0805 Lovosice – Řehlovice
Re: 0805 Lovosice – Řehlovice
Já myslim, žen těch pár aut z oblasti těch pár kilometrů a dva kruháče nezabije. Jezdí se tak i teď a po dokončení D8 tam tranzit zmizí úplně. Pořád se mluví, že se musí šetřit a přitom se staví zbytečný MUK, které něco stojí
-
Fox Mulder
Možná je to z nějakých bezpečnostně-organizačních důvodů.. Třeba kdyby se něco stalo v tunelech a D8 by proto byla přes Středohoří neprůjezdná, tak aby se nemuselo sjíždět už v Lovosicích a jezdit pomalu přes město, ale dojet až k Bílince.. Ale nevím, jen spekuluju.egelebege píše:Jak velký smysl vůbec má MUK u Bílinky? To ta u Lovosic nestačí?
Každopádně já jsem jako řidič rád za každou MÚK, nikdy nevíte kdy se vám bude hodit!
D0, D6, D7, D8, I/13, I/15, I/16, I/27, I/28, I/30, I/63
Psi štěkají, ale karavana jede dálMario píše:Nedávno se mluvilo o tom, že se neví, zda se dálnice vůbec někdy kvůli ekologům dostaví, a teď najednou článek, jako by se nic nedělo a staví se v plném proudu! Ono se to s těmi aktivisty nějak vyřešilo?
Jeďte se tam projet, jsou tam totální kolony. Ani MÚK Lovosice ani MÚK Bílinka nejsou zbytečné. Do dostavění celého úseku uleví Lovosicím a pomůže tranzitu. Po dostavění celého úseku bude sloužit místním obyvatelům, kteří musí trpět totální bordel z výstavby dálnice, ale v budoucnu by na dálnici nemohli najet. Podle mě by se po dokončení měl dodělat minimálně jeden jednoduchý sjezd/nájezd a to u Radejčína v místě přemostění přeložkou stávající komunikace. Není normální, že na 16,5 km můžete sjet/najet jen na 1 místě.egelebege píše:Já myslim, žen těch pár aut z oblasti těch pár kilometrů a dva kruháče nezabije. Jezdí se tak i teď a po dokončení D8 tam tranzit zmizí úplně. Pořád se mluví, že se musí šetřit a přitom se staví zbytečný MUK, které něco stojí
To celkem pochybuju. Dokud nebude D8 hotová, tak se bude dál sjíždět u Lovosic a pojede se podél Labe.Kuba píše:Do dostavění celého úseku uleví Lovosicím a pomůže tranzitu
Tohle bych pochopilKuba píše:Podle mě by se po dokončení měl dodělat minimálně jeden jednoduchý sjezd/nájezd a to u Radejčína
A co pak takováhle spojka, aby šlo v případě průseru dálnici uzavřít jen v tom úseku s tunely a šlo to pohodlně objet? Většinou jde o reko stávající komunikace na S9,5/60 - S11,5/80 (pochválí místní) a vypanou nám ty některé nesmyslné "nosy" na Bystřany a skrz Ústí. Chtělo by to ale MÚK Radejčín (či aspoň ten sjezd), která by se otvírala jen a pouze v případě uzavírky D8, jinak by byla neveřejná. A pokud i tak budou vadit kamiony, tak se hold pošlou okolo či si postojí do otevření úseku.
Nebylo by jednodušší v případě průseru to všechno poslat okolo rovnou podél vody?
-
pavel.hrdina
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Moje rec!Kuba píše:Není normální, že na 16,5 km můžete sjet/najet jen na 1 místě.
Presne takovato vzdalenost je i na D2 mezi Hustopecemi a Podivinem kvuli chybejicimu vyjezdu Velke Pavlovice. Ten byl dokonce puvodne planovan, ale z nejakych (nejspis financnich) duvodu k jeho vystavbe koncem 70. let nedoslo. Pred nekolika lety se planovalo jeho konecne dostaveni, a to na letosni rok, nicmene jak s tim zamavala soucasna financni situace (historie se opakuje?) asi nemusim zduraznovat.
mě to naopak jako normální úplně přijde, minimálně z pohledu evropských zvyklostí. Situace v ČR, kde má svůj exit skoro každá středisková obec podél dálnice, je poněkud nestandardní, hlavně to prodražuje výstavbu a snižuje bezpečnost provozu.Kuba píše:Není normální, že na 16,5 km můžete sjet/najet jen na 1 místě.
