D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Re: D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Před rokem a více si ostatní stěžovali na MI a MI Roads.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Takže zprava i zleva, zatím vše běží jak má v souladu s předpisy a zákony. Takže 15 dní pomalu ubíhá a za krátko uvidíme, jaká je situace.
Za mě by bylo fajn, aby Budimex dostal konkrakt a vnesl trochu dalšího vzruchu do našeho malého rybníčku...
bude holt až v roce 2024 
Za mě by bylo fajn, aby Budimex dostal konkrakt a vnesl trochu dalšího vzruchu do našeho malého rybníčku...
Já také doufám, že s Budimexem podepíšou a bude to vše na pohodu. Kvůli MTS/MI/MI Roads a já nevím komu přesně jsme měli hromadu staveb odkládanou, protože se vše přezkoumávalo, soudilo atd. Už toho zvládli dos*at dost. CB kryty dělají dobré, ale měli by si šáhnout na nos a dát už pokoj. Zakázek bude dost dalších... Ale je mi jasné, že nechtějí, aby nám to tady Poláci "ukázali". Protože takováhle stavba bude velkým precedensem a bude určovat obecně pověst na další roky - ať už špatnou nebo dobrou. A MI se bojí, že dobrou. 
Arame, to lze pouze podepsat = kot podepiosuje...
MI Roads hlavně vidí možnost slušného výdělku ... a příští rok se mu dost kapacit uvolní, neboť se přestřihne páska na části jejich staveb (I/33 Jaroměř obchvat, D6 Krupá, D7 Chlumčany - zbytek ..., D3 Třebonín - Kaplice Nádraží, takže taková velká zakázka by se jim jistě líbila ... a hlavně jde o ten precedens, jak psal Aram, pokud by to Budimex zvládl kvalitně a za tuto cenu, konkurence tak bude tlačit cenu dolů a to sníží ziskovost "českých stav. firem" které staví dálnice ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Přesně jak říká kolega, Metrostav si nemohl námitku připravit do zálohy, když znal pouze údaje výchazející z hodnotících kritérií, tzn. cenu. Údaje z kvalifikace vítězného uchazeče je uveřejněna až jako příloha oznámení o výběru nejvhodnější nabídky (tedy po té, co zadavatel rozhodne oficiálně o vítězi). Teprve v ten moment se dozvěděli, čím Budimex prokazoval kvalifikace a na základě toho mohli připravit námitku.
Se divím, že MI Roads nepodal námitku, že Budimex nikdy nestavěl v tak vysoké nadmořské výšce 
Jasně borci, díky za doplnění, to mi v ten moment psaní příspěvku vůbec nedošlo že neměli co napadat, každopádně jsem musel reagovat na ty kecy "proč až teď když ví od září že to projeli
Tak Metrostav bude mít zřejmě další velkou zakázku, přecejen podali výrazně nejnižší nabídku na D3 Kaplice-Nažidla a tam jde taky o slušný prachy, spíš otázka jestli to tam hodně nepodstřelili, když byli o více než 16% níže než další nabídky... A věřím že se budou hodně snažit získat Litomyšl-Janov a D1 MUK Brno-jih, když staví sousední úseky, tak by radši měli být rádi že zakázky vůbec dostávají a neprudit, když je to dost právně na hraně..bumbik píše: ↑12.12.2023 8:17:39 MI Roads hlavně vidí možnost slušného výdělku ... a příští rok se mu dost kapacit uvolní, neboť se přestřihne páska na části jejich staveb (I/33 Jaroměř obchvat, D6 Krupá, D7 Chlumčany - zbytek ..., D3 Třebonín - Kaplice Nádraží, takže taková velká zakázka by se jim jistě líbila ... a hlavně jde o ten precedens, jak psal Aram, pokud by to Budimex zvládl kvalitně a za tuto cenu, konkurence tak bude tlačit cenu dolů a to sníží ziskovost "českých stav. firem" které staví dálnice ...
Trochu off topic, ale Budimex má v Krkonoších a okolí stopy už ze 70. let, kdy stavěl silnici Trutnov-Pec, (Pomezní Boudy), Vrchlabí - Špindl.
A jako perlička na závěr - chata Výrovka v 1363 mnm.
Zdroj: http://webserv.krnap.cz/data/historie_k ... ch_bud.pdf
Takže na výškové metry vede před Metrostavem určitě

A jako perlička na závěr - chata Výrovka v 1363 mnm.
