[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: [D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Startovní datum pro odevzdání obálek činí 22.2.2024
U tak velké stavby očekávám min. 30 posunutí termínů a otevírání obálek někdy na léto
U tak velké stavby očekávám min. 30 posunutí termínů a otevírání obálek někdy na léto
Já tipuju říjen 2024.
Souhlas s Aramem, stačí vidět co se děje teď na I/20 u Češňovic. Aneb za 9 dní posun o 10.......
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
tady bude velký tlak na šutrklep před volbami
nemyslím evropské, ale parlamentní
nemyslím evropské, ale parlamentní
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Doufám, ze se do roka podari klepnout, byl by to fajn vanocni darek v roce 2024...
koní pod kapotou není nikdy dost 
Stahoval někdo dokumentaci z tenderarény? Já po stažení všeho k Příloze 9 zjistil že tam chybí hlavní .zip soubor pro odemknutí všech těch částí, nebo mi jen něco uniká? 
https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam ... zka/671013
https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam ... zka/671013
Já to rozbalil. Je tam celkem 23 dílčích souborů. Problém je, že se nejmenují stejně, prvně je třeba odmazat z názvu každého souboru ta úvodní čísla.
Stahl a rozbalil. Nic víc. Už včera. Funguje.
Jinak co mě zatím zaujalo je že s valem u Dubče se počítá jen s 10 m výšky, zbytek je "výhled". A přes MÚK je lávka pro pěší, která ve vizualizacích ještě nebyla.
Jinak co mě zatím zaujalo je že s valem u Dubče se počítá jen s 10 m výšky, zbytek je "výhled". A přes MÚK je lávka pro pěší, která ve vizualizacích ještě nebyla.
Jo jednotlivé soubory jdou jeden po druhém aniž by bylo potřeba něco přejmenovávat. Chybí tam ale centrální soubor zip pomocí kterého jde jedním klikem rozbalit v TotalComandru úplně všechny dílčí části Přílohy 9 najednou. Tak jsem to dělal třeba u D1 MUK Brno-jih, kde ten soubor je...
Přesně tak to fungovalo. V TC se přes první otevřelo 7-zip okno a z toho se to celé vykopírovalo.
Ač bych si přál opak, tak si myslím, že do voleb k šutrklepu nedojde ani náhodou. Jenom soutěž bude trvat tak do listopadu či Vánoc...
Parlamentní volby (do sněmovny) budou stejně až na podzim 2025. Takže tlak, netlak, tou dobou už bude doufejme zahájeno 
jako poučený optimista říkám, že budeme rádi za ten šutrklep
bagry v trase tak nejdřív léto 2026...
Ještě žádný posun, to je překvapivé.
Výkupy pozemků: běží hned několik převodů na k.ú. Dubeč a zahájena 2 další vyvlastňovací řízení ... dále běží řízení o pozůstalosti u pozemků s neznámým vlastníkem ... kdyby se podařilo dotáhnout výkup výzkumného ústavu, tak máme hodně přes 90% vykoupeno ... v hl. trase chybí ještě hodně pozemků p. Večerky a 2 právnických osob, ale u nich došlo k dohodě v průběhu vyvl. řízení, takže to vidím na brzké plomby ... jen tak dál
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Souhlas s tím, že na to, jak dlouho se táhla příprava doposud, tak aktuálně je tempo takřka neuvěřitelné... Jako je to fajn.
A když se zamyslíme proč tomu tak je,tak:
- soudy a justice obecně má nejen lepší legislativní nástroje (než měla třeba před 10 lety). Navíc jsou zde judikáty a kluci/holky v talárech se to "naučili" soudit
- stejně důležitý faktor je osoba Radka Mátla, to je pro řádné fungování ŘSD požehnání. Stejně tak i současný MD.
- juvenilní odpůrci dálnic si pořídili rodiny (=osobní auta) a přestali blbnout. Noví aktivisti sice jsou, ale ti řeší klima a/nebo gender, dálnice jsou těžce out...
- princ Patrik I. Neústupný přišel o hlavní zdroje financování (byl to paradoxně rozpočet ČR!!!) a tak je taky spíše pokoj
Užívejme si současný stav.
A když se zamyslíme proč tomu tak je,tak:
- soudy a justice obecně má nejen lepší legislativní nástroje (než měla třeba před 10 lety). Navíc jsou zde judikáty a kluci/holky v talárech se to "naučili" soudit
- stejně důležitý faktor je osoba Radka Mátla, to je pro řádné fungování ŘSD požehnání. Stejně tak i současný MD.
- juvenilní odpůrci dálnic si pořídili rodiny (=osobní auta) a přestali blbnout. Noví aktivisti sice jsou, ale ti řeší klima a/nebo gender, dálnice jsou těžce out...
- princ Patrik I. Neústupný přišel o hlavní zdroje financování (byl to paradoxně rozpočet ČR!!!) a tak je taky spíše pokoj
Užívejme si současný stav.
Michale, současný stav je vzdálen optimu a to, co se jeví jako pozitivum, je pouze snaha nerozházet si svůj voličský elektorát. Pochopitelně RM je hlavní osobou, která dokazuje, že na řídicí pozici může být kvalifikovaný jedinec. Jinak bych ale pomlčel, kdyby se v případě D8 dalo na MP a tunel pod Kubačkou, vyšlo by to levněji bez sanací nestabilního svahu, před čímž také varoval. Nikdo není černobílý. A že dupal po kvalitě úřednické práce, je jen dobře, i když z toho byly odklady.
Vidím dobře, že zatím žádný posun a už jsme pod měsícem?
D3 nad zlato
Hýbá se to vpřed až podezřele dobře...
Asi jsem to zakřikl a hned druhý den došlo k posunu kvůli několika dotazům, ale naštěstí jen o týden, nově 6.2.2024.(týká se VŘ na zemní práce pro ZAV)
Díky, alabaste, za to zdůvodnění posunu. Informační hodnota tak existuje 
Pro zájemce o konkrétní znění dotazů a vysvětlení, změny nebo doplnění (č.20-33) zadávací dokumentace viz odkaz níže, je to celkem 14 bodů:
https://api.tenderarena.cz/ta/profil/st ... nt/4147421
případně zde na celou zakázku:
https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam ... zka/663499
zítra jedu z Kyjí do Čechtic...
takže zase Měcholupy, Uhříněves, Čestice
nebo už mi něco uniklo
takže zase Měcholupy, Uhříněves, Čestice
nebo už mi něco uniklo
-
1975
Na hlavním výběrku je zatím termín 22.2.2024. i proto, že dotaz č.3 (na Kubaturové listy) poměrně suše zamítli...
Zadavatel bere na vědomí názor Účastníka, nicméně předpokládá, že kvalifikovaný Účastník má k dispozici mimo jiné adekvátní technické i
softwarové vybavení, které je schopen efektivně využít tak, aby dokázal nacenit soupis prací.
Na základě výše uvedeného Zadavatel trvá na své odpovědi k dotazu č.1 a Kubaturové listy nebude poskytovat.
Zadavatel bere na vědomí názor Účastníka, nicméně předpokládá, že kvalifikovaný Účastník má k dispozici mimo jiné adekvátní technické i
softwarové vybavení, které je schopen efektivně využít tak, aby dokázal nacenit soupis prací.
Na základě výše uvedeného Zadavatel trvá na své odpovědi k dotazu č.1 a Kubaturové listy nebude poskytovat.