Nemůžete chtít dva pruhy na Prahu, to by pak zbyl jen jeden pro směr od Ostravy...Aram96 píše: ↑7.8.2023 16:20:00 Ta stojí a místy poskakuje každý den. I bez jakéhokoli omezení. V sobotu odpoledne jsem jel na mlaďochy na hokej do Břeclavi a kolona od křížení s D1 byla minimálně tak 8 km. A to vyloženě stálo, žádné popojíždění. V sobotu ! Šílenost.![]()
A tohle všechno má vést v budoucnu na D1 směr Praha jedním pruhem a ne dvěma. Další šílenost.
[D1] 01191.C Brno centrum – Brno jih
Re: [D1] 01191.C Brno centrum – Brno jih
Dostals mě. 
Krajský úřad JMK zahájil stavební řízení na stavební objekty, které mu přísluší povolit.
Na úřední desce kraje visí stanovení pro uzavírku levého pásu.
-
Marek 3035
https://zdopravy.cz/posun-u-rozsirovani ... su-184862/
Posun u rozšiřování D1 u Brna. Provoz se přesouvá do pravého jízdního pásu
Posun u rozšiřování D1 u Brna. Provoz se přesouvá do pravého jízdního pásu
Včera dopoledne stály kamiony ve směru na Brno až na pár mezer od Domašova. V posledních týdnech nic mimořádného. Co mě ale překvapilo bylo to, že večer v osm byla kolona kamionů až za Ostrovačice, kolem Brna navíc stály v obou pruzích. Dost mi to připomíná Německo tak před 15 lety, kam jsem pravidelně jezdil. A taková A6 či A3, to byl mazec. By mě ani ve snu nenapadlo, že to u nás bude taky. Ale když vidím množství plechových krabic, roustoucích exponenciálně, tak je prostě naše silniční infrastruktura - nejen ta dálniční, ale i ta oblužná- prostě totálně v loji...
ano, ve čtvrtek odpoledne/večer se vrací nejvíce kamionů z Německa na Maďarsko a ty se navíc prolínají na MUK Brno-centrum se zatíženým proudem kamionů z Rakouska na Polsko (a pokud mají v pátek Němci svátek, o to větší masakr to bývá). K tomu navíc už se od tohoto týdne jezdí více zúženými pruhy na kraji pravého pásu a to kapacitu opět trochu sníží...
V kontrastu se čtvrtkem je pondělí z pohledu kolon od Prahy výrazně lepší, to drtivě převažuje směr na Německo (u kamionů je v pondělí na profilu D1 před Brnem poměr 2:1 ve prospěch směru na Prahu)...
V kontrastu se čtvrtkem je pondělí z pohledu kolon od Prahy výrazně lepší, to drtivě převažuje směr na Německo (u kamionů je v pondělí na profilu D1 před Brnem poměr 2:1 ve prospěch směru na Prahu)...
To je sranda, jak je zprávou dopoledne skoro dvacetikilometrová kolona na D1 u Humpolce. Asi kvůli tomu, že je ve směru na Prahu. Protože před Brnem je to na běžném denním pořádku a nikoho to netankuje...

Slušný, to ano, ale dle zpráv z místa se jedná o pomalu jedoucí kolonu kamionů, osobní auta údajně projíždí poměrně plynule levým pruhem, což tahle služba bohužel neumí zohlednit...
Ano, bohužel to má své mouchy a člověk se s OA občas vyhýbá neexistující koloně, protože v levém to jede. Ideální k tomu poslouchat Zelenou vlnu.
Fakt je, že na screenu to vypadá téměř smrtelně.
-
Nemesis_NaR
Ano, téměř přesně v dobu uvedeného printscreenu jsem jel po D2 do Brna. Akorát jsem zpomalil ze 140 na 100, ale jinak levý pruh byl volný. Každopádně velká soustrast pro kamioňáky, ti tam opravdu měli snad 15km kolonu... S tím zeleným přerušením kvůli už odstraněné bouračce tuším.
Škoda, že na této stavbě nejsou žádná videa, vůbec netuším, jak práce postoupily a jestli v dohledné době dojde k nějaké změně dopravního uspořádání...
Škoda, že na této stavbě nejsou žádná videa, vůbec netuším, jak práce postoupily a jestli v dohledné době dojde k nějaké změně dopravního uspořádání...
Tak k zásadní změně došlo během minulého týdne. Momentálně už se jezdí 2+2 v PJP (směr Vyškov), zatímco LJP je kompletně uzavřen, tento stav bude trvat přibližně 1 rok (kompletní rozšíření, nový most,...) Právě tímto opatřením mi přijde že došlo pocitově k drobnějšímu snížení propustnosti a delším kolonám, a to zejména ve směru od Vyškova, protože tento směr přejíždí v zúžených pruzích přes SDP na druhou polovinu a zpět.
Jinak myslím že tím poukazovaným problémem byla hlavně kolona od Velké Bíteše na D1, nikoliv D2... No a v pondělí téměř celý den byla krásná kolona od Vyškova (jak kdy) až po MUK D1xD2, což je asi ten důsledek změny organizace dopravy o kterém jsem psal...
Jinak myslím že tím poukazovaným problémem byla hlavně kolona od Velké Bíteše na D1, nikoliv D2... No a v pondělí téměř celý den byla krásná kolona od Vyškova (jak kdy) až po MUK D1xD2, což je asi ten důsledek změny organizace dopravy o kterém jsem psal...
O tomto vikendu půjde dolů ten uzavřený most.
Jak je plánováno bourání nad tratí? Snesou nosníky jeřábem nebo je rozbíjí bagry?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Estakáda se bude bourat až do ledna, kdy je naplánováno šest pětihodinových noční výluk na trati, což by mohlo Lennymu napovědět 
A kdyby ne, tak v důvodu výluky je psáno "demolice dolních zámků mezi nosníky a snášení nosníků".
A kdyby ne, tak v důvodu výluky je psáno "demolice dolních zámků mezi nosníky a snášení nosníků".
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Upřesním to, že půjde k zemi ta část nad vlečkou do kontejnerového terminálu. Koleje budou zakryty aby byly ochráněny před padajícím materiálem. Část nad koridorem přijde na řadu opravdu později.
Nosníky I-67 snáší velkým jeřábem od Novotného. Ve 12 hodin už měli jedno celé pole dole.
Nějaké fotky z demolice mostu. Video už tady někdo přidal v předchozím příspěvku. Čtu v různých diskuzích a podobně, že se na úseku nic neděje. Musím říct, že tady jsem čuměl jak to valí. Demolice jede nonstop ve dne v noci.
- Přílohy
-
- bagr540.jpg (145.42 KiB) Zobrazeno 2996 x
-
- bagr532.jpg (135.15 KiB) Zobrazeno 2996 x
To je dobře.
Nebo spíše u takového úseku .. ještě aby ne.
Ale stejně je to smutné, že musíme takový velký most relativně brzo bourat.
Nebo spíše u takového úseku .. ještě aby ne.
Ale stejně je to smutné, že musíme takový velký most relativně brzo bourat.
Včera jsem jel kolem a estakáda Heršpice až na pole přes koridor je celá dole.