Kód: Vybrat vše
V letech 1988–1990 postavila polská firma Budimex z Poznaně nový objekt podle velmi kontroverzního projektu trutnovského architekta Vokatého. Výrovka patří Klubu českých turistů a disponuje 35 lůžky.Takže na výškové metry vede před Metrostavem určitě
Nevím, jestli Budimex, ale Poláci stavěli i silnici Vrchlabí - Špindl
V dnes přidaném letáku je stále zahájení 2023-takže myslím, že s poklepáním ještě tento rok se stále počítá.
čekali, až opadne kalamitní sníh a Václav II. nabude v regionu 
a co se týče metrostavu ?
bohužel, takhle to dopadá, když sice máme soudy a rozsudky, ale obchodní a rejstříkové soudy jsou rychlejší
a co se týče metrostavu ?
bohužel, takhle to dopadá, když sice máme soudy a rozsudky, ale obchodní a rejstříkové soudy jsou rychlejší
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
1975
TW RM, 23.12.:
Námitky byly vypořádány a přijato opatření, kdy z důvodu právní jistoty bylo vydáno nové revidované rozhodnutí o výběru nejvýhodnější nabídky - spol. BUDIMEX SA za nabídkovou cenu 11 352 mil. Kč bez DPH.
Námitky byly vypořádány a přijato opatření, kdy z důvodu právní jistoty bylo vydáno nové revidované rozhodnutí o výběru nejvýhodnější nabídky - spol. BUDIMEX SA za nabídkovou cenu 11 352 mil. Kč bez DPH.
Jaké jsou teď časově lhůty? Může opět MI podat další námitky? Nebo už jen ÚOHS?
Odpověď naleznete na profilu zadavatele ŘSD v dokumentu "prodloužení zadávací lhůty". Stojí v něm "Dne 22. 12. 2023 bylo odesláno rozhodnutí o námitkách, které byly Zadavatelem částečně odmítnuty. Zadavatel nesmí po dobu 10 dnů uzavřít smlouvu s dodavatelem ve smyslu § 246
ZZVZ."
Čili námitky byly vypořádány revidovaným rozhodnutím o výběru nejvhodnější nabídky, z mého zakázkářského pohledu by se mělo dát odvolat k zadavateli opakovaně, jestliže vydal nové rozhodnutí, ale ŘSD si to zjevně nemyslí a odkazují už rovnou na 10 denní lhůtu pro podání k ÚOHS. Nemám, ale přístup ke všem dokumentům a vycházím pouze z vyjádření Máttla na Twitteru a informaci o prodloužení lhůty na Profilu. Tak snad to mají dobře promyšlené.
Čili záhy po Novém roce se uvidí jak na tom jsme...
TW RM, 3:58 odp. · 31. 12. 2023
Je vydáno nové rozhodnutí o nejvýhodnější nabídce. Termín zahájení stavby je tak závislý na tom, zdali budou podány námitky od ostatních uchazečů výběrového řízení.
Je vydáno nové rozhodnutí o nejvýhodnější nabídce. Termín zahájení stavby je tak závislý na tom, zdali budou podány námitky od ostatních uchazečů výběrového řízení.
Z X (twitteru):
https://twitter.com/MatlRadek/status/17 ... 9716327618
Radek Mátl
@MatlRadek
·
8h
Ze strany spol. MI Roads byly podány námitky na ÚOHS proti výběru nejvýhodnější nabídky.
Radek Mátl
@MatlRadek
·
8h
Ze strany spol. MI Roads byly podány námitky na ÚOHS proti výběru nejvýhodnější nabídky.
to jsou kurwy 
Takže minimálně další měsíce bez kopnutí. To jsou takovy hajzli ten Metrostav.HD píše: ↑4.1.2024 9:21:39 Z X (twitteru):
Radek Mátl
@MatlRadek
·
8h
Ježiš jak já to od srdce MI přeju, aby je poslali s námitkami do háje a podepsali Poláci. Věřím, že to tak dopadne. Snad nemají na ÚOHS někoho podmazaného.
Snad se to stihne vše do jara dovypořádat.
Každopádně MI čím dál více ukazuje, že morálku a nějakou sebereflexi má tak nějak u zadku. 
Snad se to stihne vše do jara dovypořádat.
Mimo téma D11, Budimex může sbírat reference v ČR, nyní získal velkou zakázku na stavbu poldru u Kutřína: https://vvz.nipez.cz/vyhledat-formular/ ... 2c4b7cc9cd