I/38 Havlíčkův Brod, JV obchvat
Re: I/38 Havlíčkův Brod, JV obchvat
Zde také článek k tématu: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/obc ... -zpravy_mv
Pěkný dárek pod stromeček. 
Den otevřených dveří.
https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/obc ... -zpravy_mv
https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/obc ... -zpravy_mv
Přijde mi, že kruháč na Jihlavské je špatně navržený. Většina obrubníků mezi okružním pásem a pojížděným prstencem je na šrot. Nevím jak to budou za provozu spravovat. Také výjezdové větve jsou na vnějšku s proježděnými krajnicemi. Někomu to sice na vlečné křivky vyšlo, ale bez rezervy, takže to kamiony huntujou...
Článek s termínem zprovoznění: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/obc ... -zpravy_mv
-
Marek 3035
https://zdopravy.cz/rsd-po-ctyrech-lete ... du-185049/
ŘSD po čtyřech letech stavby otevře jihovýchodní obchvat Havlíčkova Brodu
ŘSD po čtyřech letech stavby otevře jihovýchodní obchvat Havlíčkova Brodu
https://mapy.cz/zakladni?x=15.5950569&y=49.6006337&z=13
Obchvat zakreslen v mapách a hned to vypadá o něco veseleji.
Obchvat zakreslen v mapách a hned to vypadá o něco veseleji.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
-
Marek 3035
https://zdopravy.cz/v-havlickove-brodu- ... tu-186617/
V Havlíčkově Brodu vrcholí přípravy na zprovoznění jihovýchodního obchvatu
V Havlíčkově Brodu vrcholí přípravy na zprovoznění jihovýchodního obchvatu
-
Marek 3035
https://zdopravy.cz/silnicari-otevreli- ... du-187416/
Silničáři otevřeli jihovýchodní obchvat Havlíčkova Brodu
Silničáři otevřeli jihovýchodní obchvat Havlíčkova Brodu
Otevreno bude az 12.12.
Jeden den už to asi vydržíme, ale zase se ustupuje vemenům, kteří omylem přišli k řidičskému oprávnění...
A proč to neotevřeli dopoledne? Asi neměli správné osoby čas.
Zapomínají, že stavby se nestaví kvůli nim, ale kvůli občanům.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Než se někteří šéfové a zástupci lidu postaví na nohy už je většinou poledne...
Tak dnes v odpolední špičce v obou směrech projeto
. Stavba je to pěkná, hlavně MÚK Skalka je až impozantně zahloubená v hlubokých skalních zářezech. Překvapil mě i dost silný provoz na první den. Co kazí dojem z této dvoumiliardové stavby jsou ty kruháče. U toho vedle Alberta stála ve směru od Jihlavy celkem dlouhá kolona, o půl třetí i o půl paté. Když už kruháče, tak měly být turbo, jako v Opavě. Ten jižní bude asi do doby JZ obchvatu fungovat ale ten východní nevím nevím. Severovýchodní část jsem projel pouze po Chotěbořskou. Podle letáků bylo na SV přeložce požádáno o ÚR, což je pozitivní, ale zahájení stavby je pořád trestuhodně daleko. Nechápu, proč se nešlo cestou ÚSP. Po zprovoznění této přeložky by to za mě chtělo ještě mimoúrovňově vykřížit ulici Kyjovskou - podle mě taková ulice vůbec nemá být napojená na tranzitní obchvat. Pak by to mohlo celkem obstojně fungovat, ale to ukáže čas. Přiští týden to ještě ve stejnou dobu vezmu po staré přes centrum a jsem zvědavý, jak se to projeví na provozu na průtahu.
