby se nebudou moci výdělečně uplatňovat jinde - o tom to není. Tam jde o ocenění rizik pro případ, že při napjatém harmonogramu dojde k výpadku kritického zdroje (stroj, obsluha...).
Joe: Pro dodavatele staveb je lépe stavby řetězit, čím více takto zřetězených za rok či dva - tím větší love. Držení záloh v průběhu stavby je jasná věc. Šlo mi o pozitivní efekty zkrácení termínů UP.
Letecký přelet: https://www.youtube.com/watch?v=Xc5hw444m-M
Díky za video! Ty Všestary vypadají v reálu hůř než na mapě... 
-
Diaľničiar
- VIP