Parkoviště P+R a systém ZPS

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
michal

Re: Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze

Příspěvek od michal »

Jet autem na fotbal někam, kde se nedá zaparkovat ani přes den, byť tam jezdí taky bus, tramvaj i vlak? Tak to musí být sakra dobrý fotbal! :D
Mike

Re: Parkoviště P+R a systém ZPS

Příspěvek od Mike »

já bych byl pro
zrušit modrou
zrušit fialovou
8-) :ok: :lol:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kot

Příspěvek od kot »

Tady na jihu zóny nemáme. Rozumím-li ti dobře Miku, zrušit vše co člověka trápí s parkováním. Je tomu tak ? Pokud ano, tak bych se anarchisticky přidal...
Mike

Příspěvek od Mike »

ono to není o trápení
je to o privatizaci veřejného prostoru za hlasitého potlesku lokálních voličů

jaký smysl je v modré zóně "přes den"
ta zóna by "dávala smysl" třeba 18-08
ale tak to nastavené není

stejně jako mi nedává smysl, proč uživatel ( případně vlastník poměrné části ) přilehlého paneláku má na ten veřejný prostor větší nárok než já :?:
Japao Joe

Příspěvek od Japao Joe »

Třeba že tam platí daň z nemovitostí?
Mike

Příspěvek od Mike »

bude to strašné OT, ale oni nás přesunou :ok:
to že tam platí daň z nemovitosti mu nezakládá větší právo na užití veřejného prostoru

když to velmi, velmi zjednoduším, vlastnictví individuálního dopravního prostředku nemá být navázáno na jeho odložení ve veřejném prostoru
čili když si tam koupí pozemek a na něm bude vozidlo parkovat, má nesmazatelné právo svůj pozemek takto využívat
ale ten veřejný je pro veřejnost, ať už je za ni považován kdokoli
třeba stánkař s párkama nebo pojízdný hambinec
dopravní značení do toho netahejme

úplně mega OT
když držím více než 5ks střelných zbraní, musím na ně mít certifikovanou skříň ( trezor )
ekvivalent by byl, že na vlastnictví vozidla mám parkovací místo
( nezabývám se v tuto chvíli detailem, že parkovací místo mám v Ostravě a vozidlo odkládám v Hlavním městě )
Japao Joe

Příspěvek od Japao Joe »

To bych akceptoval pokud by platilo, že je DzNem pro všechny stejná a je příjmem státního rozpočtu. To ale neplatí, je to příjem obce a každá obec si stanovuje (v určitém intervalu) její výši. A pak z výběru (nejen) této daně realizuje potřeby svých obyvatel tedy i vlastníků nemovitostí. V místech kde je nedostatek prostoru pro (v tomto případě) vytvoření dostatečného počtu parkovacích míst je tedy logické, že se obec bude snažit přednostně uspokojovat potřeby svých obyvatel (rozuměj voličů) před ostatními. A to jestli to udělají barevnou čárou, vyhrazeným parkovacím místem, zákazem vjezdu mimo dopravní obsluhu nebo jinak je na ni. A na mě je jestli se těmto pravidlům podvolím a akceptuji je a nebo tam zajíždět nebudu. Ono i ohánět se s pojmem 'veřejný prostor' s právem na jeho užívání mi přijde dost mimo, každý takový prostor někomu patří a vlastník má právo o něm a jeho využití rozhodovat. Přece mi nechcete tvrdit, že když máte potřebu venčit psa zrovna v místě, kde je ve 'veřejném prostoru' umístěno dětské hřiště se zákazem vstupu zvířat, tak na to prostě máte právo a tento zákaz tam být nemá.
Mike

Příspěvek od Mike »

nemám psa
abych jej nemusel venčit na veřejném dětském hřišti 8-)
Odpovědět

Zpět na „Praha“