OT: Je fajn, že ŘSD připravuje obchvaty typu Jakubova, Litohoře a Želetavy, ale absolutní prioritu na I/38 na Vysočině by měl mít úsek D1 - HB. Tam je to urychleně na přeložku minimálně v S13,5 (mimo obchvatu Štoků) s vymístěním silnice z těch p*delí, kde se připojuje snad milion sjezdů a účelových komunikací. Tam je od rána do večera šňůra aut v obou směrech, možnosti předjíždění minimální, a samá 70ka. Bohužel ŘSD nepochopitelně připravuje pouze kruháč u Svatého Kříže, který situaci ještě mnohem zhorší

OT: Je fajn, že ŘSD připravuje obchvaty typu Jakubova, Litohoře a Želetavy, ale absolutní prioritu na I/38 na Vysočině by měl mít úsek D1 - HB. Tam je to urychleně na přeložku minimálně v S13,5 (mimo obchvatu Štoků) s vymístěním silnice z těch p*delí, kde se připojuje snad milion sjezdů a účelových komunikací. Tam je od rána do večera šňůra aut v obou směrech, možnosti předjíždění minimální, a samá 70ka. Bohužel ŘSD nepochopitelně připravuje pouze kruháč u Svatého Kříže, který situaci ještě mnohem zhorší
Raději bych viděl 2+2.
To já také, ale po zkušenostech s úsekem D11 - Kolín jsem se neodvážil ani doufat... bohužel...
Chce to především vyřešit kruháče na takovémto tahu. A 2+2 nebo minimálně 2+1 musí být na všech dalších přeložkách I/38 v této části. Místo toho se 2+1 dává u D11, kde bude spíše na škodu, protože tam jsou intenzity spíš právě na 2+2. Myslím, že by se měla stejně udělat vyhledávačka na nový tah S38 D1-D10 s tím, že řekne, kde a kudy to táhnout v nové stopě komplet, kde využít stávající 38 a dostavět doprovodku apod. Tato komunikace by měla být v budoucnu 100% pořádnou SMV pro dálkovou dopravu, nepropojující vedlejší obce, výhradně s MÚK a ve 3-pruhu nebo 4-pruhu.
Tohle je ale z principu prostě blbě a je to právě těmi kruháči: (vím, že to je sobota, ale to je jedno ..) Pro odvedení dopravy paráda, důležitý obchvat, ale do detailu není dotažen ani na míle. Ostatně tak, jako zatím většina staveb ŘSD. NAŠTĚSTÍ je alespoň tato část obchvatu postavená pořádně v tom smyslu, že tam jsou jen MÚK a žádná připojení, nehrozí tak osud severní části obchvatu.
Tohle je ale z principu prostě blbě a je to právě těmi kruháči: (vím, že to je sobota, ale to je jedno ..) Pro odvedení dopravy paráda, důležitý obchvat, ale do detailu není dotažen ani na míle. Ostatně tak, jako zatím většina staveb ŘSD. NAŠTĚSTÍ je alespoň tato část obchvatu postavená pořádně v tom smyslu, že tam jsou jen MÚK a žádná připojení, nehrozí tak osud severní části obchvatu.
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
38 by měla být jako S38 už od začátku, jak se odpojuje od 9 (která v tom místě má přecházet z M9 na S9). Odtam až kus za Jihlavu. Jo, advokuji pro stavbu zhruba 200 km v kategorii něco jako S21,5/90 či 110. Jsem rád, že nejsem jediný, kdo si uvědomuje, že to je potřeba.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Nová část obchvatu má hlavní význam pro směr Ždírec. Od Čáslavi to po obchvatu nikdy nebude rychlejší ani pohodlnější a navíc hodně tranzitu směřuje na Humpolec.
To srovnání ale nevypadá úplně špatně. Časově je to jen minuta a kilometrově sice o 50% déle (což pro tranzit nemá význam řešit), ale po dostavbě té severovýchodní úpravy by to bylo celé bez SSZ a více méně plynule. Kdyby opravdu někdo vyřešil ještě tu Kyjovskou a přestavbu krháče u Alberta na turbo, bude to v pohodě a minimálně pro mě určitě atraktivnější, než si hlídat chodce, padesátku atd.
Na průjezdu HB je od Kolína zákaz vjezdu NA.
Kruhák na východě HB na křížení 34 x 38 dostává pátou větev, v jihovýchodní části vyrůstá nová obchodní zóna.. 
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
HB si chce pojistit tu pomyslnou cenu za nejvíc zprasený "obchvat" v republice