Navíc ten úsek prochází přes CHKO České Středohoří, takže z hlediska ochrany ŽP vhodné, že se na tomto úseku další MUK ani benzinka neobjeví. Pro koho ta MUK Bílinka je? Pro obyvatele Velemína, Milešova nebo pár malých obcí okolo? Těm bohatě stačí stávající I8, která po zprovoznění dánice bude aut a kamionu prostá, takže krásně průjezdná.
Ano, tohle je přesně názor, kterej jsem taky chtěl napsat a pod kterej bych se klidně podepsal.Sopko píše:mě to naopak jako normální úplně přijde...Kuba píše:Není normální, že na 16,5 km můžete sjet/najet jen na 1 místě.
Díky těm častým sjezdům se u nás jaksi vytrácí smaysl dálnice, kterej ja danej už v samotnym názdu. Je to určeno pro dálkové cesty, ne pro lokální dopravu.
No s tímhle zase úplně nesouhlasím já. Dálnice má sloužit mimiojiné i k odvedení dopravy mimo obce, i té lokální. Čili mají třeba obrovský význam pro pendly do města a zpět. Primární funkce je nicméně dálková - tranzitní, bezpochyby.Petr Pokorný píše:Je to určeno pro dálkové cesty, ne pro lokální dopravu.
K tomuhle, význam té MÚK je nepochybně spojen taky s případnými uzavírkami tunelů na 0805...Sopko píše:Pro koho ta MUK Bílinka je?
Co se týče MÚK tak je mi ale taky sympatičtější linie méně křižovatek + kvalitnější doprovodné komunikace.
Jsem PRO aby ten sjezd tam byl. Pokud to je zaneseno v projektu. Každej sjezd dobrej. Jde o objízdné trasy v případě havárie a myslím si,že by se MUK Lovosice moc ucpávala. ten sjezd bych řekl že bude pro místní a jakési napojení silnice na Bílinu-lesem. jsem téměř místní vím jak to tam je
jasně, ale všeho s mírou. Jak daleko jsou ty MUK od sebe? 2km? To by mělo opodstatnění někde u Prahy, ale ne tady, ta vytíženost D8 zase nebude extrémně vysoká, podle mě je MUK Bilinka nadbytečná. Pokud bude něco s tunely tak bude stejně lepší to protáhnout kolem Labe.ole píše:Jsem PRO aby ten sjezd tam byl. Pokud to je zaneseno v projektu. Jde o objízdné trasy v případě havárie a myslím si,že by se MUK Lovosice moc ucpávala. ten sjezd bych řekl že bude pro místní a jakési napojení silnice na Bílinu-lesem. jsem téměř místní vím jak to tam je
Jinak hlavně při nedostatku peněz bych s těmi drahými MUK šetřil, to radši ať se toho postaví víc jinde a když se ukáže v budoucnu nezbytnost další MUK tak at se dostaví.
Jinak "každej sjezd je dobrej" - dálnice jsou tady z jiných důvodů, takhle by to za chvíli bylo jak na městském okruhu v Praze. Co jsem projel okolní státy, tak koncentrace našich MUK na km dálnice je u nás nejvyšší.
-
zdkristufek
Nejsem zrovna odborník na D8, ale přidám příspěvek. Nemáte někdo nějakou aktuálnější informaci, kdy bude MUK Bilinka otevřena? Dle mapy okolí Lovosic na dopravniinfo.cz bych tipoval, že to může být dokonce už mezi 12/2010 až 06/2011. Pak se situace u Lovosic trochu určitě zlepší.
Raději bych také co nejdříve začal stavět např. 3-pruhový (14 metrový) obchvat Velemína (popř. dalších blízkých obcí postižených silnou dopravou), když vidim zatím nezájem poslanců řešit možnou 8milardovou ztrátu z dotací EU (když to nebude řádně a legálně do 12/2013 dokončeno), potom ty blokace ekologů a to, že hodně náklaďáků stejně placené úseky dálnic objíždí.
Taky by nebylo od věci co nejdříve začít stavět mezi R63 a současnou silnicí I/8 nějakou pořádnou zkratku (novou silnici 2.třídy) alespoň pro vozidla do 3,5 tuny, které povede mimo obce pro případ uzavření dálnice nebo případ, že dálnice bude dostavěna až např. za 8 let.
Raději bych také co nejdříve začal stavět např. 3-pruhový (14 metrový) obchvat Velemína (popř. dalších blízkých obcí postižených silnou dopravou), když vidim zatím nezájem poslanců řešit možnou 8milardovou ztrátu z dotací EU (když to nebude řádně a legálně do 12/2013 dokončeno), potom ty blokace ekologů a to, že hodně náklaďáků stejně placené úseky dálnic objíždí.
Taky by nebylo od věci co nejdříve začít stavět mezi R63 a současnou silnicí I/8 nějakou pořádnou zkratku (novou silnici 2.třídy) alespoň pro vozidla do 3,5 tuny, které povede mimo obce pro případ uzavření dálnice nebo případ, že dálnice bude dostavěna až např. za 8 let.
Jeeej, jen to ne, vše je to v CHKO... D8 bude dostavěna, jen je otázkou jestli za rok dva nebo tři, do té doby nestihneš vyřídit ani zahájení stavby na takovéto novinky. Co se týče MÚK Bílinka, padlo to tu už několikrát: konec roku 2011. MÚK Lovosice-západ pak koncem letošního roku.
zítra napíšu dětem země e-mail, jsou to ekoteroristi a ***** mě!!
tohle už může bavit jen nacuclé parazity a magory. Je třeba urychleně nový liniový zákon ! 
Boj proti panu Patrikovi je marný. Vyměnil jsem si s ním pár emailů. Tvrdí, že, kontroluje dodržování zákonů a o nic jiného mu nejde. Možná by jsme měli jít lynčovat úředníky ŘSD, KÚ Ústeckého kraje atd.
Nynejší situace je šílená. Lepší to bylo, když se ten úsek Lovosice-Řehlovice nestavěl. Je to hrozné, už je toho tolik hotovo - mosty a chybí rozestavět jedinou velkou stavbu - MÚK Řehlovice.
Nynejší situace je šílená. Lepší to bylo, když se ten úsek Lovosice-Řehlovice nestavěl. Je to hrozné, už je toho tolik hotovo - mosty a chybí rozestavět jedinou velkou stavbu - MÚK Řehlovice.
Ano, má pravdu, problém ale je v tom, že podle našich zákonů může kdokoli protestovat proti jakékoli stavbě a když ten protest zdůvodní "ochranou životního prostředí" (např. úbytek životního prostoru komárůlachy píše:Boj proti panu Patrikovi je marný. Vyměnil jsem si s ním pár emailů. Tvrdí, že, kontroluje dodržování zákonů a o nic jiného mu nejde.
Takže ono hlídání dodržování zákonů znamená: "v téhle republice už nepostaví nikdo nic, co my neschválíme."
podtext a jeho důsledky si každý doplní sám.
Tak pardon, ale soudit se může jen tak dlouho, pokud bude soud jeho námitky akceptovat, a pokud neprojde všema (nejvejš snad čtyřma?) instancema. To že soudy v týhle džamálhiriji nefungujou a nemaj to za rok a půl hotový, už snad neni starost pana Patrika, ale všech co tu vegetujeme.
No a pak je ještě možnost, že to protistrana sabotuje .. nechť se ouřadové rozhodnou.
No a pak je ještě možnost, že to protistrana sabotuje .. nechť se ouřadové rozhodnou.
Ano, správně, sabotuje, protože za investora mnohdy připravují podklady lidé sympatizující s odpůrci staveb. To vidím jako ten hlavní problém.jonáš píše:No a pak je ještě možnost, že to protistrana sabotuje ..
kdyby byly problémy vyjímečně či jen u jednoho úřadu či jen na nějaké jedné konkrétní stavbě, tak by snad bylo pravda, že za problémy může nekvalitní práce investora, projektanta atd. Ale problém je systémově na všech stavbách - takže je je nutno ho systémově řešit - jediným řešením je změna zákona.
Směrovat vybití frustrace na ŘSD, krajský úřad atd. je jen odváděním pozornosti od podstaty problému a od toho hlavního škůdce přírody a lidí - ekoteroristů a nacuclých vyžírek.
Směrovat vybití frustrace na ŘSD, krajský úřad atd. je jen odváděním pozornosti od podstaty problému a od toho hlavního škůdce přírody a lidí - ekoteroristů a nacuclých vyžírek.
Minulé dva týdny jsem byl na jazykovém kurzu. Na pokoji se mnou bydlel chlapík, který zastupuje řidiče u přestupkových komisí a snaží se je obhájit, aby neplatili pokutu a nebyly jim smazány body. Samozřejmě to žene přes procesní chyby, napadnout se podle něj dá skoro každý přestupek, resp. jeho zdůvodnění. Státní správa prostě nedokáže sepsat banální zprávu, která by byla natolik v souladu se zákony, aby to bylo v pořádku a nenapadnutelné. Bavil jsem se s ním i o "ekoteroristech" a jeho závěr je jednoznačný. Jestliže státní úředníci nedokáží připravit podklady ke stavbě tak, aby obstály před zákonem (tj. před soudem), tak je to prostě jejich chyba... Nikoli chyba těch, kteří na tyto nedostatky poukazují a logicky využívají všech prostředků, které jim zákon ukládá.